Több mint harminc éve annak, hogy Doriano Vanuccini megálmodta és megalkotta a Mister Mix Dog kutyaeledelt. A vadászkutyái iránt érzett szeretete késztette erre, amiknek a lehető legtáplálóbb, és az energiaigényüknek legmegfelelőbb ételt szerette volna adni. Mára a Doriano egyedi receptje által készült tápok a világ egyre több országában nagy népszerűségnek örvendenek, és a különféle egészségügyi problémákkal küzdő állatok táplálására is alkalmasak. Hosszú út vezetett a sikerig, amiben egy, az életüket a kutyák jóllétének szentelő házaspárnak is nagy szerepe van.

Maximális profizmus

Doriano Vannuccini fiatal korától kezdve takarmányfejlesztőként és állattenyésztési tanácsadóként tevékenykedett, és rajongott a kutyáiért, akikkel hobbiját, a vadászatot űzte. Az ő igényeiket szeretette volna kielégíteni a táplálkozás terén, és a sokéves szakmai tapasztalatát kamatoztatva egyben egy olyan funkcionális eledelt létrehozni, amely minden fajtájú kutya számára előnyös. Széles körben elismert kinológusok bevonásával olyan funkcionális, hidegen sajtolással előállított takarmányt fejlesztett ki, amely az összetevőknek köszönhetően nemcsak az emésztést segíti, de támogatja az anyagcserét, és a kutya minden életszakaszában teljes értékű és kiegyensúlyozott étrendet biztosít. Az 1990-ben megalapított toszkánai székhelyű gyárban a regionális alapanyagokat alacsony hőmérsékleten és egymástól elkülönítve párolják, hogy megőrizzék a maximális biológiai értéküket. Ennek hála, a hidegen sajtolt granulátum nem duzzad meg a kutya gyomrában.

„Van még belőle?”

2015 őszén Leona és férje, Adrián tenyésztőként egy olaszországi kutyakiállítás során találkozott első ízben a Mister Mix Dog eledeleivel. A házaspár fiatal ázsiai juhászkutyája, Zark kiválóan teljesített a különféle megmérettetéseken, és a továbbjutásért néhány zsák hidegen sajtolt granulátumot is kapott. Az eseményről hazatérve Leonáék nagytestű és jó ideje rossz étvágyú kutyája, Nazir úgy gondolta, hogy önállóan nyit ki egy zsákot. Leona és Adrián meglepve és egyben örömmel tapasztalták, hogy kedvencük szinte falja az ételt. Nazir hirtelen visszatért étvágya, és a Cecilka nevű, korábban egy gyomorbetegségből kifolyólag idő előtt távozó kedvencük arra ösztönözte őket, hogy tüzetesebben is megismerkedjenek a táppal, sőt a kutyatenyésztő barátainknak is adtak belőle, várva a visszajelzést. Miután mindenhonnan pozitív reakció érkezett, és többen az kérdezték, hogy „van még belőle?”, 2016 nyarán úgy döntöttek, hogy Olaszországba utaznak, hogy minél több információt gyűjtsenek a Mister Mix Dog-ról. Az akkor már hosszú múltra visszatekintő zootechnikai tapasztalattal rendelkező családi vállalathoz látogatva, és a gyártási folyamatban betekintve Leona és Adrián arra jutottak, hogy mostantól a Doriano receptje szerint készült kutyatáppal etetik a kutyáikat. Tenyésztőként nagy hangsúlyt fektetnek a takarmányban felhasznált alapanyagok minőségére és megfelelő feldolgozására.  „A Mister Mix Dog eledelei minden olyan tápanyagot tartalmaznak, amely a kutya számára fizikai, élettani és karakterisztikai szempontból is előnyöket kínál. Javítja az egészségi állapotot és késlelteti az öregedési folyamatot”- hangsúlyozta Leona, aki férjével együtt azóta is ezt a márkát képviseli. Ingyenes próbacsomag igénylésével a Mister Mix Dog eledeleit bárki térítésmentesen kipróbálhatja.