fbpx

Mancs program, avagy KRESZ oktatás kutyával

Mancs-hir

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egy kutya segítségével speciális módszert dolgozott ki arra, hogy már az óvodában és alsó tagozatban megismerkedhessenek a gyerekek az alapvető közlekedési szabályokkal.

Egy Mancs névre hallgató, rendkívül intelligens kutya adottságait kihasználva a KRESZ táblákból frizbit készítettek, amelyeket Mancs elkap, a gyerekek által adott helyes választ követően.

Az egyik legfontosabb szabály a gyerekek szempontjából, hogy biztonságosan keljenek át a gyalogosátkelőkön. A bemutatóban a rendőt Mancs kutyus közreműködésével reprezentálja, hogy miként kell helyesen átkelni az úttesten, majd kutya lábnyomokat festenek a járdára az intézmények közelében lévő gyalogos átkelőhelyeknél, így a gyerekeket emlékeztessék a Mancstól tanultakra.

A szerző Minden bejegyzés megtekintése

Kovács István

Kovács István vagyok, a kutya-portal.hu-t üzemeltetője, gyerekkorom óta kutyaszerető kutyatulajdonos. Szeretném webes tudásomat a kutyások, tenyésztők és állatorvosok szolgálatába állítani.

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: