A tavaszi időszak következő CAC Nemzeti kutyakiállításán a MEOE Pécsi Önálló Jogú Egyesületének jóvoltából vehetünk részt 2015. Április 12.-én. A C.A.C kutyakiállításnak ezúttal a Szentlőrinci Kiállítási Centrum ad otthont.
A CAC kiállítás bírálatai után ugyanezen területen kerül megrendezésre a Schnauzer és Pinscher Klub kiállítása is.

A Pécsi Önálló Jogú Egyesület a kiállítások rendezése terén nagy hagyományokkal rendelkezik, hiszen már az 1970-es évektől kezdődően szervez kutyakiállításokat, ezen belül 15. éve Nemzetközi kiállításokat, melyek minden 2. évben kerülnek megrendezésre.

A jól működő Egyesület megalakulása az 1947-es évre tehető, mely a volt MEOE tagegyesületeként működött 1997-ig, majd a következő évtől kezdve már Önálló Jogú Egyesületként. A megalakulás utáni két évtizedben a kutyás élet megszervezése kötötte le a Vezetőséget, ezzel együtt a további évtizedek a szakmai és anyagi fellendülést is meghozták számukra. A kutyás élet felvirágoztatása magával hozta az aktív klubéletet is az Egyesület életébe, mely a mai napig kiemelten működik.
Az Egyesület jól működő kutyaiskolát is működtet, fegyelmező, engedelmességi és örző-védő foglalkozásokkal várják a kutya tulajdonosokat. A foglalkozások vizsgázott mesterkiképzők felügyelete alatt zajlanak, melyeken meghatározó szempont a gazdi és kutya közötti jó kapcsolat és harmónia.

A 2015. évi CAC kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük.

Információk kiállítóknak:

Nevezési felhívás:

 nevezesi_felhivas

 schnauzer_klubkiallitas

Bírói lista

Vezető bíró: Kardos Vilmos

FCI I. fajtacsoport
Összes fajta Korózs András
FCI II. fajtacsoport
Dobermann, Argentín Dog, Boxer, Bulldog, Rottweiler, Molosszerek, Német Dog Pettkó Csaba
Orosz fajták, Pinscherek, Schnauzerek, Újfoundlandi, Landseer, Berni Pásztorkutya, Szent Bernáthegyi, Sarplaninac, Leonbergi, Hovawart, fel nem sorolt fajták Bonka Georgieva (BG)
FCI III. fajtacsoport
Rövid lábú Terrierek Nagy István
Hosszú lábú Terrierek, Bull típusú Terrierek Gabriela Ridarciková (SK)
FCI IV. fajtacsoport
Összes fajta Nagy István
FCI V. fajtacsoport
Összes fajta Jaroslav Matyás (SK)
FCI VI. fajtacsoport
Összes fajta Nagy István
FCI VII. fajtacsoport
Összes fajta Jaroslav Matyás (SK)
FCI VIII. fajtacsoport
Összes fajta Nagy István
FCI IX. fajtacsoport
Összes fajta Gabriela Ridarciková
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta Korózs András

Nevezési határidő: 2015. Március 12.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
Átsorolás az utolsó nevezési határidőig 2000 Ft/kutya 4000 Ft/kutya
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyésztési nagydíj, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
Regisztráció, majd a személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

 nevezesi_lap

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munka bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2015. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a Magyar Ebtenyésztők Pécsi Egyesületének számlaszáma:
OTP Bank Rt. Pécs – 11731001 – 20204828.
A megjegyzés rovatba minden esetben fel kell tüntetni a nevezési lapon szereplő e-mail címet, valamint a befizetett összeget – ez alapján fogják tudni beazonosítani a nevezett kutyát.

Nevezési díjat postai feladás esetén a következő címre kell fizetni:
Magyar Ebtenyésztők Pécsi Egyesülete
Pécs
Pf.: 262.
7601

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hód-Dog Kutyabarát Egyesület
Hódmezővásárhely
Pf.: 1.
6801

További információk a Magyar Ebtenyésztők Pécsi Egyesületének hivatalos weboldalán>>.

Illetve a Facebook oldalán találhatók>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi email címen:
info@meoepecs.hu

Illetve az alábbi telefonszámon:
+36 72 211 036; +36 20 595 2020.


A 2004. évi Pécs CACIB kiállításról az Ebugatta Televízió által készített videó felvétel 1. része megtekinthető:

A Nemzeti kutyakiállítás konkrét helyszíne a Pécstől 20 km-re fekvő Szentlőrincen található Baranya Megyei Vállalkozói Központ Kiállítási és Rendezvény Centruma. A kiállítási centrumban 2 különböző nagyságú csarnok található, melyben számtalan kiállítás és vásár kerül megrendezésre minden évben, ezen kívül több mint 30 000 m2 szabadtéri területtel is rendelkezik. A kiállítási Centrumban kerül megrendezésre immár hagyományosan minden évben a Szentlőrinci Gazdanapok mezőgazdasági és élelmiszer ipari szakkiállítása és vására, valamint más egyéb kisállat kiállításnak és vásárnak, lovasbemutatóknak, versenyeknek is otthon ad e komplexum.

A kiállításra kilátogatók figyelmébe ajánljuk Pécs városát is, ezt a 2000 éves múlttal rendelkező várost, mely számos híres látnivalóval szolgál az ide látogatóknak és mindössze 20 km-re fekszik a kutyakiállítás konkrét helyszínétől.

„Pécs az ország déli városa/néha télen is meleg van itt/Jakabhegy és Tettye hajlatán/januárban hóvirág virít” – így ír Weöres Sándor Pécsről, a Nemzetközi kiállítások városáról. Ez a mediterrán hangulatú város mintegy 2000 éves történelemmel rendelkezik, területe a római kor óta lakott volt. Sopianae (akkoriban így hívták Pécset) a történelem további korszakaiban is központi szerepet töltött be. A török uralom idején igazi keleti várossá változott, számos dzsámi és fürdő épült fel a több mint 150 év alatt. Ezt tükrözi az alábbi idézet is Babits Mihály tollából: „Messze messze sík terül, hol a káplár sort hív/messze fontos négy torony, minaret és boltív/messze füstölgő Mecsek zöld teteje újít/szemnek nyújtva legalább üde koszorúit.” Pécsett, egymás mellett megtalálhatók a római kor, a középkor, a török hódoltság értékei, a gótikus, a reneszánsz, a barokk, a keresztény és mohamedán épületek, lakóházak, templomok, imaházak, mecsetek.

Pécs városa történelmi és kulturális értékei, sajátos szellemi élete miatt vonzó a látogatók, turisták számára. A város legismertebb építészeti és kulturális öröksége Pécsi Ókeresztény Sírkamrák, melyet az UNESCO 2000-ben a világörökség részévé nyilvánított. A vallási emlékek sorában méltó helyet foglal el a Zsinagóga. A Zsolnay Kerámia Gyűjtemény kiállítóhelységeiben nyomon követhető az építészeti kerámia fejlődése. Különleges élményt nyújt a Porcelánmanufaktúrába tett kirándulás is, ahol testközelből csodálható meg a legendás Zsolnay hagyaték. A Múzeumok utcájában található a Modern Magyar Képtár rendkívül gazdag kiállításával, a Reneszánsz Kőtár, a Vasarely Múzeum és a Zsolnay Múzeum szintén, mely tárlata a híres kerámiagyár alapítójának és családjának rendkívül gazdag művészi munkásságát mutatja be.

A város gazdag művészeti életéről, fesztiváljairól, művészeiről Európa-szerte ismert. Pécsett egész évben kulturális programok sokasága várja a szórakozni vágyó vendégeket. A Pécsi Tavaszi Fesztivál, a Rockmaraton, az Örökség Fesztivál, a Pécsi Táncmaraton, a Pécsi Szabadtéri Játékok évenként ismétlődő fesztiváljai sok látogatót vonzanak. 2005-ben az Európai Unió számtalan város közül Pécs városát választotta (Isztambul és Essen mellett) a 2010-es év Kulturális Fővárosának.

Pécs természeti látnivaló közül kiemelkedik a Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium, mely a festői Mecsek-hegység oldalában található.

A klasszikus stílusú állatkertben öt világrész közel 100 állatfajának 400 egyede él. Pécs középkori pincerendszer labirintusának közel 30 terráriumában és akváriumában több mint 100 állatfaj 500-600 egyedében gyönyörködhet a látogató.

Pécs mediterrán klímája, pezsgő kulturális élete, izgalmas fesztiváljai sokakat vonzanak a kétezer éves múlttal bíró városba. 2010-ben Pécs a világ 20 legjobb úti célja között szerepelt. 2013-ban pedig a New York Times a világ 50 legszebb városa között említi Pécs városát is.

Minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a MEOE Pécsi Önálló Jogú Egyesülete a tavaszi zsongás hónapjában Szentlőrincre egy jól szervezett CAC kutyakiállításra.