Augusztus hónap első CAC nemzeti kiállításán az Ebtenyésztők Veszprém Megyei Közhasznú Egyesületének (volt MEOE Veszprémi Szervezete) jóvoltából vehetünk részt. Az Egyesület a kiállítás rendezésének jogát pályázat útján nyerte el a tavalyi évben lényeges átalakuláson keresztülment Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségétől (MEOESZ). A nemzeti CAC kiállítás 2014. Augusztus 03.-án kerül megtartásra Herenden a csodálatos Park sétány területén.

A kiállításra a kutyásokat és a vendégeket is már reggel 7.00 órától várják az Ebtenyésztők. A kiállítás megnyitására 9.30 perckor kerül sor, a bírálatok pedig 10.00 órakor kezdődnek majd. A Best In Show 14.30 perckor kezdődik, melynek díjazása a tavalyi évhez hasonlóan történik majd, a 3 legszebb kutya a szép serlegek mellett értékes herendi porcelán díjakkal is gazdagszik.

Látogatói programok a kiállítás ideje alatt:

A kiállítás szervezői nemcsak a kiállítókat célozták meg a rendezvénnyel, sokszínű és különleges programokat kínálnak a kiállításra kilátogató családoknak, vendégeknek egyaránt. 12.00 órától kutyás bemutatókon vehetnek részt a kiállításra kilátogató vendégek.
Érdekes programnak ígérkezik a 13.00 órakor kezdődő Hobbi-kutyaszépségverseny is, melyen a törzskönyv nélküli fajtatiszta illetve keverék kutyák vonulhatnak fel és melyre a helyszínen lehet nevezni. E versenyre a családi kedvencként élő kutyák érkeznek leginkább.

2013-ban a Veszprém Megyei Egyesület szervezésében első ízben került megrendezésre a kiállítás Herenden, melynek fő támogatója a Herendi Porcelánmanufaktúra volt.

 A BIS győztesek a mutatós serlegek mellett a Porcelánmanufaktúra által felajánlott mesés porcelán tányérokat kapták ajándékba. A kiállítás sikeresnek bizonyult, hiszen több mint 600 kiállító vett részt a kutyáival valamint nagy számban látogattak ki a kutyák iránt érdeklődők is e kiállításra. A tavalyi év alapján remélhetőleg az idei évben is hasonlóan sikeres kiállítás tudhat majd maga mögött az Ebtenyésztők Veszprém Megyei Közhasznú Egyesülete. Ehhez kívánunk Nekik sok sikert!

A 2014. évi CAC nemzeti kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük:

Információk kiállítóknak:

Nevezési felhívás:

nevezesi_felhivas

Bírói lista:

Vezetőbíró: ERDŐS LÁSZLÓ

I. Fajtacsoport Gröschl Ferenc belga juhászkutyák,
Szabó Sándor német juhászkutya, magyar pásztorkutyák, I. Fcs. fel nem sorolt fajták
II. Fajtacsoport Baffia Zoltán appenzeller sennenhund, berni pásztor, entlebuch-i, nagy svájci havasi kutya, hovawart, landseer, leonbergi, újfoundlandi, pyreneusi hegyikutya, szent-bernáthegyi, tibeti masztiff
Tamás Károly bullmastiff, bordeaux-i dog, cane corso, nápolyi masztiff, pyreneusi masztiff, masztiff, fila brasileiro, sarplaninac, tosa, orosz fajták
Erdős László argentín dog, dobermann, rottweiler, schnauzerek
Hartmann György II. Fcs. fel nem sorolt fajták
III. Fajtacsoport Szabó Sándor összes fajta,
IV. Fajtacsoport Gavril Cenadan (RO) összes fajta
V. Fajtacsoport Hartmann György Amerikai Akita,
Dr. Tesics György V. Fcs. fel nem sorolt fajták
VI. Fajtacsoport Hartmann György összes fajta,
VII. Fajtacsoport Gavril Cenadan (RO) összes fajta,
VIII. Fajtacsoport Dr. Tesics György összes fajta,
IX. Fajtacsoport Gröschl Ferenc összes fajta
X. Fajtacsoport Gavril Cenadan (RO) összes fajta

Nevezési határidő: 2014. Július 07.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyésztési nagydíj, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről >>
Regisztráció, majd a személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

nevezesi_lap

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2014. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén az Ebtenyésztők Veszprém Megyei Közhasznú Egyesületének bankszámlaszáma:
73600077 – 15708670
A megjegyzés rovatba minden esetben fel kell tüntetni a nevezési lapon szereplő e-mail címet, valamint a befizetett összeget – ez alapján fogják tudni beazonosítani a nevezett kutyát.

Nevezési cím postai feladás esetén:
H&K 2005 Kft.
Ózd
Mogyorós völgy 4.
3600

További információk az Ebtenyésztők Veszprém Megyei Közhasznú Egyesületének hivatalos honlapján >>

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi email címen:
meoeveszprem@freemail.hu

Illetve az alábbi információs telefonszámon:
+36 70 506 4872; +36 70 434 0473.

A kutyakiállítás városa Herend, mely Veszprém városától 14 km-re, az Északi- és Déli-Bakony találkozásánál, a Séd patak partján, dombokkal körülvett medencében fekszik. Az első feljegyzések szerint a hely kisebb települések formájában már az 1300 évek elejétől lakott volt, de benépesülése az 1700 évekre tehető, az itt talált erre utaló történelmi leletek ezt igazolják. Abban az időben lakói mezőgazdaságból, szőlőtermesztésből és fakitermelésből éltek.

Az 1820-as években Herenden alakult meg Stingl Vince szervezésében a kerámia-üzem, melynek fellendülése a XX. századra tehető. Az 1900-as évek közepétől, a háború utáni időszakban a termelés jelentősen megnőtt a porcelángyárban, így a település a világhírű kézi festésű porcelánjai révén jelentős fejlődésnek indult és e század végére a herendi porcelán ismertté vált szinte az egész világon.

A „porcelánváros” néven is ismert település mára már Európa legnagyobb porcelán manufaktúrájává nőtte ki magát. A mesés kézzel festett herendi porcelán hungarikum, a magyar örökség része. A Herendi Porcelánművészeti Múzeumban évente több mint 100 000 érdeklődőt látnak vendégül.

A gyűjteményhez tartozó Porcelániumban a kulisszák mögé tekinthetnek a látogatók és így megismerkedhetnek a porcelán készítés műhelytitkaival. A mesés porcelánok eredetileg főúri kastélyokba, várakba, kúriákba rendeltettek. Évenként vándorkiállítás keretén belül az érdeklődők eredeti környezetükben élvezhetik a porcelán szépségét a felújított hazai főúri kastélyokban.

A nemzeti kutyakiállítás Herenden a fás-ligetes Park sétány területén kerül megrendezésre. Minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár az Ebtenyésztők Veszprém Megyei Közhasznú Egyesülete Herendre, a Park sétány területére egy színvonalas CAC kutyakiállításra!