Az ezerszínű ősz beköszöntével a Hírös Magyar Ebtenyésztők Önálló Jogú Egyesületének szervezésében 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállítás részesei lehetünk 2016. Szeptember 16.-án (pénteken) és 17.-én (szombaton). Mindkét napon részt vehetünk egy-egy CACIB nemzetközi kutyakiállításon, Kecskeméten, a Benkó Zoltán Szabadidő Központ zöldövezeti területén. A nemzetközi kutyakiállítást speciál kiállítások is kísérik.

Speciál kiállítások

2016. Szeptember 17.-én, a szombati CACIB kiállítás keretein belül és ugyanazon helyszínen délelőtt 10.00 órai kezdettel megrendezésre kerül a 3. id. Fekete László Rottweiler Emlék-kiállítás.

További információk >>

2016. Szeptember 18.-án, vasárnap délelőtt 10.00 órai kezdettel a Benkó Zoltán Szabadidő Központ zöldövezeti területén megrendezésre kerül a 3. Hírös Magyar Rottweiler Klubgyőztes Kiállítás.

További információk >>

Kiállítók figyelmébe! A 2016. évi kecskeméti 2 x CACIB kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük! Kérlek, kattints a “+” jelre vagy az „Információk kiállítóknak” szövegre és nyisd le a dobozt, melyben megtalálod a nevezéshez szükséges információkat!

[mks_accordion]
[mks_accordion_item title=”Információk kiállítóknak „]

Információk kiállítóknak:

Nevezési felhívás:

Nevezési felhívás

Bírói listák

Vezetőbíró: Erdős László

Fajta
2016. Szeptember 16. – Péntek
2016. Szeptember 17. – Szombat

FCI – I. Fajtacsoport

Magyar Pásztorkutyák Dr. Hargitai Gábor (HU) Udvardiné Lukács Ilona (HU)
Angol Pásztorkutyák, fel nem sorolt kutyafajták June Wall (IRL) Dr. Hargitai Gábor (HU)

FCI – II. Fajtacsoport

Szombat: Argentin Dog, Német Boxer, Német Dog, Shar-Pei, Berni Pásztorkutya, Svájci Havasi Kutya
Vasárnap: Argentin Dog, Német Boxer, Német Dog, Shar-Pei, Svájci Havasi Kutya, Schnauzerek
Szabó Sándor (HU) Dr. Miklós Levente (HU)
Szombat: Angol Bulldog, Cane Corso, Dogo Canario, Hovawart, Leonbergi, Újfoundlandi, Landseer, Szent Bernáthegyi
Vasárnap: Cane Corso, Dogo Canario, Hovawart, Leonbergi, Újfoundlandi, Landseer, Szent Bernáthegyi, Pireneusi Hegyi Kutya, Tibeti Masztiff, Bullmasztiff, Berni Pásztorkutya
Tapio Eerola (FIN) Tibor Havelka (SK)
Szombat: Dobermann, Rottweiler, Schnauzerek
Vasárnap: Dobermann, Angol Masztiff
Noel Beggs (IRL) Szabó Sándor (HU)
Szombat: Orosz fajták, Pireneusi Hegyi Kutya, Tibeti Masztiff
Vasárnap: Orosz fajták
Dr. Hargitai Gábor (HU) Erdős László (HU)
Szombat: Bullmasztiff, II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták
Vasárnap: Angol Bulldog
Erdős László (HU) Noel Beggs (IRL)
Vasárnap: Rottweiler Uwe Petermann (D)
Vasárnap: II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Dr. Miklós Levente (HU)
FCI – III. Fajtacsoport
Bull típusú Terrierek Tibor Havelka (SK) Tapio Eerola (FIN)
III. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Dr. Miklós Levente (HU) Panos Demetriu (CYP)
FCI – IV. Fajtacsoport
Összes fajta Dr. Miklós Levente (HU) Szabó Sándor (HU)
FCI – V. Fajtacsoport
Szombat: Amerikai Akita, Japán Akita,Shiba
Vasárnap: V. fajtacsoport összes fajta
Tibor Havelka (SK) Noel Beggs (IRL)
Szombat: V. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Dr. Tesics György (HU)
FCI – VI. Fajtacsoport
Rhodéziai Ridgeback Tibor Havelka (SK) Erdős László (HU)
Dalmata June Wall (IRL) Noel Beggs (IRL)
VI. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Erdős László (HU) Dr. Miklós Levente (HU)
FCI – VII. Fajtacsoport
Szombat: Magyar Vizsla rövid- és drótszőrű
Vasárnap: VII. fajtacsoport összes fajta
Tibor Havelka (SK) Tapio Eerola (FIN)
Szombat: VII. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Szabó Sándor (HU)
FCI – VIII. Fajtacsoport
Golden Retriever, Labrador Retriever Tapio Eerola (FIN) Panos Demetriu (CYP)
VIII. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Tesics György (HU) Czeglédi Attila (HU)
FCI – IX. Fajtacsoport
Uszkárok June Wall (IRL) Panos Demetriu (CYP)
IX. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Panos Demetriu (CYP) June Wall (IRL)
FCI – X. Fajtacsoport
Összes fajta Dr. Tesics György (HU) Czeglédi Attila (HU)

Nevezési határidők és nevezési díjak:

Első nevezési határidő
2016. 07. 22.
Második nevezési határidő
2016. 08. 22.
Első kutya 6000 Ft 8000 Ft
További kutyák 5000 Ft 7000 Ft
Bébi, Kölyök, Veterán 4000 Ft 5000 Ft
Tenyészcsoportok 3000 Ft 3000 Ft
Kutyapárok 3000 Ft 3000 Ft
Fiatal Felvezetők 2000 Ft 2000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
A nevezési díj már a nevezés elindítása előtt ugyanezen oldalon befizethető. Célravezetőbb előbb a nevezési díjat befizetni, majd a nevezésnél a banktól kapott e-mailt, mint a nevezési díj befizetését szolgáló igazolást feltölteni.
A személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Nevezési lap

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munka bizonyítványok másolatát és a 2016. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a Hírös Magyar Ebtenyésztők Önálló Jogú Egyesületének számlaszáma:
OTP Bank – 11732002 – 20423063
A közlemény rovatba kérik feltüntetni a kutya nevét, fajtáját és a tulajdonost.
A befizetés mindig a tulajdonos neve alatt történjen!

Nevezési díjat postai befizetés esetén az alábbi címre kell fizetni:
Hírös Magyar Ebtenyésztők Önálló Jogú Egyesülete
Kecskemét
Pf.: 342.
6001

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hírös Magyar Ebtenyésztők Önálló Jogú Egyesülete
Kecskemét
Pf.: 342.
6001

További információk a Hírös Magyar Ebtenyésztők Önálló Jogú Egyesületének hivatalos weboldalán>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi telefonszámon:
+36 70 932 1503.

Illetve az alábbi e-mail címen:
hod.dog@indamail.hu
[/mks_accordion_item]
[/mks_accordion]

A 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállítás helyszíne Kecskemét, mely Bács-Kiskun megye székhelye és Magyarország nyolcadik legnagyobb városa is egyben. A „hírös város” egyesíti magában a történelmi hagyományokat a modern törekvésekkel. Gyönyörű középületei a régmúlt korokról mesélnek, múzeumai, galériái jelentős kulturális értékkel bírnak.

Az ország egyik legszebb városközpontja Kecskeméten látható, hol nevezetes épületek sora fogadja a látogatót. Elsőként a szecessziós stílusban épült majolikadíszekkel dekorált Városháza épülete, melynek homlokzatán található harangok Kodály Bécsi harangjátékát játsszák és melynek dísztermét Székely Bertalan falfestményei díszítik. A színes virágdíszekkel ékesített és a magyar népmesék világát idéző Cifrapalota épületének díszterme a szecesszió kedvelt motívumait ötvözi látványos egységbe. Az épület ma a város képtára, melyben a XIX. és XX. századi magyar festészet értékes gyűjteménye található.

A Főtér meghatározó épülete a Nagytemplom, mely az Alföld legnagyobb copf stílusban épült székesegyháza. A Városházával szemben Kecskemét legrégibb építészeti emléke, a Ferences Templom áll. A Templomhoz kapcsolódó kolostort a ferencesek építették, mely ma a Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetnek ad otthon és melynek földszintjén a híres zeneszerző életútját bemutató állandó kiállítás látható. Kodály Zoltán neve egybeforrt a városéval. A Kodály Zoltán ének-zenei iskolában a világhírű Kodály módszer ismérvei alapján tanítják a növendékeket.
Kecskemét híres szülöttei közül Kodály Zoltán mellett meg kell említenünk Katona József drámaírónkat, nevét a Katona József Színház őrzi és Petőfi Sándor költőt, aki 1828 és 1830 között élt és alkotott e városban.

A város további szecessziós történelmi épületei közé tartozik még az Öregtemplom, más néven Nagytemplom, mely hosszú időn keresztül az alföldi templomok mintaképe volt. Az Evangélikus templom, melyet Ybl Miklós tervezett és romantikus stílusban épült. A városkép szerves része a több stílusjegyet is magán viselő Református templom, továbbá a mór stílusú egykori zsinagóga is a hagymakupolás toronnyal.

Látnivalói közül ki kell emelnünk a Kecskeméti Vadaskertet, mely területileg az ország legkisebb állatkertje. 1971-ben jött létre, elsősorban hazai vadak és őshonos magyar háziállatok bemutatására. A korábbi fajösszetétel mára már jelentősen kibővült és így 110 faj 400 példányának csodálatos egyedeivel a világ összes kontinense képviselteti magát A Kecskeméti Vadaskert célkitűzése a már meglévő természeti értékek megóvása és gyarapítása.

A város természeti látnivalói közül kiemelkedik a csodálatos természeti szépségekben bővelkedő Kecskeméti Arborétum. A gyűjteményes kert 62 hektáros területén több mint 900 különböző növényfaj illetve annak változatai találhatók meg. Az Arborétum jelentős növényállományával Kecskemét zöldterületének kiemelkedő eleme. A fiatal növénygyűjteményben ma már többek között tulipánfák, liliomfák, mamutfenyők, tölgyek és gumifák árnyékában pihenhetünk meg. Az arborétum legfiatalabb része a tölgygyűjtemény, amely 16 hektáron a magyarországi, illetve egyes külföldi, száraz viszonyokat elviselő tölgytípusokat mutat be. Az arborétum, a tanösvények mellett, fajátszótérrel, kilátóval, esőbeállókkal és pergolával várja a látogatókat.

A Nemzetközi kutyakiállítás Kecskeméten a Benkó Zoltán Szabadidő Központ területén kerül megrendezésre, mely az Arborétum mellett a város zöldövezeti területének szerves részét képezi. Az összterület felén mesterséges tavat alakítottak ki, a kitermelt földből pedig 40 méter magas dombot építettek. A további földterületeken fás és ligetes parkot alakítottak ki.

Minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár Kecskemétre, a Benkó Zoltán Szabadidőközpont zöldövezetébe, a 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállításra a Hírös Magyar Ebtenyésztők Önálló Jogú Egyesülete!Amennyiben tetszett a cikk és hasznosnak véled, kérlek, oszd meg, hogy minél több kutyaszerető emberhez, családhoz eljuthasson! Köszönjük!.Kutya Portál, egy hasznos weboldal a kutyák szerelmeseinek!Ha kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, az alábbi cikkek is hasznosak lehetnek számodra:

Ajánljuk figyelmedbe a 2016. évi MEOESZ kiállítási naptárunkat, melyből minden kiállítási ajánlónk elérhető.

Portálunkon már a 2017. évi MEOESZ kutyakiállítások listája is megtekinthető.

2016. Szeptember 25.-én a Hajdúsági Kutyatenyésztők Egyesületének szervezésében CAC Nemzeti Kutyakiállítás megrendezésére kerül sor Hajdúdorogon. További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatók.

A világ egyik leghíresebb kutyakiállításáról minden érdekes információt megtudhatsz „A Crufts Dog Show, az angliai kiállítás színes története” című cikkünkből.

World Dog Show és Euro Dog Show kiállítási naptár, az elmúlt és az elkövetkezendő évek Világkiállításainak és Európa Kutyakiállításainak dátumaival, helyszíneivel, a hivatalos honlapok, az eredmények, néhány színes videó linkjeivel és portálunk ajánlóival!

Ajánljuk figyelmedbe további hasznos cikkeinket is:

„A kutyák és az őszi veszélyek” című cikkünkben az őszi időszakhoz köthető veszélyekre és egészségügyi problémákra hívjuk fel Olvasóink figyelmét.

„Gyermekek és kutyák: 10 csodálatos hatás”, portálunk cikkében a gyermek és a kutya harmonikus kapcsolatának pozitív hatásairól olvashattok! Minden szülő, nagyszülő, leendő szülő figyelmébe!

Jó böngészést hasznos cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon!Kutya Portál, a felelősségteljes kutyaszeretők weboldala!

Várunk vissza portálunkra!