A tavaszi idény utolsó minden fajtás CAC kiállításának rendezési jogát az Ebtenyésztők Kapuvári Szervezete (volt MEOE Kapuvári helyi Szervezete) nyerte el a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségétől. A CAC nemzeti kiállítás Kapuváron, a Kresz-Park területén kerül megrendezésre 2014. május 25.-én.

A volt MEOE Kapuvári helyi Szervezete 45 éves múltra tekint vissza. A Szervezet megalakulása után a Győri Szervezet alszervezeteként működött, majd 4 év múltán a tagság folyamatos bővülésével már önálló Szervezetként folytatta tovább tevékenységét. Ezen időszak meghatározó volt a Szervezet életében, a tagság nőttön-nőtt és volt időszak, amikor számuk elérte a több százat. A MEOE Kapuvári Szervezete az elkövetkezendő évek során (egészen az 1990-es évekig) több alkalommal is sikerrel rendezett CAC kutyakiállításokat, valamint tenyésszemléket is.

A kutyaiskolájuk is méltán híres volt, olyan kutya is került ki az iskola tanulói közül, aki aztán Világgyőztes címmel is büszkélkedhetett. A kutyaiskola a jelenlegi helyszínen a megye egyik legszebb iskolájának számít.
2011-ben a Kapuvári Szervezet vezetősége jelentős változáson ment át, 2013-ban pedig a megújulás következő lépéseként teljesen átalakult és „Ebtenyésztők Kapuvári Egyesülete” néven tevékenykedik tovább.
A 2014. évi CAC kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük:

Információk kiállítóknak:

Nevezési felhívás:

Bírói lista fajtacsoportonként
FCI I. fajtacsoport Német juhászkutya Bíró Zsolt (H)
Angol pásztorkutyák, Ausztrál juhászkutya Muzslai Ildikó (H)
FCI I. fajtacsoport fel nem sorolt fajtái Gellén Tibor
FCI II. fajtacsoport Kaukázusi juhászkutya, Közép-ázsiai juhászkutya, Orosz fekete terrier, Berni pásztorkutya, Leonberger, Újfundlandi, Landseer, Sarplaninac, Szent-Bernáthegyi, Pireneusi mastiff, Mastiff, Mastino Napoletano, Bullmastiff, Bordeauxi dog, Tosa inu, Fila brasileiro, Cane Corso, Pireneusi hegyipásztor: Tamás Károly (H)
Német dog Korózs András
FCI II. fajtacsoport fel nem sorolt fajtái Hartmann György (H)
FCI III. fajtacsoport Komplett Jaroslav Kubala (SK)
FCI IV. fajtacsoport Komplett Borsfai Csaba (H)
FCI V. fajtacsoport Komplett Gellén Tibor (H)
FCI VI. fajtacsoport Komplett Borsfai Csaba (H)
FCI VII. fajtacsoport Komplett Jana Janek (SK)
FCI VIII. fajtacsoport Komplett Jana Janek (SK)
FCI IX. fajtacsoport Komplett Kiss Ibolya (H)
FCI X. fajtacsoport Komplett Korózs András (H)

Nevezési határidő: 2014. április 25.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyésztési nagydíj, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.

Regisztráció, majd a személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Postai nevezés esetén a nevezési lap letölthető>>.

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2014. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén az Ebtenyésztők Kapuvári Egyesületének bankszámlaszáma:
Rajkai Takarékszövetkezet – 59500193-11101947
A megjegyzés rovatba minden esetben fel kell tüntetni a nevezési lapon szereplő e-mail címet, valamint a befizetett összeget – ez alapján fogják tudni beazonosítani a nevezett kutyát.

Nevezési díjat postai feladás esetén a következő címre kell fizetni:
Ebtenyésztők Kapuvári Egyesülete
Kapuvár
Deák Ferenc út. 22.
9330

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hód-Dog Kutyabarát Egyesület
Hódmezővásárhely
Pf.: 1.
6801

A kiállítással és a nevezéssel kapcsolatos további információk megtekinthetők a Hod-Dog.hu oldalán >>.

Illetve az Ebtenyésztők Kapuvári Egyesületének hivatalos honlapján>>.

Az Ebtenyésztők Kapuvári Egyesületének Facebook oldala>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi információs telefonszámon:
Hód-Dog: +36 62 228 238

További információ kérhető az Ebtenyésztők Kapuvári Egyesületénél az alábbi telefonszámon:
+36 30 947 4740.

Az Ebtenyésztők Kapuvári Egyesületének email címén is kérhetünk segítséget:
kapuvarikutyaiskola@gmail.com

A CAC nemzeti kutyakiállítás Kapuvári helyszínnel kerül megrendezésre.
A 11 000 lakost számláló Kapuvár, a Rábaköz és a Hanság találkozásánál fekszik. Területe már az őskortól lakott volt, kelták, rómaiak, avarok telepedtek meg itt a népvándorlás előtt. A település létrejötte a honfoglalás utánra tehető. A történelem viharaiban Kapuvár többször is idegen kézbe került, az Oszmán csapatok gyakorta elfoglalták, a Rákóczi szabadságharc idején pedig hadszíntérré vált és több alkalommal is gazdát cserélt. A 19. században Kapuvár mezővárosi rangot kapott, majd pár évtizeddel később ettől megfosztották és községgé minősítették át.

A város a XX. században rohamos fejlődésnek indult, az 1950-es évektől ipara és mezőgazdasága is felvirágzott, mindezekből adódóan 1969-ben városi rangot kapott. Kapuváron az 1990-es években jól működő ipari parkot, termálfürdőt és üdülőparkot terveztek.

A város műemlékei, múzeuma, a Fertő-Hanság Nemzeti Park bemutató háza, valamint további látnivalói sok turistát vonzanak.
A természet kedvelői is megtalálják Kapuváron a lehetőséget, hogy kedvenc szórakozásuknak hódolhassanak, hiszen a várost minden irányból 2-3 km hosszan erdők veszik körül, ezzel kiváló lehetőséget nyújtva az ide látogató vendégeknek a túrázáshoz, kiránduláshoz.
A város nagy kincse az 1762 méter mélyről feltörő gyógyvíz, melyet bő hozamú források táplálnak.

Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni a kiállításra kilátogatni szándékozó vendégeket, családokat a parkolási és belépési díjak mértékével kapcsolatosan:
A parkolási és a belépési díj mértékét minden esetben az adott kutyakiállítást rendező Ebtenyésztő Egyesület szabja meg, tehát annak számokban meghatározható értékét mi pontosan előre jelezni nem tudjuk, csak egy becsült összeget.
A parkolási díj mértéke 1000.- Ft illetve akár 4000.- Ft között alakulhat (attól függően, hogy mely városban kerül megrendezésre a kiállítás).
A belépési díj mértéke változó, 500.- Ft-tól 2000.- Ft-ig is terjedhet fejenként, de a legtöbb esetben a gyerekek és a nyugdíjasok vagy egyáltalán nem fizetnek, vagy nagyobb kedvezményt élveznek.

A szép tavasz utolsó napjaiban minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel fogad és vár az Ebtenyésztők Kapuvári Egyesülete Kapuvárra egy színvonalas CAC kutyakiállításra!