Olvassa el a kiállítás beszámolóját is >>

A békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület (volt MEOE békéscsabai Szervezete) a tavalyi évben elnyerte a jogot egy nemzeti CAC kutyakiállítás megrendezésére a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségétől. A CAC kutyakiállítás 2014. április 05.-én kerül megrendezésre Békéscsabán, a Pósteleki Kastélyparkban.

A volt MEOE békéscsabai Szervezete anno már az 1990-es évek elején is rendezett CAC kutyakiállítást. Az 1993. évi nemzeti kiállítás helyszíne szintén a Pósteleki Kastély parkja volt, amely ebből a régi katalógus borítóból is látható.

A 2000-es évek elejétől a kiállítás helyszíne átkerült a Városi Sportcsarnok területére. A 2011-es év volt a fordulópont, amikor már a kiállítás újból a Pósteleki Kastélyparkban került megrendezésre.

Információk kiállítóknak:

Nevezési felhívás:

Bírói lista:

Program:

Nevezési határidő: április 05.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyésztési nagydíj, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Online nevezés indítása>>.

Regisztrációt követően a személyes adatokat illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentumainak másolatait (törzskönyv másolat mindkét oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van valamint a befizetett csekk vagy banki átutalás bizonylatának másolata) kell felvinni, és csak ezután jöhet az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, ha a nevezés díja ténylegesen utalásra került!

Postai nevezés esetén a nevezési lap letölthető >>

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2014. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület bankszámlaszáma:
Szeghalom és Vidéke Takarékszövetkezet – 54000148 – 11030317
A megjegyzés rovatba minden esetben fel kell tüntetni a nevezési lapon szereplő e-mail címet, valamint a befizetett összeget – ez alapján fogják tudni beazonosítani a nevezett kutyát.

Nevezési díjat postai feladás esetén a következő címre kell fizetni:
Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület
Békéscsaba
Botyánszki u. 56.
5600

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hód-Dog Kutyabarát Egyesület
Hódmezővásárhely
Pf.: 1.
6801

A kiállítással és a nevezéssel kapcsolatos további információk megtekinthetők a Hod-Dog.hu oldalán >>.

Illetve a Békécsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület hivatalos honlapján>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi információs telefonszámon:
+36 62 228 238.

A Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület a nemzeti CAC kiállítás helyszínéül – mint már 2011-ben is – a Pósteleki Kastély parkját választotta. A 15 hektáros történeti kertet Békés megye egyik legszebb parkjaként tartják számon, meghatározó fái a kőris és a tölgy. A neobarokk Kastélyt az 1900-as évek elején építették. A kastély tulajdonosa a Wenckheim család volt, akik a későbbi politikai körülmények miatt elmenekültek a kastélyból, így az a fosztogatók prédájává vált. A mai időkben a Kastély romos állapotban található és a parkkal egyetemben felújításra szorul. Az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap jóvoltából a Kastély és parkjának felújítása talán már az idén elkezdődhet.

A romos állapotú Pósteleki Kastélyparkról készült videó megtekinthető:

A 2011. évi békéscsabai kutyakiállításról láthatunk életképeket ebben a videóban:

Minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület egy színvonalas CAC kutyakiállítással!