„Én megmentettem egy embert ma…

A pillantásunk találkozott, ahogy végigsétált a menhely folyosóján és aggodalmasan bekukucskált a kennelembe. Azonnal éreztem, hogy szomorú, hogy szüksége van rám és mindenképpen segítenem kell neki.

Reménykedve csóváltam a farkam, ezzel jelezve, hogy nem kell tőlem félnie. Ahogy megállt a kennelem előtt, a hátamra dobtam magam a ketrecemben, hogy felhívjam magamra a figyelmét. Sok időbe került, de sikerült.

Ott állt előttem, olvasni kezdte az élettörténetemet és csak remélni tudtam, hogy nem lesz túl szomorú a múltam miatt.

Én már csak a jövőt várom, mert szeretném valakinek különlegessé tenni az életét. Miközben ezekre gondoltam, Ő leguggolt és a rácsokon keresztül küldött nekem egy nagy puszit. Válaszul odatoltam a rácsokhoz a vállam és az arcom, hogy felvidítsam Őt.

Gyengéd mozdulattal megsimogatta a nyakam, majd felajánlotta a barátságát. Egy könnycsepp gördült végig az arcán, melyre válaszul felemeltem a mancsom, hogy biztosítsam Őt arról, minden rendbe fog jönni.

Hamarosan kinyílt a kennelem ajtaja és megláttam Őt, ahogy izgatottan közeledett felém. A mosolya olyan sugárzóan őszinte volt, hogy azonnal a karjaiba ugrottam.

És megígértem Neki, hogy mellettem biztonságban lesz.
És megígértem Neki, hogy én soha el nem hagyom.
És megígértem Neki, megteszek mindent, hogy mindennap lássam azt a sugárzó mosolyt az arcán és a csillogó fényt a szemében.

Annyira szerencsés voltam, hogy Ő az én folyosómon jött végig.
Nagyon sok ember van, akik még nem jártak ezeken a folyosókon.
Nagyon sok embert kell még megmenteni.
Én legalább meg tudtam menteni egyet.

Én megmentettem egy embert ma…”

A felelős állattartásra és állatszeretetre ösztönözve olvasóinkat, ha elhivatottságot érzel, hogy Te is végigmenj ezeken a folyosókon és Téged is ugyanígy kiválasszon magának egy menhelyen élő árva kutya, bátran keresd fel a magyarországi állatmenhelyek egyikét!

És akkor Te is olyan szerencsés lehetsz majd, hogy meg tud menteni egy hasonlóan jószívű, kedves és barátságos kutya, mint amelyről az előbb olvastál. És Ő is biztosan megígéri Neked, hogy mellette biztonságban leszel! És Te is olyan boldog lehetsz majd, mint azt a történetben olvastad. És akkor elmondhatod, hogy megmentett egy kutya ma. Egy kutya, akivel leélhetsz egy rövidebb vagy hosszabb időszakot teljes harmóniában, örömben, boldogságban, szeretetben, szerencsés esetben egészségben is.

Végezetül fogadj meg egy jó tanácsot:

Ha nincs rá lehetőséged, hogy egy „igazi” tenyésztőtől vásárolj kiskutyát és ezzel egy nagyobb összeget kutyavásárlásra fordíts, keresd fel a magyarországi állatmenhelyek, állatotthonok, fajtamentő szervezetek egyikét és fogadj örökbe tőlük egy kutyát, akár kölyköt, akár felnőttet. Egy kutyát, aki boldog társad lehet 5, 10 vagy akár 15 éven keresztül is.
Sok szerencsét kívánunk Neked ehhez!Kérlek, oszd meg ezt a bejegyzést barátaiddal és más kutyabarátokkal is, mert számukra is hasznos lehet! Köszönjük! 🙂Nyitókép: commons.wikimedia.org.További hasznos és értékes cikkek a kutyák szerelmeseinek a szerző hivatalos honlapján tekinthetők meg.

Keresd Vámosi Ildikó kutyás cikkíró, szerző hivatalos honlapját:
Http://ildikovamosi.hu/

🙂 Köszönöm, ha megtisztelsz a látogatásoddal! 🙂