A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége minden fajtás 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállítást hirdet Komárom városába.

A Komárom Dog Show, egy 2 napon át tartó Nemzetközi Kutyakiállítás, ami 2014. Október 11.-én és 12.-én kerül megrendezésre és naponta egy CACIB kiállítást foglal magába. A MEOESZ fennállásának 115 éves évfordulója alkalmából 2014. Október 11.-én, szombaton megrendezésre kerül a Grand Prix CACIB Dog Show, melyen a győztes kutyák elnyerik a MEOESZ Grand Prix címét. 2014. Október 12.-én, vasárnap pedig a minden évben hagyományosan megrendezésre kerülő CACIB Derby kiállításra kerül sor, mely a fiatal kutyák versenye leginkább és melyen a legszebb fiatal kutyák elnyerik a 2014 Derby győztes címet.

A MEOESZ által Komáromban rendezendő nemzetközi kutyakiállítás sorozat helyszíne is hagyományosnak számít, hiszen már néhány éve a híres építészeti remekmű, a Monostori Erőd területe ad otthon e rendezvényeknek.

A kiállításra a kutyásokat és a vendégeket is már reggel 7.00 órától várják az Ebtenyésztők. A kiállítás megnyitására szombaton 10.00 órakor kerül sor, a bírálatok pedig 10.30 perckor kezdődnek majd. Vasárnap a bírálatok 10.00 órakor kezdődnek. A Best In Show mindkét napon 15.00 órakor kezdődik.

Látogatói programok a kiállítás ideje alatt:

A kiállítás szervezői nemcsak a kiállítókat célozták meg a rendezvénnyel, sokszínű és különleges programokat kínálnak a kiállításra kilátogató családoknak, vendégeknek egyaránt.
Megcsodálhatjuk a kutyák különleges képességeit a kutyás sport programok keretein belül, nézőként részt vehetünk a különböző Kutyaiskolák bemutatóiban is.
A Dunai Bástyában megtekinthetjük a „Duna, Hajók, Mesterségek” című kiállítást, melyen egyedülálló alkotásokat, maketteket láthatunk a dunai hajózás történelméből.
Érdekes programnak ígérkezik a már hagyományosnak számító Hobbi-kutyaszépségverseny is, melyen a törzskönyv nélküli fajtatiszta illetve keverék kutyák vehetnek részt és melyre a helyszínen lehet nevezni. E versenyre a családi kedvencként élő kutyák érkeznek leginkább.
A különböző kutyás sport programok és bemutatók mellett igazi kuriózumnak ígérkezik Hamza Viktória Lovas suttogó előadása, mely a júniusi kiállításon is nagy sikert aratott a nézők körében.
A szervezők a gyerekekre is gondoltak, ügyességi és műveltségi vetélkedők várják a rendezvényen jelen lévő gyerekeket.

A 2014. évi Komárom 3 x CACIB Dog Show fontosabb információit a következőkben ismertetjük:

Információk kiállítóknak:

Nevezési felhívás:

nevezesi_felhivas

Bírói lista >>

Nevezési határidők és nevezési díjak:

Első nevezési határidő
2014. 08. 15.
Második nevezési határidő
2014. 09. 15.
Utolsó nevezési határidő
2014. 09. 15 után
Első kutya 6000 Ft 8000 Ft 11 000 Ft
További kutyák 5000 Ft 7000 Ft 10 000 Ft
Bébi, Kölyök, Veterán 4000 Ft 5000 Ft 8000 Ft
Tenyészcsoportok 3000 Ft 3000 Ft 3000 Ft
Kutyapárok 3000 Ft 3000 Ft 3000 Ft
Fiatal Felvezetők 2000 Ft 2000 Ft 2000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről >>

Online nevezés esetén bankkártyával lehetséges a nevezés díját fizetni. A nevezés megtörténte után azonnal átirányítják a nevezőt az OTP Bank online felületére, ahol az internetes fizetésre alkalmas bankkártyán keresztül tudjuk rendezni a nevezési díjat. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Nevezési lap letöltése

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munka bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2014. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége számlaszáma:
Budapest Bank Nyrt. – 10102086 – 09723300 – 01000009.
A megjegyzés rovatba minden esetben fel kell tüntetni a nevezési lapon szereplő e-mail címet, valamint a befizetett összeget – ez alapján fogják tudni beazonosítani a nevezett kutyát.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége
Budapest XIX. Kerület
Hofherr Albert u. 38 – 40.
1194

További információk a 3 x CACIB Komárom hivatalos weboldalán>>.

Illetve a Komárom CACIB Facebook oldalán találhatók>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi email címen:
tibay.norbert@kennelclub.hu.

Illetve az alábbi telefonszámon:
+36 70 457 2763.; +36 70 616 3312.

A 2013. évi októberben megrendezett Komáromi CACIB Nemzetközi Kutyakiállításon az Ebugatta Televízió által készített videó megtekinthető:

A 2013. évi októberben megrendezett Komáromi Crufts Qualifikációs CACIB Nemzetközi Kutyakiállításon a BIS programról az Ebugatta Televízió által készített videó megtekinthető:

A Nemzetközi kutyakiállítások helyszíne Komárom városa, mely a Kisalföld keleti szélén és a Duna jobb partján fekszik, lakosainak száma közel 20 000 fő. Komárom nagy forgalmú határváros, valamint kulturális és turisztikai központ is egyben, kitűnő fekvésének köszönhetően már a régmúltban is jelentős gazdasági és stratégiai központja volt kis országunknak. A környék élete a komáromi erődrendszer köré rendeződött. A trianoni békeszerződés az országhatár változása mellett a város határait is átrendezte. A kettészakad város egyik fele Magyarország határán belül, másik része pedig a mai napig Szlovákiában található.

Komárom látnivalói közül a legjelentősebbek a belvárosban található Református Templom, a Római Katolikus Templom, a Turul szobor és a Komáromi Gyógyfürdő, mely különlegességét az 1268 méterről feltörő ásványi anyagokban gazdag gyógyvíz biztosítja.

A város nyugati része a természeti szépségeiről híres, itt található a WF Szabadidőpark is, amely festői környezetben számos kikapcsolódási lehetőséget kínál az ide látogató vendégeknek. A Szabadidőpark szabadtéri koncerteknek, fesztiváloknak, egész napos családi programoknak, kiállításoknak, versenyeknek ad otthont.

A város jelentős turisztikai vonzereje a Komáromi erődrendszer, melynek Magyarországi tagjai a Monostori erőd, az Igmándi erőd és a Csillagerőd. Az Igmándi erődben található a Klapka György Múzeum, melynek állandó kiállításai közül kiemelkednek a Római Kőtár valamint a Magyar Tengerészet történetét bemutató kiállítások.

A Monostori erőd – területe a nemzetközi kutyakiállítás helyszínéül is szolgál – Közép-Európa legnagyobb újkori erődje, mely 1850 és 1871 között épült. A Monostori erőd építésénél a kor legfejlettebb építészeti technikáit alkalmazták, de mire befejezték, haditechnikailag elavulttá vált. Katonai funkciója rég megszűnt, a mai időkben turisztikai látványosságként szolgál, valamint különböző programok helyszínéül.

A Komáromi erődrendszer bővebb történetét az alábbi videóban tekinthetjük meg:

A Monostori Erődről készített videó megtekinthető:

Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni a kiállításra kilátogatni szándékozó vendégeket, családokat a parkolási és belépési díjak mértékével kapcsolatosan:
A parkolási és a belépési díj mértékét minden esetben az adott kutyakiállítást rendező Ebtenyésztő Egyesület szabja meg, tehát annak számokban meghatározható értékét mi pontosan előre jelezni nem tudjuk, csak egy becsült összeget.
A parkolási díj mértéke 1000.- Ft illetve akár 4000.- Ft között alakulhat (attól függően, hogy mely városban kerül megrendezésre a kiállítás).
A belépési díj mértéke változó, 500.- Ft-tól 2000.- Ft-ig is terjedhet fejenként, de a legtöbb esetben a gyerekek és a nyugdíjasok vagy egyáltalán nem fizetnek, vagy nagyobb kedvezményt élveznek.

Minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége 2014. Október 11.-én és 12.-én Komáromba, a Monostori erődbe a Grand Prix CACIB illetve a Derby CACIB nemzetközi kutyakiállításokra!