„Óh, ne mondjátok, hogy a Könyv ma nem kell,
hogy a Könyvnél több az Élet és az Ember;
mert a Könyv is Élet, és él, mint az ember –
így él: emberben könyv, s a Könyvben az Ember.”

Babits Mihály időtálló sorait idézve, a mai modern, internet és a média uralta világban az emberek alig olvasnak. Ráadásul az elektronikus kiadványok lassan háttérbe szorítják a papír alapú könyveket. Pedig nincs attól nagyszerűbb, ha az ember valós könyvet tarthat a kezében, végigsimítva a borítót, belelapozunk és megérezzük a könyv illatát, így kezdődik a könyvmolyság. Attól a perctől kezdve, hogy kezünkbe vettük a könyvet, a barátunkká válik és alig várjuk majd, hogy újra a kezünkbe vehessük és olvashassunk belőle, mert könyvet olvasni élmény. A képzelet szárnyán repülhetünk nagyszerű kalandokat átélve, melyek a könyv lapjairól az olvasás képességével jutnak el a képzeletünkbe, közben sok új és hasznos információval is gazdagodhatunk.

Az olvasás egy élmény, melyhez nem kell extra képesség, csak olvasni kell tudni. Az olvasás tágítja a látókörünket, segít új dolgokat felfedezni, fejleszti a képzelőerőt, a koncentrációt és a memóriát, vannak olyan képességek, amelyek észrevétlenül fejlődhetnek általa, például a szókincs, a helyesírás és a fogalmazási készség.  Minden könyv tágítja az ismereteinket arról a világról, amelyben élünk, amelyben őseink élhettek, vagy amelyikben szeretnénk élni. Egy könyv nem képes gyökeresen megváltoztatni az ember életét, de elegendő mennyiségű és minőségű könyv már képes alakítani és formálni a személyiséget. Egy könyv igazi szórakozás, kikapcsolódás és a tanulás eszköze is. Kiváló módja lehet a mindennapos feszültség levezetésének, hiszen eltereli figyelmünket, „más világba röpít” bennünket. A könyv egy igazi barát, szórakoztat, élményt nyújt, érzéseket ébreszt, magával ragad és nem ereszt. A könyv kortalan és bárki számára hasznos ajándék.

Ha választottál könyvet, meg is vásárolhatod a könyv alatti linkre kattintva!

Jó nézelődést, hasznos választást,  sok örömet a könyvhöz és élményekkel teli olvasást kívánunk!

Könyvajánló felnőtteknek II.

Cesar Millan – Melissa Jo Peltier: A kutya, mint családtag

296 oldal. Színes képekkel illusztrált.

Cesar Millan - Melissa Jo Poltier: A kutya, mint családtag

„A csodálatos kutyadoki” és a „Hogyan neveljünk tökéletes kutyát” című könyvek sikeres szerzője ezúttal arra tanít bennünket, hogyan éljük mindennapjainkat egészséges, boldog négylábú családtagunkkal. A kutya, mint családtag világos gyakorlati tanácsokat nyújt, és minden gyakran felmerülő kérdésre választ ad azzal kapcsolatban, hogyan építhetünk fel hosszú és harmonikus életet legjobb kutyabarátunkkal.

Sokan közülünk nem pusztán házikedvencként, hanem teljes értékű családtagként tekintünk kutyáinkra. Ha magad is kutyatartó vagy – vagy éppen kutyát tervezel magadhoz venni -, ez a könyv választ ad arra, hogyan illesztheted be négylábú társadat a családi élet mindennapjaiba. Mi a teendőd, ha egyedül kell otthon hagynod a kutyádat, miközben mindenki dolgozik? Biztosítasz-e számára az igényeinek megfelelő testmozgást? Hogyan érheted el, hogy a gyerekeid és a kutyád jól kijöjjenek egymással? Milyen hatással vannak a kutyára a különböző családi események, mint például a születés, a házasságkötés vagy a válás? Cesar Millan többek között ezekre a kérdésekre is választ ad. A kutya. mint családtag gyakorlati tanácsok és technikák kíséretében foglalkozik azokkal a gyakori problémákkal és kérdésekkel, amelyek egy ember és kutya kapcsolatában előbb-utóbb felmerülnek, valamint választ ad arra is, hogyan válhatunk valóban jó gazdikká. A könyv tartalmaz Cesar rajongói és ügyfelei által írt sikertörténeteket, utazásról és kutyafelügyeletről szóló részeket, foglalkozik az idős kutyák igényeivel, valamint a családi kedvenc halálával és annak családra gyakorolt hosszú távú hatásaival. Egy kutyákról és gyerekekről szóló fejezet Cesar fiai, André és Calvin nézőpontjából íródott, míg az erős női falkavezérszerepről Cesar felesége, Ilusion mesél nekünk. Cesar a maga egyszerű, őszinte és nyugodt stílusában lát el hasznos tanácsokkal, miközben boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatot alakítasz ki a kutyáddal

Cesar Millan, a National Geographic csatorna sztárja, az Egyesült Államokban a legkeresettebb kutyaviselkedési szakember, kutyapszichológus. Módszerét világszerte elismerik és követik. Los Angeles mellett alapította meg az amerikai Kutyapszichológiai Központot, ahol szemináriumokat tart, valamint létrehozta a Cesar Millan Alapítványt, amely nemcsak állatmentéssel és rehabilitációval foglalkozik, hanem segít otthont találni a kutyák számára. Feleségével közösen „A csodálatos kutyadoki”, a „Hogyan neveljünk tökéletes kutyát”, illetve „A kutya, mint családtag” című népszerű könyvek szerzői.

Online megvásárolható a Libri és a Bookline könyváruházban. A vásárlás elindításához kattints a linkekre.

Cesar Millan – Melissa Jo Peltier: Hogyan neveljünk tökéletes kutyát

292 oldal. Színes fotókkal illusztrálva.

Cesar Millan - Melissa Jo Poltier: Hogyan neveljünk tokéletes kutyát

Az egyetlen könyv, amelyre szükséged lesz egy boldog és egészséges kölyökkutya felneveléséhez. A National Geographic Channel: „A csodálatos kutyadoki” című sorozatának sztárjától és nagy sikerű írójától.

Cesar Millan, a kiváló kutyaviselkedési szakember üzenete – mindazok számára, akik kiskutyát terveznek magukhoz venni, vagy akik már belefogtak egy fiatal kutya nevelésébe – az, hogy igenis fel lehet nevelni a tökéletes kutyát! Minden az első egy-két évben elvégzett helyes megalapozással kezdődik. Miközben a könyv oldalain Cesar Millan megosztja velünk a négy különböző fajtájú kölyök felnevelése során szerzett részletes tapasztalatait, úgy érezhetjük magunkat, mintha ott állna mellettünk, és saját személyes szakértőnkként segítene nekünk és a kutyánknak közös életünk első napjaitól kezdve.

A „Hogyan neveljünk tökéletes kutyát” jó néhány hasznos és új információt tartalmaz a kölyök- és kamaszkorú kutyák nevelésével és igényeivel kapcsolatosan. A Cesar barátságos, könnyen befogadható stílusában íródott könyv választ ad a leggyakrabban feltett kérdésekre, valamint segít, hogy egy egész életre szóló szeretetteljes és kielégítő kapcsolatot tudjunk kialakítani hűséges barátunkkal.

Online megvásárolható a Libri és a Bookline webáruházakban. A vásárlás elindításához kattints a linkekre.

Cesar Millan: Rövid útmutató a boldog kutyához

206 oldal. Színes fotókkal illusztrálva.

Cesar Millan: Rövid útmutató a boldog kutyához

„ A csodálatos kutyadoki” kilenc évadnyi televíziós sugárzása után Cesar Millan új küldetése az, hogy egyedülálló kutyapszichológiai ismereteit felhasználva erősebb és boldogabb kapcsolatot segíthessen elő az emberek és négylábú társaik között.

Inspiráló és egyben gyakorlatias könyve több ezer, a világ különböző részein tapasztalt esetből merítve kínál 98 alapvető leckét az olvasóknak. Elsajátításukkal minden kutyatartó alkalmazni tudja majd Cesar méltán ünnepelt filozófiájának kulcsszempontjait és ezáltal a lehető legteljesebb kapcsolatot tudja majd kedvencével kialakítani.

E könyv oldalain Cesar, az alapvető engedelmességen túlmutató fontos témákba merül bele, hogy felfedje számunkra szeretett kedvenceink szívét és elméjét. Többek között a következő gyakorlatias témákat járja körbe:
o A kutyapszichológia alapjai
o Ösztönös viselkedési formák
o Az egyensúly és a határok megteremtése
o A gyakori neveletlen viselkedési formák kezelése
o A megfelelő kutya kiválasztása
o Hogyan segíthetünk kutyánknak alkalmazkodni az élet változásaihoz?

Online megvásárolható a Libri és a Bookline webáruházakban. A vásárlás elindításához kattints a linkekre.

David Alderton: Kutyakód – Útmutató kutyád viselkedésének megértéséhez

176 oldal. Ismeretterjesztő kiadvány.

David Alternon: Kutyakód - Útmutató kutyád viselkedésének megértéséhez

Magyarázatokkal kísért képek mutatják be azokat a jelzéseket, melyeket a kutyák hétköznapi és speciális helyzetekben fejeznek ki. Amikor a kutyád izgatott, tudod, hogy vajon örömét vagy szorongását fejezi ki éppen? Ez a könyv segítségedre lesz a kedvenced által küldött jelek és üzenetek értelmezésében. Azt is megtudhatod, hogy kutyád viselkedésének megértése hogyan fűzheti szorosabbra a kettőtök közötti köteléket.

Victoria Stilwell, a világszerte nagy népszerűségnek örvendő kutyakiképző, az Animal Planet csatorna „A póráz két végén” című sikersorozatának ötletgazdája és műsorvezetője. Családjával és két kutyájával a Georgia állambeli Atlantában él.

Online megvásárolható a Libri és a Bookline webáruházakban. A vásárlás elindításához kattints a linkekre.

Victoria Stilwell: Kutyanevelés szeretettel – Amitől a kutya jól nevelt eb

212 oldal. Ismeretterjesztő kiadvány.

Victoria Stilwell: Kutyanevelés szeretettel - Amitől a kutya jól nevelt eb

Victoria Stilwell, a népszerű amerikai kutyatréner a legproblémásabb esetekre is tudja a megoldást! A szerző pozitív megerősítést előtérbe helyező, tudományos tényekkel alátámasztott módszere segíteni fog minden olyan gazdinak, aki nevelési problémákkal küzd, és különböző nehézségei támadtak a kutyájával. A kötet által ismertetett technikák megváltoztatják kutyánk viselkedését, érzéseit és tanulási folyamatait. Arra ösztönözhetjük kedvencünket, hogy próbáljon saját akaratából jól viselkedni. Számos hasznos tippet és trükköt sajátíthatunk el, amellyel megérthetjük kutyánk gondolkodását, hasznosíthatjuk a jutalomalapú kiképzés erejét és kiaknázhatjuk kedvencünk mélyen gyökerező ösztöneit. Ha megfogadjuk a szerző jó tanácsait, kutyánk hamarosan tele lesz önbizalommal, kommunikációja tisztábbá és érthetőbbé válik, s így minden eddiginél szorosabb köteléket alakíthatunk ki négylábú barátunkkal.

A könyv többek között a következő problémákat tárgyalja:
– felugrálás
– elszökés
– szünet nélküli ugatás
– a póráz rángatása
– agresszió
– viharfóbia.

Online megvásárolható a Libri és a Bookline webáruházakban. A vásárlás elindításához kattints a linkekre.

Victoria Stilwell: Kutyajó formában! – Amitől a kutya egészséges eb

232 oldal. 80 színes képpel illusztrálva.

Victoria Stilwell: Kutyajó formában! - Amitől a kutya egészséges eb

Az vagy, amit megeszel – ez a bölcs gondolat nem csupán az emberekre, hanem kutyáikra is igaz. Ha megvizsgáljuk, miből készülnek a boltokban kapható kutyaeledelek, rögtön megérthetjük, miért van olyan sok engedetlen, rossz magaviseletű kutya. És az sem csoda, hogy gazdijuk mozgásszegény életmódja miatt egyre több az elhízott kutyus.

Victoria Stilwell kutyakiképző, „A póráz két végén” című műsor ötletgazdája és műsorvezetője új kötetében megmutatja, mit kell tennünk, ha azt szeretnénk, hogy kedvencünk boldog, fitt és egészséges legyen. A szerzőtől megtudhatjuk, hogyan lehet könnyen és egyszerűen összeállítani kutyusunk számára a tökéletes étrendet, és meghatározni az ideális mozgásmennyiséget. Stilwell a tőle megszokott, szórakoztató stílusban veszi sorra a kutyák tipikus magatartásproblémáit, és többek között az is kiderül, mi a teendő, ha kedvencünk képtelen ellenállni az asztalunkon hagyott ínycsiklandó falatoknak.

Online megvásárolható a Libri és a Bookline webáruházakban. A vásárlás elindításához kattints a linkekre.

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete

352 oldal. Regény a kutya szemszögéből megírva. Felnőtteknek ajánlva.

Egy kutya négy élete

Minden kutya a mennybe jut… kivéve, ha elintézetlen feladatuk maradt itt, a Földön.

Mesés történetünk főszereplője egy aranyos kutyus, aki több életen keresztül próbál meg rájönni arra, hogy mi is életének a célja. Ez a kutyás történet más, mint a többi megszokott, aranyos kiskutyusokról szóló regény. Ez a történet az élet legalapvetőbb kérdésére keresi a választ: miért élünk vagyis mi a földi létünk értelme?

Hősünk, Bailey maga is megdöbbenve tapasztalta, hogy miután végigélte egy kóbor kutya tragikusan rövid életet és eltávozott a földi létből, egy lenyűgöző szépségű, aranyló szőrű kiskutyaként születik újjá. Az új lehetőséget kihasználva eljut a nyolcéves kisfiú, Ethan ölelő karjába, akivel számtalan lélegzetelállító kalandot élnek át, és közben Bailey megtanulja, hogyan legyen jó kutya.

Hősünk kalandja azonban nem ér véget azzal, hogy egy szerető család kedvence lett. Ismét újjászületik, és megint csak azt szeretné kideríteni, hogy képes lesz-e valaha is rájönni a létezése értelmére.

Bailey története szívet melengető, lényeglátó, és gyakran elképesztően mulatságos olvasmány. A történetben nem csupán négylábú barátunk számos életének megrázó és humoros kalandjait ismerhetjük meg, de feltárul előttünk az is, hogyan látja egy kutya az emberi viszonyokat.

A megragadó és magával ragadó gyönyörű történetből kiderül, hogy a szeretet halhatatlan, hogy hűséges barátaink örökre itt maradnak velünk, és hogy a földkerekségen minden teremtmény okkal született.

Online megvásárolható a Numero7 könyvesbolt oldalán. A vásárlás elindításához kattints a linkre.

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja

348 oldal. Regény a kutya szemszögéből megírva. Felnőtteknek ajánlva.

Egy kutya négy útja

Buddy egy jó kutya, aki miután számtalan kalandos életen át kereste küldetését, immár biztos benne, hogy végre megtalálta és teljesíti is azt. Mégis valahányszor végignézi, ahogy az eleven Clarity újból és újból bajba kerül, Buddy meggyőződik róla, hogy a lánynak szüksége van saját kutyára.

Amikor Buddy újjászületik, repes az örömtől, mikor Clarity, akiből azóta érdeklődő, de problémás tini lett, magához veszi. Azonban hirtelen elválasztják őket egymástól, és a kutya kétségbeesik: Vajon ezentúl ki viseli Clarity gondját?

Elbűvölő és szívmelengető történet reményről, szeretetről és a végtelen odaadásról. A kutya négy útja felveti a kérdést: vajon MI, EMBEREK gondoskodunk-e házi kedvenceinkről, vagy inkább ők mirólunk? A regény több mint egy újabb kedves kutyás könyv, főképp az örök hűségről és az akadályokat leküzdő szeretetről szól.

Online megvásárolható a Numero7 könyvesbolt oldalán. A vásárlás elindításához kattints a linkre.

Czifferszky István: Vava – Történetek kutyákról

222 oldal. Elbeszélések.

Czifferszky István: Vava - Történetek kutyákról

A polihisztor szerzőt irodalmi berkekben elsősorban jeles vadászíróként tartják számon. Jelen gyűjtemény elbeszélései az ember legjobb barátjáról, a kutyáról szólnak, aki kiváló, okos, hűséges, és ha kell, önfeláldozó társa az embernek, vagy éppen magányos hős, ha a sors úgy hozza.

Czifferszky István sokra tartotta a kutyát, de leginkább a kutya és gazdája kapcsolatát, melyet sorskötésként definiált a címadó elbeszélésben: „a sorskötés, az a kötés, ami csak ember és kutyája közt lehetséges, ha egymáshoz valók”. Ilyen kötés van Vava és gazdája, vagy Jancsi, a gátőr fia és egy hatalmas újfundlandi között, akit a kisfiú maga ment ki az áradó Dunából a „Kutya az árban” című elbeszélésben. A kötetben nemcsak a sorskötés kialakulásáról olvashatunk, hanem arról is, amikor ez a kötés valamilyen ok miatt megszakad, mint például a „Nagyrablóban”, vagy pedig kibővül, adott esetben egy kisbáránnyal (A sete bárány és a kuvasz). A záró elbeszélés pedig egy nagyon kedves és mulatságos példája a sorskötésnek, ahol egy öregemberről a kutyája „gondoskodik”.

Online megvásárolható a Vadászkönyv oldalán. A vásárlás elindításához kattints a linkre.

Brad Steiger – Sherry Hansen Steiger: Csodálatos elbeszélések kutyákról

262 oldal. Novellák és elbeszélések.

Brad Steiger - Sherry Hansen Steiger: Csodálatos elbeszélések kutyákról

A gyűjtemény hatvan olyan hétköznapi kutyáról szól, akik bebizonyították magukról, hogy csodákra képesek. Olvashatunk kis termetű, fajtatiszta kutyákról, akik útonállókat tartóztatnak fel; rendkívül gyors észjárású ebekről, akik egész családokat mentenek meg életveszélyes tüzekből, és olyan kitartó vándorokról is, akik hazatérnek akár több száz kilométer távolságból is, veszélyes körülményeket leküzdve. Olvashatunk szívszorító történeteket is, amelyekben a kutyák a fizikai világ határain túlról kommunikálnak – és teremtenek kapcsolatot – gazdáikkal.

Online megvásárolható a Booker és a Bookline könyváruházakban. A vásárlás elindításához kattints a linkekre.

Gerald Durrell: A legszebb kutyatörténetek

264 oldal. Kutyákról szóló történetek, novellák.

Gerald Durrel: A legszebb kutyatörténetek

Kutyákról sokan és sokféleképpen írtak már, kedvelt hősei a legtöbb művészeti ágnak. A hűséges négylábú barátainkról szóló, Gerald Durrell előszavával megjelent kötet szinte csak angolszász szerzők műveit tartalmazza. A szerző e szavakkal mutatta be a könyvet:

„Azt hiszem, a kutya egyike az ember legsikeresebb háziasítási kísérleteinek. Voltaképpen magán a természeten is túltettünk, mivel mesterkedéseink nyomán több olyan kutyafajta jelent meg, mint amennyi a természetben található. A legelképesztőbb variációit mutatják a színek, formák, méretek tekintetében, az ír farkaskutyától és a masztifftól, a kínai palotapincsiig és csivaváig. Tokájuk van, ráncosak, a fülük lekonyul, vagy felfelé mered, megkurtított a farkuk vagy szőrpamacsként ide-oda lengő. Léteznek barnák, feketék, aranyszínűek vagy pettyezettek, akár a fürjtojás – mint például, a dalmata. Egy azonban, légyen bármilyen sokféle is a külsejük, közös bennük: rendkívül fejlett személyiségek. Nincs két kutya, amelyik egyforma lenne, mint ahogyan ezek a nagyszerű történetek is bizonyítják majd.

A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül, ám ez csak akkor igaz, ha nem kezdjük isteníteni őket. Megvan a magukhoz való eszük és bölcsességük. Találkoztam jó kutyákkal és rossz kutyákkal, butákkal és intelligensekkel, de soha nem voltam kutya nélkül. Ahogyan a görögök mondják, egy ház nem otthon addig, míg fecske nem fészkel az eresz alá, ugyanúgy azt tartom, hogy egy ház attól lesz otthon, ha van benne kutya. Úgy vélem, ez a könyv ékesen bizonyítja, milyen hihetetlenül sokoldalú és elbűvölő állatok a kutyák. Olvassák és élvezzék e néhány történetet, a legkiválóbbakat azok közül, amelyeket kutyákról valaha is írtak.”

Online megvásárolható a Bookline és a Shopline webáruházakban. A vásárlás elindításához kattints a linkekre.

Az ember legjobb barátja – világhírű kutyatörténetek

333 oldal.

Az ember legjobb barátja - Világhírű kutyatörténetek

A betűéhes ember kb. tízezer könyvet tud elolvasni életében. Ám száz és száz emberélet sem lenne elegendő ahhoz, hogy végigolvassuk mindazt, amit a kutyákról leírtak – Homérosztól Csehovig, Karinthy Frigyestől Thomas Mannig. Ebből a könyvtárakat megtöltő gazdag irodalomból merített válogatásunk: a világ legjobb kutyatörténeteiből…

Online megvásárolható az Animare webáruházban. A vásárlás elindításához kattints a linkre.

Kovács Violetta: A kutyaszív hangjai

116 oldal.

Kovács Violetta: A kutyaszív hangjai

Kilenc szomorú, vidám, hihetetlen és igaz történet a kutyáról, az emberről és kettőjük barátságáról.
Ki ne hallott volna már Mancsról és Vikingről, a két ismert mentőkutyáról, ki ne látta volna már Rex felügyelőt akcióban, és ki ne hallotta volna már hírét Kántornak, az egykori legendás rendőrkutyának? Mindannyian találkoztunk már vakvezető kutyával, vagy olyannal, aki mozgássérült gazdájának segít. És sokunkat nagyon szoros, baráti szálak fűznek kedves, négylábú társainkhoz. A kutyák, csakúgy, mint az emberek, különbözőek, igazi egyéniségek. Néha emberfeletti teljesítményekre képesek, néha látnak és hallanak helyettünk, néha pedig csak odaadó és hű társaink. Kovács Violetta könyve, „A kutyaszív hangjai”, róluk szól, és rólunk, emberekről. Történetek arról, hogyan élnek velünk és hogyan segítenek minket az olyan ismert kutyák, mint Mancs, vagy Rex felügyelő, vagy az eddig ismeretlen, de gazdáik számára nélkülözhetetlen társak.

Online megvásárolható a Bookline webáruházban. A vásárlás elindításához kattints a linkre.

Kovács Violetta: Csodálatos kutyavilág

160 oldal.

Kovács Violetta: Csodálatos kutyavilág

Kovács Violetta nagy sikert aratott kutyakönyveiben – „A kutyaszív hangjai”, „Kutyahűség”, „Kutyakommandó” – már bizonyította nem szűnő rajongását négylábú társaink iránt. Most a régiek mellé újabb szívszorító történeteket írt a kutyák hűségéről és bátorságáról, és kiderítette, hogyan folytatódott „A kutyaszív hangjaiban” megismert emberek és kutyák sorsa.

Online megvásárolható a Bookline webáruházban. A vásárlás elindításához kattints a linkre.

Kovács Violetta: K9 kommandó – Rendőr- és katonakutyák Berlintől New Yorkig

224 oldal.

Kovács Violetta: K9 kommandó

„Négylábú hősökről – a világ legjobb rendőr és katonakutyáiról – szól a „Kutyahűség” és „Kutyakommandó” szerzőjének új könyve.
A lélegzetelállító, izgalmas és igaz történetek Berlintől New Yorkig mutatják be a K9-es kutyák életveszélyes munkáját. Az afganisztáni és iraki hadszíntértől kezdve a S.W.A.T.-kommandóig nyomon követhetjük ezeknek a nagyszerű kutyáknak a munkáját. A könyvet egyedülálló – akciók közben készült – fotók illusztrálják.

A könyv megvásárlásával a sintértelepre került német juhászkutyák mentését támogatod!

Online megvásárolható a Booker webáruházban. A vásárlás elindításához kattints a linkre.

Adam David Russ: Véreb egyenruhában

240 oldal. Dokumentumregény.

Adam David Russ: Véreb egyenruhában

Egy könyv arról, hogyan tudja egy fantasztikus, kiváló képességű kutya segíteni a rendőrség munkáját. Humoros, kalandos… Remek olvasmány!

Főszereplőnk Mike Serio és kutyája JJ. De JJ nem akármilyen kutya volt, hanem egy igazi véreb. Mike és JJ Salt Lake City-ben éltek és dolgoztak, bár a történetük természetesen nem ilyen egyszerű. Gondoljuk csak végig, melyik kutyafajta az, amelyik egyből eszünkbe jut, ha megkérdezik, hogy rendőrkutya? Tízből kilencen rávágnák, hogy a német juhász az. Na, hát nem tévedünk nagyot, mert a rendőri szervek is nagyon sokáig csak ezt az álláspontot fogadták el. Serio rendőr lesz az, aki bepróbálja bizonyítani, hogy egy véreb igenis hasznos lehet a rendőrség számára. Eleinte nem nagyon hisznek neki és a többi kutyás rendőr sem kedvelte meg túlságosan, de az idő és JJ eredményei bebizonyítják, hogy a vérebek igenis alkalmasak a rendőri munkára. Sok történetet olvashatunk, amiket JJ-nek sikerült megoldani és olyanokat is amelyeket sajnos nem sikerült megoldania. Itt megállnék egy pillanatra, a megoldatlan eseteknél, valahogy a médiában mindig nagyobb hangsúlyt kaptak, ami sem a rendőröknek, sem a kutyáknak nem tett jót.

A könyvből nagyon sokat meglehet tudni a rendőri munkáról, sőt a kutyás rendőrök munkájáról. Amellett, hogy a média jobban odafigyel, az olyan esetekre, ahol bevetik a kutyákat, még a munkájuk is veszélyesebb, mivel a pórázt kell tartania, a fegyvere helyett. JJ története egy sikersztori, akinek köszönhetően sikerült egy sztereotípiát levetkőzni és egy hatékony „eszközt” kihasználni.” Szinte a születése pillanatától fogva tudni lehetett, hogy tehetségesebb, mint a többiek. Még kétéves sem volt, amikor elkapta az első bűnözőt, és a testületnél eltöltött kilenc éve alatt betörők, erőszaktevők, drogdílerek, eltűnt gyermekek és gyilkosok nyomát kutatta; közel háromszáz utahi bűnelkövetőt segített börtönbe juttatni. Jessie Junior – a barátainak csak JJ, hivatalosan Michael Serio rendőrtiszt nyomozótársa, a rosszfiúk szerint „”az az átkozott dög”” – előtt az USA nyugati felében alig, Utahban pedig egyáltalán nem alkalmaztak vérebeket rendőrkutyaként. Bár JJ nem emelhette fel szavát eme igazságtalanság ellen (noha sokan úgy jellemezték: „olyan hangja van, mint egy ködkürtöt nyelt oroszlánfókának”), a teljesítménye meggyőzte a kétkedőket.”

A szerző, Adam David Russ, a Blue Moon Literary & Art Review segédszerkesztője. Novellái díjakat nyertek a Writer’s Digesttől, a The Baltimore Reviewtól és a New Millenium Writingstől, valamint szerepeltek a Stories on Stage című műsorban. Adam, katonaszülők gyermeke, a Békehadtest önkéntese, közgazdász és matematikatanár, jelenleg pedig következő könyvén dolgozik. Észak-Kaliforniában él feleségével és fiával.

Online megvásárolható a Bookline webáruházakban. A vásárlás elindításához kattints a linkekre.Kérlek, oszd meg ezt a bejegyzést barátaiddal és más kutyabarátokkal is, mert számukra is hasznos lehet! Köszönjük! 🙂.További hasznos és értékes cikkek a kutyák szerelmeseinek a szerző hivatalos honlapján tekinthetők meg.

Keresd Vámosi Ildikó kutyás cikkíró, szerző hivatalos honlapját:
Http://ildikovamosi.hu/

🙂 Köszönöm, ha megtisztelsz a látogatásoddal! 🙂