A 2015-ös év első nemzeti CAC kiállításának rendezési jogát az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesülete (volt MEOE Salgótarjáni Szervezete) nyerte el a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségétől (MEOESZ). A nemzeti CAC kiállítás 2014. március 29.-én kerül megrendezésre immár évek óta hagyományosan a Tó-strand területén.

A volt salgótarjáni szervezet az első kutyakiállítását az 1990-es évek első felében rendezte. E kiállítás után hosszú időnek kellett eltelnie a következő kutyakiállítás megrendezéséig. A 2000-es évek második felében, konkrétan 2007-ben a megújult Szervezet tervei között szerepelt egy újabb C.A.C kutyakiállítás megszervezése. Ennek első lépcsőjeként, 2008 májusában, a Szervezet Tájjellegű Kutyakiállítás megrendezésére kapott lehetőséget az akkori Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületétől, amely kiállításon a kutyák fajtánként a Salgótarján Szépe és Salgótarján Bajnoka címért versenghettek a ringekben. A Szervezet a 2008-as évben egy eredményes kutyakiállítást tudhatott maga mögött. Ennek reményében bíztak benne, hogy hamarosan megkaphatják a CAC kiállítás rendezésének jogát is. Ezen időszak a 2010-es évben érkezett el a Szervezet számára, így a tavaszi idény legszebb hónapjában, májusban egy színvonalas kiállítást rendeztek a Tó-strandon sok szép nevezett kutyával. A sikeres 2010. évi kiállítás után a Szervezet a 2012-es, a 2013-as és a 2014-es (szintén évadnyitó CAC) években is rendezhetett, majd a 2015-ös évben is rendezhet CAC nemzeti kiállítást. Az évadzáró 2013-as CAC kiállítás, majd a tavalyi évadnyitó szintén CAC kiállítás után, az idei évben is a Szervezet tarthatja meg az évadnyitó CAC kiállítást.

Kedvcsinálóként látogatóink megtekinthetik az Ebugatta TV által a 2014. évi salgótarjáni CAC kiállításon készített videó felvételt:

A 2015. évi CAC kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük!

Információk kiállítóknak:

Bírói lista

Vezető bíró: Kardos Vilmos

FCI I. fajtacsoport
Magyar fajták Szabó Sándor
Fel nem sorolt fajták P. Szabó Béla
FCI II. fajtacsoport
Argentin Dog, Nápolyi Masztiff, Bulldog, Bullmasztiff, Shar-Pei, Tosa-Inu, Fila Brasileo, egyéb Masztiffok, Cane Corso Gröschl Ferenc
Dobermann, Boxer P. Szabó Béla
Schnauzerek Paróci Pál (SRB)
Fel nem sorolt fajták Orcsik István (SRB)
FCI III. fajtacsoport
Összes fajta Szabó Sándor
FCI IV. fajtacsoport
Összes fajta Dr, Váczi-Balogh Zsuzsanna
FCI V. fajtacsoport
Összes fajta Dr. Váczi-Balogh Zsuzsanna
FCI VI. fajtacsoport
Összes fajta Dr. Váczi-Balogh Zsuzsanna
FCI VII. fajtacsoport
Összes fajta Paróci Pál (SRB)
FCI VIII. fajtacsoport
Összes fajta Kardos Vilmos
FCI IX. fajtacsoport
Chihuahua, Mopsz, Francia Bulldog, Kínai Meztelen Kutya Kardos Vilmos
Fel nem sorolt fajták Gröschl Ferenc
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta Paróci Pál (SRT)
FCI által el nem ismert fajták Dr. Váczi-Balogh Zsuzsanna

Nevezési határidő: 2015. Március 02.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
Átsorolás az utolsó nevezési határidőig 2000 Ft/kutya 4000 Ft/kutya
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyésztési nagydíj, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
Regisztráció, majd a személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2015. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesületének bankszámlaszáma:
11741000 – 20175643
A megjegyzés rovatba minden esetben fel kell tüntetni a nevezési lapon szereplő e-mail címet, valamint a befizetett összeget – ez alapján fogják tudni beazonosítani a nevezett kutyát.

Nevezési cím postai feladás esetén:
H&K 2005 Kft.
Ózd
Mogyorós völgy 4.
3600

További információk az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesületének hivatalos honlapján>>.

Illetve az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesületének hivatalos Facebook oldalán találhatók>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi email címen:
meoestarjan@gmail.com

Illetve az alábbi információs telefonszámon:
+36 70 984 2768.

Az elmúlt évek CAC kiállításain készült fotók megtekinthetők a Nógrádi Ebtenyésztők Google+ galériájában>>.

A 2013-as évi Salgótarján CAC kutyakiállítás Ebugatta TV felvétele megtekinthető:

A kiállításon készült fotók megtekinthetők a Nógrádi Ebtenyésztők Galériájában>>.

A 2012-es évi Salgótarján CAC kutyakiállítás Ebugatta TV felvétele megtekinthető:

A 2012-es évi CAC Kiállításról a Salgótarjáni Városi Televízió felvétele megtekinthető:

 

A CAC kutyakiállítás városa Salgótarján, mely Nógrád megye legnagyobb városa, valamint a második legkisebb megyeszékhely Magyarországon. A város a Karancs, a Medves és a Cserhát hegységek találkozásánál egy szűk völgyben fekszik.

Salgótarján neve a honfoglalás korára, számottevő múltja mindössze 150 évre nyúlik vissza. Salgótarján mai története a múlt század közepén a barnaszén felfedezésével vette kezdetét, ekkor emelkedett ki a település a jelentéktelen jobbágyfalvak sorából. A barnaszénbányászat 1850 körül indult meg a leendő városhoz közel fekvő Inászó pusztán, így a szénbányászat és az erre épülő ipar központja szinte természetszerűleg Salgótarján lett. A város 1950-ben vált a megye székhelyéve, ekkor indult meg a városépítés, melynek máig is tartó legjelentősebb szakasza az 1960-as évek elején kezdődött az elavult városközpont újjáépítésével. A gazdasági élet fellendülése is ezen időszakra tehető, mely egész a rendszerváltásig folytatódott. A 2000-es évek második felétől városszépítő program indult, mely az elkövetkezendő 20 évre céljául egy szebb, jobb és élhetőbb város kialakítását tűzte ki.

Salgótarján látnivalói közül meg kell említenünk a templomokat, melyekből bőven van a városban, szám szerint 7, 4 Római Katolikus, egy Görög Katolikus, egy Református és egy Evangélikus. A város északi részében találhatjuk a turisztikai látnivalókat, a város szívében a Múzeumokat és a muzeális épületeket, míg a város déli részét még mindig az ipari üzemek uralják.

Salgótarján legismertebb és legközkedveltebb turisztikai látnivalója Salgó Várának romja, mely a várostól északra, a Salgóbánya település feletti 625 méter magas sziklacsúcson emelkedik a város fölé.

Múltjáról a napfényre került leletek és korabeli oklevelek alapján nyerhetünk tájékoztatást. Korai magját, a vaskos öregtornyot a hegyoromra a Kacsics földesúri család emeltette a XIII. század végén. A török hódítók 1554 őszén könnyűszerrel foglalták el a várat, melyet a királyi sereg 40 esztendő múltán erős ostromban vette vissza azt. A győztesek felrobbantották falait, melyeknek konzerválása napjainkban is tart. Turisták által igen kedvelt kirándulóhely.

Természeti látnivalói közül ki kell emelnünk a Vadasparkot, mely 19 hektáron terül el és Somoskőn található. Az elkerített erdőrészeken összesen huszonegy, Nógrádban őshonos nagyvadnak, dámszarvasnak, őznek, vaddisznónak és muflonnak biztosítottak otthont természetes környezetben. A látogatók hét kilátóból és a sétányokról figyelhetik meg a vadakat.

A CAC kutyakiállítás konkrét helyszíne a Tó-Strand, mely már évről évre helyet biztosít a színvonalas kiállítás megrendezéséhez.

Minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesülete a tavaszi idény évadnyitó CAC kiállítására Salgótarjánba a Tó-Strand területére!

Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni a kiállításra kilátogatni szándékozó vendégeket, családokat a parkolási és belépési díjak mértékével kapcsolatosan:
A parkolási és a belépési díj mértékét minden esetben az adott kutyakiállítást rendező Ebtenyésztő Egyesület szabja meg, tehát annak számokban meghatározható értékét mi pontosan előre jelezni nem tudjuk, csak egy becsült összeget.
A parkolási díj mértéke 1000.- Ft illetve akár 4000.- Ft között alakulhat (attól függően, hogy mely városban kerül megrendezésre a kiállítás).
A belépési díj mértéke változó, 500.- Ft-tól 2000.- Ft-ig is terjedhet fejenként, de a legtöbb esetben a gyerekek és a nyugdíjasok vagy egyáltalán nem fizetnek, vagy nagyobb kedvezményt élveznek.