Az ezerszínű ősz beköszöntével a Hírös Magyar Ebtenyésztők Önálló Jogú Egyesületének (MEOE volt Kecskeméti Szervezete) szervezésében 2 x CACIB nemzetközi kiállítás részesei lehetünk 2014. Szeptember 06.-án és 07.-én. Mindkét napon részt vehetünk egy-egy CACIB nemzetközi kutyakiállításon, Kecskeméten, a Benkó Zoltán Szabadidő Központ zöldövezeti területén. 2014. Augusztus 06.-án, szombaton sor kerül az I. Fekete László Memorial Rottweiler Showra is.

A 2000-es évek elejétől áttekintve a kecskeméti Ebtenyésztő Egyesület életében a kutyakiállítások rendezése már hagyományosnak tekinthető. Az őszköszöntő CACIB kutyakiállítást sok éven keresztül az Egyesület rendezhette meg (melyen mi is részt vettünk több alkalommal is és nagyon élveztük – a szerk.). Pár év kihagyás után már, mint CAC kiállítás került megrendezésre ez a show, így a 2008-as, 2010-es és 2013-as évben is. Az idei évben újból nemzetközi kutyakiállítás formájában tért vissza a hagyományosan szeptember elején megrendezésre kerülő Show.

A 2014. évi 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük:

Információk kiállítóknak:

2014. Szeptember 06. – szombat nevezési statisztikája megtekinthető >>

2014. Szeptember 07. – vasárnap nevezési statisztikája megtekinthető >>

Nevezési felhívás:

nevezesi_felhivas

Bírói lista:

Kecskemet-biro_lista

Nevezési határidők és nevezési díjak:

Első nevezési határidő
2014. 07. 06.
Második nevezési határidő
2014. 08. 06.
Első kutya 6000 Ft 8000 Ft
További kutyák 5000 Ft 7000 Ft
Bébi, Kölyök, Veterán 4000 Ft 5000 Ft
Tenyészcsoportok 3000 Ft 3000 Ft
Kutyapárok 3000 Ft 3000 Ft
Fiatal Felvezetők 2000 Ft 2000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
A *- gal jelölt mezők kitöltése után, fel kell tölteni a nevezendő kutya iratmásolatait (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata). Ha minden *- gal jelölt mező kitöltésre került valamint az iratmásolatokat is feltöltöttük, a „Jelentkezés elküldése” gombra kattintva küldhetjük el a nevezésünket. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munka bizonyítványok másolatát és a 2014. évi szövetségi tagkártya másolatát.

nevezesi_lap

Banki átutalás esetén a Hírös Magyar Ebtenyésztők Önálló Jogú Egyesületének számlaszáma:
Lakiteleki Takarékszövetkezet – 52000049 – 11027164
A megjegyzés rovatba minden esetben fel kell tüntetni a kutya nevét, fajtáját valamint a tulajdonos nevét.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hírös Magyar Ebtenyésztők Önálló Jogú Egyesülete
Kecskemét
Pf.: 342.
6001

E-mailben történő nevezés esetén az alábbi email cím használható:
hirosdogshow@gmail.com

További információk a Hírös Magyar Ebtenyésztők Önálló Jogú Egyesületének hivatalos weboldalán>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi telefonszámon:
+36 20 956 7978.

Illetve az alábbi e-mail címen:
hirosdogshow@gmail.com

A 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállítás helyszíne Kecskemét, mely Bács-Kiskun megye székhelye és Magyarország nyolcadik legnagyobb városa is egyben. A „hírös város” egyesíti magában a történelmi hagyományokat a modern törekvésekkel. Gyönyörű középületei a régmúlt korokról mesélnek, múzeumai, galériái jelentős kulturális értékkel bírnak.

Az ország egyik legszebb városközpontja Kecskeméten látható, hol nevezetes épületek sora fogadja a látogatót. Elsőként a szecessziós stílusban épült majolikadíszekkel dekorált Városháza épülete, melynek homlokzatán található harangok Kodály Bécsi harangjátékát játsszák és melynek dísztermét Székely Bertalan falfestményei díszítik. A színes virágdíszekkel ékesített és a magyar népmesék világát idéző Cifrapalota épületének díszterme a szecesszió kedvelt motívumait ötvözi látványos egységbe. Az épület ma a város képtára, melyben a XIX. és XX. századi magyar festészet értékes gyűjteménye található.

A Főtér meghatározó épülete a Nagytemplom, mely az Alföld legnagyobb copf stílusban épült székesegyháza, mely hosszú időn keresztül az alföldi templomok mintaképe volt.A Városházával szemben Kecskemét legrégibb építészeti emléke, a Ferences Templom áll. A Templomhoz kapcsolódó kolostort a ferencesek építették, mely ma a Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetnek ad otthon és melynek földszintjén a híres zeneszerző életútját bemutató állandó kiállítás látható. Kodály Zoltán neve egybeforrt a városéval. A Kodály Zoltán ének-zenei iskolában a világhírű Kodály módszer ismérvei alapján tanítják a növendékeket.
Kecskemét híres szülöttei közül Kodály Zoltán mellett meg kell említenünk Katona József drámaírónkat, nevét a Katona József Színház őrzi és Petőfi Sándor költőt, aki 1828 és 1830 között élt és alkotott e városban.

A város további szecessziós történelmi épületei közé tartozik még az Evangélikus templom, melyet Ybl Miklós tervezett és romantikus stílusban épült. A városkép szerves része a több stílusjegyet is magán viselő Református templom, továbbá a mór stílusú egykori zsinagóga is a hagymakupolás toronnyal.

Látnivalói közül ki kell emelnünk a Kecskeméti Vadaskertet, mely területileg az ország legkisebb állatkertje. 1971-ben jött létre, elsősorban hazai vadak és őshonos magyar háziállatok bemutatására. A korábbi fajösszetétel mára már jelentősen kibővült és így 110 faj 400 példányának csodálatos egyedeivel a világ összes kontinense képviselteti magát A Kecskeméti Vadaskert célkitűzése a már meglévő természeti értékek megóvása és gyarapítása.

A város természeti látnivalói közül kiemelkedik a csodálatos természeti szépségekben bővelkedő Kecskeméti Arborétum. A gyűjteményes kert 62 hektáros területén több mint 900 különböző növényfaj illetve annak változatai találhatók meg. Az Arborétum jelentős növényállományával Kecskemét zöldterületének kiemelkedő eleme. A fiatal növénygyűjteményben ma már többek között tulipánfák, liliomfák, mamutfenyők, tölgyek és gumifák árnyékában pihenhetünk meg. Az arborétum legfiatalabb része a tölgygyűjtemény, amely 16 hektáron a magyarországi, illetve egyes külföldi, száraz viszonyokat elviselő tölgytípusokat mutat be. Az arborétum, a tanösvények mellett, fajátszótérrel, kilátóval, esőbeállókkal és pergolával várja a látogatókat.

A Nemzetközi kutyakiállítás Kecskeméten a Benkó Zoltán Szabadidő Központ területén kerül megrendezésre, mely az Arborétum mellett a város zöldövezeti területének szerves részét képezi. Az összterület felén mesterséges tavat alakítottak ki, a kitermelt földből pedig 40 méter magas dombot építettek. A további földterületeken fás és ligetes parkot alakítottak ki.

Minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár Kecskemétre, a Benkó Zoltán Szabadidőközpont zöldövezetébe, az őszköszöntő 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállításra a Hírös Magyar Ebtenyésztők Önálló Jogú Egyesülete!