A meleg nyár legforróbb hónapjában, 2014. Július 12.-én és 13.-án a MEOE Szombathelyi Önálló Jogú Szervezetének jóvoltából kerül megrendezésre a 2 napos CACIB Nemzetközi kutyakiállítás Szombathelyen. A tíz fajtacsoport kutyái két napra elosztva versenyeznek az Aréna Savaria Sport és Rendezvényközpont ringjeiben.

A MEOE Szombathelyi Önálló Jogú Szervezet életében a 2 napon át tartó CACIB kutyakiállítás megrendezése már hagyománynak számít, hiszen minden már jó ideje minden évben megrendezik azt. A MEOE Szombathelyi Szervezete 1968-ban rendezte az első kutyakiállítását, melyet az évek folyamán még sok kiállítás követett. Kutyakiképző Iskolájuk is ugyanezen évben kezdte meg működését. Az Egyesület ez időben lelkes törzsgárdával az „Együtt – Egymásért” elvet megvalósítva dolgozott.

Az Egyesület, mint a MEOE tag Szervezete működött jó ideig, majd pár évvel ezelőtt, 2000-ben önálló jogúvá vált, mint nagyon sok más MEOE tag Egyesület is.

A MEOE Szombathelyi Önálló Jogú Egyesületének jól működő kutyaiskolájában kutyák és gazdáik együtt tanulnak a különböző tanfolyamokon, mint az engedelmességi és az örző-védő tanfolyamok valamint munkavizsgára való felkészítés is folyik, továbbá a kutyaoviba is várják a 3 és 8 hónap közötti kutyákat és gazdáikat.

A kutyakiképzésnek és a kutyasportnak adózva tavaly szeptemberben új kutyasport központ kezdte meg működését a városban. A sportközpontban a már hagyományosnak számító képzések mellett bevezetésre kerültek olyan csapat sportok is, mint a flyball és az agility, mely az ügyességre, valamint a kutya és a gazdája közötti harmonikus kapcsolatra épül.

Az Egyesület vezetősége 2012-ben megújult és a jövőbeni céljaik között szerepel a kutyás társadalom összefogásának előmozdítása. Mint olvashatók az Egyesület Elnökének szavai – „Mutassunk példát együtt gondolkodásból, együttérzésből, önzetlen, érdek nélküli állatszeretetből.” E gondolatok fényében minden kutyaszerető tulajdonost és kiállítót a kutyáikkal várnak a 2 napos kutyakiállításra egy nagyszerű együtt kutyázásra.

A 2014. évi 2 napos CACIB nemzetközi kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük:

Információk kiállítóknak:

Nevezési felhívás:

Bírói lista:

Vezető bíró: Harsányi Péter

2014. Július 12. Szombat

FCI I. fajtacsoport
Német Juhászkutya Zoran Brankovic (SRB)
Komondor,Kuvasz, Pumi, Mudi Korózs András
Angol pásztorkutyák Dr.Jakkel Tamás
Puli, Belga juhászkutyák Harsányi Péter
Ausztrál juhászkutya, Briard, Beauceron, Svájci fehér juhász, Csehszlovák farkaskutya, Lengyel juhászkutyák, Délorosz juhászkutya, fel nem sorolt fajták Gellén Tibor
FCI II. fajtacsoport
Rottweiler, Boxer, Bullmastiff, Mastiff, Fila brasileiro, Tosa inu Zoran Brankovic (SRB)
Schnauzerek Korózs András
Pinscherek, Shar pei Natalja Sedikh (RUS)
Angol bulldog, Német dog, Argentín dog, Bordeauxi dog Roger van Hoenacker (B)
Újfoundlandi, Landseer, Leonbergi, Hovawart Orosz fajták Anna Brankovic (SRB)
Dobermann, Cane corso, Mastino napoletano, Dogo canario, Bernáthegyi, Berni pásztor, Appenzeller s., Entlebucher s., Nagy Svájci hk. Jaroslav Matyás (SK)
Pyreneusi hegyikutya, Pyreneusi mastiff,Spanyol mast., Tibet mastiff, Sarplaninac, fel nem sorolt fajták Harsányi Péter
FCI IX. fajtacsoport
Francia bulldog, Mopsz, Boston terrier, Griffonok, Máltai selyemkutya Natalja Sedikh (RUS)
Bichon frise, Bichon havanais, Coton de tulear, Bolognese, Shih tzu, Lhasa apso, Tibet terrier, Tibet spániel, Kínai meztelen kutya,Löwchen Robert Kanás (SK)
Uszkárok, Chihuahua, Cavalier king charles sp., King charles sp., Papillon,Phalene, Pekingi palotakutya, Japán chin, fel nem sor.fajták Günther Ehrenreich (A)

2014. Július 13. Vasárnap

FCI III. fajtacsoport
Bull típusú terrierek Robert Kanás (SK)
Hosszú lábú terrierek Zoran Brankovic (SRB)
Rövid lábú terrierek Natalja Sedikh (RUS)
FCI IV. fajtacsoport
Tacskók Roger van Hoenacker (B)
FCI V. fajtacsoport
Szibériai husky, Malamut, Samoyed, Amerikai akita, Akita inu, Shiba inu Gellén Tibor
Chow chow, Spitzek, Eurázsiai, Lajkák, Basenji, fel nem sorolt fajták Harsányi Péter
FCI VI. fajtacsoport
Összes fajta Jaroslav Matyás (SK)
FCI VII. fajtacsoport
Magyar vizsla röv. és drótszőrű, Német vizsla röv. és drótszőrű Korózs András
Szetterek Dr. Jakkel Tamás
Weimaraner, Pointer, Olasz vizsla, fel nem sorolt fajták Jaroslav Matyás (SK)
FCI VIII. fajtacsoport
Retrieverek Anna Brankovic (SRB)
Spánielek, fel nem sorolt fajták Dr. Jakkel Tamás
FCI X. fajtacsoport
Magyar agár, Lengyel agár, Greyhound Korózs András
Fel nem sorolt fajták Günther Ehrenreich (A)

Nevezési határidők és nevezési díjak:

Első nevezési határidő
2014. 05. 12.
Második nevezési határidő
2014. 06. 12.
Első kutya 6000 Ft 8000 Ft
További kutyák 5000 Ft 7000 Ft
Bébi, Kölyök, Veterán 4000 Ft 5000 Ft
Tenyészcsoportok 3000 Ft 3000 Ft
Kutyapárok 3000 Ft 3000 Ft
Fiatal Felvezetők 2000 Ft 2000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.

Regisztráció, majd a személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munka bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2014.évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a MEOE Szombathelyi Önálló Jogú Szervezetének bankszámlaszáma:
OTP Bank – 11763471 – 17766881.
A megjegyzés rovatba minden esetben fel kell tüntetni a nevezési lapon szereplő e-mail címet, valamint a befizetett összeget – ez alapján fogják tudni beazonosítani a nevezett kutyát.

Nevezési díjat postai feladás esetén a következő címre kell fizetni:
MEOE Szombathelyi Önálló Jogú Szervezete
Szombathely
Pf.: 200.
9701.
A Közlemény rovatba a „Nevezés” szó kerüljön.

Nevezési cím postai feladás esetén:
MEOE Szombathelyi Önálló Jogú Szervezete
Szombathely
Pf.: 200.
9701.

További információk a MEOE Szombathelyi Önálló Jogú Szervezetének hivatalos weboldalán>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi telefonszámokon:
+36 30 849 8185; +36 30 466 5868.

Illetve az alábbi email címen is:
meoeszombathely@meoeszombathely.eu

A 2013. évi kétnapos szombathelyi CACIB kutyakiállítás szombathelyi TV által készített videó felvétele megtekinthető:

A 2013. évi Szombathely CACIB kutyakiállítás BIS fotói megtekinthetők az Egyesület honlapján>>.

A 2012. évi Szombathely CACIB kutyakiállítás szombati BIS fotói megtekinthetők az Egyesület honlapján>>.

A 2012. évi Szombathely CACIB kutyakiállítás vasárnapi BIS fotói megtekinthetők az Egyesület honlapján>>.

A 2011-as évi Szombathelyi CACIB kutyakiállítás videója megtekinthető:

A 2 napos CACIB nemzetközi kutyakiállítás helyszíne Szombathely, latin nevén Savaria, mely Magyarország legrégibb alapítású városa és a Nyugat királynőjének is szokták nevezni. Lakosainak száma több mint 80 000 fő.

Szombathely utcáin végigsétálva átélhetjük a római kor és a mai modern élet összefonódását, a több évezredes hangulatot árasztó világból átléphetünk a mába.
A történelmi és kulturális hagyományokban rendkívül gazdag várost a dinamikusan fejlődő idegenforgalom, valamint a városban rendezendő fesztiválok sokasága, mint például a Savaria táncverseny, Nemzetközi Bartók Fesztivál, Savaria karnevál, továbbá a nemzetközi vásárok sokasága jellemzi.

Szombathely gazdag látnivalói és a színes programlehetőségein kívül a környék természeti adottságai és nevezetességei is kiváló célpontok a kirándulók számára.
A város parkjai, a Történelmi Témapark, a Csónakázótó, a Tófürdő, a Vasi Múzeumfalu, a Kámoni Arborétum is mind kedvelt kirándulóhelyek.

Természeti látnivalói közül meg kell említenünk a Gyöngyös-patak partján fekvő Kámoni Arborétumot, mely az ország legnagyobb, 27 hektáros botanikus kertje, melyben megtalálhatók a mérsékelt és hideg égöv fa- és cserjefajai.

A Kámoni Arborétumban, több, mint 1000 fenyőfaj mellett 2000 lomblevelű fafaj is él. A kert büszkesége minden évben, az 50 fajtát felvonultató csodás Rhododendron bokrok, melyek a májusi virágzásuk alkalmával teszik legteljesebbé a kertet.

A régi korok paraszti életformáját, valamint a népi építészeti kultúrát mutatja be a Vasi Múzeumfalu. A Múzeumfalu 1973-ban nyitotta meg kapuit, 27 településről 43 építményt sikerült újból felépíteni a területén. Az őshonos magyar háziállatok betelepítése és a rendszeres hagyományörző programok teszik teljessé a Múzeumfalu életét.

Szombathely városáról láthatunk egy rövid kis videót:

A nemzetközi kutyakiállítás az idén már új helyszínen várja a kutyásokat és a vendégeket. Az Aréna Savaria Sport és Rendezvény Központ klimatizált csarnokaival ideális lehetőséget nyújt a 2 napon át tartó kiállítás megrendezésére. A Sportcsarnok mintegy 6 hektáros területén két nagy, rendezvények és bemutatók számára kialakított csarnok található. Ezen felül az Aréna Savaria 1500 nm2 aszfaltos, illetve füves területtel is rendelkezik, mely a külső rendezvények ideális helyszínéül szolgál.
Az Aréna Savaria csarnokaiban és külső területein számtalan kiállítás, vásár, konferencia, kongresszus, fesztivál, hangverseny, koncert, színi előadás, bál, sportrendezvény és kulturális program kerül megrendezésre évente, melyek rengeteg látogatót vonzanak.
Az Aréna Savaria Sport és Rendezvény Központ az idei évben első ízben várja a kiállítókat és a kutyáikat légkondicionált és szőnyeggel borított csarnokaiba a rendezvény mindkét napján.

Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni a kiállításra kilátogatni szándékozó vendégeket, családokat a parkolási és belépési díjak mértékével kapcsolatosan:
A parkolási és a belépési díj mértékét minden esetben az adott kutyakiállítást rendező Ebtenyésztő Egyesület szabja meg, tehát annak számokban meghatározható értékét mi pontosan előre jelezni nem tudjuk, csak egy becsült összeget.
A parkolási díj mértéke 1000.- Ft illetve akár 4000.- Ft között alakulhat (attól függően, hogy mely városban kerül megrendezésre a kiállítás).
A belépési díj mértéke változó, 500.- Ft-tól 2000.- Ft-ig is terjedhet fejenként, de a legtöbb esetben a gyerekek és a nyugdíjasok vagy egyáltalán nem fizetnek, vagy nagyobb kedvezményt élveznek.

Minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a meleg nyár legforróbb hónapjában a MEOE Szombathelyi Önálló Jogú Egyesülete Szombathelyre, az Aréna Savaria Sport és Rendezvény Csarnokba egy csodás 2 napos CACIB nemzetközi kutyakiállításra!