fbpx

A Magyar Kennel Club Ivartalanítás Támogatási Programot hirdet törzskönyvezett szukák tulajdonosai számára

meoesz_ivartalanitas

A MEOE Szövetsége állatvédelmi tevékenységét tovább bővítve 2017. Június 01.-től kezdődően Ivartalanítási Támogatási Programot hirdet.

Az Ivartalanítás fontossága

Az állatvédelem egyik sarokpontja – azonban anyagi erőforrásokkal mind a mai napig nem támogatott területe – az ivartalanítás, mely tulajdonképpen az egyik leghatékonyabb módja az ivarszervi megbetegedések elkerülésének.

A támogatási program célja

A MEOESZ Támogatási Programjának célja a hazai FCI törzskönyvbe bevezetett vagy honosított fajtatiszta szuka egyedek tulajdonosának és/vagy tenyésztőjének a kutya ivartalanítása során felmerült költségeinek mérséklése, ezzel indokolt esetben az ivartalanítási kedv előmozdítása.

Az ivartalanítás viszonylag magas egyszeri kiadással járó beavatkozás, melynek elvégzése pl. a hobby célra eladott/megvásárolt fajtatiszta ebeknél mindenképpen indokolt lenne. A MEOESZ által indított Program e beavatkozás költségeinek támogatására szolgál.

Ki és hogyan kérheti a támogatást

A támogatást minden olyan magyarországi lakcímmel rendelkező személy igényelheti, aki az alábbi feltételek teljesültét az ott jelzett dokumentumokkal igazolni tudja. A támogatáshoz szövetségi kártya vagy szövetségi tagszervezeti tagság nem szükséges. A támogatási programban kennel névvel rendelkező személyek is részt vehetnek, de részben eltérő támogatási struktúrában. Részükre nem pénzbeli támogatás kerül folyósításra, hanem az alábbiak szerinti összegekkel egyező mértékig díjkedvezményt kapnak az általuk a MEOE Szövetségtől igényelt törzskönyvezési szolgáltatások igénybevétele esetén.

A támogatást az a személy igényelheti, aki a MEOE Szövetség FCI törzskönyvébe bejegyzett vagy honosított szuka ivarú kutyájának ivartalanítását elvégeztette, és e tényt az állatorvos nyilatkozatával és számlája másodlatával igazolja.

Nem lehet támogatást kérni külföldön kiállított és a MEOESZ által nem honosított FCI törzskönyvvel rendelkező, vagy törzskönyvvel nem rendelkező, vagy nem FCI törzskönyves szuka vonatkozásában. A korábbi etsz-ek által jogszerűen ellenjegyzett származási lapok alapja a MEOESZ törzskönyvébe bevezetett adat, a támogatás ezekkel is igényelhető. A szuka korát a MEOESZ nem köti ki feltételként.

A támogatás mértéke és folyósítása

A MEOE Szövetség Támogatási programja az ivartalanítás költségének az azt végző állatorvos által kiállított számlával igazolt költségének 50%-át, de

  • kistestű szukák esetében maximum 10.000.- Ft
  • közepes testű szukák esetében maximum 15.000.- Ft
  • nagytestű szukák esetében maximum 20.000.- Ft

összeget biztosít támogatásként.

A támogatási összeget a MEOE Szövetség a támogatási kérelem alapján, annak és mellékleteinek ellenőrzése, a Program kiírásának való megfelelősége megállapítása után a kérelmező által e célból megadott hazai bankszámlára átutalja, kennel névvel rendelkező személy esetén pedig részére szolgáltatási díjkedvezményként érvényesíti. Az utalások havi rendszerességgel történnek.

A Támogatási Program szerinti kérelem előterjesztése

A kérelmet az alábbi címre kell postán vagy személyesen eljuttatni:
MEOE Szövetség
Budapest
Hofherr Albert út 42.
1194

A kérelemhez csatolandó dokumentumok:

  1. Ivartalanítás Támogatási Program kérelem kitöltve, aláírva, eredetiben és 1 példányban.
  2. Származási igazolás másolata.
  3. Állatorvos nyilatkozata eredetiben.
  4. A Kérelmező nevére szóló, az ivartalanításról kiállított állatorvosi számla másodlata eredetiben.

A kitöltendő dokumentumokat le tudod tölteni, ha rákattintasz a címükre:

Ivartalanítást végző állatorvos nyilatkozata >>

Ivartalanítási kérelem – magánszemély részére >>

Ivartalanítási kérelem – tenyésztők részére >>

Hiányosan kitöltött kérelem vagy az egyéb mellékletek bármelyikének hiánya a támogatási kérelem nem teljesítését vonja maga után, hiánypótlási eljárás nem kerül lefolytatásra. Ezért kérik fokozottan ügyelni a pontos kitöltésre, a kért eredeti dokumentumok hiánytalan csatolására!

Egyéb feltételek

A Támogatási Program 2017. június 01. napjától folyamatosan él és a MEOESZ határozatával a 2018-as évre is érvényben marad. A MEOE Szövetség Elnöksége a Program tapasztalatait folyamatosan értékelni fogja, és annak alapján dönt a jövőben annak továbbviteléről.

Annak a szukának a törzskönyvi lapján, melynek vonatkozásában a támogatást kérik, külön kérelem hiányában is feltüntetésre kerül az „ivartalanított egyed” tény, így erre a szukára az ivartalanítás dátuma utáni születésű alom a jövőben természetesen már nem törzskönyvezhető.

A fenti feltételeknek mindenben megfelelő kérelem és mellékletek esetén a támogatási összeget illetve díjkedvezményt a kérelmező további mérlegelés nélkül megkapja. A MEOE Szövetség azonban fenntartja a jogot, hogy amennyiben a benyújtott dokumentumok vagy a kérelem egyéb körülményei alapján a Támogatás céljával vagy feltételeivel való visszaélés gyanúja merül fel, úgy a támogatás teljesítését megtagadja.Kérjük, minden felelős állattartó ossza meg, hogy minél több kutyatulajdonos értesülhessen a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége által indított Ivartalanítás Támogatási Programról! Köszönjük szépen!.Kutya Portál, egy értékes weboldal a kutyák szerelmeseinek!Ajánljuk figyelmedbe további hasznos cikkeinket is:

A Kutya Portál szerkesztői fontosnak tartják kihangsúlyozni a felelős állatszeretet, illetve felelős állattartás szükségességét, fontosságát. Az erre való figyelem felhívásaként az elmúlt években több hasznos és érdekes cikkünk is született. Az ezen kategóriába tartozó cikkeket ajánljuk most figyelmetekbe>>.

A felelős állattartás egyik mérföldköve a kutyáink egészségére való kellő odafigyelés, egészségük megőrzése. E témakörben írt aktuális cikkeinket is elolvashatod oldalainkon>>.

Tenyésztők és kutyakiállítók részére is kínálunk hasznos és értékes tartalmakat. A Kutya Portál a hazai kutyakiállítás kategóriában folyamatosan, hétről-hétre haladva megjeleníti a MEOE Szövetség és különböző tag Egyesületei, Szervezetei által Magyarországon megrendezésre kerülő CAC illetve CACIB kutyakiállítások ajánlóit, melyeket a hazai kutyakiállítások>> kategórián belül találhattok meg. A kiállítási ajánlók mindegyikében + lehetőségként a kiállítást rendező Egyesületről, a kiállítás városáról, helyszínéről is olvashattok különleges és érdekes információkat, ezeken felül kedvcsinálóként az adott kiállításról évekre visszamenőleg kiállítási videókat tekinthettek meg és az adott kiállításon készített fotókból is szemezgethettek.

A kiállítási ajánlók egy kattintással elérhetők a 2017. évi MEOESZ kiállítási naptárunkból is.

Jó böngészést hasznos cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon! 🙂Kutya Portál, a felelősségteljes kutyaszeretők weboldala!

🙂 Várunk vissza portálunkra! 🙂

Kövess minket a facebookon is! 

A szerző Minden bejegyzés megtekintése Szerző weboldala

Vámosi Ildikó

Vámosi Ildikó vagyok, tenyésztő. Szeretem az állatokat, legfőképpen a kutyákat. A családom mellett a chow-chowk töltik ki az életem. Már lassan 23 éve, hogy imádom őket és 20 éve tenyésztem is őket. Az eltelt évek alatt a kutyáinkkal megéltünk sok jót és rosszat is, viszont, amit cserébe kaptunk tőlük, az pénzzel megfizethetetlen, a tiszta szeretetet!
A Kutya Portál olvasóit szeretném érdekes témákkal segítve eligazodni a kutyák világában.

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: