Június hónap utolsó CAC Nemzeti Kutyakiállítása 2014. Június 28.-án kerül megrendezésre a Gyulai Kutyás Klub Közhasznú Egyesület rendezésében. A C.A.C kiállítás helyszíne Gyulán a Thermal Camping és Motel területe.

A Gyulai Kutyás Klub Közhasznú Egyesület (MEOE volt Gyulai Egyesülete) első alkalommal 2009-ben nyerte el a jogot az anyaegyesülettől a 2010-es évi CAC kutyakiállítás megrendezésére. A kiállítás annyira sikeresnek bizonyult, hogy az Egyesület a 2012-es évben szintén megrendezhetett egy CAC kiállítást.

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének volt Gyulai Szervezete 27 éve alakult, mely a MEOE tagegyesületként a 2011-es évig működött. Ekkor jelentős átalakuláson ment keresztül (mint a többi tagegyesület is, akik vállalták az önálló jogúvá válást). A MEOE Gyulai Szervezete a következő évtől kezdődően, mint Gyulai Kutyás Klub Közhasznú Egyesület néven folytatta tovább a megkezdett munkát. Az önállósodás nem indult zökkenőmentesen, ugyanis a Klub pénzügyileg nulláról indult, a Klub vagyonát mindössze a befolyt tagdíjak jelentették. Azóta az Egyesület anyagilag megerősödött és az idei évben immár harmadik alkalommal szervezhet CAC Nemzeti kutyakiállítást, melynek rendezési jogát a tavalyi évben nyerte el a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületétől.

A 2014. évi CAC kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük.

Helyszín:

Információk kiállítóknak:

Nevezési felhívás:

Bírói lista:

Vezető bíró: Kardos Vilmos

I. Fcs.
Német juhászkutya Dr.Molnár Zsolt (RO)
Angol pásztorkutyák Kardos Vilmos (HU)
Magyar pásztorkutyák Dr.Molnár Zsolt (RO)
Francia pásztorkutyák Dr.Molnár Zsolt (RO)
Belga juhászkutyák Dr.Molnár Zsolt (RO)
Fel nem sorolt kutyafajták Dr.Molnár Zsolt (RO)
II. Fcs.
Orosz kutyafajták Dr.Molnár Zsolt (RO)
Dobermann Papp László (RO)
Pinscher, Schnauzerek Dr.Molnár Zsolt (RO)
Argentin dog Papp László (RO)
Boxer Papp László (RO)
Bulldog Sanja Momčilovič Bognič (SRB)
Rottweiler Papp László (RO)
Újfundlandi Soós Attila (HU)
Landseer Soós Attila (HU)
Berni pásztorkutya Soós Attila (HU)
Szentbernáthegyi Soós Attila (HU)
Sarplaninac Soós Attila (HU)
Leonbergi Soós Attila (HU)
Hovawart Papp László (RO)
Molosszerek Papp László (RO)
Német dog Sanja Momčilovič Bognič (SRB)
Fel nem sorolt kutyafajták Sanja Momčilovič Bognič (SRB)
III. Fcs.
Hosszú lábú terrierek Roberto Schill (RO)
Rövid lábú terrierek Roberto Schill (RO)
Bull típusú terrierek Roberto Schill (RO)
IV. Fcs. Roberto Schill (RO)
V. Fcs. Soós Attila (HU)
VI. Fcs. Sanja Momčilovič Bognič (SRB)
VII. Fcs. Kardos Vilmos (HU)
VIII. Fcs. Siniša Pavlovič (SRB)
IX. Fcs. Karlo Bala (SRB)
X. Fcs. Dr.Molnár Zsolt (RO)

BIS program bírói lista:

BIS program díjazás bíró
 Gyerek-kutya pár/Fiatal felvezetők I. II. III. Soós Attila (HU)
Kutyapár I. II. III. Siniša Pavlovič (SRB)
Tenyészcsoport I. II. III. Sanja Momčilovič Bognič (SRB)
Bébi BIS I. II. III. Karlo Bala (SRB)
Kölyök BIS I. II. III. Papp László (RO)
Veterán BIS I. II. III. Soós Attila (HU)
Junior BIS I. II. III. Dr.Molnár Zsolt (RO)
Legszebb magyar fajta I. II. III. Sanja Momčilovič Bognič (SRB)
Legszebb gyulai kutya Roberto Schill (RO)
I. Fajtacsoport I. II. III. Dr.Molnár Zsolt (RO)
II. Fajtacsoport I. II. III. Papp László (RO)
III. Fajtacsoport I. II. III. Sanja Momčilovič Bognič (SRB)
IV. Fajtacsoport I. II. III. Roberto Schill (RO)
V. Fajtacsoport I. II. III. Soós Attila (HU)
VI. Fajtacsoport I. II. III. Kardos Vilmos (HU)
VII. Fajtacsoport I. II. III. Sanja Momčilovič Bognič (SRB)
VIII. Fajtacsoport I. II. III. Siniša Pavlovič (SRB)
IX. Fajtacsoport I. II. III. Karlo Bala (SRB)
X. Fajtacsoport I. II. III. Karlo Bala (SRB)
Best In Show I. II. III. Roberto Schill (RO)

Nevezési határidő (online): 2014. Június 17.

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyésztési nagydíj, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Online nevezés indítása >>

Regisztráció, majd a személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

CAC Gyula – Nevezési lap letöltése (pdf) >>

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2014. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a Gyulai Kutyás Klub Közhasznú Egyesület bankszámlaszáma:
11733027 – 20049447.
A megjegyzés rovatba minden esetben fel kell tüntetni a nevezési lapon szereplő e-mail címet, valamint a befizetett összeget – ez alapján fogják tudni beazonosítani a nevezett kutyát.

A nevezési díjat postai befizetés esetén a következő címre kell feladni:
Gyulai Kutyás Klub Közhasznú Egyesület
Gyula
Vásár utca 24.
5700

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hód Dog Kutyabarát Egyesület
Hódmezővásárhely
Pf.: 1.
6801

A kiállítással és a nevezéssel kapcsolatos további információk megtekinthetők a Hód Dog Kutyabarát Egyesület oldalán>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi információs telefonszámon:
+36 62 534 285.

A Gyulai Kutyás Klub által megrendezésre kerülő C.A.C nemzeti kutyakiállítás városa Gyula, mely Békés megye jelentős turisztikai központja, egyben az ország egyik legkedveltebb üdülővárosa. Ez a békés kisváros Magyarország legmélyebben fekvő területén, az Alföld dél-keleti részén, a Fehér-Kőrös bal partján fekszik. A város lakosainak száma mára már elérte a 30 000 főt.

Gyula az ország egyik legkedveltebb, fürdő- és fesztivál városa is egyben. A kultúra szerelmeseinek, a kikapcsolódni vágyóknak olyan változatos programok sokaságát kínálja, mint a Gyulai Napok és a Végvári Esték rendezvénysorozata, a Tűzoltó zenekari és Mazsorett Fesztivál, a Végvári Pünkösd és a Minden Magyarok Táncfesztiválja. Parkjaival, műemlékeivel, hangulatos utcáival fogadja az ide látogató vendégeket, turistákat.

Gyulát nem véletlenül nevezik a „Vizek városának”, mivel a kisvárost több helyen hangulatos csatornák szelik át, melyeken csónakázni és vízi biciklizni is lehet. A város az elmúlt években a „Vizek városa” szimbolizálására nagy fejlesztésekbe kezdett, az Öreg-Kőrösön szökőkutak sora szórja a vízsugarakat, a város főterén szintén szökőkutakat és csobogókat építettek, melyeket nemrégiben fény- és hangjátékokkal bővítettek ki, így ezzel még lenyűgözőbb látványt nyújtanak az esti kivilágításban.

A 19 gyógyvizes medencét tartalmazó gyulai Várfürdő az Almásy-kastély 8 és fél hektáros természetvédelmi területén található. A Várfürdőben minden korosztály megtalálja a maga szórakozását. Az egész család számára élményt nyújthat a strandfürdő, a gyógyulni vágyó idősebb korosztálynak pedig a gyógyfürdői részleg. Az európai színvonalú gyógyfürdő termálkútjaiból 72 C° gyógyvíz tör fel, mely kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések orvoslására, balesetek utáni rehabilitációs gyógykezelésre.

A város egyik fő nevezetessége a XV. században épült gótikus stílusú Gyulai Vár, mely Közép-Európában egyedülálló ép, síkvidéki téglavár. A Vár a mai időkben a Vármúzeumnak ad helyet, mely a Vár középkori világát mutatja be 24 kiállító terem segítségével. A Vár falai között működik a Gyulai Várszínház, mely egész nyáron változatos programokkal várja a városba látogató vendégeket. Ezen felül a Várkert is sok kulturális és szabadtéri rendezvény helyszíne.

A város híres szülötte Erkel Ferenc, magyar zeneszerző, karmester, zongoraművész és híres sakknagymester, a Magyar Himnusz megzenésítője és a nemzeti opera megteremtője. Szülőháza ma Múzeumként funkcionál, bronz mellszobra a Százéves cukrászda előtt, az Erkel-téren található.
A Százéves cukrászda, hazánk második legrégebbi cukrászdája, 1840 óta működik, a 150 éves, felújított, biedermaier berendezésével a múlt század hangulatát idézi meg. A régi cukrászműhelyből múzeumot alakítottak ki, ahol megtekinthetjük a korabeli cukrászműhelyek készítményeit. A városnéző sétánk alkalmával érdemes ide betérni és hagyni, hogy megérintsen bennünket a régi korok hangulata.

A város figyelmet fordít a közterek, parkok szépítésére, virágosítására is. Ennek következtében, a 2007-es évben Gyula városa I. helyezést ért el a „2007. évi Virágos Magyarországért” környezetszépítő versenyen. Így Magyarországot Gyula képviselte a 2008. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében, ahol ezüstminősítést szerzett.

Gyula látnivalók, a virágos város

Gyula, a vizek városa

Gyula város régen és most:

A C.A.C kiállítás pontos helyszíne Gyulán a Thermal Camping és Motel területén található. A Thermal Camping Gyula városának üdülőövezetében, 3.2 hektáros, parkkal és erdősávval övezett területen fekszik, csendes és barátságos környezetben. Kiváló helyszínként szolgál különböző nagy létszámú rendezvények lebonyolítására, így a kutyakiállításoknak is már hagyományosan e Camping ad otthont. Az idei évben is várják a kutyásokat és a vendégeket egyaránt a Camping területére.

Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni a kiállításra kilátogatni szándékozó vendégeket, családokat a parkolási és belépési díjak mértékével kapcsolatosan:
A parkolási és a belépési díj mértékét minden esetben az adott kutyakiállítást rendező Ebtenyésztő Egyesület szabja meg, tehát annak számokban meghatározható értékét mi pontosan előre jelezni nem tudjuk, csak egy becsült összeget.
A parkolási díj mértéke 1000.- Ft illetve akár 4000.- Ft között alakulhat (attól függően, hogy mely városban kerül megrendezésre a kiállítás).
A belépési díj mértéke változó, 500.- Ft-tól 2000.- Ft-ig is terjedhet fejenként, de a legtöbb esetben a gyerekek és a nyugdíjasok vagy egyáltalán nem fizetnek, vagy nagyobb kedvezményt élveznek.

Minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a Gyulai Kutyás Klub Közhasznú Egyesület június végén egy színvonalas CAC kutyakiállítással!