A Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesületének szervezésében és rendezésében 2016. Április 23.-án és 24.-én minden fajtás 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállításon vehetünk részt Debrecenben. Az elmúlt évek hagyományaihoz híven a helyszín az idén is a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának területe.

A Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete az 1960-as években alakult meg, akkor még MEOE Debreceni Szervezete néven. Konkrétan 1967-ben jöttek létre a vadász, terelő, őrző-védő, munka szakosztályok, majd az Egyesület keretein belül e képzések valamint a vakvezető kutyák képzése is megindult.1990-ben az Egyesület Önálló Jogúvá vált, a mostani időkben pedig már a legnagyobb taglétszámú Egyesületként tartják számon. A két nagy kiállítás (2 x CACIB és az éjszakai CACIB) megrendezése mellett az Egyesület évente két-három munkavizsgát, tenyészvizsgát is rendez, valamint folyamatos képzések folynak az örző-védő, a vadász és az agility szakosztályokban.

A Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete által rendezett CACIB nemzetközi kutyakiállítások nagy hagyománnyal rendelkeznek. Az Egyesület a 2000-as évektől kezdődően szinte minden évben megrendezi ezt a nagyszabású, kétnapos kutyakiállítást, mely kedves hangulatával elvarázsolja a kiállítókat (az éjszakai CACIB kutyakiállítással egyetemben, amely a sejtelmes világítás fényében még varázslatosabb).

Kedvcsinálóként Olvasóink megtekinthetik az Ebugatta TV által az elmúlt évek egyik nemzetközi kutyakiállításán készített videó felvételt:

A 2016. évi 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük.

Látogatói információk:

A belépődíj 14 éves korig ingyenes! 14 éves kor felett személyenként 800.- Ft.

Információk kiállítóknak:

Nevezési felhívás:

Nevezési felhívás

Bírói listák

Vezetőbíró: Kardos Vilmos

Fajta
2016. Április 23. Szombat
2016. Április 24. Vasárnap

FCI – I. Fajtacsoport

Magyar Pásztorkutyák Claus-Peter Fricke (D) Korózs Gábor (HU)
Német Juhászkutyák Claus-Peter Fricke (D) Dr. Molnár Zsolt (RO)
Angol Pásztorkutyák, Ausztrál Juhászkutyák, fel nem sorolt fajták Dr. Molnár Zsolt (RO) Claus-Peter Fricke (D)

FCI – II. Fajtacsoport

Dobermann, Német Pinscher, Német Törpe Pinscher, Affenpinscher, Bulldog Andrzej Szutkiewicz (PL) Hartmann György (HU)
Schnauzerek Papp László (RO) Andrzej Szutkiewicz (PL)
Fila Brasileiro, Rottweiler, Argentin Dog, Tibeti Masztiff Papp László (RO) Vadym Katsnelson (UKR)
Shar-Pei Andrzej Szutkiewicz (PL) Hartmann György (HU)
Boxer, Német Dog Papp László (RO) Hartmann György (HU)
Perro Dogo Mallorquin, Dogo Canario, Bordói Dog, Bullmasztiff, Masztiff, Mastino Napoletano, Cane Corso, Tosa Inu Hartmann György (HU) Vadym Katsnelson (UKR)
Újfoundlandi, Hovawart, Leonbergi, Landseer, Spanyol Masztiff, Pireneusi Masztiff, Pireneusi Hegyikutya, Sarplaninac, Szent Bernáthegyi Dr. Roberto Schill (RO) Papp László (RO)
Kaukázusi Juhászkutya, Közép-Ázsiai Juhászkutya, Moszkvai Őrkutya, Orosz Fekete Terrier Vadym Katsnelson (UKR) Papp László (RO)
Berni Pásztorkutya, Appenzeller, Entlebucher, Nagy Svájci Havasi Kutya Dr. Roberto Schill (RO) Papp László (RO)
Fel nem sorolt kutyafajták Hartmann György (HU) Andrzej Szutkiewicz (PL)
FCI – III. Fajtacsoport
Összes fajta Korózs Gábor (HU) Magdalena Swieton (PL)
FCI – IV. Fajtacsoport
Összes fajta Andrzej Szutkiewicz (PL) Korózs Gábor (HU)
FCI – V. Fajtacsoport
Összes fajta Vadym Katsnelson (UKR) Lokodi Csaba Zsolt (RO)
FCI – VI. Fajtacsoport
Összes fajta Dr. Roberto Schill (RO) Lokodi Csaba Zsolt (RO)
FCI – VII. Fajtacsoport
Összes fajta Lokodi Csaba Zsolt (RO) Andrzej Szutkiewicz (PL)
FCI – VIII. Fajtacsoport
Összes fajta Márkus Anita (HU) Víg Orsolya (HU)
FCI – IX. Fajtacsoport
Összes fajta Magdaleno Swieton (PL) Dr. Roberto Schill (RO)
FCI – X. Fajtacsoport
Összes fajta Lokodi Csaba Zsolt (RO) Andrzej Szutkiewicz (PL)

Nevezési határidők és nevezési díjak:

Első nevezési határidő
2016. 02. 21.
Második nevezési határidő
2016. 03. 27.
Első kutya 6000 Ft 8000 Ft
További kutyák 5000 Ft 7000 Ft
Bébi, Kölyök, Veterán 4000 Ft 5000 Ft
Tenyészcsoportok 3000 Ft 3000 Ft
Kutyapárok 3000 Ft 3000 Ft
Fiatal Felvezetők 2000 Ft 2000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
Regisztráció, majd a személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Nevezési lap

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munka bizonyítványok másolatát és a 2016. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Nevezés faxon:
+36 62 222 485.

Banki átutalás esetén a Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesületének számlaszáma:
OTP Bank RT. Debrecen – 11763385 – 33226880.
A nevezés mindig a kutya tulajdonosának neve alatt történjen.

A nevezési díjat postai befizetés esetén a következő címre kell küldeni:
Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete
Debrecen
Pf.: 103.
4001
A közlemény rovatba a „Nevezés” szó kerüljön.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hód-Dog Kutyabarát Egyesület
Hódmezővásárhely
Pf.: 1.
6801

További információkat a Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesületének hivatalos weboldalán>>.

Valamint az Egyesület hivatalos Facebook oldalán találhatunk.>>

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi telefonszámon:
+36 52 443 565.

Illetve az alábbi e-mail címen:
debrecendogshow@gmail.com

 

A MEOE Debreceni Önálló Jogú Szervezetének nemzetközi kutyakiállításáról az Ebugatta TV által készített videó felvétel megtekinthető:

A 2010. évi Debrecen CACIB kutyakiállítások Ebugatta TV felvétele megtekinthető:

A 2008. évi Debrecen CACIB kutyakiállítások Ebugatta TV felvételének 1. része megtekinthető:

A 2008. évi Debrecen CACIB kutyakiállítások Ebugatta TV felvételének 2. része megtekinthető:

A 2008. évi Debrecen CACIB kutyakiállítások Ebugatta TV felvételének 3. része megtekinthető:

A 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállítás helyszíne Debrecen, mely Magyarország második legnagyobb és legnépesebb városa, Kelet-Magyarország kulturális, gazdasági, idegenforgalmi és közlekedési központja is egyben. A mai időkben hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő városaként tartják számon.

Debrecen városát gyakran emlegetik kálvinista Róma-ként vagy civisváros-ként is, mely az 1300-as években mezővárosi, majd az 1600-as években királyi városi rangot szerzett és kétszer is volt már az ország fővárosa. Történelme évszázadokon át összefonódott a reformációval, erről üzen számos történelmi emléke is, mint a Kossuth tér, az Emlékpark és a Nagyerdei Szoborpark is.

Látnivalói közül kiemelkedik a város jelképe, az 1800-as évekbeli klasszicista stílusú Református Nagytemplom, mely az ország legnagyobb református temploma és melyben ereklyeként őrzik Kossuth Lajos karosszékét. Az épület a város szívében, a Kossuth téren található, mögötte helyezkedik el az 1500-as évektől működő Református Kollégium, melynek tekintélyét híres tanárai és diákjai alapozták meg. A Kollégium nagykönyvtára, félmilliós állományával – melyben könyvritkaságok is megtalálhatók – a Magyarországi Református Egyház legnagyobb gyűjteményeként van nyilvántartva.
A Kollégium mellett a neobarokk stílusban épült Déri Múzeum épületét találjuk. Leghíresebb részében, a Munkácsy teremben látható Munkácsy Mihály világhírű Krisztus-trilógiájának két alkotása.

A városközpont másik nevezetessége a patinás Aranybika Szálló, mely az ország legrégebbi és még ma is működő szállodája, a Főtér, melynek közepén díszburkolatba foglalva megtalálható a város üvegmozaikból kirakott címere, valamint a Városháza klasszicista stílusú épülete, mely a legszebbek közé tartozik.

A város bőséges kulturális kínálatából kiemelkedik az augusztus 20.-i színpompás és csodálatos Virágkarnevál, a Jazz Napok, a Költészeti Fesztivál és a Nyári Egyetem rendezvényei.

A város legnépszerűbb turisztikai rendezvénye az Európában egyedülálló Virágkarnevál. Az államalapító Szent-István megkoronázásához és az új kenyér ünnepéhez kapcsolódó látványosságra több százezren érkeznek a városba. Az egyhetes rendezvénysorozat fő eseménye, a Virágkarnevál évről évre látványosabb, a résztvevők meseszép virágkompozíciókat láthatnak, melyek fenséges illata sem elhanyagolható. Ezen kívül színvonalas, szórakoztató programok, koncertek, táncelőadások, gyerekprogramok, valamint a nap megkoronázásaként tűzijáték várja a Virágkarneválra kilátogató családokat, vendégeket.

A családok számára igazi kikapcsolódást jelenthet az Állatkert, mely 1958 óta fogadja a látogatókat. Az eltelt közel 60 év alatt az Állatkert területe folyamatosan nőtt és mára már elmondható, hogy az uniós normáknak megfelelő parkot hoztak létre, ahol 5 földrész 165 fajának mintegy 1500 példányát tekinthetik meg az ide látogató családok, vendégek.

Az itt élő fajok számára a körülmények a korábbinál lényegesen nagyobb jólétet és jobb közérzetet biztosítanak. A terület az itt megtalálható 341 növényfajával együtt 1994 óta természetvédelmi oltalom alatt áll.

Debrecen természeti látnivalói közül kiemelkedik a Nagyerdő, mely az 1939-es évtől kezdődően Magyarország első természetvédelmi területe kibővítve állatkerttel, vidámparkkal, valamint botanikus kerttel, melynek eredeti növényvilága azonos a Nagyerdőével. Az arborétumban mintegy 8000 növényfaj között láthatunk bőven trópusi ritkaságokat is, továbbá az európai hírű, 2000 fajt és 10 000 növényt képviselő kaktuszgyűjtemény is itt található.

A kutyakiállítások tényleges helyszíne, a debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának területe is a Nagyerdőben található, ahová minden látogatót, vendéget, kiállítót a kutyáikkal sok szeretettel, valamint a tavaszi idényben két színes és hangulatos kutyakiállítással vár a Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete.

 

Amennyiben tetszett a cikk és hasznosnak véled, kérlek, oszd meg, hogy minél több kutyaszerető emberhez, családhoz eljuthasson! Köszönjük!