A nyári időszak utolsó hónapjában, 2014. Augusztus 10.-én a MEOE Székesfehérvári Önálló Jogú Szervezetének szervezésében és rendezésében részt vehetünk a II. Velencei-tó CAC nemzeti kutyakiállításon. A CAC kutyakiállítás helyszíne a Velencei Evezős pálya területe.

A kiállítást rendező Szervezet, a MEOESZ Székesfehérvári Önálló Jogú Szervezete a 2000-es évet átlépve szinte majdnem minden évben elnyerte a jogot kutyakiállítás rendezésére a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségétől. A 2008-as és a 2010-es években CAC kiállítást tarthatott az Egyesület, míg a 2007-es, a 2009-es, a 2010-es, a 2011-es és a 2012-es években 2 x CACIB nemzetközi kiállítás rendezésére nyerte el a jogot. A 2013 évben duplázott, ugyanis a Székesfehérvári Bregyó közi Kemping területén megrendezett 2 x CACIB kiállítások után egy hónappal a Szervezet szervezte és bonyolította le a Velence-tavi CAC nemzeti kutyakiállítást is. A Szervezet az idei évben újból mindkét kiállítás megrendezésére megkapta a lehetőséget a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségétől.

Programok a kiállítás ideje alatt:

A kiállításra a kutyásokat és a vendégeket is már reggel 7.00 órától várják az Ebtenyésztők.
Délelőtt 9.00 órától nevezési lehetőség a helyszínen az Ebugatta versenyeire.
A kiállítás megnyitására délelőtt 10.00 órakor kerül sor.
Érdekes programnak ígérkezik a hobby kutya szépségverseny, melyen a törzskönyv nélküli fajtatiszta illetve keverék kutyák vehetnek részt és melyre szintén a helyszínen lehet nevezni. E versenyre a családi kedvencként élő kutyák érkeznek leginkább.
A hobby kutyák versenye 10.15 perckor, míg a keverék kutyák versenye 11.15 perckor veszi kezdetét.
Ebéd környékén, 12.15 perctől kezdődnek a vizes programokra, az úszó és pancsoló versenyekre kerül sor a Velencei-tóban.
14.00 órától, a Best In Show előtt kezdődik az Ebugatta különleges versenye kiállítóknak. A Velencei-tó egy részében az egész napos horgászási, fürdési lehetőség biztosított a kiállításon részt vevő kutyáknak, gazdáiknak, valamint a látogatóknak egyaránt.

A „vizes” kutyakiállításra az idei évben már II. alkalommal kerül sor, mivel ez a kiállítás a MEOE Székesfehérvári Önálló Jogú Egyesületének jóvoltából első ízben a tavalyi évben került megrendezésre. Akkor ez a „vizes” kiállítás még nagyon újdonságnak számított, ezért kicsit elmaradt a látogatottság a várttól. Éppen ezért az idén még több programmal és több szórakozási lehetőséggel, valamint sok szeretettel várják az Ebtenyésztők a kutyásokat és a kilátogató vendégeket a Velencei-tó partjára egy hangulatos „vizes” kutyakiállításra.
A 2014. évi II. Velencei-tó CAC nemzeti kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük:

Információk kiállítóknak:

Nevezési felhívás

program_

 Nevezési határidő: 2014. Július 21.

Bírói lista:

Vezető bíró: Harsányi Péter

FCI I. fajtacsoport
Német Juhászkutya Miklós Levente
Bearded Collie, Border Collie, Collie, Sheltie, Ausztrál Juhász Székely István
Bobtail, Welsh Corgi Pembroke, Welsh Corgi Cardigan Kardos Vilmos
Komondor, Kuvasz, Délorosz Juhász Vinnai András
Mudi Korózs Gábor
Puli, Pumi, Belga Juhászkutyák, Francia Pásztorkutyák, Svájci Fehér Juhászkutya, fel nem sorolt fajták Gellén Tibor
FCI II. fajtacsoport
Dobermann Jana Janek (SK)
Angol Bulldog, Shar-Pei Miklós Levente
Német Dog, Boxer, Rottweiler, Schnauzerek, Pinscherek Dr. Vadócz Éva
Argentín Dog, Bordeauxi Dog, Cane Corso, Bullmastiff, Mastiff, Mastino Napoletano, Tosa Inu, Fila Brasileo, Dogo Canario Dr. Molnár Jenő
Orosz Fekete Terrier, Kaukázusi Juhászkutya, Közép-ázsiai Juhászkutya Vinnai András
Szent Bernáthegyi, Berni Pásztorkutya, Újfoundlandi, Landseer, Leonbergi, Hovawart, Tibeti Mastiff, Pyreneusi Hegyikutya, fel nem sorolt fajták Csépai István
FCI III. fajtacsoport
Bull típusú terrierek Borsfai Csaba
Hosszú lábú terrierek, Rövid lábú terrierek Harsányi Péter
FCI IV. fajtacsoport
Tacskók Korózs Gábor
FCI V. fajtacsoport
Összes fajta Csépai István
FCI VI. fajtacsoport
Basset Hound, Beagle, Bloodhound, Hannoveri Véreb, Grand Basset Griffon, Petit Basset Griffon, Dalmata, Rhodesian Ridgeback Molnárné Pesztenlehrer Ingrid
Erdélyi kopó, fel nem sorolt fajták Dr. Váczi-Balogh Zsuzsanna
FCI VII. fajtacsoport
Rövidszőrű Magyar Vizsla, Drótszőrű Magyar Vizsla, Rövidszőrű Német Vizsla, Drótszőrű Német Vizsla Kardos Vilmos
Szetterek, fel nem sorolt fajták Miklós Levente
FCI VIII. fajtacsoport
Összes fajta Jana Janek (SK)
FCI IX. fajtacsoport
Mopsz, Francia Bulldog, Boston Terrier, Griffonok Kardos Vilmos
Fel nem sorolt fajták Dr. Váczi-Balogh Zsuzsanna
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta Miklós Levente

Nevezési határidő: Július 14.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyésztési nagydíj, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>
Online nevezés esetén bankkártyával lehetséges a nevezés díját fizetni. A nevezés megtörténte után azonnal átirányítják a nevezőt az OTP Bank online felületére, ahol az internetes fizetésre alkalmas bankkártyán keresztül tudjuk rendezni a nevezési díjat. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Postai nevezés esetén a nevezési lap letölthető (PDF, 126KB) >>

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2014. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a nevezési díj befizetése:
Banki átutalás esetén a MEOESZ Székesfehérvári Önálló Jogú Szervezetének számlaszáma:
OTP Bank – 11736116 – 20017888.
A megjegyzés rovatba minden esetben fel kell tüntetni a nevezési lapon szereplő e-mail címet, valamint a befizetett összeget – ez alapján fogják tudni beazonosítani a nevezett kutyát.

Nevezési díjat postai feladás esetén a következő címre kell fizetni:
MEOESZ Székesfehérvári Önálló Jogú Szervezete
Székesfehérvár
Pf.: 138.
8002

Nevezési cím postai feladás esetén:
MEOESZ Székesfehérvári Önálló Jogú Szervezete
Székesfehérvár
Pf.: 138.
8002

További információk a MEOESZ Székesfehérvári Önálló Jogú Szervezetének hivatalos weboldalán>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi telefonszámokon:
+36 70 457 2760; +36 70 457 2770.
Egyéb információért hívd a következő telefonszámot:
+36 70 953 9315.

A 2013. évi I. Velence-tavi CAC kutyakiállítás BIS programjáról az Ebugatta televízió által készített videó felvétel megtekinthető:

A II. Velencei-tó nemzeti kutyakiállítás városa Velence, mely a Velencei-tó kapujaként Magyarország kedvelt üdülőhelyeinek egyike, hazánk második legnagyobb tavának üdülővárosa.
Velence már a római korban is kiemelt fontossággal bírt, mivel a Savaria és Aquincum közötti hadiút fontos települése volt. Nevét valószínűsíthetően a középkorban kapta Olasz városépítőktől.

Velence látnivalói közül meg kell említenünk a régmúlt emlékeit őrző, közel három és fél évszázados Református Templomot és a klasszicista stílusban épült, 200 éves, Szent István nevét viselő Katolikus Templomot is.

Velence kiemelkedő kulturális eseménye nyaranta a Velencei Nyári Esték rendezvénysorozata, amelynek keretén belül nagysikerű zenés előadásokat, fúvós zenekari és mazsorett bemutatókban is gyönyörködhetnek a kikapcsolódásra vágyók. Ezen kívül júniusban Szent-Iván, augusztus pedig Szent István ünnepe is nagyszerű programnak ígérkezik.

Velencét „virágváros” – ként is emlegetik, hiszen a város vezetése és lakossága sokat tesz a város növényekkel, virágokkal való díszítésével egy kulturált, egészséges környezet kialakításáért. Velencén 1996-ban indult útjára a virágosítási kezdeményezés, évenként a parkokba, az utak mellé, a közterületekre több mint 50 000 virágpalántát ültetnek ki. Velence városa a 2000-es évben elnyerte a legvirágosabb hazai település címet, 2001-ben pedig az Európa Virágos Települések versenyében ezüstdíjat szerzett. Azóta minden évben újabb elismeréssel gyarapodik a virágosítók „trófeáinak” gyűjteménye. A virágosításban elért eredmények elismeréseként „saját” rózsafajtát is kapott a város: egy rózsanemesítő Velencéről nevezte el új fajtáját.

Velence – szlogenje szerint a „virágváros” – sokat tesz azért, hogy méltó legyen a lakói által „adományozott” címhez, így a legifjabbak érkezését minden évben új rózsatövek ültetésével ünneplik. 2003-ban egyedüli kezdeményezésként az országban, kialakították a Babák rózsakertjét, ahol a helység valamennyi újszülöttjének egy-egy rózsatövet ültetnek el a szüleik.

babak_rozsakertje2

A kert mostanra már szinte ligetté terebélyesedett, több mint félezer rózsatő és névtábla jelzi Velence város népességének gyarapodását.
Egy nagyon szép tradíció fonódik össze a „virágvárossal”, ez pedig a „Velence rózsája” díj, melyet 2001-ben alapították és évenként azoknak adják át, akik egész évben sokat tesznek a településért.

A Velencei-tó északkeleti végét körbeölelő város csodálatos természeti környezettel megáldva látnivalók sokaságával várja az ide látogatókat. A Velencei-tó számtalan kiváló lehetőséget kínál a vízi sportok terén, vízisí és szörfözési, valamint evezési lehetőséggel várja a vízi sportok szerelmeseit, azon kívül a horgászoknak is nagyszerű lehetőséget kínál, hogy imádott sportjuknak hódolhassanak.

A természet kedvelői mesés sétákat tehetnek a Bence-hegyre, ahonnan letekintve csodás látványban lehet részük. A Velencei-tó és a környező települések panorámája lélegzetelállító látványt nyújt.

Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni a kiállításra kilátogatni szándékozó vendégeket, családokat a parkolási és belépési díjak mértékével kapcsolatosan:
A parkolási és a belépési díj mértékét minden esetben az adott kutyakiállítást rendező Ebtenyésztő Egyesület szabja meg, tehát annak számokban meghatározható értékét mi pontosan előre jelezni nem tudjuk, csak egy becsült összeget.
A parkolási díj mértéke 1000.- Ft illetve akár 4000.- Ft között alakulhat (attól függően, hogy mely városban kerül megrendezésre a kiállítás).
A belépési díj mértéke változó, 500.- Ft-tól 2000.- Ft-ig is terjedhet fejenként, de a legtöbb esetben a gyerekek és a nyugdíjasok vagy egyáltalán nem fizetnek, vagy nagyobb kedvezményt élveznek.

A kiállítás tényleges helyszíne a Velencei Evezős pálya területe, ahová minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a MEOESZ Székesfehérvári Önálló Jogú Szervezete a nyár utolsó hónapjának 10. napján egy színvonalas „vizes” kutyakiállítással.