A Westminster Kennel Club továbbra is szilárd meggyőződéssel hiszi és támogatja, hogy a családok számára egy kiskutya vagy felnőtt kutya megvásárlásának a legjobb forrása a felelős tenyésztő, aki azzal a céllal tenyészt, hogy javítsa a fajta egészségi és fizikai tulajdonságait. El kell érni, hogy a tenyésztők folyamatosan tanulmányozzák a törzskönyveiket és a tenyészállományukat, végeztessék el a fajta öröklődő betegségeire szükséges egészségügyi szűrővizsgálatokat, szocializálják a kölyökkutyáikat és kísérjék végig őket a további életükben is. A felelős tenyésztők büszkék a kutyáikra és részt vesznek a fajtaszervezetek tevékenységeiben azzal, hogy az évek alatt megszerzett tudásukat a fajta szolgálatába állítják.

A Westminster Kennel Club az idén is, mint már sok éven keresztül a televíziós adás során az alábbi közleményben hívja fel erre az emberek figyelmét:

„Ha azt tervezed, hogy hozzáadsz egy kutyát az életedhez és képes vagy megkeresni a legjobbaktól a legjobbat, felhívjuk a figyelmed, az nem kutya, amit láttál ma vagy tegnap a „pet shop”-ban, az egy „termék”, ami egy „kölyökkutyagyárból” származik. Ha szeretnél egy kutyát, menj olyan emberekhez, akik törődnek velük – célzottan olyan elkötelezett tenyésztőkhöz, akik szívükön viselik a sorsukat – egész életükön keresztül.”

Találd meg azt a kutyát, aki megfelel az életmódodnak.
A feltétel nélküli farok-csóválós szerelemTe is megtapasztalhatod ezt az érzést. Íme, néhány dolog, amit a Westminster Kennel Club ajánlj ahhoz, hogy megtaláld magadnak és családodnak a különleges négylábú társat.

Először is vedd figyelembe az idődet, az otthoni feladataidat és ennek fényében találj kutyát, ami megfelel az életmódodnak. Kutya tulajdonosnak lenni nagyon különleges élmény. A valóság az, hogy lesz még egy családtagod 10-15 éven keresztül, mert ez az az időtartam, ameddig egy egészséges kutya él. Fontos, hogy felelősséggel gondold át ezt a folyamatot.

Ne vegyél kutyát hirtelen ötlettől vezérelve. Ne vegyél kutyát a divatnak megfelelve. A trendek jönnek és mennek, de a kutya veled lesz sok-sok éven keresztül. A csillagok, mint a „101 kiskutya” vagy „Beethoven” csodálatos kutyák, de nem mindenki számára és lehet, hogy nem lesz megfelelő az Ön vagy családja számára sem.

Képzeld el a kutyát, mint egy felnőttet. Minden kiskutya egy aranyos szőrös golyó, de tudni fogod, mit tegyél, hogy egészségesen nőjön fel. Tudni fogod a kiskutya növekedéséhez szükséges alapvető követelményeket biztosítani, a személyiség, az ápolás, a kondicionálás tekintetében.

Tanulmányozd a fajta történetét. Vannak olyan fajták, amelyeket kifejezetten egy adott funkció végrehajtására tenyésztettek ki. Ha ismered a fajta funkcióját és történetét, akkor leszel a legjobban felkészült egy sikeres kapcsolatra.

Legyél elkötelezett! Egy kutya tartása felelősséget jelent! Figyelj arra, hogy mindig színvonalasan töltsd az időt a kutyáddal!

Íme, néhány további javaslat:

  • Nézz ilyen tartalmú könyveket, magazinokat, weboldalakat, videókat.
  • Fordulj a helyi Ebtenyésztő Szervezetekhez vagy állatorvosokhoz.
  • Látogass el kutyakiállításra, ahol tudsz találkozni és beszélgetni fajtaszerető tulajdonosokkal és tenyésztőkkel.

Legyél felelős kutyatulajdonos!
A tapasztalatok alapján kimondhatjuk, nincsenek rossz kutyák, csak rossz tulajdonosok.
Szeresd a kutyád és vond be Őt az életedbe!

Ismerned kell a kutyákra vonatkozó törvényeket ott, ahol élsz. Például a tartós azonosításra vonatkozó tetoválás vagy microchip követelményét. A gyakorlatban a kutya tulajdonosa tiszteletben tartja a szomszédait a kutyatartás tekintetében is. Szedd össze a kutyád után az ürüléket mindig és mindenhol. Ellenőrizd, hogy miért ugat a kutyád és tudnod kell kezelni a viselkedési problémákat.

Vidd el a kutyád egy alapvető képzésre és ez segít neki abban, hogy felelős tagja legyen a családnak. A képzett kutya boldog kutya.

A Westminster Kennel Club jótékonysági tevékenysége

A Westminster Kennel Club egyedi, jelentős és kiterjedt hatással van a kutyás világ és a kutya tulajdonos közvéleményre.

Több mint 137 éve – az 1877-es megalakulása óta – a Westminster Kennel Club eléri a helyi, nemzeti és nemzetközi közösségeket az üzeneteivel. A Westminster folyamatosan jelentős és hiteles üzenetekkel tájékoztatja a közönségét.

Feladatának tekinti a kutyatulajdonosok elősegítését az életfeladatok megosztásában, hogy megtanulják a kutyáikról a feltétel nélküli szeretetet, a hűséget és hogy a pillanatnak élnek. A világban a Westminster évek óta úgy ismert, mint a legnagyobb kutyás show. Ez a népszerű USA Network>> élő tv-közvetítésének köszönhető, segítségével az elmúlt 20 évben a Westminster a kutyák ünnepévé vált az életünkben. Kiemelve, hogy ezek valós kutyák és valódi emberek egy nagyszerű családi sportban, emlékeztetve ezzel a nézőket és a rajongókat arra, hogy a valóságos Best In Show kutya az a kutya, aki otthon ül mellettünk a kanapén.

Jótékonyság: Az 1877-ben rendezett első kiállításból befolyt összes bevételt a Westminster az ASCPA>> szervezetének adományozta azzal, hogy ebből az összegből hozzanak létre a kóbor és fogyatékkal élő állatoknak egy otthont. És ez az adományozás minden évben folytatódott. A Westminster ezenkívül még adományokkal segíti a Vöröskeresztet, a Nemzeti Háború Ellenes Alapot, a Kereső és Mentő Kutyák Szervezetét, az Agár Mentő Szervezetet, a kutyák egészségéért felelős Alapítványt, az állategészségügyi központokat és az évek során több mint 1 millió dollárt állatorvosi képzésekben résztvevő diákok ösztöndíjaira fordítanak Cornell, Pennsylvania, Tufts, Michigan, Kalifornia államokban.

Több jótékonyság: a Westminster csapata a Purina szponzorral együtt jótékonykodik, segítenek a bajba került kutyákon a Fajtamentő Szervezetek támogatásával szerte az országban. A Westminster az évek során 1 millió dollár adományozásával segített menteni a bajba jutott kutyákat.

A Westminster Kennel Club és az évente megrendezett híres minden fajtás kiállítása az évek során több millió néző figyelmét keltette fel, azokét, akik részt vettek a kiállításon, több millió televízió nézőét (az 1948-as első adás óta), a több százezer kiállítóét és az utóbbi években nézők millióinak figyelmét az internet és a közösségi média segítségével. A média több mint 600 képviselő szervezete több mint 20 országból évente személyesen tájékoztat az eseményről, számtalan történet médiában való elhelyezésével segítenek megismertetni a Kennel Clubot és híres kiállítását szerte az országban, sőt már elmondhatjuk, szerte a világban is.Ha kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, ajánlom figyelmedbe a szerző hivatalos honlapját, ahol az elmúlt évek kutyakiállítási naptárjai, a 2020. évi hivatalos MEOESZ kutyakiállítási naptár és  az összes 2020. évi MEOESZ kutyakiállítás magyar és angol nyelvű ajánlója a már megszokott formában lesz elérhető!

Keresd Vámosi Ildikó kutyás cikkíró, szerző hivatalos honlapját:
Http://ildikovamosi.hu/

🙂 Köszönöm, ha megtisztelsz a látogatásoddal! 🙂