A tavasz e májusi hétvégéjén Mosonmagyaróvárra látogatva részt vehetünk az Ebtenyésztők Mosonmagyaróvári Szervezetének rendezésében egy minden fajtás CAC nemzeti kutyakiállításon. A C.A.C kiállítás 2015. május 24.-én kerül megrendezésre Mosonmagyaróvári helyszínnel, a Kálnoki úton található Lovarda területén.

Az Ebtenyésztők Mosonmagyaróvári Szervezete egy nagy múltú kutyás Szervezet, melynek megalakulása az 1960-as évek végéig nyúlik vissza. Konkrétan 1968 év végén alakult meg 12 taggal, akkor még MEOE Mosonmagyaróvári Egyesülete néven. A megalakulást követően a Szervezet vezetői nagy hévvel láttak munkához, melynek egyik eredményeként 1970-ben már CAC kutyakiállítást is rendeztek. Az elkövetkezendő évtizedekben számos tenyésszemlét, kutyás sport rendezvényt és kutyakiállítást bonyolított le sikeresen az Egyesület.

A szervezetben a megalakulás óta magas szintű munka folyik, a tenyésztés koordinálásával egyetemben főképp a kutyatartás, a tenyésztés és kiképzés előtérbe helyezésével A szervezet célja minél több területen a kulturált kutyatartás népszerűsítése, a családok számára a helyes kutyatartás és nevelés megismertetése. Ennek érdekében a Mosonmagyaróvári Kutyaiskola és Óvoda is mindent megtesz a különböző képzési tanfolyamaival, melyek mindenki számára elérhetők.

A Kutyaiskola viselkedési, szocializációs valamint engedelmességi tréninggel segíti a kutyatartókat. Színes programkínálatukban megtalálható a klikker tanfolyam és a kiállításra való felkészítés is, valamint a népszerű kutyasport foglalkozásokon, az agilityn is nagyon sok kedvelő vesz részt. Az iskola növendékei között szinte minden korosztály megtalálható, de többségben a fiatalok és a gyermekek vannak. A foglalkozásokra vasárnap délelőttönként kerül sor. A Mosonmagyaróvári Kutyaiskola szívesen vesz részt különböző rendezvényeken is fegyelmező és őrző-védő bemutatókkal, amik nagyon népszerűek a nézők körében. A Egyesület évről évre megrendezésre kerülő rendezvényei is nagyon sok érdeklődőt vonzanak, ilyen például a kutyás futás, valamint a nyári kutyás tábor és a keverék kutyák szépségversenye is.

Az Ebtenyésztők Mosonmagyaróvári Szervezete a kutyakiállítások rendezése terén is nagy hagyományokat ápol, a 2000-es éveket átlépve több alkalommal is sikeres CAC kutyakiállítást szerveztek és bonyolítottak le. Az idei évben újból megkapták a jogot az anyaegyesülettől CAC kiállítás rendezésére.

A Szervezők a kiállításra már reggel 07.00 órától várják a kiállítókat és a látogatókat. A kiállítás megnyitása 9 óra 30 perckor kezdődik. A fajták bírálatai körülbelül 10.00 órakor kezdődnek a ringekben. A Best In Show 15.00 órától veszi kezdetét, amin a győztes kutyák vonulnak fel és közülük választják ki a kiállítás legszebb kutyáját.

A 2015. évi CAC kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük:

Információk kiállítóknak:

Bírói lista:

Vezető bíró:

FCI I. fajtacsoport
Német Juhászkutya Friederike Kappacher (A)
Angol és Ausztrál Pásztor és Juhászkutyák Gellén Tibor (HU)
Fel nem sorolt fajták Hargitai Gábor (HU)
FCI II. fajtacsoport
Angol Bulldog Erdős László (HU)
Schnauzerek Oleg Fintora (SK)
Orosz fajták Landi Éva (HU)
Berni Pásztorkutya, Hovawart, Landseer, Leonbergi, Újfoundlandi, Pireneusi Hegyikutya, Sarplaninac, Szent Bernáthegyi, Tibeti Masztiff Hargitai Gábor (HU)
Bullmasztiff, Masztiff, Nápolyi Masztiff, Pireneusi Masztiff, Spanyol Masztiff, Pinscherek, Cane Corso, Dogo Canario Gellén Tibor (HU)
Dobermann, Német Boxer, Német Dog, Rottweiler, fel nem sorolt fajták Friederike Kappacher (A)
FCI III. fajtacsoport
Összes fajta Dr. Stanislav Bucko (SK)
FCI IV. fajtacsoport
Összes fajta Ludmilla Fintorova (SK)
FCI V. fajtacsoport
Összes fajta Gellén Tibor (HU)
FCI VI. fajtacsoport
Összes fajta Landi Éva (HU)
FCI VII. fajtacsoport
Magyar Vizsla, Szetterek, Pointer Ludmilla Fintorova (SK)
Fel nem sorolt fajták Erdős László
FCI VIII. fajtacsoport
Angol Cocker Spániel, Clumber Spániel, Springer Spánielek, Vízikutyák Ludmilla Fintorova (SK)
Amerikai Cocker Spániel, Retvieverek, fel nem sorolt fajták Erdős László (HU)
FCI IX. fajtacsoport
Uszkárok Oleg Fintora (SK)
Fel nem sorolt fajták Gröschl Ferenc (HU)
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta Oleg Fintora (SK)

Nevezési határidő: Április 27.

Nevezési díjak:

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
Átsorolás az utolsó nevezési határidőig 2000 Ft/kutya 4000 Ft/kutya
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyészcsoport, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
Online nevezés esetén bankkártyával lehetséges a nevezés díját fizetni. A nevezés megtörténte után azonnal átirányítják a nevezőt az OTP Bank online felületére, ahol az internetes fizetésre alkalmas bankkártyán keresztül tudjuk rendezni a nevezési díjat. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2015. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a bankszámlaszáma:
Duna Takarék Bank – 58600238 – 50033050
A megjegyzés rovatba minden esetben fel kell tüntetni a nevezési lapon szereplő e-mail címet, valamint a befizetett összeget – ez alapján fogják tudni beazonosítani a nevezett kutyát.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Ebtenyésztők Mosonmagyaróvári Egyesülete
Máriakálnok
Templom u. 33/a.
9231

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi email címen:
mmovarkki@gmail.com

Illetve az alábbi telefonszámon:
+36 203 670 998.

További információk az Ebtenyésztők Mosonmagyaróvári Szervezetének hivatalos weboldalán>>.

A Mosonmagyaróvári Kutyaiskola képzéseivel kapcsolatosan is mindennemű információt megtalálhatunk az oldalon>>.

A CAC kutyakiállítás városa Mosonmagyaróvár, mely a Győr-Moson-Soproni régió harmadik legnagyobb városa, valamint Magyarország 16 történelmi városának egyike. A város földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően fontos gazdasági, pénzügyi, idegenforgalmi, közlekedési, ipari és kereskedelmi központ volt a történelme során mindig.

A város története a római korig nyúlik vissza, ekkor még Ad Flexum néven létezett és katonai bázisként működött. A következő évtizedben e tábor több részletben megsemmisült, ennek romjain épült fel a középkori város. A honfoglalás időszakában a város ispánsági központtá vált, majd később megyeszékhellyé. Akkoriban még Moson és Óvár két külön településként funkcionált. Moson szerepe a honfoglalás utáni időkben jelentősen erősödött, erős várként és forgalmas kereskedővárosként emlegették a 11. századi krónikák. A fejlődésnek 1271-ben szakadt vége, amikor a Mosoni erődítményt annyira lerombolták, hogy már nem volt érdemes újjáépíteni, így Óvár lett az ispánság központja. Magyaróvár fejlődéséhez nagyban hozzájárult kereskedelme és iparosodása. Erzsébet királyné Óvárt a királynéi városok rangjára emelte. A török uralom idején többször feldúlták. Míg Magyaróvár a térség ipari és kulturális központjává fejlődött, addig Moson a gazdálkodók, kereskedők lakta nagyközség volt. A két városrész 1939-ben egyesült, azóta együtt alkotják Mosonmagyaróvár városát.

Mosonmagyaróvárt műemléképületei, épületegyüttesei, középkori utcahálózata miatt sorolják a történeti városok közé. Egyedileg védett épületeiből 13 az országos jelentőségű műemlék. Az Óvári Vár a római település maradványaira épült rá a XIII. században. A Rákóczi szabadságharc után a katonai jelentőségét vesztett épületben agrár-felsőoktatási intézményt alakítottak ki, melynek jogutódja a mai időkben a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kara. A vár épületében intézménytörténeti múzeum látogatható. A városban több barokk lakóház is található, köztük a város legrégebbi fogadója, a Fekete Sas Szálló és Étterem. A jelentős barokk emlékek közé sorolható még a Nepomuki Szent János szobor. A város gótikus ékessége a Cselley ház, melyben a Hansági Múzeum ipartörténeti kiállítása tekinthető meg, illetve pincéjében a Római kori Kőtár látogatható. A Hansági Múzeum a város és környékének történetét bemutató állandó kiállításnak ad otthont. Városi sétánk alkalmával katolikus, református és evangélikus templomokba térhetünk be.

2012-ben nyitotta meg kapuit Mosonmagyaróvár legújabb különlegessége, a FUTURA. A közel 300 éves volt magtár épületben egy olyan interaktív élményközpont jött létre, ahol a látogatók közelebbről megismerkedhetnek a természettudományokkal, a négy őselem keresztül. A FUTURA rendkívül izgalmas, élményékkel teli kiállításai játékra és egyben ismeretszerzésre csábítják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A térségbe érkező vendégeket számos más olyan érdekes program is várja, mint például a városnézés, a sétahajózás, a lovaglás, a kerékpártúra, a sétakocsizás, valamint tárlatvezetés a mosonmagyaróvári múzeum képtárában.

Ma a város legnagyobb kincsét és vonzerejét a termálvíz jelenti, melyet 1967-ben gyógyvízzé nyilvánítottak. E gyógyvíz reumatikus és mozgásszervi megbetegedésekre, gyulladások, légzőszervi bántalmak kezelésére, gyomor- és bélbántalmak gyógyítására alkalmas. Az 1990-es évek közepétől jelentős beruházás indult a fürdő területén, hotel, étterem, apartmanok, szolgáltató és gyógyászati részlegek létesültek. Ma már mindezeket a sportolni, pihenni és gyógyulni vágyó vendégek magas színvonalon élvezhetik.

A kutyakiállítás konkrét helyszíne a Máriakálnoki Lovarda területe, ahová minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár az Ebtenyésztők Mosonmagyaróvári Szervezete egy különleges és színes CAC kutyakiállítással!

Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni a kiállításra kilátogatni szándékozó vendégeket, családokat a parkolási és belépési díjak mértékével kapcsolatosan:
A parkolási és a belépési díj mértékét minden esetben az adott kutyakiállítást rendező Ebtenyésztő Egyesület szabja meg, tehát annak számokban meghatározható értékét mi pontosan előre jelezni nem tudjuk, csak egy becsült összeget.
A parkolási díj mértéke 1000.- Ft illetve akár 4000.- Ft között alakulhat (attól függően, hogy mely városban kerül megrendezésre a kiállítás).
A belépési díj mértéke változó, 500.- Ft-tól 2000.- Ft-ig is terjedhet fejenként, de a legtöbb esetben a gyerekek és a nyugdíjasok vagy egyáltalán nem fizetnek, vagy nagyobb kedvezményt élveznek.