A forró nyár legmelegebb hónapjában, 2014. Július 12.-én a MEOE Szombathelyi Önálló Jogú Szervezetének jóvoltából első ízben kerül megrendezésre az Esti CAC Nemzeti kutyakiállítás Szombathelyen. Az Esti CAC kiállítás helyszíne az Aréna Savaria Sport és Rendezvény Csarnok klimatizált ringjei.

A MEOE Szombathelyi Szervezete 1968-ban rendezte az első kutyakiállítását, melyet az évek folyamán még sok kiállítás követett. Kutyakiképző Iskolájuk is ugyanezen évben kezdte meg működését. Az Egyesület ez időben lelkes törzsgárdával az „Együtt – Egymásért” elvet megvalósítva dolgozott.

Az Egyesület, mint a MEOE tag Szervezete működött jó ideig, majd pár évvel ezelőtt, 2000-ben önálló jogúvá vált, mint nagyon sok más MEOE tag Egyesület is.

A MEOE Szombathelyi Önálló Jogú Egyesületének jól működő kutyaiskolájában kutyák és gazdáik együtt tanulnak a különböző tanfolyamokon, mint például az engedelmességi és az örző-védő tanfolyamok valamint munkavizsgára való felkészítés is folyik, továbbá a kutyaoviba is várják a 3 és 8 hónap közötti kutyákat és gazdáikat.

A kutyakiképzésnek és a kutyasportnak adózva tavaly szeptemberben új kutyasport központ kezdte meg működését a városban. A sportközpontban a már hagyományosnak számító képzések mellett bevezetésre kerültek olyan csapat sportok is, mint a flyball és az agility, mely az ügyességre, valamint a kutya és a gazdája közötti harmonikus kapcsolatra épít.

Az Egyesület vezetősége 2012-ben megújult és a jövőbeni céljaik között szerepel a kutyás társadalom összefogásának előmozdítása. Mint olvashatók az Egyesület Elnökének szavai – „Mutassunk példát együtt gondolkodásból, együttérzésből, önzetlen, érdek nélküli állatszeretetből.” E gondolatok fényében minden kutyaszerető tulajdonost és kiállítót a kutyáikkal várnak az esti CAC kutyakiállításra egy nagyszerű együtt kutyázásra.
A 2014. évi CAC kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük:

Információk kiállítóknak:

Nevezési felhívás:

Bírói lista:

Vezető bíró: Harsányi Péter

FCI I. fajtacsoport
Német Juhászkutya, Belga Juhászkutya Roger van Hoenacker (B)
Komondor, Kuvasz, Puli, Pumi, Mudi Dr. Jakkel Tamás
Angol pásztorkutyák, Ausztrál Juhászkutya, Briard, Beauceron, Svájci Fehér Juhász, Csehszlovák Farkaskutya, Lengyel Juhászkutyák, Délorosz Juhászkutya, fel nem sorolt fajták Harsányi Péter
FCI II. fajtacsoport
Rottweiler, Boxer, Bullmastiff, Mastiff, Fila brasileiro, Tosa inu Roger van Hoenacker (B)
Német Dog, Argentin Dog, Bordeauxi Dog, Ujfoundlandi, Landseer, Leonbergi, Hovawart, Orosz fajták, Sarplaninac Jaroslav Matyás (SK)
Dobermann, Cane Corso, Mastino Napoletano, Dogo Canario, Bernáthegyi, Berni Pásztorkutya, Appenzeller’s, Entlebucher’s, Nagy Svájci Hegyikutya Zoran Brankovich (SRB)
Schnauzerek, Pinscherek, Angol Bulldog, Shar-Pei, Pyreneusi Hegyikutya, Pyreneusi Masztiff, Spanyol Masztiff, Tibeti Masztiff, fel nem sorolt fajták Günther Ehrenreich (A)
FCI III. fajtacsoport
Bull típusú terrierek Natalja Sedikh (RUS)
Hosszú lábú terrierek, Rövid lábú terrierek Robert Kanás (SK)
FCI IV. fajtacsoport
Tacskók Korózs András
FCI V. fajtacsoport
Szibériai husky, Malamut, Samoyed, Amerikai akita, Akita inu, Shiba inu Harsányi Péter
Chow chow, Spitzek, Eurázsiai, Lajkák, Basenji, fel nem sorolt fajták Anna Brankovic (SRB)
FCI VI. fajtacsoport
Összes fajta Anna Brankovic (SRB)
FCI VII. fajtacsoport
Magyar vizsla röv. és drótszőrű, Német vizsla röv. és drótszőrű Dr. Jakkel Tamás
Szetterek Jaroslav Matyás (SK)
Weimaraner, Pointer, Olasz vizsla, fel nem sorolt fajták Harsányi Péter
FCI VIII. fajtacsoport
Retrieverek Zoran Brankovic (SRB)
Spánielek, fel nem sorolt fajták Anna Brankovic (SRB)
FCI IX. fajtacsoport
Francia bulldog, Mopsz, Boston terrier, Griffonok Roger van Hoenacker (B)
Máltai Selyemkutya, Bichon frise, Bichon havanais, Coton de tulear, Bolognese Günther Ehrenreich (A)
Uszkárok, Shit-Tzu, Lhasa Apso, Tibeti Terrier, Kínai Meztelenkutya, Löwchen, Cavalier king charles spániel, Chihuahua, Papillon, Phalene, Pekingi palotakutya, fel nem sorolt fajták Natalja Sedikh (RUS)
FCI X. fajtacsoport
Magyar agár, Lengyel agár, Greyhound Dr. Jakkel Tamás
fel nem sorolt fajták Korózs András

Nevezési határidő:  2014. Június 12.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyésztési nagydíj, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről >>
Regisztráció, majd a személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Esti CAC 2014 nevezesi lap

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2014. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a MEOE Szombathelyi Önálló Jogú Szervezetének bankszámlaszáma:
OTP Bank – 11763471 – 17766881.
A megjegyzés rovatba minden esetben fel kell tüntetni a nevezési lapon szereplő e-mail címet, valamint a befizetett összeget – ez alapján fogják tudni beazonosítani a nevezett kutyát.

Nevezési díjat postai feladás esetén a következő címre kell fizetni:
MEOE Szombathelyi Önálló Jogú Szervezete
Szombathely
Pf.: 200.
9701.
A Közlemény rovatba a „Nevezés” szó kerüljön.

Nevezési cím postai feladás esetén:
MEOE Szombathelyi Önálló Jogú Szervezete
Szombathely
Pf.: 200.
9701.

További információk a MEOE Szombathelyi Önálló Jogú Szervezetének hivatalos weboldalán >>

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi telefonszámokon:
+36 30 849 8185; +36 30 466 5868.

Illetve az alábbi email címen is kérhető információ:
meoeszombathely@meoeszombathely.eu

Az Esti CAC nemzeti kutyakiállítás helyszíne Szombathely, latin nevén Savaria, mely Magyarország legrégibb alapítású városa és a Nyugat királynőjének is szokták nevezni. Lakosainak száma több mint 80 000 fő.

Szombathely utcáin végigsétálva átélhetjük a római kor és a mai modern élet összefonódását, a több évezredes hangulatot árasztó világból átléphetünk a mába.
A történelmi és kulturális hagyományokban rendkívül gazdag várost a dinamikusan fejlődő idegenforgalom, valamint a városban rendezendő fesztiválok sokasága, mint például a Savaria táncverseny, Nemzetközi Bartók Fesztivál, Savaria karnevál, továbbá a nemzetközi vásárok sokasága jellemzi.

Szombathely gazdag látnivalói és a színes programlehetőségein kívül a környék természeti adottságai és nevezetességei is kiváló célpontok a kirándulók számára.
A város parkjai, a Történelmi Témapark, a Csónakázótó, a Tófürdő, a Vasi Múzeumfalu, a Kámoni Arborétum is kedvelt kirándulóhelyek.

Természeti látnivalói közül meg kell említenünk a Gyöngyös-patak partján fekvő Kámoni Arborétumot, mely az ország legnagyobb, 27 hektáros botanikus kertje, melyben megtalálhatók a mérsékelt és hideg égöv fa- és cserjefajai.

A Kámoni Arborétumban, több mint 1000 fenyőfaj mellett 2000 lomblevelű fafaj is él. A kert büszkesége minden évben, az 50 fajtát felvonultató csodás Rhododendron bokrok, melyek a májusi virágzásuk alkalmával teszik legteljesebbé a kertet.

A régi korok paraszti életformáját, valamint a népi építészeti kultúrát mutatja be a Vasi Múzeumfalu. A Múzeumfalu 1973-ban nyitotta meg kapuit, 27 településről 43 építményt sikerült újból felépíteni a területén. Az őshonos magyar háziállatok betelepítése és a rendszeres hagyományörző programok teszik teljessé a Múzeumfalu életét.

Szombathely városáról láthatunk egy rövid kis videót:

A nemzeti kutyakiállítás az idén már új helyszínen várja a kutyásokat és a vendégeket. Az Aréna Savaria Sport és Rendezvény Központ klimatizált csarnokaival ideális lehetőséget nyújt az Esti CAC kiállítás megrendezésére. A Sportcsarnok mintegy 6 hektáros területén két nagy, rendezvények és bemutatók számára kialakított csarnok található. Ezen felül az Aréna Savaria 1500 nm2 aszfaltos, illetve füves területtel is rendelkezik, mely a külső rendezvények ideális helyszínéül szolgál.
Az Aréna Savaria csarnokaiban és külső területein számtalan kiállítás, vásár, konferencia, kongresszus, fesztivál, hangverseny, koncert, színi előadás, bál, sportrendezvény és kulturális program kerül megrendezésre évente, melyek rengeteg látogatót vonzanak.
Az Aréna Savaria Sport és Rendezvény Központ az idei évben első ízben várja a kiállítókat és a kutyáikat légkondicionált és szőnyeggel borított csarnokaiba a kiállításra.

Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni a kiállításra kilátogatni szándékozó vendégeket, családokat a parkolási és belépési díjak mértékével kapcsolatosan:
A parkolási és a belépési díj mértékét minden esetben az adott kutyakiállítást rendező Ebtenyésztő Egyesület szabja meg, tehát annak számokban meghatározható értékét mi pontosan előre jelezni nem tudjuk, csak egy becsült összeget.
A parkolási díj mértéke 1000.- Ft illetve akár 4000.- Ft között alakulhat (attól függően, hogy mely városban kerül megrendezésre a kiállítás).
A belépési díj mértéke változó, 500.- Ft-tól 2000.- Ft-ig is terjedhet fejenként, de a legtöbb esetben a gyerekek és a nyugdíjasok vagy egyáltalán nem fizetnek, vagy nagyobb kedvezményt élveznek.

Minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a forró nyár legmelegebb hónapjában a MEOE Szombathelyi Önálló Jogú Egyesülete Szombathelyre, az Aréna Savaria Sport és Rendezvény Csarnokba egy nagyszerű esti CAC nemzeti kutyakiállításra!