A World Dog Show minden évben a kutyakiállítások csúcspontja. Ez a kiállítás a világ legnagyobb kutyás showja, melynek utolsó napján kerül kiválasztásra a Világ Legszebb Kutyája. A 2014-es évben a Finn Kennel Klubot érte az a megtiszteltetés, hogy otthon adhat a Világ legnagyobb kutyás rendezvényének, a Világkiállításnak.

World Dog Show 2014 Trailer I.:

A Finn Kennel Klub első alkalommal 1998-ban látta vendégül a világ kutyásait a World Dog Show keretein belül. Akkor több mint 16 500 kutya nevezését regisztrálták a világ rendezvényre, a kiállítók kutyáikkal 45 különböző országból érkeztek és a showt megtisztelte mintegy 60 000 látogató is.16 év elteltével kapta meg a Kennel Klub újból a lehetőséget, hogy Világ Kutya Kiállítást rendezhet. A 3 napon át tartó rendezvényen 31 különböző országból érkező 116 Nemzetközi küllembíró fogja minősíteni a felvezetett kutyákat a ringekben, amelyek közül 30 küllembíró a Finn Kennel Klubot fogja képviselni.

A statisztika minden fajtára vonatkozólag megtekinthető>>.

Nevezési információk és határidők:

Első nevezési határidő
2014. május 05.-ig
Második nevezési határidő
Május 06. – Június 16. között
Harmadik nev. határidő
Június 17. – Június 30. között – csak online
Utolsó nev. határidő
Július 01. – Július 09. között – csak online
Első kutya 75 € 85 € 95 € 120 €
További kutyák 60 € 75 € 95 € 120 €
Kölyök és Baby 50 € 50 € 50 € 50 €
Kutyapárok 30 € 30 € 30 € 30 €

A World Dog show bírálatainak fajtacsoportonkénti elosztása ekként alakul:

Augusztus 08.-án, pénteken kerülnek bírálatra a II-es, a IV-es és a VIII.-as fajtacsoportok kutyái.
II.-es Fajtacsoport bírói lista>>
IV.-es Fajtacsoport bírói lista>>
VIII.-as Fajtacsoport bírói lista>>

Augusztus 09.-én, szombaton, a III-as, az V.-ös, a VI-os és a X-es fajtacsoport kutyáinak bírálataira kerül sor.
III.-as Fajtacsoport bírói lista>>
V.-ös Fajtacsoport bírói lista>>
VI.-os Fajtacsoport bírói lista>>
X.-es Fajtacsoport bírói lista>>

Augusztus 10.-én, vasárnap, a zárónapon az I.-es, VII-es és a IX-es fajtacsoportok kutyáit bírálják.
I.-es Fajtacsoport bírói lista>>
VII.-es Fajtacsoport bírói lista>>
IX.-es Fajtacsoport bírói lista>>

Online nevezés indítása>>

A Világkiállítás helyszíne Helsinkiben a Kiállítási és Konferencia Központ lesz. A Helsinki Kiállítási és Kongresszusi Központ a legnagyobb ilyen létesítmény Finnországban. Központi elhelyezkedésének köszönhetően könnyű hozzáférést biztosít minden résztvevő számára. A Kiállítási Központban 7 nagy kiállító terem és 40 különböző méretű konferencia terem található. Minden évben több száz rendezvényt tartanak a központban, találkozókat, szemináriumokat, konferenciákat. Évente több mint egymillió ember vesz részt a különböző rendezvényeken.
Messukeskus, a Nemzetközi Kiállítási és Konferencia Centrum hivatalos honlapja>>
Messukeskus, a Nemzetközi Kiállítási és Konferencia Centrum, virtuális megtekintés>>

A Finn Kennel Klub 1889-ben alakult és a skandináv régió legrégebbi kutyás Szervezete. A Klub ernyő Szervezetként működik, amelybe 1800 különböző kutyás Klub tartozik és összesen 150 000 tagja van. A Kennel Klub, mint a legnagyobb kutyás Szervezet megosztja a fontos információkat a tag Szervezetekkel, figyeli a vonatkozó jogszabályokat és képviseletet ad a Nemzetközi Szervezetekben. A Finn Kennel Klub célja, hogy támogassa az egészséges kutyákkal történő fajtatiszta tenyésztés fontosságát. Finnországban összesen 650 000 kutya él, ebből a fajtatiszta kutyák aránya 80 %. Több, mint 300 fajtát tartanak nyilván és minden fajtának van saját Fajtaklubja vagy Egyesülete. A Klub 50 000 kutyát regisztrál évente.
A Kennel Klub Magazinja, az „Our Dogs” Finnország legnagyobb kutyás folyóirata, amely megjelenik évente 10 alkalommal, népszerű riportokkal, kiállítási beszámolókkal, kutyafajták és tenyésztők bemutatásával 380 000 olvasót vonz.
A Kennel Klub központja Brüsszel mellett található és 40 dolgozó segíti adminisztrációval a munkáját. A Kennel Klub és leányvállalatai forgalma évente 10 000 000 €.
A Finn Kennel Klub hivatalos honlapja>>

Welcome to Helsinki! World Dog Show 2014 Trailer 2.:

A World Dog Show városa Helsinki. Helsinki Finnország fővárosa, a Balti-tengerben található és több mint félmillió lakosa van. A várost 1550-ben alapították és 1812-ben lett Finnország fővárosa. Helsinki a modern európai kultúra városa, egy zseb méretű metropolisz, amelyet gyalogosan is könnyű felfedezni. Helsinki kiváló kapcsolatokat ápol Finnország és a világ nagy városaival. A Helsinki Vantaa repülőtér az európai repülőterek között a legjobb helyre került az elmúlt évtizedben, úgyis, mint Európa kapuja Ázsia felé. A legtöbb turisztikai látnivaló a városközponttól rövid sétával megközelíthető, és ha az ember elfárad, felülhet a tömegközlekedési eszközökre.
Helsinki az egyik legbiztonságosabb európai város, köszönhető ez a funkcionális várostervezésnek, barátságos és tiszta lakosokkal és látogatókkal. Az élelmiszer-higiénia és az ivóvíz biztosítása a legmagasabb rendű. Mind Helsinkinek, mind az itt élő lakosoknak van egy különleges személyisége és bája, amelyet könnyű megismerni. Az emberek nyitottak és egyszerűek. Tanulmányok kimutatták, hogy a látogatók igazán értékelik Helsinki egyedülállóan többnyelvű lakosait.
Helsinki hivatalos honlapja>>

Minden kutyást, kiállítót, látogatót, vendéget szeretettel vár és fogad a Finn Kennel Klub 2014-ben egy 3 napos izgalmakban és látványos programokban bővelkedő Világ Kutya Kiállításra!
A World Dog Show 2014 hivatalos honlapja>>
Official Facebook oldal>>

Világkiállítás délelőtti programjai, délután a BIS program is nyomon követhető online a Eukanuba live streaming segítségével.Ha kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, ajánlom figyelmedbe a szerző hivatalos honlapját, ahol az elmúlt évek kutyakiállítási naptárjai, a 2020. évi hivatalos MEOESZ kutyakiállítási naptár és  az összes 2020. évi MEOESZ kutyakiállítás magyar és angol nyelvű ajánlója a már megszokott formában lesz elérhető!

Keresd Vámosi Ildikó kutyás cikkíró, szerző hivatalos honlapját:
Http://ildikovamosi.hu/

🙂 Köszönöm, ha megtisztelsz a látogatásoddal! 🙂