A Hód Dog Kutyabarát Egyesület 2 x CACIB Nemzetközi kutyakiállítást hirdet Hódmezővásárhely városába 2015. augusztus 29.-ére és 30.-ára. Az egyesület a kiállítás tényleges helyszínéül, mint minden alkalommal immár hagyományosan, az idei évben is a Hód-Mezőgazda Zrt. Kiállítási Centrumát választotta.

A Hód Dog Kutyabarát Egyesület vezetősége tenyésztőkből és munkakutyásokból áll és így együtt azért is dolgoznak, hogy megismertessék az emberekkel a kulturált kutyatartás fogalmát. A Szervezet kutyaiskolája az egyik legjobb forrása ennek, ahol a kutyát szerető családok, emberek és gyerekek is találkoznak, és együtt tanulnak a kutyáikkal.

A Hód Dog Center kutyaiskola 2006-ban alakult, akkor még mindössze néhány kutyaszerető taggal, de nem kellett hozzá sok idő és a város legnagyobb létszámú kutyaiskolájává vált. A kutyaiskola azóta is töretlen lelkesedéssel várja a tanulni vágyó kutyákat és gazdáikat. A kutyaiskolában az emberek elsajátíthatják a kutyával való helyes bánásmódot, megtanulhatják, hogyan tehetik könnyebbé a kutya elfogadását, példádul egy lakóközösségben, ebben a kutyaiskola viselkedési és szocializációs valamint engedelmességi tréninggel segíti a kutyatartókat. Ezen felül működik az őrző-védő kiképzés, a munkavizsgára és kiállításra való felkészítés és a népszerű kutyás sport, az agility is sok érdeklődőt vonz. Másodlagos célként az iskola munkakutyák képzésével is foglalkozik. A foglalkozások csoportosan és egyénileg is igénybe vehetők, már bébi kortól kezdődően szombat délutánonként várnak minden érdeklődőt foglalkozásaikra.

A kiállítások rendezése terén nagy gyakorlattal rendelkező Hód Dog Kutyabarát Egyesület a 2000-es éveket átlépve szinte kétévente rendezett kutyakiállítást. Az elmúlt 5 évre visszatekintve, a 2010-es évben CAC kiállításra rendezésére kapták meg a jogot az anyaegyesülettől, a 2011-es évben pedig már dupla CACIB kiállítást rendezhettek, ami megismétlődött 2 év múlva is. A Szervezet az idei évben újból megkapta a lehetőséget a 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállítás megrendezésére.

Kedvcsinálóként, olvasóink megtekinthetik a 2013. évi CACIB kiállításon készített videó felvételt:

A 2015. évi 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük:

Információk kiállítóknak:

Nevezési felhívás:

nevezesi_felhivas

Bírói listák

Fajta
2015. 08. 29. Szombat
2015. 08. 30. Vasárnap

FCI – I. Fajtacsoport

Összes fajta Barbka Novak (SLO) Szabó Sándor (HU)

FCI – II. Fajtacsoport

Orosz fajták Vladimir Zizakov (SRB) Mile Aleksoski (MK)
Dobermann Mile Aleksoski (MK) Vladimir Zizakov (SRB)
Schnauzerek, Pinscherek Benny Blidh Von Schedvin (S) Mile Aleksoski (MK)
Argentín Dog Mile Aleksoski (MK) Vladimir Zizakov (SRB)
Boxer Igor Selimovic (HR) Vladimir Zizakov (SRB)
Bulldog Petra Grell-Hansohm (D) Lakatos István (HU)
Rottweiler Istvan Sorban (SRB) Igor Selimovic (HR)
Újfoundlandi, Landseer, Berni Pásztorkutya, Szent Bernáthegyi, Sarplaninac, Leonbergi, Hovawart Vladimir Zizakov (SRB) Mile Aleksoski (MK)
Bullmasztiff Mile Aleksoski (MK) Lakatos István (HU)
Bordói Dog, Cane Corso Istvan Sorban (SRB) Mile Aleksoski (MK)
Fila Braselieiro, Dogo Canario, Masztiff Mile Aleksoski (MK) Benny Blidh Von Schedvin (S)
Mastino Napoletano Mile Aleksoski (MK) Lakatos István (HU)
Orosz fajták Vladimir Zizakov (SRB)) Mile Aleksoski (MK)
Német Dog Vladimir Zizakov (SRB) Igor Selimovic (HR)
Shar-Pei Petra Grell-Hansohm (D) Igor Selimovic (HR)
Fel nem sorolt fajták Vladimir Zizakov (SRB) Mile Aleksoski (MK)
FCI – III. Fajtacsoport
Terrierek Szabó Sándor (HU) Benny Blidh Von Schedvin (S)
FCI – IV. Fajtacsoport
Tacskók Szabó Sándor (HU) Barbka Novak (SLO)
FCI – V. Fajtacsoport
Spitzek és ősi típusú kutyák Vladimir Zizakov (SRB) Barbka Novak (SLO)
FCI – VI. Fajtacsoport
Kopók és rokon fajták Kardos Vilmos (HU) Csigai Gabriella (HU)
FCI – VII. Fajtacsoport
Vizslák és Szetterek Kardos Vilmos (HU) Vladimir Zizakov (SRB)
FCI – VIII. Fajtacsoport
Komplett fajtacsoport Benny Blidh Von Schedvin (S) Igor Selimovic (HR)
FCI – IX. Fajtacsoport
Uszkárok Benny Blidh Von Schedvin (S) Kardos Vilmos (HU)
Bichonok, Francia Bulldog, Mopsz, fel nem sorolt fajták Igor Selimovic (HR) Kardos Vilmos (HU)
FCI – X. Fajtacsoport
Összes fajta Mile Aleksoski (MK) Barbka Novak (SLO)

Nevezési határidők és nevezési díjak:

Első nevezési határidő
2015. 06. 29.
Második nevezési határidő
2015. 07. 29.
Első kutya 6000 Ft 8000 Ft
További kutyák 5000 Ft 7000 Ft
Bébi, Kölyök, Veterán 4000 Ft 5000 Ft
Tenyészcsoportok 3000 Ft 3000 Ft
Kutyapárok 3000 Ft 3000 Ft
Fiatal Felvezetők 2000 Ft 2000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
Regisztráció, majd a személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munka bizonyítványok másolatát és a 2015. évi szövetségi tagkártya másolatát.

nevezesi_lap

Banki átutalás esetén a Hód Dog Kutyabarát Egyesület számlaszáma:
10700158 – 67770580 – 51100005

A megjegyzés rovatba minden esetben fel kell tüntetni a kutya nevét, fajtáját valamint a tulajdonos nevét.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hód Dog Kutyabarát Egyesület
Hódmezővásárhely
Kaszap u. 16.
6800

 

További információk a Hód Dog Kutyabarát Egyesület hivatalos weboldalán>>.

A Hód-Dog Center Kutyaiskola képzéseivel kapcsolatosan is mindennemű információt megtalálhatunk a kutyaiskola hivatalos weboldalán>>.

Illetve a kutyaiskola hivatalos facebook oldalán>>.

A CAC kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi email címen:
hod.dog@indamail.hu

Illetve az alábbi telefonszámon:
+36 30 953 8321.
A 2013. évi dupla CACIB kiállításról készített fotók megtekinthetők>>.

2011. évi dupla CACIB kiállítás őrző-védő bemutatójáról készített videó felvétel megtekinthető:

A 2011. évi nemzetközi kutyakiállítások színvonalas programjaiból, a Kéktói ménes lovas csapatának bemutatóját tekinthetjük meg:

A 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállítás városa Hódmezővásárhely, mely az Alföld egyik legfontosabb gazdasági és kulturális központja, valamint Magyarország második legnagyobb területű városa.

A terület már az őskor óta lakott volt. Az első írásos emlékek a Hód és Vásárhely települések történelmét a 13. század elejétől örökítik meg. A 15. században e két település összeolvadásából jön létre Hódmezővásárhely, mely főképp mezővárosként funkcionált. A lakosság fő megélhetését a földművelés, a piacok és az állatvásárok biztosították. A török uralmat e város is megszenvedte, az 1550-es években rombolták le először, majd az 1600-as évek végén újból. Az elpusztított város 1700-ban épült újjá. A város népességének újratelepítéséhez évtizedekre volt szükség. Az 1848-49 harcok idején a város ifjai részt vettek a délvidéki harcokban. Az 1870-es évektől kezdődően indult igazán fejlődésnek a város és 1890-ben már az ország negyedik legnépesebb városa volt. Az I. Világháborút követően a város előbb francia majd román megszállás alá került, melyek alatt nagy károkat szenvedett el. A II. világháborúig a város mezőgazdasági jellegű maradt, utána azonban az ipar is egyre jelentősebb szerepet kapott. A 19. század végétől jelentős volt a művészeti élet a városban, az alföldi táj, a Tisza közelsége, a puszta nyugalma és szépsége ide vonzotta az alkotókat. A népművészet hagyományaira épülve a 20. század elejétől pezsgő kulturális élet alakult ki a városban. A rendszerváltás óta egyenletes fejlődés jellemzi Hódmezővásárhely életét. 1997-ben Európa Díjjal ismerték el Hódmezővásárhely munkásságát az infrastrukturális fejlesztések és a szociális hálózat bővítésének területén. 2009-ben Hódmezővásárhely az Év Települése lett, majd 2010-ben Magyar Örökség díjat kapott.

A városban folyamatos a fejlődés, az ide látogatók felfedezhetik a nagy múltú mezőváros számtalan értékét, a szecessziós épületek gyűrűjébe foglalt belvárost, megismerkedhetnek a város gyógyfürdőjével, a modern sportuszodával, valamint a tiszai holtág festői környezetével. A város központjában és az innen induló régi városrészekben szép számmal találunk műemlék épületeket, villákat és népies téglaépületeket. A város bővelkedik szobrokban, szabadtéri képzőművészeti alkotásokban, melyek azt bizonyítják, hogy egy alföldi művészvárosban járunk. A város főtere, a Kossuth tér teljes egészében parkosított, s így kedvenc pihenőhelye az itt lakóknak.

Hódmezővásárhely épített örökségei közül kiemelkednek a Károlyi család uralma alatt épült épületek, például a Református Ótemplom, az Alföldi Galéria klasszicista épülete, a város legrégebbi épített öröksége a román és gótikus stílusú Árpád-kori Csomorkányi templomrom, a 13-14. századból. További kiemelkedő épület a Városháza eklektikus stílusú épülete, valamint az Alföld egyik legnagyobb oszlopok nélküli bálterme, a Fekete Sas Rendezvényház, mely bálok és kulturális rendezvények színhelye, a Görögkeleti Templom, a Tornyai János Múzeum, melyben sokféle időszaki kiállítás megtekinthető. A város főutcáján, a egy kis park közepén áll a Belvárosi Római Katolikus Templom, melynek középső és két oldalsó hajója Ybl Miklós tervei alapján épült fel az 1800-as évek közepén. Mint olvasható, a város bővelkedik vallási tárgyú épületekben, az Alföld legnagyobb barokk református temploma, az Újtemplom is itt található, valamint az izraelita templom eklektikus épülete, a Zsinagóga, melynek jellegzetes szecessziós díszítésű épületét a város a Holokauszt. 60. évfordulójára korhűen felújította. A Szent István téren áll Szent István lovas szobra, mögötte az 1936-ban épült Szent István Római Katolikus Templom.

A város Tájházában a látogatók megismerkedhetnek a vásárhelyi hímzés és kerámia történetével. A Paraszti Eszközök Pincemúzeuma pedig magángyűjteményként ad helyet a paraszti élet bemutatásának. A felújított Papi-féle szélmalom és molnárház is egyre több programnak biztosít helyszínt.

A vásárhelyi fürdőélet több mint félévszázados hagyományra tekint vissza. A strand mellett épült nemzetközi szintű sportversenyek megrendezésére is alkalmas, korszerű Városi Sportuszoda is folyamatosan várja a sportolni vágyókat.

A természet kedvelői is megtalálják itt szórakozásukat, a Kardoskúti Fehértó Hódmezővásárhely természeti értéke. A Kardoskúti Fehértó egy részén a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság magyar szürke szarvasmarha, racka- és cigályajuh állománya található. Ezek az őshonosságuk miatt védett állatfajták, felbecsülhetetlen értékeket hordoznak, értékes géntartalékként tartják őket nyilván. A terület kultúrtörténeti értékekben gazdag. A védett terület közvetlen közelében, Pusztaközpontban található a Kardoskúti múzeum. A kiállítás összefoglalja és bemutatja a terület történetét, természeti értékeit. Figyelemmel lehet követni a táj változásait, növény- és állatvilágát régi térképekkel, rajzokkal, fotókkal illusztrálva. A védett területen tájékoztató táblák segítik az eligazodást.

A kutyakiállítás az idei évben is a Hód-Mezőgazda Zrt. Kiállítási Centrumában kerül megrendezésre, ahová minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállításra a Hód Dog Kutyabarát Egyesület!

 

Amennyiben tetszett a cikk és hasznosnak véled, kérlek, oszd meg, hogy minél több kutyaszerető emberhez, családhoz eljuthasson! Köszönjük!