Olvassa el a kiállítás beszámolóját >>

A MEOE Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezete CAC Nemzeti kutyakiállítást rendez a meteorológiai nyár első napján, 2014. Június 01.-én. A C.A.C kiállítás a már megszokott helyszínen, a régi hagyományokat őrző Sóstói Múzeumfalu területén kerül megrendezésre.

A Szabolcsi régió legjobban működő Ebtenyésztő Szervezete a Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezet, mely több mint 20 éve rendez folyamatosan kutyakiállításokat, illetve a 2000-es évektől kezdődően szinte minden évben rendezett kutyakiállítást (nagy megelégedésünkre, mivel Szabolcs megyeiek lévén mi is részt vettünk több alkalommal is és élveztük nagyon – a szerk.).

Elmondható, hogy évről évre nagy tömegeket vonz a Sóstói Múzeumfaluban rendezett kiállítás, egyrészt a különleges helyszín miatt, másrészt az enyhén nyárias, kellemes időjárásban élvezet „együtt kutyázni” és találkozni a többi kutyát szerető kiállítóval. A Nyíregyházi Szervezet által rendezett CAC kutyakiállítások különleges hangulata megfogja a kiállításon résztvevő kiállítókat és a kilátogató vendégeket egyaránt.

A kiállítás külön aktualitása a Babicz József emlékdíj átadása. Babicz József, sok éven át a nyíregyházi Szervezet Elnöke volt, ezen kívül, több mint húsz évet foglalkozott a Német Juhászkutya fajtával, tenyésztette és kiképezte őket, valamint Német Juhászkutya fajtaspecialista bírói vizsgával is rendelkezett, külföldi kiállításokon is eredményesen bírálta a fajtát. 2008-ban hunyt el hírtelen. Helyét a Német Juhászkutyák képzésében, majd 2011 augusztusától a Szervezet Elnöki tisztében fia, Babicz Csaba vette át.

A jelenlegi vezetőség tenyésztőkből és munkakutyás fiatalokból áll és így együtt azért is dolgoznak, hogy a fiatalabb nemzedéket már gyerekkortól kezdődően bevonják a kutyázásba, hogy megismertessék a gyerekekkel a felelős állatszeretetet és állattartást. A Szervezet „Kutyabajnok” Kutyaiskolája az egyik legjobb forrása ennek, ahol a kutyát szerető családok, emberek és gyerekek is találkoznak, és együtt tanulnak a kutyáikkal. Az iskola növendékei között szinte minden korosztály megtalálható, a 10 éves gyermektől, a 60 éves felnőttig. A Kutyaiskola viselkedési és szocializációs valamint engedelmességi tréninggel segíti a kutyatartókat, megtanítják az iskola növendékeit szeretettel és türelemmel kutyázni. A foglalkozásokra vasárnap délelőttönként kerül sor. A „Kutyabajnok” Kutyaiskola szívesen vesz részt különböző rendezvényeken is fegyelmező és őrző-védő bemutatókkal, amik nagyon népszerűek a nézők körében.

A „Kutyabajnok” Kutyaiskola az alábbi programokkal várja a tanulni vágyó kutyásokat:

A 2014. évi CAC Nemzeti kutyakiállításhoz kapcsolódó színes kutyás programok keretében a kiállítók és a vendégek megtekinthetik a megyei RKF kutyás bemutatóját valamint a helyi kutyaiskola csoportjának agility bemutatóját is. A Szervezők a kiállításra már reggel 7 órától várják a kiállítókat és a látogatókat egyaránt, a kiállítás megnyitása 9 óra 30 perckor kezdődik, a bírálatok körülbelül 10.00 órakor indulnak a ringekben. A kutyás bemutatók délután 13 óra 30 perctől kezdődően 14 óra 30 percig tartanak. A Best In Show 14 óra 30 perctől veszi kezdetét, amin a győztes kutyák vonulnak fel és közülük választják ki a kiállítás legszebb kutyáját.
A 2014. évi CAC kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük:

Információk kiállítóknak:

Nevezési felhívás:

Bírói lista:

Vezető bíró: Erdős László
I. fajtacsoport Balázsovits Jánosné Komplett (kivéve Német Juhászkutya)
I. fajtacsoport Szabó Sándor (Nyh.) Német Juhászkutya
II. fajtacsoport Balázsovits Jánosné orosz fajták
II. fajtacsoport Török János boxer, doberman, dogo argentino, schnauzerek, német dog, hovawart, landseer, leonbergi, új foundlandi, rottweiler, szent bernáthegyi
II. fajtacsoport Erdős László fel nem sorolt fajták
III. fajtacsoport Szabó Sándor (Db.) Komplett
IV. fajtacsoport Juhász Csilla Komplett
V. fajtacsoport Juhász Istvánné Komplett
VI. fajtacsoport dr. Váczi-Balogh Zsuzsanna Komplett
VII. fajtacsoport dr. Váczi-Balogh Zsuzsanna Komplett
VIII. fajtacsoport dr. Váczi-Balogh Zsuzsanna spánielek
VIII. fajtacsoport Kiss Zoltán retrieverek
IX. fajtacsoport Bánhidi Pálné Komplett
X. fajtacsoport Juhász Csilla Komplett

Nevezési határidő: május 04.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyésztési nagydíj, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
A *- gal jelölt mezők kitöltése után, fel kell tölteni a nevezendő kutya iratmásolatait (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata). Ha minden *- gal jelölt mező kitöltésre került valamint az iratmásolatokat is feltöltöttük, a „Jelentkezés elküldése” gombra kattintva küldhetjük el a nevezésünket. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2014. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a MEOE Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezetének bankszámlaszáma:
MKB RT. 10300002 – 10525883 – 49020012.
A megjegyzés rovatba minden esetben fel kell tüntetni a nevezési lapon szereplő e-mail címet, valamint a befizetett összeget – ez alapján fogják tudni beazonosítani a nevezett kutyát.

Nevezési cím postai feladás esetén:
MEOE Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezete
Nyíregyháza 2.
Pf.: 23.
4402

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi email címen:
meoenyir@webmail.hu

Illetve az alábbi telefonszámon:
+36 30 377 7937.

Helyszín:

További információk a MEOE Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezetének hivatalos weboldalán>>.

Nyomon követhetjük a MEOE Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezetét a hivatalos Facebook oldalán is>>.

A Szervezet honlapján sok szép fotót láthatunk az elmúlt évek kiállításaiból válogatva, megtekinthetők a Galériában>>.

A MEOE Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezet „Kutyabajnok” Kutyaiskolájának hivatalos honlapja megtekinthető>>.

A Kutyaiskola foglalkozásain készült fotók megtekinthetők a Galériában>>.

A 2012-es Nyíregyháza CAC kutyakiállításról az Ebugatta Televízió által készített videó felvétel megtekinthető:

A 2012. évi Nyíregyháza CAC kutyakiállításról a Kölcsey Televízió által készített videó felvétel megtekinthető:

A 2010. évi Nyíregyházán rendezett Magyar Fajta CAC kutyakiállításról az Ebugatta Televízió videó felvétele megtekinthető:

A 2009. évi Nyíregyháza CAC kutyakiállításról készített Ebugatta Televízió videó felvétele megtekinthető:

A 2008. évi Nyíregyháza CAC kutyakiállításról az Ebugatta Televízió által készített videó felvétel első része megtekinthető:

A 2008. évi Nyíregyháza CAC kutyakiállításról az Ebugatta Televízió által készített videó felvétel második része megtekinthető:

A Kutyakiállítás városa Nyíregyháza, mely Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelye és Magyarország 7. legnagyobb városa, a Nyírség gazdasági és kulturális központja is egyben. Az 1990-as évektől folyamatosan fejlődő város turisztikai szempontból is kiemelkedik az ország keleti régióinak városai közül. Belvárosi látnivalói közül a legjelentősebbek a Városháza, a Korona Szálló, a Megyeháza, a Móricz Zsigmond Színház, a Jósa András Múzeum, a Római Katolikus, a Görög Katolikus, a Református és az Evangélikus templomok, valamint a Tuzson János Botanikus kert, mely a Nyíregyházi Főiskola területén található.

A város környéke vonzza a természet szerelmeseit is. A Sóstói Parkerdőt, a Városligetet és a Bujtosi Tó környékét a természet szeretetétől vezérelve számtalan kiránduló keresi fel évente. Az ide látogató vendégeknek kellemes felüdülést ígér minden évszakban a Sóstói Gyógyfürdő, mely az üdülni és gyógyulni vágyók kedvelt pihenőhelye.

Nyíregyháza – kicsit másképp:

Nyíregyháza Sóstó képekben:

Sóstó üdülőövezetében található a Nyíregyházi Állatpark (Sóstó ZOO), az ország legnagyobb állatparkja, melyben 500 faj 5000 egyedét tekinthetjük meg a természeti élőhelyükhöz hasonló környezetben. Az Állatpark 24 hektáron terül el, mely az itt megtalálható természeti kincseket érintetlenül hagyva illeszkedik a környezetébe. Az Állatparkban földrészenként elhelyezve csodálhatjuk meg az állatokat. Az elrendezés célja az volt, hogy a látogatók végigjárhassák a Földet és így megismerhessék az egyes földrészek állatvilágát. Az Állatpark fontosnak tartja az élőhelyek megóvását, ezért a helyi természetvédelmi szervezetekkel együtt dolgozik a védett és fokozottan védett fajok sérült egyedeinek mentésében és gyógyításában. Az Állatpark minden korosztály számára képes újat mutatni és tanítani. A látványos ismeretterjesztő és kulturális programjaik segítségével fokozottan odafigyelnek a gyerekek állatszeretetre való ösztönzésére, tanítására.

A Nyíregyházi Állatparkot és Ócenáriumot bemutató videó megtekinthető:

A Nyíregyházi Állatparkban tett látogatásról készült videó megtekinthető:

A Nyíregyházi Állatparkban jártunk:

A CAC kutyakiállításnak hagyományosan, évről évre a Nyíregyháza Sóstófürdőn található Múzeumfalu ad otthont. Ilyenkor a régi házak udvaraiban, a tornácokon, a portákhoz vezető utakon is „kutyások” százaival találkozhatunk.
Az 1979-ben megnyílt szabadtéri Múzeumfalu Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tájegységeinek jellegzetes építészetével, hagyományaival igazi látványosságot ígér az ide látogató vendégeknek, népi építészetének legszebb darabjait itt csodálhatjuk meg. A Múzeumfaluban betekintést nyerhetünk a régi időkből egy iskolába, szatócsboltba és kocsmába is. A Múzeumfalu a megye néprajzi múzeuma is egyben, mert itt található a Jósa András Múzeum teljes néprajzi gyűjteménye.
A Múzeumfaluban sok különböző és változatos programmal találkozhatunk szinte egész évben, ezen kívül állandó kiállításokkal is várják az idelátogató vendégeket. 1996-ban a Múzeumfalu elnyerte az „Év Múzeuma”, 2006-ban pedig a „Családbarát Múzeum” címet.

A Múzeumfalu képekben megtekinthető:

Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni a kiállításra kilátogatni szándékozó vendégeket, családokat a parkolási és belépési díjak mértékével kapcsolatosan:
A MEOE Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezet Elnökének tájékoztatása szerint a nyíregyházi CAC kutyakiállításra a belépőjegy ára gyermekeknek egységesen 500.- Ft, a belépőjegy ára felnőtteknek egységesen 1000.- Ft.
A parkolási díj egységesen 1000.- Ft.

Minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a MEOE Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezete a meteorológiai nyár első napján egy különleges és színes CAC kutyakiállítással!