A tavasz e májusi hétvégéjén Makóra látogatva részt vehetünk a Marosmenti Kutyások Egyesületének (volt MEOE Makói Szervezete) rendezésében egy mindenfajtás CAC nemzeti kutyakiállításon. A C.A.C kiállítás 2014. május 17.-én kerül megrendezésre Makói helyszínnel, a Marosparti-Camping zöldövezeti területén.

A hajdani MEOE Makói Szervezete a múltban egy folyamatosan fejlődő Szervezet volt, 2003-ban több mint 200 tagot számlált. Sajnos, az elkövetkezendő években a tagság száma rohamosan csökkenni kezdett, míg végül a 2012-es évben elérte a mélypontot a 24 fős tagsággal. Az Egyesület elnöke szerint az utóbbi években kialakult nehéz gazdasági helyzet rányomta a bélyegét a kutyázásra, a tenyésztésre is, sokan abbahagyták illetve kiöregedtek ebből a szép és sokszor nehéz, de örömteli sportból.

A Szervezet vezetősége a jövőre nézve célként tűzte ki a tagság számának növelését a fiatal nemzedék bevonásával. A kutyaiskolába is várják már gyermekkortól kezdődően a kutyát szeretőket, ahol hozzáértő kutyaoktatók segítik, oktatják a gyermekeket és a fiatalokat a kutyák nyelvére. Az Egyesület szerdánként klubestet tart egy megszokott helyszínen, ahová várják a kutyaszerető embereket, családokat, tagokat egy kötetlen közös beszélgetésre.

2009-ben a Szervezet CAC kutyakiállítást rendezett Makón a Zuglógerben. A sikeres kiállítást követően, a 2012-ben évben a Szervezet újból megkapta egy CAC kutyakiállítás rendezési jogát az anya Egyesülettől.

2013. január 01.-vel a Szervezet önállósodott és Marosmenti Kutyások Egyesülete néven tevékenykedik tovább. Főbb terveik között kutyakiállítások rendezése is szerepel. Ennek első lépcsőjeként a tavalyi évben elnyerték egy CAC nemzeti kiállítás rendezési jogát a MEOESZ-től.
A 2014. évi CAC kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük:

Információk kiállítóknak:

Nevezési felhívás:

Bírói lista:

Nevezési határidő: április 17.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyésztési nagydíj, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.

Regisztráció, majd a személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Postai nevezés esetén a nevezési lap letölthető>>.

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2014. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a Marosmenti Kutyások Egyesületének bankszámlaszáma:
Erste Bank – 11600006-00000000-61052862.
A megjegyzés rovatba minden esetben fel kell tüntetni a nevezési lapon szereplő e-mail címet, valamint a befizetett összeget – ez alapján fogják tudni beazonosítani a nevezett kutyát.

Nevezési díjat postai feladás esetén a következő címre kell fizetni:
Marosmenti Kutyások Egyesülete
Makó
Új utca 12.
6900

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hód-Dog Kutyabarát Egyesület
Hódmezővásárhely
Pf.: 1.
6801

A kiállítással és a nevezéssel kapcsolatos további információk megtekinthetők a Hod-Dog.hu oldalán >>.

Illetve a Marosmenti Kutyások Egyesületének hivatalos honlapján>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi információs telefonszámon:
+36 62 228 238.

A Marosmenti Kutyások Egyesülete a CAC kutyakiállítást Makó helyszínnel rendezi meg. Makó, a Maros jobb partján elhelyezkedő kisváros, lakosainak száma eléri a 27 000 főt. Az 1800-as években a történelmi Magyarország 12. legnagyobb városaként tartották nyilván. A város megélhetési forrása már a kezdetektől a mezőgazdaság volt. A XX. században jelentős kulturális élet folyt a városban, hiszen József Attila, Juhász Gyula és Móra Ferenc is itt élt és alkotott. Az 1900-as évek közepétől a város fejlődése megrekedt. E helyzetből a rendszerváltás húzta ki a várost, amely az 1990-es évektől kezdődően rohamosan fejlődésnek indult.

Makó a látnivalók tekintetében sokszínű. Természeti értékei közül legjelentősebb a termálvize, melynek hatása a gyógyiszappal együtt sok bajra gyógyír lehet. A várost világhírűvé mégis a makói hagyma tette, mely ma már védjeggyel ellátott magyar termék és hungarikum. Építészeti értékei közül kiemelkedőek a Makovecz Imre által megálmodott és kivitelezett épületek, melyekben a modern építészet képviselteti magát, és amelyek a mai Makó arculatának meghatározó épületei.

Makó városa a rendszerváltás után meghirdette a Virágos Makóért mozgalmat, melynek célja a lakosság környezetszépítésre való ösztönzése volt. Ennek eredményeképpen 2004-ben a város elnyerte a „Magyarország legvirágosabb városa” illetve az „Európai Ezüstérmes város” díjakat.

A város a természet kedvelőinek egy kivételes lehetőséget biztosít megismerni az erdő látványát, hangjait, érezni illatait, testközelből megtapasztalni a fák koronáinak világát, hallgatni a fákon élő madarak énekét, megcsodálni őket. A lombkoronasétány tanösvény kiépítésével és működtetésével erre adva lehetőséget minden természetbarát és természetben nem jártas ember, család részére, akik így bepillantást nyerhetnek az erdő, a fák és a lombkoronák ágai között megbúvó élőlények, madarak varázslatos világába is.

Makó látnivalók:

Őszi képek a Maroson:

A régi Makó:

Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni a kiállításra kilátogatni szándékozó vendégeket, családokat a parkolási és belépési díjak mértékével kapcsolatosan:
A parkolási és a belépési díj mértékét minden esetben az adott kutyakiállítást rendező Ebtenyésztő Egyesület szabja meg, tehát annak számokban meghatározható értékét mi pontosan előre jelezni nem tudjuk, csak egy becsült összeget.
A parkolási díj mértéke 1000.- Ft illetve akár 4000.- Ft között alakulhat (attól függően, hogy mely városban kerül megrendezésre a kiállítás).
A belépési díj mértéke változó, 500.- Ft-tól 2000.- Ft-ig is terjedhet fejenként, de a legtöbb esetben a gyerekek és a nyugdíjasok vagy egyáltalán nem fizetnek, vagy nagyobb kedvezményt élveznek.

Minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a Marosmenti Kutyások Egyesülete május végén egy színvonalas CAC kutyakiállítással!