fbpx

A felelős állattartás – Egy menhelyi kutya vallomása

A felelős állattartás - Egy menhelyi kutya vallomása


“Én megmentettem egy embert ma…

A pillantásunk találkozott, ahogy végigsétált a menhely folyosóján és aggodalmasan bekukucskált a kennelembe. Azonnal éreztem, hogy szomorú, hogy szüksége van rám és mindenképpen segítenem kell neki.

Reménykedve csóváltam a farkam, ezzel jelezve, hogy nem kell tőlem félnie. Ahogy megállt a kennelem előtt, a hátamra dobtam magam a ketrecemben, hogy felhívjam magamra a figyelmét. Sok időbe került, de sikerült.

Ott állt előttem, olvasni kezdte az élettörténetemet és csak remélni tudtam, hogy nem lesz túl szomorú a múltam miatt.

Én már csak a jövőt várom, mert szeretném valakinek különlegessé tenni az életét. Miközben ezekre gondoltam, Ő leguggolt és a rácsokon keresztül küldött nekem egy nagy puszit. Válaszul odatoltam a rácsokhoz a vállam és az arcom, hogy felvidítsam Őt.

Gyengéd mozdulattal megsimogatta a nyakam, majd felajánlotta a barátságát. Egy könnycsepp gördült végig az arcán, melyre válaszul felemeltem a mancsom, hogy biztosítsam Őt arról, minden rendbe fog jönni.

Hamarosan kinyílt a kennelem ajtaja és megláttam Őt, ahogy izgatottan közeledett felém. A mosolya olyan sugárzóan őszinte volt, hogy azonnal a karjaiba ugrottam.

És megígértem Neki, hogy mellettem biztonságban lesz.
És megígértem Neki, hogy én soha el nem hagyom.
És megígértem Neki, megteszek mindent, hogy mindennap lássam azt a sugárzó mosolyt az arcán és a csillogó fényt a szemében.

Annyira szerencsés voltam, hogy Ő az én folyosómon jött végig.
Nagyon sok ember van, akik még nem jártak ezeken a folyosókon.
Nagyon sok embert kell még megmenteni.
Én legalább meg tudtam menteni egyet.

Én megmentettem egy embert ma…”

A felelős állattartásra és állatszeretetre ösztönözve olvasóinkat, ha elhivatottságot érzel, hogy Te is végigmenj ezeken a folyosókon és Téged is ugyanígy kiválasszon magának egy menhelyen élő árva kutya, bátran keresd fel a magyarországi állatmenhelyek egyikét!

És akkor Te is olyan szerencsés lehetsz majd, hogy meg tud menteni egy hasonlóan jószívű, kedves és barátságos kutya, mint amelyről az előbb olvastál. És Ő is biztosan megígéri Neked, hogy mellette biztonságban leszel! És Te is olyan boldog lehetsz majd, mint azt a történetben olvastad. És akkor elmondhatod, hogy megmentett egy kutya ma. Egy kutya, akivel leélhetsz egy rövidebb vagy hosszabb időszakot teljes harmóniában, örömben, boldogságban, szeretetben, szerencsés esetben egészségben is.

Végezetül fogadj meg egy jó tanácsot:

Ha nincs rá lehetőséged, hogy egy „igazi” tenyésztőtől vásárolj kiskutyát és ezzel egy nagyobb összeget kutyavásárlásra fordíts, keresd fel a magyarországi állatmenhelyek, állatotthonok, fajtamentő szervezetek egyikét és fogadj örökbe tőlük egy kutyát, akár kölyköt, akár felnőttet. Egy kutyát, aki boldog társad lehet 5, 10 vagy akár 15 éven keresztül is.
Sok szerencsét kívánunk Neked ehhez!Kérlek, oszd meg ezt a bejegyzést barátaiddal és más kutyabarátokkal is, mert számukra is hasznos lehet! Köszönjük! 🙂Nyitókép: commons.wikimedia.org.Kutya Portál, egy értékes weboldal a kutyák szerelmeseinek!Ajánljuk figyelmedbe további hasznos cikkeinket is:

Örökbe fogadni egy kutyát nagyszerű érzés! Kutyával élni csodálatos érzés! Az örökbe fogadásról és a kutyás élet pozitív hatásairól olvashattok a “10 ok, amiért érdemes örökbe fogadnod egy kutyát” című cikkünkben.

Az EMBER és a KUTYA kémiai kötődésének kulcsa: a kölcsönös SZERETET. Mikor szeretett kutyánk édes szemeivel a szemünkbe néz, melegséggel tölt el bennünket. Tudjátok, hogy közben mi a játszódik le a szervezeteinkben? A megfejtést tudományos tényekkel igazolva cikkünkből megtudhatjátok!

A kutyák csodálatos állattársaink, akik életük végéig önzetlenül szeretik az embert, a gazdájukat. Eltűnődtél már azon, vajon kedvenced mit gondolhat Rólad? Talán ez a kis levél segít megérteni kutyád gondolatait!

Minden felelős kutyaszerető tulajdonos figyelmébe: “Örök igazságok a kutyák szerelmeseinek ajánlva!”

Nemcsak tanítjuk a kutyáinkat, de mi – kutyaszerető emberek, gazdik, tulajdonosok – is sokat tanulhatunk tőlük. Portálunk képes cikke rávilágít azon fontos életleckékre, melyeket megtanulhatunk a kutyáktól.

Jó böngészést hasznos cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon! 🙂Kutya Portál, a felelősségteljes kutyaszeretők weboldala!

🙂 Várunk vissza portálunkra! 🙂

Kövess minket a facebookon is! 

A szerző Minden bejegyzés megtekintése Szerző weboldala

Vámosi Ildikó

Vámosi Ildikó vagyok, tenyésztő. Szeretem az állatokat, legfőképpen a kutyákat. A családom mellett a chow-chowk töltik ki az életem. Már lassan 23 éve, hogy imádom őket és 20 éve tenyésztem is őket. Az eltelt évek alatt a kutyáinkkal megéltünk sok jót és rosszat is, viszont, amit cserébe kaptunk tőlük, az pénzzel megfizethetetlen, a tiszta szeretetet!
A Kutya Portál olvasóit szeretném érdekes témákkal segítve eligazodni a kutyák világában.

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: