A tavaszi idény utolsó minden fajtás CAC kiállításának rendezési jogát az Ebtenyésztők Kapuvári Egyesülete nyerte el a MEOE Szövetségtől. A CAC nemzeti kiállítás Kapuváron, a Kresz-Park területén kerül megrendezésre 2016. Május 22.-én.

A MEOE hajdani Kapuvári helyi Szervezete 47 éves múltra tekint vissza. A Szervezet megalakulása után a Győri Szervezet alszervezeteként működött, majd 4 év múltán a tagság folyamatos bővülésével már önálló Szervezetként folytatta tovább tevékenységét. Ezen időszak meghatározó volt a Szervezet életében, a tagság nőttön-nőtt és volt időszak, amikor számuk elérte a több százat. A Szervezet az elkövetkezendő évek során (egészen az 1990-es évekig) több alkalommal is sikerrel rendezett CAC kutyakiállításokat, valamint tenyésszemléket is.

A kutyaiskolájuk is méltán híres volt, olyan kutya is került ki az iskola tanulói közül, aki aztán Világgyőztes címmel is büszkélkedhetett. A kutyaiskola a jelenlegi helyszínen a megye egyik legszebb iskolájának számít.

2011-ben a Kapuvári Szervezet vezetősége jelentős változáson ment át, 2013-ban pedig a megújulás következő lépéseként teljesen átalakult és azóta „Ebtenyésztők Kapuvári Egyesülete” néven tevékenykedik tovább.

Figyelem!

A kiállítás keretein belül megrendezésre kerül a hobbi-kutyaszépségverseny is, melyen a törzskönyv nélküli fajtatiszta illetve keverék kutyák vehetnek részt és melyre a helyszínen lehet nevezni.

A 2016. évi CAC kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük!

Információk kiállítóknak:

Nevezési felhívás:

Nevezési felhívás

Bírói lista:

Vezető bíró: Erdős László

FCI I. fajtacsoport
Német Juhászkutya, Belga Juhászkutyák, Holland Juhászkutyák, Briard, Beaucheron, Svájci Fehér Juhász Bíró Zsolt (HU)
Fel nem sorolt kutyafajták Gellén Tibor (HU)
FCI II. fajtacsoport
Angol Bulldog, Bullmasztiff, Cane Corso, Dogo Canario, Dobermann, Rottweiler, Német Boxer, Howavart, Leonbergi, Újfoundlandi, Szent Bernáthegyi Hargitai Gábor (HU)
Berni Pásztorkutya, Kaukázusi Juhászkutya, Közép-Ázsiai Juhászkutya, Moszkvai Őrkutya, Orosz Fekete Terrier, Pireneusi Hegyi Kutya, Svájci Havasi Kutyák Erdős László (HU)
Német Dog, Schnauzerek, Tibeti Masztiff, Shar-Pei, Fila Brasileiro, Tosa Inu, Angol Masztiff, fel nem sorolt kutyafajták Hartmann György (HU)
FCI III. fajtacsoport
Összes fajta Borsfai Csaba (HU)
FCI IV. fajtacsoport
Összes fajta Ludmila Fintorová (SK)
FCI V. fajtacsoport
Összes fajta Gellén Tibor (HU)
FCI VI. fajtacsoport
Dalmata, Rhodesian Ridgeback Ludmila Fintorová (SK)
Fel nem sorolt kutyafajták Borsfai Csaba (HU)
FCI VII. fajtacsoport
Magyar Vizslák, Szetterek Ludmila Fintorová (SK)
Fel nem sorolt kutyafajták Erdős László (HU)
FCI VIII. fajtacsoport
Angol Cocker Spániel, Amerikai Cocker Spániel, Wels Springer, Spániel, Clumber Spániel, Ír Vízi Spániel, Golden Retriever Baumann Anita (HU)
Labrador Retriever, fel nem sorolt kutyafajták Dr. Váczi-Balogh Zsuzsanna (HU)
FCI IX. fajtacsoport
Bichon Frise, Bolognese, Maltese, Havanese, Coton De Tulear Bíró Zsolt (HU)
Fel nem sorolt kutyafajták Dr. Váczi-Balogh Zsuzsanna (HU)
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta Ludmila Fintorová (SK)

Nevezési határidő: 2016. április 24.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
Átsorolás az utolsó nevezési határidőig 2000 Ft/kutya 4000 Ft/kutya
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyészcsoport, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
Regisztráció, majd a személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Nevezési lap

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2016. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén az Ebtenyésztők Kapuvári Egyesületének bankszámlaszáma:
Rajkai Takarékszövetkezet – 59500193-11101947
A nevezés mindig a kutya tulajdonosának neve alatt történjen.

Nevezési díjat postai feladás esetén a következő címre kell fizetni:
Ebtenyésztők Kapuvári Egyesülete
Kapuvár
Deák Ferenc út. 22.
9330

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hód-Dog Kutyabarát Egyesület
Hódmezővásárhely
Pf.: 1.
6801

Nevezés faxon:
+36 62 222 485.

A kiállítással és a nevezéssel kapcsolatos további információk megtekinthetők a Hod-Dog.hu oldalán >>.

Illetve az Ebtenyésztők Kapuvári Egyesületének hivatalos honlapján>>.

Az Ebtenyésztők Kapuvári Egyesületének Facebook oldala>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi információs telefonszámon:
+36 62 228 238

További információ kérhető az Ebtenyésztők Kapuvári Egyesületénél az alábbi telefonszámon:
+36 30 947 4740.

Az Ebtenyésztők Kapuvári Egyesületének email címén is kérhetünk segítséget:
kapuvarikutyaiskola@gmail.com

 

A CAC nemzeti kutyakiállítás városa Kapuvár, mely a Rábaköz és a Hanság találkozásánál fekszik és több mint 10 000 lakost számlál.

A város területe már az őskortól lakott volt, kelták, rómaiak, avarok telepedtek meg itt a népvándorlás előtt. A település tényleges létrejötte a honfoglalás utánra tehető. A történelem viharaiban Kapuvár többször is idegen kézbe került, az Oszmán csapatok gyakorta elfoglalták, a Rákóczi szabadságharc idején pedig hadszíntérré vált és több alkalommal is gazdát cserélt. A 19. században Kapuvár mezővárosi rangot kapott, majd pár évtizeddel később ettől megfosztották és községgé minősítették át.

A város a XX. században rohamos fejlődésnek indult, az 1950-es évektől ipara és mezőgazdasága is felvirágzott, mindezekből adódóan 1969-ben városi rangot kapott. Az 1990-es években jól működő ipari parkot, termálfürdőt és üdülőparkot alakítottak ki a városban. Műemlékei, Templomai, Múzeuma, a Kapuvári Várkastély, a Fertő-Hanság Nemzeti Park bemutató háza, valamint további látnivalói sok turistát vonzanak.

A város nagy kincse az 1762 méter mélyről feltörő gyógyvíz, melyet bő hozamú források táplálnak. A Hanság közelsége és érintetlensége olyan mikroklímai körülményeket biztosít, amely teljesen egyedülálló. A város tulajdonában lévő termálkút 1800 méter mélységből 67 fokos gyógyvíz minőségű termálvizet biztosít, amelynek összetétele lehetővé teszi a gyógyítási területeken a felhasználás széles skáláját. A kapuvári 67 C-os termálvíz – amely gyógyvíz minősítésű– Magyarországon a szakértői vélemények szerint csúcsminőségű víz, Hévíz után a leginkább elismert.

Kapuvár másik csodája, a kapuvári szénsavhó, amely a perifériás érbetegségben szenvedő személyek gyógyítására szolgál. A felszínre törő széndioxidgázból szénsavhó (közismertebb nevén szárazjég) keletkezik. Ennek gyógyhatását dr. Megyesi Scwartz Pál ismerte fel, aki 1935-től körzeti orvos volt Mihályiban. 1940-ben tisztítatlan szénsavhó felhasználásával fürdőkádban állított elő mesterséges szénsavgázt, és felfedezte, hogy ez az érszűkületi betegségeket hatásosan gyógyítja. Ezen kísérletek eredményességén felbuzdulva, később a kapuvári kórházban eredményesen alkalmazta a végtagkeringési betegségekben szenvedő, valamint reumás betegek gyógyításában. Felfedezését napjainkban a kapuvári Lumniczer Sándor kórházban alkalmazzák. A terápia alapját a -79 fokos szénsavhó alkotja, melyre forró vizet engedve tejfehér szénsavas köd képződik, mely másfélszer nehezebb a levegőnél és így a speciálisan kialakított kezelőkádakat alulról felfelé tölti meg. A szénsavgáz-fürdő legfontosabb javallatai: a végtagok idült verő érbetegségére, idült vénás elégtelenségre, idült nyiroködémára, érkeringési zavarokra, élsportolók rehabilitációs kezelésére és teljesítmény fokozására. A fürdőkúra évenkénti ismétlésével az érbetegség rosszabbodása, végtagvesztéssel járó szövődmény kialakulása nagy valószínűséggel elkerülhető. A szénsav-gázfürdő egészséges, de túlhajszolt, kimerült emberek számára is nyugtató, teljesítményt fokozó hatású.

A természet kedvelői is megtalálják Kapuváron a lehetőséget, hogy kedvenc szórakozásuknak hódolhassanak, hiszen a várost minden irányból 2-3 km hosszan erdők veszik körül, ezzel kiváló lehetőséget nyújtva az ide látogató vendégeknek a túrázáshoz és a kiránduláshoz.

A CAC kiállítás a Kresz-Park területén kerül megrendezésre, ahová minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel fogad és vár az Ebtenyésztők Kapuvári Egyesülete!Amennyiben tetszett a cikk és hasznosnak véled, kérlek, oszd meg, hogy minél több kutyaszerető emberhez, családhoz eljuthasson! Köszönjük!