A Zala Megyei Kynológiai Egyesület szervezésében 2019. Május 11.-én és 12.-én 2 x CAC nemzeti kutyakiállításon vehetünk részt. A CAC kiállítások helyszíne Zalaegerszegen, a természeti szépségekben bővelkedő Gébárti Szabadidő Központban található Camping területe.

A kiállítást rendező Egyesület, a Zala Megyei Kynológiai Egyesület

Az Egyesület a Zalaegerszegen és környékén élő kutyatenyésztők és kutyatartók társaságából alakult meg1994-ben alakult, mint a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének Nagylengyeli Szervezete.

Az Egyesület céljai:
– Az ember és a természet kapcsolatának erősítése, a környezet és a természet védelmének aktív segítése, különös tekintettel az állatvédelmi törvényben foglaltakra, a kultúrált kutyatartás szabályainak széles körben való elterjesztése.
– A tenyésztői szervezetek és a kynológiai csúcsszervezet által szervezett rendezvények lebonyolítása, kynológiai tanfolyamok, előadások szervezése, kynológiai tárgyú könyvek és folyóiratok kiadása, a kynológiával kapcsolatos sport, és szabadidő tevékenység elősegítése, szervezése, koordinálása és támogatása.
– Kynológiai jellegű nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, kynológiai kulturális tevékenység, kynológiai szakértői tevékenység.
– Természetvédelem, állatvédelem, környezetvédelem, állategészségügyi tevékenység, állatvédő szervezetek támogatása.

Az Egyesület az állatok védelme érdekében szoros együttműködésben dolgozik a megyei rendőrséggel, szakhatóságokkal, és a többi állatvédő egyesülettel.

A 2012 évi jogszabályi változások miatt 2013-ban újabb változás történt az Egyesület életében, önálló egyesületté alakultak. Így 2013 januárjában megalakult a Zala Megyei Kynológiai Egyesület, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének (MEOE) Nagylengyeli Szervezete tagjaiból.  A megalakulás évében már CAC kiállítás rendezésére pályáztak, melyet meg is kaptak az anyaegyesülettől. A rendezvény sikerrel zárult, mely után több kiállítást, versenyt, tenyészszemlét, kotorékversenyt is rendeztek.

A Zala Megyei Kynológia Egyesület a kutyakiállítások rendezése terén is szerencsésnek mondhatja magát, hiszen a 2000-es évek közepétől majdnem minden évben megrendezhetett egy CAC Nemzeti kiállítást. Az Egyesület a kiállítások rendezési jogát minden alkalommal pályázat útján nyerte el a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségétől. A 22 éves múltra visszatekintő Egyesület 2006-ban és 2008-ban Zalaegerszegen, a 2009-es évben, Nagylengyelben, 2012-ben a Zalaegerszegi Városi Sportcsarnokban, a 2013-as évben szintén Zalaegerszegen, de már a Gébárti Szabadidő Központ területén rendezhette meg ezt a CAC kutyakiállítást. Az elmúlt években megrendezett kutyakiállítások olyannyira sikeresnek bizonyultak, hogy a Zala Megyei Kynológiai Egyesület a 2019-es évben dupla CAC kutyakiállítást rendezhet! Egy hétvégén 2 nemzeti kutyakiállítás! A megszervezéshez és a lebonyolításhoz kívánunk  jó munkát, és sok sikert kívánunk!

Információk kiállítóknak

Bírói lista

Vezetőbíró: Erdős László

Fajta
2019. 05. 11.
Szombat
2019. 05. 12.
Vasárnap

FCI – I. Fajtacsoport

Összes fajta László István (HU) P. Szabó Béla (HU)

FCI – II. Fajtacsoport

Rottweiler, Dobermann, Cane Corso, Boxer, Dogo Canario, Bordói Dog, Bullmasztiff, Orosz Fekete Terrier, Közép-Ázsiai Juhászkutya, Kaukázusi Juhászkutya, Tosa Inu, Sarplaninac, Német Dog Radványi Tamás (HU)
Angol Bulldog, Schnauzerek, Újfoundlandi, Argentin Dog, Szent Bernáthegyi, Tibeti Masztiff, Pireneusi Hegyikutya, Leonbergi, Hovawart Stefan Sinko (SLO)
Rottweiler, Német Dog, Moszkvai Őrkutya, Orosz Fekete Terrier, Közép-Ázsiai Juhászkutya, Kaukázusi Juhászkutya, László István (HU)
Angol Bulldog, Schnauzerek, Argentin Dog, Fila Brasileiro, Mastino Napoletano, Mallorcai Masztiff Radványi Tamás (HU)
II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Stefan Sinko (SLO) P. Szabó Béla (HU)
FCI – III. Fajtacsoport
Összes fajta Szabó Sándor (HU)
Hosszú lábú Terrierek, Rövid lábú Terrierek Sárközy Gyula (HU)
Bull típusú Terrierek Dr. Balogh Zsuzsanna (HU)
FCI – IV. Fajtacsoport
Összes fajta Dr. Balogh Zsuzsanna (HU) Szabó Sándor (HU)
FCI – V. Fajtacsoport
Összes fajta P. Szabó Béla (HU) Erdős László (HU)
FCI – VI. Fajtacsoport
Összes fajta Erdős László (HU) Dr. Balogh Zsuzsanna (HU)
FCI – VII. Fajtacsoport
Összes fajta Kardos Vilmos (HU) Stefan Sinko (SLO)
FCI – VIII. Fajtacsoport
Összes fajta Kardos Vilmos (HU) Stefan Sinko (SLO)
FCI – IX. Fajtacsoport
Összes fajta Sárközy Gyula (HU) Kardos Vilmos (HU)
FCI – X. Fajtacsoport
Összes fajta Erdős László (HU) László István (HU)
FCI által el nem ismert fajták
Szabó Sándor (HU) Erdős László (HU)

Figyelem! 2019. Február 01-től a kiállítások utolsó nevezési határideje a kiállítást megelőző 15. nap!

A MEOESZ 2/2019.(01.21.) sz. Elnökségi határozata alapján, a II. nevezési határidő után nem fogadnak el több nevezést!

Nevezési határidők és nevezési díjak
érvényes MEOESZ tagsággal rendelkezők számára

Első nevezési határidő
2019. 04. 14.
Második nevezési határidő
2019. 04. 30.
Első kutya 4000 Ft 6000 Ft
További kutyák 3500 Ft 5000 Ft
Bébi, Kölyök, Veterán 2500 Ft 4000 Ft
Tenyészcsoportok 2000 Ft 2000 Ft
Kutyapárok 2000 Ft 2000 Ft
Fiatal Felvezetők 2000 Ft 2000 Ft

Nevezési határidők és nevezési díjak
s
zövetségi tagkártyával nem rendelkezők számára

Első nevezési határidő
2019. 04. 14.
Második nevezési határidő
2019. 04. 30.
Első kutya 8000 Ft 12 000 Ft
További kutyák 7000 Ft 10 000 Ft
Bébi, Kölyök, Veterán 5000 Ft 8000 Ft
Tenyészcsoportok 4000 Ft 4000 Ft
Kutyapárok 4000 Ft 4000 Ft
Fiatal Felvezetők 4000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
A nevezési díj már a nevezés elindítása előtt ugyanezen oldalon befizethető bankkártyáról vagy átutalással. Ha átutalással küldjük, célravezetőbb előbb a nevezési díjat befizetni, majd a nevezésnél a banktól kapott e-mailt, mint a nevezési díj befizetését szolgáló igazolást feltölteni.
A személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

nevezesi lap

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2019. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a Zala Megyei Kynológiai Egyesület bankszámlaszáma:
74000236 – 10034019
A nevezés mindig a kutya tulajdonosának neve alatt történjen.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Zala Megyei Kynológiai Egyesület
Zalaegerszeg
Csácsi utca 87.
8900

További információk a Zala Megyei Kynológiai Egyesületének hivatalos honlapján>>.

Nevezéssel kapcsolatosan bővebb információ kérhető az alábbi email címeken:
nevezes@hod-dog.hu

Illetve az alábbi telefonszámokon:
+36 309 538 321 ; +36 705 059 062.

Fotók az elmúlt évek zalaegerszegi CAC kiállításairól

A 2006., a 2008., a 2009., a 2012., a 2013. és a 2014. évi CAC kiállításokon készült fotók megtekinthetők a Zala Megyei Kynológia Egyesület honlapján>>.

A 2012. évi CAC kutyakiállításon készített életképek megtekinthetők>>.

A 2009. évi CAC kutyakiállításon készített további érdekes fotók megtekinthetők>>.

A 2008. évi CAC kutyakiállításon készített életképek megtekinthetők>>.

A Zalaegerszegi Kutyaiskola hivatalos honlapja megtekinthető>>.

A Zalai kutyasuli YouTube csatornája megtekinthető>>.

Bemutatjuk a kutyakiállítás városát, Zalaegerszeget

Ezernyi völgy. Ezernyi hajlat, ezernyi domb, ezernyi erdősziget./ Ezernyi hajlék, fehér présházak, vasalt ajtajú öreg borospincék, tündérnyi / völgyhajlatok…feketerigó füttye hinti be a tájat. A tájat mely/ hasonlíthatatlan. A tájat, amely egyedülvaló.”

A CAC Nemzeti kutyakiállítás helyszíne Magyarország egyik legzöldebb és legvirágosabb városa, Zalaegerszeg, mely a Zala folyó két partján, a festői szépségű Zalai dombság ölelésében fekszik.

A több mint 60 000 lakost számláló város a kedvező természeti adottságainak illetve a látnivalóinak köszönhetően közkedvelt kirándulóhelynek számít. Gazdag kulturális értékeinek és sokszínű rendezvényeinek köszönhetően évente rengeteg látogató fordul meg a városban.

Zalaegerszeget Magyarország egyik legvirágosabb és legzöldebb városaként tartják számon, mindezért 2008-ban elnyerte a Virágos Magyarországért Szervező Bizottságtól az Arany Rózsa díjat, 2009-ben, 2010-ben és 2011-ben pedig különdíjas lett a város a „Virágos Magyarország” megmérettetésén.

Természeti látnivalói közül meg kell említenünk a város keleti részén elhelyezkedő Csácsi arborétumot (többek között itt található a Gébárti-tóval egyetemben a kiállítás helyszíne, a Gébárti Szabadidő Központ is), melynek 60 hektáros védett területén a hazánkban honos fafajok közül mindegyik megtalálható. A védett területet 750 hektáros erdő veszi körül, valamint kis tó és sétautak teszik vonzóvá a természetkedvelők számára.

Az alsóerdőben, a hegyvidéki hangulatú arborétumban található az Azáleás-völgy, mely nevét a benne található azáleákról kapta. Május közepétől virágba borulnak az azáleák és a rododendronok, ennek köszönhetően az Azáleás-völgy csodás látvánnyal és illattal kápráztatja el az ide látogató vendégeket, turistákat. Az Azáleás-völgy minden időszakban szabadon látogatható.

Helyszín: a Gébárti Szabadidőközpont

Az Ebtenyésztők a Gébárti Szabadidőközpont parkosított zöldövezeti részét választották a kiállítás helyszínéül, mely közvetlen Gébárti-tó partján található. A lenyűgöző 31 hektáros Gébárti-tó a környék legnagyobb mesterséges tava. A tó területét sétautak hálózzák be, félszigetén szabadtéri strand található, parkosított környezete kellemes kikapcsolódást kínál a fürdőzőknek, a vízi sportot kedvelőknek, valamint a horgászoknak is.

Gyere és látogass el Te is, a szervezők szeretettel várnak!

Minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a Zala Megyei Kynológiai Egyesület Május 11.-én és 12.-én két színvonalas CAC kutyakiállítással!Kérlek, oszd meg ezt a bejegyzést, hogy minél több kutyakiállítóhoz és érdeklődőhöz eljuthasson! Köszönjük! 🙂.Ha kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, ajánlom figyelmedbe az ajánló szerzőjének hivatalos honlapját, ahol a 2020. évi MEOESZ kutyakiállítási naptár, és  az összes 2020. évi MEOESZ kutyakiállítás magyar és angol nyelvű ajánlója a már megszokott formában olvasható, továbbá az elmúlt évek MEOESZ kutyakiállítási naptárjai is visszanézhetőek.

Keresd Vámosi Ildikó kutyás cikkíró, szerző hivatalos honlapját:
Http://ildikovamosi.hu/

🙂 Várlak szeretettel és sok értékes cikkel! 🙂

🙂 Köszönöm, ha megtisztelsz a látogatásoddal! 🙂