A World Dog Show az idei évben Június 23 és 26 között Moszkvába várja a legszebb kutyákat. A világrendezvény egybeesik a kiállítás házigazdájának, az Orosz Kynológiai Szövetségnek 25 éves évfordulójával. Az RKF mindezt egy nagyszabású 4 napos show-val ünnepli bízva abban, hogy a WDS emlékezetes lesz a világ minden táján a kutyák szerelmeseinek.

Az Orosz Kynológiai Szövetséget 2011-ben, a Párizsban megrendezett FCI Centenáriumi Világkiállítás alkalmával, az FCI közgyűlésén érte a megtiszteltetés, hogy szavazás útján elnyerte a World Dog Show rendezési jogát.

„Terveink szerint, a Szövetségünk 25 éves évfordulóján megrendezésre kerülő World Dog Show lesz az orosz kynológiában a legjelentősebb esemény, nagyszabású és teljesen egyedi stílusú.” – nyilatkozta Alexander Inshakov, az RKF elnöke.

Az Orosz Kynológiai Szövetség és munkája

Az Orosz Kynológiai Szövetség, az RKF (Russian Kynological Federation) 1991-ben alakult meg. Az akkor még különállóan dolgozó hobby, munka-, vadászkutya… satöbbi szakosztályokat összefogta és egy nagy szervezetbe tömörítette, mely ugyanolyan ernyő szervezetként működik Oroszországban, mint a MEOE Szövetség hazánkban. Az RKF 1995-ben társult tagja lett az FCI-nek, majd 2003 májusában a Németországi Dortmundban megtartott FCI kongresszuson teljes jogú taggá vált.

Az RKF a legnagyobb kynológiai társadalom Oroszországban, a törzskönyvébe több mint 7 millió kutya van bejegyezve, továbbá több mint 1600 kiállítást és bajnokságot tartanak évente.

Az Orosz kynológiai élet nagyon aktív, ezt igazolja az a tény is, hogy a nagy Világ- és az Európa kiállításokon részt vevő kiállítók 1/6-od része Orosz származású.

A legnagyobb orosz Dog Show: az „Eurasia”

Az Orosz kiállítások sorából kiemelkedik az „Eurasia” show, melyre 12 000 nevezést regisztrálnak évenként, ebből mintegy 6000 kiállító nevezése Oroszországból érkezik. A vendégeknek az „Eurasia” show egy hihetetlen látvány, ahol meg lehet csodálni a legszokatlanabb és ritkán látható kutyafajtákat is, miközben számos verseny és bemutató zajlik a fő ringben, ahol sok résztvevő hozzájárul ahhoz, hogy bemutathassák a kutyák különleges képességeit.

A kutyák győztes címek és díjak sokaságát kapják az „Eurasia” folyamán, gyakran az Európa és Világkiállítási magaslatokat túlszárnyalva.

Az RKF álma és vágya a jövőre nézve, hogy az „Eurasia” show lehessen a világ legnagyobb kiállítása a földön, ezért a 2005-ös évtől egy modernebb és nagyobb befogadóképességű kiállítási Centrumba költöztették át a showt.

A World Dog Show számokban

  • 30 000 nevezett kutya
  • 300 különböző fajta
  • 50 országból
  • 100 meghívott nemzetközi küllembíró
  • 50 000 várt vendég
  • 4 belső kiállítási csarnok
  • 100 tágas ring

A World Dog Show versenyei, bajnokságai

Miközben 10 fajtacsoportban versengenek egymással a különböző fajták legjobbjai, a nagyközönség számtalan érdekes kutyás sport- és egyéb versenyt, műsort is láthat számtalan ringben. A Világkiállítás ideje alatt megrendezésre kerül az INTERRA VB, az Obedience Világbajnokság, a Dog Dance és a Freestyle VB, a nemzetközi Flyball váltóverseny és a Junior Handlerek versenye is.

A WDS keretein belül immár második alkalommal kerül Oroszországban megrendezésre a Terrierek showja, az INTERRA Világbajnokság. Az első INTERRA show 2007-ben 21 országból látott vendégül versenyzőket. Az országban az INTERRA 2016″ minden Terrier szakember és kedvelő számára már régóta várt esemény, 36 terrier fajtából több mint 1500 gyönyörű kutya vesz részt a bajnokságban.

Megrendezésre kerül a Junior Handling, a fiatalok versenye. E verseny célja, hogy növelje a jövő nemzedékének érdeklődését a kutyás tevékenységek iránt, előmozdítsa és fejlessze a gyermekek és a fiatalok kutyákhoz fűződő kapcsolatát, a kutyákkal való együttműködést.

Június 23 és 26 között sor kerül a Dog Dance és Freestyle Világbajnokságra is. A versenyeken több mint 80 kutyával több, mint 10 ország versenyzői vesznek részt annak érdekében, hogy egyénileg illetve csapatban is pontot szerezzenek.

Az Egyesült Királyság, Svájc, Finnország és Hollandia ismert és tapasztalt szakemberei a bírálóbizottságban. Az első 3 napon a csapatversenyekre kerül sor, míg az utolsó napon rendezik a BIS-t, ahol a Világbajnokok közül kiválasztják a legjobb 10 Dog Dance párost.

Az Obedience Világbajnokságban több mint 100 kutya fog versenyezni a tulajdonosaikkal a Világbajnoki címért mind egyénileg, mind csapatban.

A WDS utolsó napján fogják kiválasztani a 20 legügyesebb versenyzőt. A bajnokság vezetőbírója Finnországból Mrs. Carina Savander-Ranne az FCI engedelmességi bizottságának delegáltja.

A nemzetközi Flyball egy igazi váltó stílusú verseny. Csapatonként négy kutya versenyez egymás ellen kiesési formában. Minden kutya négy akadályt ugrik át, majd rálép egy dobozra, ami, ezáltal kiadja a labdát.

A kutya ezután visszaviszi a labdát a kiindulópontba, mikor a kutya visszaért, indulhat a következő kutya és ez így megy folyamatosan, míg az összes kutya be nem fejezi a futamot. Egyszerre két csapat verseng egymással, párhuzamos versenyben. Ha valamely kutya téveszt, lelép a „verseny sáv”-ról, vagy elejti a labdát, a csapat teljesítményéből pontot vonnak le.

A fő ringben mindennap olyan látványos bemutatók várják az érdeklődőket, mint például az Orosz kutyafajták bemutatása orosz stílusban, rendőrségi kutya bemutató, kutyás sport bemutatók, kutyás frizbi, valamint újdonságként köszönhetjük a programok között a kutyás labdarúgást, valamint kutya divatbemutatóban is gyönyörködhetnek a résztvevők.

Bemutatjuk a World Dog Show városát, Moszkvát

Oroszország fővárosa és a WDS városa, egy dinamikusan fejlődő megapolisz jól fejlett infrastruktúrával, mely lehetővé teszi nagyszabású rendezvények lebonyolítását. Moszkva szívében olyan híres nevezetességekkel találkozhatunk, mint a Bolshoy Színház, a Csajkovszkij Koncert terem, a Puskin-tér és természetesen a szabadtéri Kreml Múzeum, amely a régi időkben elsődleges lakóhelyként szolgált az Orosz kormányzónak és a pátriárkáknak. A Kreml egyben Oroszország nemzeti kincse, amely szerepel az UNESCO nemzeti kulturális örökségei között.

Moszkva egy nagyon barátságos város, Oroszország legnagyobb csatlakozási és szállítási központja. 4 repülőtere és 9 nagy vasúti hálózata biztosítja az utazók szállítását a világ minden városába. Sheremetievo és a Domodedovo repülőterek Európa kombinált légi kikötő csomópontjai, közel a városhoz találhatóak. Mindkét repülőtér nagy személy és teherforgalmat bonyolít szerte Európa és a Csendes-óceáni régió városaiba is és több mint 50 000 000 személy utazik évente.

Helyszín: a Crocus Expo

A World Dog Show Oroszország legnagyobb nemzetközi kiállítási központjában, a Crocus Expo rendezvénycsarnokaiban kerül megrendezésre. A Crocus Expo jelenleg a világ egyik legnagyobb és legelőkelőbb kiállítási és rendezvény központja, tágas termeiben közel 700 000 négyzetméter belső térrel rendelkezik, melyben 100 ring kerül kialakításra.

Az Expo parkolójában 25 000 autó parkolására van lehetőség, pluszban még 3000 autó a mélygarázsban is parkolhat. A Crocus Expo specifikus technikai paraméterei képessé teszik a centrumot, hogy kielégítsék a legkülönlegesebb igényeket is, területén szállodákat, éttermeket, kávézókat találhatunk és hasznos kutyasétáltatási terület is kialakításra került. A Crocus Expo könnyen megközelíthető bármely közlekedési eszközzel, közel a metró és a buszállomás is.

Az RKF üdvözli a WDS vendégeit

A Világkiállítás házigazdája üdvözli a világ minden tájáról a kiállításra érkező vendégeket és minden tőle telhetőt meg fog tenni annak érdekében, hogy egy nagyszabású World Dog Show kerüljön megrendezésre az Orosz vendégszeretet hagyományaira alapozva.

„A jubileumi évünkben izgatottan várjuk a világ kynológiai közösségeit Moszkvába, a World Dog Showra. Négy felejthetetlen napot tudunk ígérni a kutyák szerelmeseinek 25 000 kutya részvételével.” – e szavakkal indítja útjára a World Dog Showt az RKF elnöke, Alexander Inshakov.

A Magyarországot képviselő kutyáknak, gazdáiknak, felvezetőiknek balesetmentes utazást Moszkvába, jó szerencsét, kellemes napokat és szép eredményeket kívánunk!Amennyiben tetszett a cikk és hasznosnak véled, kérlek, oszd meg, hogy minél több kutyaszerető emberhez, családhoz eljuthasson! Köszönjük!Ha kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, ajánlom figyelmedbe a szerző hivatalos honlapját, ahol az elmúlt évek kutyakiállítási naptárjai, a 2020. évi hivatalos MEOESZ kutyakiállítási naptár és  az összes 2020. évi MEOESZ kutyakiállítás magyar és angol nyelvű ajánlója a már megszokott formában lesz elérhető!

Keresd Vámosi Ildikó kutyás cikkíró, szerző hivatalos honlapját:
Http://ildikovamosi.hu/

🙂 Köszönöm, ha megtisztelsz a látogatásoddal! 🙂