Gyermekek számára ajánlott kutyafajták II. - Kutya Portál Gyermekek számára ajánlott kutyafajták II. - Kutya Portál

Gyermekek számára ajánlott kutyafajták II.

Gyermekek számára ajánlott kutyafajták II.

A Kutya Portál kiemelt figyelmet szentel a felelős állattartás témakörén belül a gyermekek felelős állatszeretetre, felelős állattartásra való nevelésének-, és a kutyával való helyes bánásmód elsajátításának segítésére. Portálunk e témakörön belüli hasznos cikkeivel próbál segíteni a gyermekeket nevelő szülőknek, családoknak és így maguknak a gyermekeknek is. 

A gyermekek és kutyák témakörén belül született egy kétrészes cikkünk, melyben a gyermekbarát kutyafajtákat mutatjuk be a legkisebbektől indulva és a legnagyobbakkal bezárólag!

A cikk I. részében hasznos tanácsokat olvashatnak a gyermekek életkorának és aktivitásának megfelelő kutyafajta kiválasztásáról illetve az I. részben képekkel és sok hasznos információval együtt bemutatunk 9 gyermekeknek ajánlott kutyafajtát.

Cikkünk II. részében a további 11 kutyafajtáról olvashatnak érdekes és hasznos információkat képekkel bemutatva őket.

Ezúton is szeretnénk minden kedves olvasónk figyelmét felhívni, amennyiben Ön éppen most szeretne gyermekének kutyafajtát választani, az I. részben a fajta kiválasztásáról írt cikkünket elolvasva sok hasznos információval lehet gazdagabb! Érdemes cikkünk e részét is elolvasni!

Mielőtt rátérnénk a 11 kutyafajta bemutatására, néhány jó tanács a megfelelő gyermek-kutya kapcsolat érdekében és azért, hogy ne történhessenek balesetek.

 Fontos, hogy az alábbi szabályokat soha ne feledd!

Hogyan tartsa tiszteletben a kutyákat

Bullterrier
A Bullterrier nagyon hűséges kutya édes temperamentummal fűszerezve. A fajta jó barátja lehet a gyermekeknek, különösen azoknak, akik szeretik a csínyeket.

Ezek a kutyák nagyon aktívak, így tökéletes társai lehetnek az aktív gyermekeknek. Legyen szó akár engedelmességi képzésről vagy csínytevő trükkök megtanulásáról, intelligenciájuk megkönnyíti számukra a tanulást.

Szőrzetük hipoallergén, vagyis nem rejt egészségügyi veszélyt, allergiásoknak is bizton ajánlható e fajta.

A Bullterrier olyan kisebb egészségügyi problémáktól szenvedhet, mint például a térdkalácsficam, szívfejlődési rendellenességek, veseelégtelenség, allergia és cink hiány, de e betegségek gyakorta elkerülik őket, főképp akkor, ha a család szeretett kutyáját jó hírű tenyészetből vásárolod meg.

A fajta könnyen alkalmazkodik a család életkörülményeihez, legyen szó akár kertes házról vagy társasházi körülményekről.

A Bullterrier határozott és nyugodt vezetőt igényel és szüksége van képzésre is melybe érdemes a gyermekeket is bevonni. Mivel 11-14 évig élnek, ezért sokáig hű társai lehetnek gyermekeinknek.

A fajtát gyakran tévesztik össze a nagyobb Amerikai Pit Bull Terrierrel, ez rendkívül téves nézet, mert az Angol Bullterriert azért tenyésztették ki, hogy barátságos és szerető társa legyen a felnőtteknek és a gyermekeknek egyaránt, ellentétben a Pit Bull Terrierrel, amelyet kifejezetten harci célokra tenyésztettek ki.

A Bullterrier magas fájdalomküszöbbel rendelkezik, így tökéletes a “vadabb” gyermekeknek is, akik ebből adódóan meg tudják tanulni, hogyan kell helyesen kezelni a kutyákat.

Izmos testalkatára tekintettel a Bullterrier megközelíthetetlennek tud tűnni, de ez nem így van, mivel szerető és vidám természettel rendelkező rendkívül barátságos hajlamú kutya, aki népszerű az engedelmességben, az agilityben és a kiállítási ringekben is.

A Bullterrier egy igazi bohóc, mindig készen áll a mókára.

A fajta jelentős súllyal rendelkezik, és ugyanolyan makacs lehet, mint egy gyermek, ezért is van szükségük képzésre. A szocializációval, a pozitív képzéssel és a családi programokban való aktív részvétellel a Bullterrier a lehető legjobb társsá válhat, mind a felnőttek, mind a gyermekek számára.

Törpe Schnauzer
Ezek a kis termetű kutyák okosak és nagyon egyszerűen képezhetők. Ha kölyökként kerülnek a családba, nagyon jól alkalmazkodnak a gyermekekhez. Kiváló házőrzők és egyben kedvelt játszótársai a gyermekeknek. Az egyetlen aggasztó dolog, hogy sok terrier csípős, ha provokálják, így a legfontosabb feladattá a családban a kutya és gyermek összehangolása válik. A legjobb forgatókönyv az lenne, ha olyan Törpe Schnauzer tenyésztőtől tudnánk kiskutyát vásárolni, ahol a kölykök az első naptól kezdve a gyermekekkel együtt szocializálódnak, tanulnak.

A fajta gyakoribb szőrzetápolást igényel, mint más fajták, kozmetikusnál történő látogatás is ajánlott legalább 2 havonta. A Törpe Schnauzer szőrzete hipoallergén, ezáltal a fajta allergiásoknak is ajánlható.

A Törpe Schnauzer tipikus terrier temperamentummal rendelkezik, ami energikusat, könyörtelent, bátrat, ébert, kíváncsit, kötekedőt, parancsolgatót és harciast jelent. Kis mérete ellenére a fajta nagyon izmos és szívós. Jelleméből adódóan könnyen összevitatkozik más kutyákkal és nem fogja vissza magát az összecsapástól (akkor sem, ha a másik kutya sokkal nagyobb és durvább, mint ő!). Viszont nagyon intelligens és gyorsan tanul, ezáltal az egyik legkönnyebben képezhető fajta.

Imádja, ha családja játszik vele. Terrier lévén az üldözési ösztöne nagyon erős, így minden kis lényt üldözőbe fog venni, ami a szeme elé kerül. Szeret ásni az udvarban (terrier lévén, ezen nincs mit csodálkozni) és szeret Veled aludni az ágyban. Nagyon éber és gyors ugatással jelzi, ha valami nincs a helyén, ez teszi őt kiváló jelzőkutyává.

Az irányába tanúsított tiszteletlen magatartást még a gyermekektől sem viseli el, megcsípi őket, ha kötekednek vele, ellenben a tisztelettudó gyermekekkel jól viselkedik. A család életében aktívan részt vesz, nagyon ragaszkodó és sok-sok szeretettel hálálja meg a család gondoskodását. Bárhová is mész, ő követni fog téged és bármit teszel, ő mindig ott lesz melletted.

Uszkár Törpe és Standard
Az Uszkár az egyik legkisebb kutyafajta, így kiválóan alkalmas nagyon kicsi gyermekek mellé is. Intelligenciájának és aktivitásának köszönhetően könnyen képezhető.

Az Uszkár lojális a gyermekekkel, így az együtt játszás sem jelent problémát, könnyen megérti és végrehajtja a gyermekektől kapott utasításokat és parancsokat. Gyors észjárása miatt az Uszkárt gyakran az egyik legokosabb kutyafajtaként tartják számon. Az Uszkár okos és kedves, egyszerre büszke és elegáns, gondoskodó és hűséges.

Ritkán előfordul, hogy bosszús vagy unatkozik, de az Uszkár barátságos viselkedése, türelme és jó természete nagyban hozzájárul ahhoz, hogy ideális kutya lehessen a gyermekek számára. A fajta élettartama 12-15 év, ami azt jelenti, hogy sok éven át gyermekünk szerető és hű társa marad.

E vidám kutyák gondozása könnyű, mivel a vedlés teljes hiánya miatt nem hullajtják a szőrüket, így rájuk is elmondható, hogy hipoallergén fajta. Szőrzetük gyakori kutyakozmetikai ápolást igényel, de ha a gazdi megtanulja, hogyan tartsa rendbe kutyája szőrzetét, az mindenkinek csak a javára válik. Ennek ellenére tulajdonosaik gyakran meglehetősen különleges frizurákkal lepik meg őket.

Az etetésre különösen oda kell figyelnünk, mert a túl sok élelem túlsúlyossá teheti kutyánkat, ezen felül szükséges a napi testmozgás, és mint minden fajtánál a szocializáció is.

Az Uszkárok nagy családi kedvencek, imádnak az ember társaságában tartózkodni és aktívan részt venni a család életében. Az Uszkár a család minden tagját szereti, és jól alkalmazkodik a háztartásokban felfordulást okozó nagyon kis gyermekekhez is.

A jól nevelt Uszkár aktív és értelmes, valamint nagyfokú élvezetet talál abban, hogy megtanulja a mókás trükköket vagy végtelennek tűnő játékokat játsszon az udvarban.

A fajta legkisebbje, a Toy Uszkár túl törékeny a fiatal gyermekekhez, a Törpe Uszkár és a Standard méretű Uszkár viszont kiváló játszótársaik lehetnek.

Magyar Vizsla
A Vizsla közepes méretű és egy energikus vadászkutya, emiatt az emberek hajlamosak a fajtát le- illetve alábecsülni amikor családi kutyát választanak. Bár naponta aktív képzést és foglalkozást igényelnek, egy aktív családnak az egyik legjobb választás lehet a Magyar Vizsla, mivel nagyon intelligens, rendkívül energikus és könnyen tanítható, ezáltal a családnak igazán ideális társává válik.

A Magyar Vizsla az egyik legjobb kutyafajta lehet a gyermekek számára, mely szelíd természettel rendelkezik, ezen felül hűséges, gyengéd és csendes, tökéletes játszótárs a kisgyermekek mellett is.

Engedelmes, magabiztos és okos, gyorsan képes új trükköket megtanulni. Szoros kölcsönhatásban él a családjával és mivel vadászfajta rendszeres testmozgásra van szüksége.

Ez a fajta az egyik legjobb az aktív és energikus családok idősebb gyermekei számára. Előnyös tulajdonsága, hogy nincs “kutyaszaga”. A Magyar Vizsla az egyik legszeretetteljesebb kutyafajta, mivel szelíd jelleműek és aktívak, így minden időben tevékenyen tartják a gyermekeket. Hosszú élettartamuk 12-15 évig teszi őket a gyermekek ideális társává, így a gyerkőcök általában egy hosszú időszakot felölelve őriznek róluk emlékeket.

A legtöbb nagy fajtánál, így a Vizslánál is fontos a képzés és a folyamatos gyakorlás, mivel ha nem foglalkozunk vele eleget, erőt vesz rajta az unalom és makaccsá válik, nehezen kezelhető és akár pusztító is lehet. Lakásban nem tartható és kevés egészségügyi problémára hajlamos.

Ennek a kutyának naponta szüksége van a mentális stimulációra, így lehetnek a vizslák és a gyermekek kiváló játszótársak. A fiatal, totyogó babáknak túl életerősek lehetnek, számukra nem ajánlott, de a fajta megbízható olyan gyermekekkel, akik rátermettek és hosszú órákon át el tudnak vele játszani.

Boxer
A fajta imádja a gyermekeket, akikkel nagyon türelmesek és szeretnek velük játszani, de mivel féktelen természettel rendelkeznek, akaratlanul is félő, hogy megüthetik őket.

A Boxer éber, kíváncsi, játékos, hűséges és méltóságteljes. Ezen felül magabiztos, bátor, erős és sportos. Nagyon szociális kutyák, akik szeretnek az emberek társaságában lenni, vágynak a szeretetre és a testi kontaktusra. Mindig és mindenkor szeretnek aktívan részt venni a család életében, jellemző még, hogy árnyékként követik imádott gazdájukat. Imádják az öleléseket, a puszikat és szeretnek a gazdik ölébe ülni, igazi játékos bohócok.

Nagyon élénkek és aktívak, szinte állandóan mozgásban vannak. Ha nem tudnak naponta eleget mozogni, vagy ha unatkoznak, leginkább bajkeveréssel foglalják le magukat, vagyis mindent megrágnak közel s távol, amit elérnek.

Idegenekkel szemben zárkózottak és óvatosak, míg meg nem ismerik őket. A fajta egy ösztönös házőrző, védelmezi a rábízott területet és a családot, és nem fogja vissza magát akkor sem, ha veszély fenyegeti.

A Boxer egy ember-orientált fajta, így érhetően szeretne mindig a család része lenni. Mivel elég energikus, a Boxernek sok testmozgásra és játékos foglalkozásra van szüksége.

A fajta igazán nagyszerű választás a gyermekes családok számára. Könnyen képezhetők és a családjukkal szemben elkötelezettek. A jóképű Boxer ugyanolyan hűséges és méltóságteljes, mint amilyen gyengéd és energikus. Ha megfelelően képzett és szocializált, a Boxer fáradhatatlan társa lesz a gyermekeknek és a fiataloknak.

Golden Retviever
Ez a kutyafajta energikus és nagyon játékos, e tulajdonságaik alkalmassá teszik őt arra, hogy a gyermekek ideális társai legyenek. A gyermekek minden különleges és bohókás kérését teljesítik, úgy ahogy azt a gyerkőcök elképzelték, így a gyermekek örömmel töltik velük az idejüket. Hűségük teszi őket oly tökéletes baráttá. Élettartamuk mintegy 10-12 év, amely pont elég ahhoz, hogy a gyermek emlékeiben ez a szép barátság megmaradjon.

A Golden Retviever egy kedves, okos és magabiztos kutya, nem agresszív és nem is félénk. Rendkívül türelmes, ami tökéletessé teszi őt arra, hogy a gyermekünk barátja legyen. A fajtánál nem szükséges nagyfokú képzés, mert a játék szeretetével kombinálva egyszerűen elérhető nála minden. Ez a kutya mindig készen áll a játékra, legyen szó akár a kertben való futkározásról, a strandon való úszásról vagy a hegyekben való túrázásról.

A fajta olyan kisebb egészségügyi problémáktól szenvedhet, mint a szem betegségei, hízósejt-tumorok, pajzsmirigy problémák és könyök diszplázia.

A Golden Retviever egy közepes méretű sportos kutya, hosszú, fényes szőrzettel, mely az arany szín minden árnyalatában elfogadott. A mosolygós, aktív és barátságos Golden földünk 26 országában szerepel az első 10 legnépszerűbb fajta között.

A fajta jól ismert családi kutya, hiszen a gyermekek és a felnőttek által is egyaránt kedvelt “Úton hazafelé” című filmben “Árnyék”-ra, a Golden Retvieverre mindenki szeretettel gondol vissza, aki látta ezt a kedves filmet.

A Golden Retvieverek csodálatos társai a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt, engedelmesek, jól viselkednek, és könnyen tanulnak.

Labrador Retviever
Az egyik legkedveltebb családi kutyafajta. Csakúgy, mint a legtöbb gyermek, ezek a kutyák is imádnak játszani és szeretettel közelednek a gyermekek felé. Másik fontos jellemzőjük úszás szeretetük, így tökéletes társaság azon gyermekeknek, akik szeretnek úszni. A Labrador Retviever nagyfokú intelligenciáról is ismert, könnyen képezhető, ez megkönnyíti számára a gyerekekkel való játékot is.

A Golden mellett a Labrador Retviever földünk 27 országában szerepel az első 10 legnépszerűbb fajta között. Azt hiszem, jó okkal, hiszen a fajta szerető, türelmes, játékos, megbízható és jó védő, továbbá a Labrador szépsége egy kedves személyiséggel és nagyfokú intelligenciával párosul. A Labradorok általában könnyen elfogadnak más kutyafajtákat, macskákat vagy egyéb kis kedvenceket.

Bár a “Marley és én” című filmben egy nehéz és makacs kutyaként ábrázolták a fajtát, a Labrador valójában nagy kedvence a gyermekeknek. Meg kell tanítani a kutyának, hogyan kezelje a gyermekeket és a gyermekeknek szintén meg kell tanulniuk, hogyan kezeljék a kutyák. A Labrador általában ideális kutya a kisgyermekeknek és az idősebbeknek egyaránt. Mivel intelligens, szerető és jól tanítható, a legjobb vakvezető kutyákká képezhetők.

Az etetésre fontos odafigyelnünk, mert a fajta könnyen túlsúlyossá válhat (csakúgy, mint szinte bármely más kutyafajta), ezért nem szabad túletetni.

Függetlenül attól, hogy fekete, csokoládé vagy sárga színű, a Labrador gyermekbarát jellegénél fogva érte el azt, hogy jelenleg is a legnépszerűbb kutyafajta a világban. Türelmes és szelíd természetével a Labrador belopja magát a családok, a felnőttek és a gyermekek szívébe egyaránt.

Újfundlandi
Az Újfundlandi egy kedvelt kutyafajta, mely nagy mérete ellenére gyermekek mellé is ajánlott. A fajta gyakran megjelenik a filmekben és a rajzfilmekben is. Szeretetteljes és hűséges tulajdonságuk teszi őket tökéletessé a gyermekek számára. Mindazonáltal gyermekeinknek meg kell tanítani, hogyan bánjanak a kutyával, soha nem szabad megengedni Nekik, hogy a hátukra másszanak, és a kutyán lovagoljanak.

A fajta hosszú szőrzete kockázatot is rejthet magában az allergiára hajlamos gyermekeknél.

Ezt a kutyafajtát Új-Fundlandon tenyésztették ki és a halászok használták hálók húzására illetve nagy távolságokra fát vontattak általa. Átlagos élettartama mindössze 10 év. Hosszú szőrzete rendszeres kefélésre szorul, a vedlés időszakában tavasszal és ősszel fokozottabban ápoljuk szőrét, mely fekete, barna, szürke és fekete-fehér színárnyalatban létezik.

Az Újfundlandi társas fajta, lelkesen üdvözlik az idegeneket és különösen kedvesek a szerető és beteg gyermekekkel. Az Újfundlandi az egyik legintelligensebb fajta a kutyák világában.

A fajtát könnyű képezni és ők élvezik is ezt a folyamatot, mert szeretnek együtt dolgozni az emberekkel. Méretük elrettentő lehet, de valójában szelíd óriások és csodálatos családi kutyák, odaadó társak, édesek, kedvesek, jól neveltek, édes temperamentummal ötvözött nagy gyermekek.

Az Újfundlandi szereti és védi a gyermekeket. Szelíd, kedves, türelmes, tulajdonképpen olyan, mint a kutyák Teréz anyája. A fajta kiválóan megfelel a tágas terekkel rendelkező családoknak. És bár ismert, hogy nyáladzik és a szőre is hosszú, mégsem tekinthető udvari kutyának.

Az Újfundlandi a családja mellett szereti tölteni élete minden pillanatát. A fajta nagy úszó és ismert azon tulajdonsága, hogy vészhelyzetben életeket is ment. Az Újfundlandi egy ideális családi kutya, aki imádja a család minden tagját, a gyermekektől kezdve, a felnőtteken át az idősekkel bezárólag.

Ír Szetter
Ez a mahagóni vörös színű, selymes szőrű, hosszú fülű és édes arckifejezésű kutya rengeteg energiával rendelkezik és igen játékos, ami azt jelenti, hogy képes egész álló nap a gyermekekkel játszani úgy, hogy mégsem fárad el.

Ez a kutya remek társ azon családok számára, akik szeretnének nagy energiával rendelkező okos és türelmes kutyát, akit aztán megfelelően képezhetnek. A fajta elég aktív, így azon családok mellé ajánlott, akik lekötik kirobbanó energiáit. Élettartamuk 12-15 év, így hosszú ideig társai lehetnek gyermekeinknek.

Az Ír Szetter játékos és szórakoztató, szerető és gyengéd kutya. A fajta leginkább a “mulatós” temperamentumáról ismert, ebből adódóan szüksége van napi foglalkozásra, mert ha nem figyelünk rá eléggé, makaccsá válhat.

Ismert a vele született intelligenciája, a tisztasága és a természetszeretete.

Az Ír Szetter aktívan szeret a család része lenni, az emberek között élni és a gyermekekkel nagyokat viháncolni, játszani. A fajta sok testmozgást igényel, ezért is ajánlható az aktív gyermekeknek, az aktív életet élő családoknak.

Collie
Annak ellenére, hogy a legtöbb gyerek ma még nem hallott Lassie-ről, a gyengéd és szeretetteljes Collie közismerten a gyermekek kutyája. A Colliek szeretnek sétálni és futkározni a kertben, de bármely méretű otthonban jól érzik magukat akkor, ha szerető család veszi őket körül.

A Collienek két szőrváltozata létezik. A hosszú szőrű Collienak több ápolásra van szüksége, mint a rövid szőrűnek, ez lényegében azt jelenti, hogy minden héten legalább egyszer át kell fésülni a szőrét.

Ez a nagyszerű kutya okos és kiszámítható természettel rendelkezik, aki imádja a gyermekeket és szeretettel próbálja terelni őket a játék során. Ezek a kutyák szeretnek a család életében intenzíven részt venni, intelligens barátai a családoknak, valamint hűségesek és érzékenyek. Stabil személyisége teszi őket ideális családi társsá.

A Collie nagyon jó jelzőkutya, nem agresszív, de figyelmeztetően ugat és ha megtámadják, előjön védő ösztöne.

A fajta átlagos élettartama 14-16 év, ami a kutyák világában hosszú életkornak számít. A Collie egy nagyon szelíd és kiszámítható fajta, könnyen tanítható, e tulajdonságai miatt is nagyszerű családi kedvenc.

A fajtát eredetileg terelő kutyának tenyésztették ki, ezért lehetséges, hogy megpróbálja terelni a gyermekeket. Ez eleinte szórakoztató lehet, de nem a legjobb, ezért a kutyát el kell kedvetleníteni a gyermekek terelésétől. Módszeres képzésnek kell alávetni őket. Képzésük nem nehéz, főleg, ha gyermekeinket is belevonjuk ebbe az érdekes feladatba, így együtt érdemes tanítani a kutyát.

A Collie kiválóan alkalmas a gyermekeknek, különösen azért, mert mindig védi őket. A fajta aktív és megvan bennük az a képesség, hogy játékos karakterükkel boldoggá tudják tenni gyermekeinket.

Berni Pásztorkutya
Ha egy gyermekes család nagyméretű kutyát keres, a Berni Pásztorkutya tanulékony és kedves természetével ideális választás lehet. Ez a sokoldalú kutya okos és magabiztos viselkedésével egyaránt alkalmas munkavégzésre és a gyermekeink társának.

A hosszú, selymes, fekete szőrzet a jellegzetes fehér és rozsda színnel egy szép kutyát eredményez, melynek hosszú szőrzete hetente ápolásra szorul.

A fajta kisebb terhek mozgatásáról híres, illetve a tehenek tereléséről, a mezőgazdasági udvarok őrzéséről, valamint a gyermekfelügyeletről. A Berni Pásztornak mérsékelt mennyiségű testmozgásra van szüksége, valamint következetes engedelmességi képzésre.

A Berni Pásztorkutya a múltban a mezőgazdasági termelők társaként sokat dolgozott a farmokon. A mai időkben már, mint társak élnek a családokban. A fajta egy nagy családi kutya, aki minden családtagot szeret, de mégis csak egy személy lehet a legjobb barátja. Hűségesek és odaadóak, valamint kedvesek és gyengédek a gyermekekkel.

Hihetetlenül szeretik a családjukat, de idegenekkel szemben zárkózottan viselkednek, félénksége miatt a korai szocializáció fontos lehet.

A legtöbb Berni jól kijön más állatokkal, de néhány közülük zavargatja a kisebb állatokat. A fajtának szüksége van napi testmozgásra, de ezt ne vigyük túlzásba.
Meleg időben nagy gödröket áshatnak, amibe aztán belefekszenek, így próbálják hűteni testüket, de ez gyakorta a kedvenc virágágyásunk középén történik.

A fajtáról általánosságban elmondható, hogy szeretnek a szabadban lenni, amíg ott vagy velük. Mindig szeretnek a család életében részt venni és szeretik, ha figyelünk rájuk. Csendes és nyugodt kutyák, nem ugatnak feleslegesen, de ha idegen érkezik, azonnal jelzik. Nagyon védik a családtagjaikat, ezért is annyira jó házőrzők. A fiatal Berni Pásztorkutyák nagyon aktívak és élénk érdeklődésűek. Lassan érő kutyák, több évnek el kell telnie, mire felnőttnek tekinthetjük őket.

Ez a hűséges, szeretetteljes és odaadó fajta ideális a gyermekes családok számára.Kérlek, oszd meg ezt a cikket a barátaiddal, gyermeket és kutyát is nevelő családokkal és más kutyabarátokkal is, mert számukra is hasznos lehet! Köszönjük! 🙂.Kutya Portál, egy értékes weboldal a kutyák szerelmeseinek!Ajánljuk figyelmedbe további  hasznos cikkeinket is:

A gyermekek számára ajánlott kutyafajták I. részében hasznos tanácsokat olvashattok a gyermekek életkorának és aktivitásának megfelelő kutyafajta kiválasztásáról illetve képekkel és sok hasznos információval együtt bemutatunk 9 gyermekeknek ajánlott kutyafajtát.

“Gyermekek és kutyák: 10 csodálatos hatás”, portálunk cikkében a gyermek és a kutya harmonikus kapcsolatának pozitív hatásairól olvashattok! Minden szülő, nagyszülő, leendő szülő figyelmébe!

Akik kutyákkal élnek együtt, nagyon sok pozitív hatással számolhatnak. A csecsemőkre gyakorolt hatását nemrégiben egy finn kutatócsoport vizsgálta. A kutatásról, az eredményekről és a pozitív hatásokról a “Babák, akik első életévükben kutyákkal élnek együtt, egészségesebbek” című cikkünkben olvashattok.

Kutyás könyvajánló gyermekeknek. Böngésszetek listánkból és ha választottatok könyvet, meg is vásárolhatjátok a könyv alatti linkre kattintva.

Kiskutya vásárlási jó tanácsok portálunk cikkében, mely segít, hogy felelősen el tudd dönteni, hogyan és honnan vásárolj kiskutyát családod számára.

A felelős állattartás aranyszabályait minden kutya tulajdonosnak és leendő kutyatulajdonosnak ismernie kell. Portálunk tanácsokkal segít, hogy felelősen tarthasd és gondosan nevelhesd kedvenced.

A kutyák teljesen egyértelműen kommunikálnak velünk emberekkel, csak mi nem mindig tudjuk megfelelően értelmezni a kapott jeleket. Hogy biztosan felismerd, ha fél vagy szorong a kutyád, feltétlen olvasd el az “Így mutatják ki a kutyák, ha félnek vagy szorongnak” című cikkünkben található infografikán az erre vonatkozó képes információkat.

Jó böngészést hasznos cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon! 🙂Kutya Portál, a felelősségteljes kutyabarátok weboldala!

🙂 Várunk vissza portálunkra! 🙂

Kövess minket a facebookon is! A szerző Minden bejegyzés megtekintése Szerző weboldala

Vámosi Ildikó

Vámosi Ildikó vagyok, tenyésztő. Szeretem az állatokat, legfőképpen a kutyákat. A családom mellett a chow-chowk töltik ki az életem. Már lassan 23 éve, hogy imádom őket és 20 éve tenyésztem is őket. Az eltelt évek alatt a kutyáinkkal megéltünk sok jót és rosszat is, viszont, amit cserébe kaptunk tőlük, az pénzzel megfizethetetlen, a tiszta szeretetet!
A Kutya Portál olvasóit szeretném érdekes témákkal segítve eligazodni a kutyák világában.

2 hozzászólásSzóljon hozzá

  • Nekem Bullmasztif fajtájú kutyám van és azt olvastam, hogy az is gyerekbarát. Amúgy a kedvenc kutya fajtám is, nagyon cukik.

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: