2015-ben a Norvég Kennel Klub rendezésében kerül sor az Európa Kutyakiállításra, Lillestrøm-ben található helyszínnel 2015. szeptember 04 és szeptember 06 között, ahová 13 000 kutya nevezését várják és 20 000 körüli látogatóra számítanak.
Euro Dog Show Promotional video:

Az Európa Kutyakiállítás az Oslóhoz közeli Lillestrøm-ben található norvégiai Kiállítási és Kongresszusi Központban kerül megtartásra. A Kiállítási Központ 39 000 m2 területen fekszik. Ez egy modern Kiállítási és Kongresszusi Központ, 55 különböző helységgel és tárgyalótermekkel rendelkezik. Ez a központ évente számtalan nemzetközi kongresszus és kiállítás, valamint egyéb rendezvények, konferenciák, bankettek, koncertek helyszínéül is szolgál. Lillestrøm, Oslon kívül az egyik új központja a norvégiai vásároknak ebben a városban és mindössze csak 11 percre van vasúttal az Oslói központi pályaudvartól, más járművel körülbelül 15 perc alatt megközelíthető.
Bővebb információ és képek a norvégiai Kiállítási és Kongresszusi Központról >>

A Norvég Kennel Klub 1898-ban alakult és ez a kutyatulajdonosok legnagyobb Klubja. Jelenleg mintegy 225 különböző Klub működik 75 000 taggal 13 régióra elosztva és több, mint 30 000 kölyköt regisztrálnak évente. Nyilvántartják az igazolt diszplázia és könyök valamint számtalan más egészségügyi szűrési eredményeket és működtetnek egy ifjúsági tagozatot is külön NKKU néven. A Kennel Klub központja Oslóban található, ahol 35 dolgozó segíti adminisztrációval a Kennel Klub működését. A Norvég Kennel Klub 1935 óta tagja az FCI-nek. Annak ellenére, hogy még soha nem érte az a megtiszteltetés a Norvég Kennel Klubot, hogy megrendezhessen egy színvonalas Európa vagy Világ Kutyakiállítást, nagy hagyománya van Finnországban a kutyakiállítások rendezésének. Már 1936-ban az első Nemzetközi FCI Show házigazdái voltak. Házigazdái 11 Nemzetközi kiállításnak, ahová körülbelül 28 000 kutyát neveznek minden évben. A különböző tag Egyesületeik további 67 000 kutya nevezését is regisztrálják. A Kennel Klub 160 engedéllyel rendelkező Nemzetközi küllembíróval dolgozik és munkájukat 280 képzett személy segíti a ringekben.

Az Euro Dog Show bírálatainak fajtacsoportonkénti elosztása ekként alakul:
A teljes bírói lista letölthető pdf formátumban >>

  • Szeptember 04.-én, pénteken kerülnek bírálatra a III-as, a IV-es és a IX.-es fajtacsoportok kutyái.
  • Szeptember 05.-én, szombaton a II-es, a VI-os, a VII-es és a X.-es fajtacsoportok kutyáit bírálják.
  • Szeptember 06.-án, vasárnap, a zárónapon az I-es, az V-ös és a VIII-as fajtacsoportok kutyái kerülnek bírálatra.

Az online nevezési lehetőség 2014 közepétől lesz elérhető.
Bővebb információk és a bírói lista megtekinthető az Euro Dog Show hivatalos honlapján >>

A hivatalos Facebook oldal, folyamatosan frissülő információkkal és képekkel >>

Norvégia az éjféli nap földje, kellemes és enyhe időjárással, nyári szezonban a Golf áramlatnak köszönhetően. Az Euro Dog Show szeptember 04 és 06 között kerül megrendezésre. Ezen időszakban a hőmérséklet általában nagyon kellemes Oslóban, annak ellenére, hogy még este is elég éles a levegő. Oslo, Norvégia fővárosa, gyönyörű helyen található, a magával ragadó Oslo Fjord és az Oslomarka erdő között. Ez a kombináció egy nagyszerű hely minden látogatónak és utazónak, mert ez a városi életet a szabadtéri tevékenységekkel kombinálja. Norvégia fenséges hegyeiről a tengerbe zúduló vizek, a csillogó fjordok, a világító északi fény, az éjféli nap és a magas hegycsúcsok, mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy Norvégiát nemzetközi szinten jól ismerik. A norvég emberek és az ide látogató külföldi vendégek mind nagyra értékelik Norvégiai kincseit, a végtelen folyókat, a hatalmas vízeséseket, a zöld erdőket és Norvégiai nyüzsgő városi életét is. Ha Oslóban járunk, megnézhetünk 50 múzeumot és számos művészeti galériát is, köztük a nemzetközi hírű látványosságot, a Vigeland Szoborparkot, a Viking hajó Múzeumot, a Munch Múzeumot és a Holmenkollent.
Vigeland Szoborpark hivatalos honlapja >>
Viking hajó Múzeum hivatalos honlapja >>
A Munch Múzeum hivatalos honlapja >>
Holmenkollen hivatalos honlapja >>

Szeretettel vár és fogad minden kiállítót kutyáikkal, érdeklődő látogatót a Norvég Kennel Klub 2015-ben Lillestrøm-be egy nagyszabású és izgalmas Európa Kutyakiállítással.Ha kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, ajánlom figyelmedbe a szerző hivatalos honlapját, ahol az elmúlt évek kutyakiállítási naptárjai, a 2020. évi hivatalos MEOESZ kutyakiállítási naptár és  az összes 2020. évi MEOESZ kutyakiállítás magyar és angol nyelvű ajánlója a már megszokott formában lesz elérhető!

Keresd Vámosi Ildikó kutyás cikkíró, szerző hivatalos honlapját:
Http://ildikovamosi.hu/

🙂 Köszönöm, ha megtisztelsz a látogatásoddal! 🙂