2015. Június 20.-án és 21.-én, a nyári idény első nemzetközi kiállításain vehetünk részt Velencén, a MEOE Székesfehérvári Önálló Jogú Szervezetének szervezésében és rendezésében. A 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállítás helyszíne megváltozott, az idei évben a kiállítás átköltözött a Velencei Evezőspálya területére.

A MEOE Székesfehérvári Önálló Jogú Szervezetének vezetősége tenyésztőkből és munkakutyásokból áll és így együtt azért is dolgoznak, hogy a fiatalabb nemzedéket már gyerekkortól kezdődően bevonják a kutyázásba, hogy megismertessék a gyerekekkel a felelős állatszeretetet és állattartást. A Szervezet kutyaiskolája az egyik legjobb forrása ennek, ahol a kutyát szerető családok, emberek és gyerekek is találkoznak, és együtt tanulnak a kutyáikkal. A Kutyaiskola viselkedési és szocializációs valamint engedelmességi tréninggel segíti a kutyatartókat, megtanítják az iskola növendékeit szeretettel és türelemmel kutyázni. Ezen felül működik az őrző-védő kiképzés, a munkavizsgára és kiállításra való felkészítés és a népszerű kutyás sport, az agility is sok érdeklődőt vonz. A foglalkozások csoportosan és egyénileg is igénybe vehetők.

A MEOE Székesfehérvári Önálló Jogú Szervezete a 2000-es évet átlépve szinte majdnem minden évben elnyerte a jogot kutyakiállítás rendezésére, a 2008-as és a 2010-es években CAC kiállítást tarthatott, míg a 2007-es, a 2009-es, a 2010-es, a 2011-es és a 2012-es években 2 x CACIB nemzetközi kiállítás rendezhetett. A 2013-as és 2014-es évben duplázott, ugyanis a Székesfehérvári Bregyó közi Kemping területén megrendezett 2 x CACIB kiállítások után egy hónappal a Szervezet rendezte és bonyolította le a Velence-tavi CAC nemzeti kutyakiállítást is. A Szervezet az idei évben újból megkapta a lehetőséget a 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállítás megrendezésére.

A 2015. évi 2 x CACIB kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük.

Információk kiállítóknak:

Nevezési felhívás:

nevezesi_felhivas

Bírói listák

Fajta
2015. 06. 20. Szombat
2015. 06. 21. Vasárnap

FCI – I. Fajtacsoport

Magyar Pásztorkutyák Dr. Sirkó Éva Juhász József
Szombaton: Angol Pásztorkutyák, Belga Juhászkutyák, Ausztrál Juhászkutya
Vasárnap: Német Juhászkutya, Angol Pásztorkutyák, Belga Juhászkutyák, Ausztrál Juhászkutya
Székely István (HU) Balázsovics Jánosné (HU)
Szombaton: Francia Pásztorkutyák, Német Juhászkutya, fel nem sorolt fajták
Vasárnap: Francia Pásztorkutyák, Svájci Fehér Juhászkutya, fel nem sorolt fajták
László István (HU) Gellén Tibor (HU)

FCI – II. Fajtacsoport

Szombaton: Rottweiler, Dobermann, Argentín Dog
Vasárnap: Schnauzerek, Pinscherek, Rottweiler, Boxer
Dr. Ümit Özkanal (TR) Dr. Vadócz Éva(HU)
Szombaton: Kaukázusi Juhászkutya, Közép-ázsiai Juhászkutya, Orosz Fekete Terrier, Német Dog, Sarplaninac
Vasárnap: Kaukázusi Juhászkutya, Közép-ázsiai Juhászkutya, Orosz Fekete Terrier, Cane Corso, Sarplaninac
László István (HU) Miklós Levente (HU)
Szombaton: Schnauzerek, Pinscherek
Vasárnap: Dogo Canario, Fila Brasileiro, Tosa Inu
Gellén Tibor (HU) Gellén Tibor (HU)
Szombaton: Bullmasztiff, Bordói Dog, Cane Corso, Dogo Canario, Dogo Mallorquin, Masztiff, Mastino Napoletano, Fila Brasileiro, Tosa Inu
Vasárnap: Angol Bulldog, Bullmasztiff, Masztiff, Mastino Napoletano, Bordói Dog
Dr. Molnár Jenő (HU) Lakatos István (HU)
Szent Bernáthegyi, Újfoundlandi, Landseer, Pyreneusi Hegyikutya, Leonbergi, Hovawart, Tibeti Masztiff, Berni Pásztorkutya, Appenzeller, Entlebucher, Nagy Svájci Havasi Kutya Szabó Sándor (HU) Csépai István (HU)
Szombaton: Angol Bulldog, Boxer, Shar-Pei, fel nem sorolt fajták
Vasárnap: Német Dog, Dobermann, Argentín Dog, Shar-Pei, fel nem sorolt fajták
Csépai István (HU) Szabó Sándor (HU)
FCI – III. Fajtacsoport
Amerikai Staffordshire Terrier, Yorkshire Terrier Dr. Ümit Özkanal (TR) Dr. Sípos Márta (SR)
Fel nem sorolt fajták Dr. Sípos Márta (SR) Dr. Sirkó Éva (HU)
FCI – IV. Fajtacsoport
Tacskók Szabó Sándor (HU) Miklós Levente (HU)
FCI – V. Fajtacsoport
Szibériai Husky, Alaszkai Malamut, Szamojéd, Akita Inu, Amerikai Akita Gellén Tibor (HU) Harsányi Péter (HU)
Fel nem sorolt fajták Miklós Levente (HU) Gellén Tibor (HU)
FCI – VI. Fajtacsoport
Szombaton: Basset Hound, Beagle, Rhodéziai Ridgeback, Dalmata, Bloodhound, Hannoveri Véreb, Grand Basset Griffon, Petit Basset Griffon
Vasárnap: Beagle, Rhodéziai Ridgeback, Dalmata
Dr. Molnárné Pesztenlehrer Ingrid (HU) Dr. Ümit Özkanal (TR)
Fel nem sorolt fajták Dr. Váczi-Balogh Zsuzsanna (HU) Harsányi Péter (HU)
FCI – VII. Fajtacsoport
Magyar Vizslák Csépai István (HU) Tapasztó Sándor (HU)
Szombaton: Német Vizsla, Weimari, Pointer, Szetterek, fel nem sorolt fajták
Vasárnap: Német Vizslák, Pointer, Szetterek
Miklós Levente (HU) Dr. Ümit Özkanal (TR)
Vasárnap: Weimari, fel nem sorolt fajták Dr. Váczi-Balogh Zsuzsanna (HU)
FCI – VIII. Fajtacsoport
Labrador Retviever Dr. Sípos Márta (SR) Dr. Ümit Özkanal (TR)
Szombaton: Golden Retviever
Vasárnap: Golden Retviever, Spánielek, fel nem sorolt fajták
Dr. Ümit Özkanal (TR) Dr. Sípos Márta (SR)
Szombat: fel nem sorolt fajták Miklós Levente (HU)
FCI – IX. Fajtacsoport
Mopsz, Francia Bulldog, Boston Terrier, Griffonok, Máltai Selyemkutya, Bichon Frise, Bichon Havanais, Bolognese, Coton de Tulear, Uszkárok Homonnai Erika (A) Dr. Váczi-Balogh Zsuzsanna (HU)
Fel nem sorolt fajták Dr. Váczi-Balogh Zsuzsanna Homonnai Erika (A)
FCI – X. Fajtacsoport
Orosz Agár, Magyar Agár, Afgán Agár, fel nem sorolt fajták Harsányi Péter (HU) László István (HU)

Nevezési határidők és nevezési díjak:

Első nevezési határidő
2015. 04. 24.
Második nevezési határidő
2015. 05. 24.
Első kutya 6000 Ft 8000 Ft
További kutyák 5000 Ft 7000 Ft
Bébi, Kölyök, Veterán 4000 Ft 5000 Ft
Tenyészcsoportok 3000 Ft 3000 Ft
Kutyapárok 3000 Ft 3000 Ft
Fiatal Felvezetők 2000 Ft 2000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
Online nevezés esetén bankkártyával lehetséges a nevezés díját fizetni. A nevezés megtörténte után azonnal átirányítják a nevezőt az OTP Bank online felületére, ahol az internetes fizetésre alkalmas bankkártyán keresztül tudjuk rendezni a nevezési díjat. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munka bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2015. évi szövetségi tagkártya másolatát.

nevezesi_lap

Banki átutalás esetén a MEOE Székesfehérvári Önálló Jogú Szervezetének számlaszáma:
OTP Bank – 11736116 – 20017888.
A megjegyzés rovatba minden esetben fel kell tüntetni a nevezési lapon szereplő e-mail címet, valamint a befizetett összeget – ez alapján fogják tudni beazonosítani a nevezett kutyát.

Nevezési cím postai feladás esetén:
MEOE Székesfehérvári Önálló Jogú Szervezete
Székesfehérvár
Pf.: 138.
8002

További információk a MEOE Székesfehérvári Önálló Jogú Szervezetének hivatalos weboldalán>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi telefonszámokon:
+36 70 457 2770.

Egyéb információért hívd a következő telefonszámot:
+36 70 953 9315.

A 2012-as évi Székesfehérvár CACIB kutyakiállítások Ebugatta TV felvétele megtekinthető:

A 2010-es évi Székesfehérváron megrendezett minden fajtás CAC kiállításon készített Ebugatta TV videó felvétele megtekinthető a MEOE Székesfehérvári Önálló Jogú Szervezetének honlapján>>.

A 2010-es évben Székesfehérváron megrendezésre került Nagytestű Kutyafajták Szervezetének Klubkiállításáról készült videó felvétel megtekinthető az Ebugatta TV jóvoltából:

A 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállítás városa Velence, mely a Velencei-tó kapujaként Magyarország kedvelt üdülőhelyeinek egyike, hazánk második legnagyobb tavának üdülővárosa.

Velence már a római korban is kiemelt fontossággal bírt, mivel a Savaria és Aquincum közötti hadiút fontos települése volt. Nevét valószínűsíthetően a középkorban kapta Olasz városépítőktől.

Velence látnivalói közül meg kell említenünk a település központjában szabadon álló neobarokk stílusban épült Beck kastélyt, melyet a névadó Beck család építtetett az 1800-as évek végén. A kastély az 1989-es felújítása óta magánkézben van és nem látogatható. Illetve a Geschwind kastélyt, mely az 1920-as években épült Hauszmann Alajos neves építészünk által tervezve és kivitelezve. Az épület belsejének egy része máig megmaradt eredeti állapotában, de a mai időkben nem látogatható. A kastély kertjében védett hársfák és gesztenyefák magasodnak. Valamint a Meszleny kastélyt, ezt a 18 szobás kúriát, mely a hozzá tartozó parkkal együtt a Meszleny család tulajdonában volt 1945-ig. A jelenlegi romos állapotában már nem látogatható. A város további látnivalói még a régmúlt emlékeit őrző, közel három és fél évszázados Református Templom és a klasszicista stílusban épült, 200 éves, Szent István nevét viselő Katolikus Templom.

Velence kiemelkedő kulturális eseménye nyaranta a Velencei Nyári Esték rendezvénysorozata, amelynek keretén belül nagysikerű zenés előadásokat, fúvós zenekari és mazsorett bemutatókban is gyönyörködhetnek a kikapcsolódásra vágyók. Ezen kívül júniusban Szent-Iván, augusztus pedig Szent István ünnepe is nagyszerű programnak ígérkezik.

Velencét „virágváros” – ként is emlegetik, hiszen a város vezetése és lakossága sokat tesz a város növényekkel, virágokkal való díszítésével egy kulturált, egészséges környezet kialakításáért. Velencén 1996-ban indult útjára a virágosítási kezdeményezés, évenként a parkokba, az utak mellé, a közterületekre több mint 50 000 virágpalántát ültetnek ki. Velence városa a 2000-es évben elnyerte a legvirágosabb hazai település címet, 2001-ben pedig az Európa Virágos Települések versenyében ezüstdíjat szerzett. Azóta minden évben újabb elismeréssel gyarapodik a virágosítók „trófeáinak” gyűjteménye. A virágosításban elért eredmények elismeréseként „saját” rózsafajtát is kapott a város: egy rózsanemesítő Velencéről nevezte el új fajtáját.

Velence – szlogenje szerint a „virágváros” – sokat tesz azért, hogy méltó legyen a lakói által „adományozott” címhez, így a legifjabbak érkezését minden évben új rózsatövek ültetésével ünneplik. 2003-ban egyedüli kezdeményezésként az országban, kialakították a Babák rózsakertjét, ahol a helység valamennyi újszülöttjének egy-egy rózsatövet ültetnek el a szüleik. A kert mostanra már szinte ligetté terebélyesedett, több mint félezer rózsatő és névtábla jelzi Velence város népességének gyarapodását.
Egy nagyon szép tradíció fonódik össze a „virágvárossal”, ez pedig a „Velence rózsája” díj, melyet 2001-ben alapították és évenként azoknak adják át, akik egész évben sokat tesznek a településért.

A Velencei-tó északkeleti végét körbeölelő város csodálatos természeti környezettel megáldva látnivalók sokaságával várja az ide látogatókat. A Velencei-tó számtalan kiváló lehetőséget kínál a vízi sportok terén, vízisí és szörfözési, valamint evezési lehetőséggel várja a vízi sportok szerelmeseit, azon kívül a horgászoknak is nagyszerű lehetőséget kínál, hogy imádott sportjuknak hódolhassanak.

A természet kedvelői mesés sétákat tehetnek a Bence-hegyre, ahonnan letekintve csodás látványban lehet részük. A Velencei-tó és a környező települések panorámája lélegzetelállító látványt nyújt.

Ilyen csodálatos természeti környezetbe, a Velencei-tavi Evezőspálya területére vár minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel ezen a kora nyári hétvégén a MEOE Székesfehérvári Önálló Jogú Egyesülete a 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállításra!

Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni a kiállításra kilátogatni szándékozó vendégeket, családokat a parkolási és belépési díjak mértékével kapcsolatosan:
A parkolási és a belépési díj mértékét minden esetben az adott kutyakiállítást rendező Ebtenyésztő Egyesület szabja meg, tehát annak számokban meghatározható értékét mi pontosan előre jelezni nem tudjuk, csak egy becsült összeget.
A parkolási díj mértéke 1000.- Ft illetve akár 4000.- Ft között alakulhat (attól függően, hogy mely városban kerül megrendezésre a kiállítás).
A belépési díj mértéke változó, 500.- Ft-tól 2000.- Ft-ig is terjedhet fejenként, de a legtöbb esetben a gyerekek és a nyugdíjasok vagy egyáltalán nem fizetnek, vagy nagyobb kedvezményt élveznek.