A Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület a tavalyi évhez hasonlóan az idei évben is CAC kutyakiállítás megrendezésére kapott lehetőséget a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségétől. A CAC kutyakiállítás 2015. április 05.-én kerül megrendezésre Békéscsabán, a Pósteleki Kastélyparkban.

A volt MEOE békéscsabai Szervezete anno már az 1990-es évek elején is rendezett CAC kutyakiállítást. Az 1993. évi nemzeti kiállítás helyszíne szintén a Pósteleki Kastély parkja volt, amely ebből a régi katalógus borítóból is látható.

CAC Nemzeti Kiállítás – Békéscsaba - 2015. Április 05.

A 2000-es évek elejétől a kiállítás helyszíne átkerült a Városi Sportcsarnok területére. A 2011-es év volt a fordulópont, amikor már a kiállítás újból a Pósteleki Kastélyparkban került megrendezésre.

Kedvcsinálóként ajánljuk olvasóink figyelmébe ezt a 2011-es CAC kiállításon készített hangulatos képes videót:

A 2015. évi CAC kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük!

Információk kiállítóknak:

Nevezési felhívás

nevezesi_felhivas

kutya_szepsegverseny

Bírói lista:

Vezető bíró: Korózs András

FCI I. fajtacsoport
Belga Juhászkutya, Groenendael, Malinois, Tervueren, Berger de Beauce, Bouvier des Flandres, Briard Gröschl Ferenc (HU)
Angol és Ausztrál Pásztorkutyák Szabó Sándor (HU)
Fel nem sorolt fajták Orcsik István (SRB)
FCI II. fajtacsoport
Dobermann, Boxer, Pinscher, Berni Pásztorkutya, Argentín Dog, Német Dog, Molosszerek, Cane Corso Danijel Borosdjevi (SRB)
Bernáthegyi, Újfoundlandi, Landseer, Leonbergi, Orosz Fekete Terrier, Tibeti Masztiff Baffia Zoltán (HU)
Kaukázusi Juhászkutya, Sarplaninac, Közép-Ázsiai Juhászkutya, Moszkvai Őrkutya Szabó Sándor (HU)
Schnauzerek, fel nem sorolt fajták Orcsik István (SRT)
FCI III. fajtacsoport
Összes fajta Vladimir Mihaljcic (SRB)
FCI IV. fajtacsoport
Összes fajta Orcsik István (HU)
FCI V. fajtacsoport
Összes fajta Sinisa Pavlovic (SRB)
FCI VI. fajtacsoport
Összes fajta Korózs András (HU)
FCI VII. fajtacsoport
Összes fajta Szabó Sándor (HU)
FCI VIII. fajtacsoport
Összes fajta Sinisa Pavlovic (SRB)
FCI IX. fajtacsoport
Összes fajta Gröschl Ferenc (HU)
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta Korózs András

Nevezési határidő: 2015. Március 05.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
Átsorolás az utolsó nevezési határidőig 2000 Ft/kutya 4000 Ft/kutya
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyészcsoport, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
Regisztráció, majd a személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

nevezesi_lap

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2015. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület bankszámlaszáma:
Szeghalom és Vidéke Takarékszövetkezet – 54000148 – 11030317
A megjegyzés rovatba minden esetben fel kell tüntetni a nevezési lapon szereplő e-mail címet, valamint a befizetett összeget – ez alapján fogják tudni beazonosítani a nevezett kutyát.

Nevezési díjat postai feladás esetén a következő címre kell fizetni:
Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület
Békéscsaba
Botyánszki u. 56.
5600

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hód-Dog Kutyabarát Egyesület
Hódmezővásárhely
Pf.: 1.
6801

A kiállítással és a nevezéssel kapcsolatos további információk megtekinthetők a Hod-Dog.hu oldalán >>.

Illetve a Békécsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület hivatalos honlapján>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi információs telefonszámon:
+36 62 228 238.
A CAC kutyakiállítás városa Békéscsaba, mely kis hazánk 12. legnépesebb városa, egyben a dél-keleti régió egyik központja is. A városról minden fontos és érdekes információt megtudhatunk ebből a különleges videóból:

A Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület a nemzeti CAC kiállítás konkrét helyszínéül – mint már 2011-ben illetve a tavalyi évben is – a Pósteleki Kastély parkját választotta. A 15 hektáros történeti kertet Békés megye egyik legszebb parkjaként tartják számon, meghatározó fái a kőris és a tölgy. A neobarokk Kastélyt az 1900-as évek elején építették. A kastély tulajdonosa a Wenckheim család volt, akik a későbbi politikai körülmények miatt elmenekültek a kastélyból, így az a fosztogatók prédájává vált.

A mai időkben a Kastély romos állapotban található, a kertje viszont sok évtizedes álmából megújulva ébredt. Pályázaton nyert támogatásból a tavalyi évben elindult a rekonstrukciója. A kiszáradt tómedret helyreállították, csónakázó tavat hoztak létre, valamint 1 km. hosszan sétányt és gyalogutat alakítottak ki, parkosítottak. A park területére közel 1200 lombhullató és örökzöld fát illetve cserjét ültettek, így próbálják az 1930-as évekbeli eredeti történeti kertet újból létrehozni.

Minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a szeszélyes április első hétvégéjén a Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület egy színvonalas CAC kutyakiállítással!

Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni a kiállításra kilátogatni szándékozó vendégeket, családokat a parkolási és belépési díjak mértékével kapcsolatosan:
A parkolási és a belépési díj mértékét minden esetben az adott kutyakiállítást rendező Ebtenyésztő Egyesület szabja meg, tehát annak számokban meghatározható értékét mi pontosan előre jelezni nem tudjuk, csak egy becsült összeget.
A parkolási díj mértéke 1000.- Ft illetve akár 4000.- Ft között alakulhat (attól függően, hogy mely városban kerül megrendezésre a kiállítás).
A belépési díj mértéke változó, 500.- Ft-tól 2000.- Ft-ig is terjedhet fejenként, de a legtöbb esetben a gyerekek és a nyugdíjasok vagy egyáltalán nem fizetnek, vagy nagyobb kedvezményt élveznek.