Olvassa el a kiállítás beszámolóját is >>

Az év legszebb hónapjának soron következő CAC nemzeti kutyakiállításán a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesület Karcagi Önálló Jogú Szervezetének jóvoltából vehetünk részt 2014. május 04.-én. A CAC kiállítás rendezési jogát a Szervezet a tavalyi évben pályázat útján nyerte el az anyaegyesülettől, a MEOE-től. A CAC kutyakiállítás helyszíne, Karcag belvárosi részében, a Zuglógerben található Liget utca.

A kunsági régió legjobban működő ebtenyésztő Szervezete, a Karcagi Önálló Jogú Szervezet 1971-ben alakult. A megalakulást követő években tagsága folyamatosan bővült, a Szervezet pedig évről évre fejlődött. Így hamarosan aktuálissá vált egy kutyaiskola létrehozása is hozzáértő kutyakiképzőkkel, oktatókkal. A kutyaiskola sok éve sikeresen működik és ma már a régió legjobban felszerelt iskolájaként tartják számon.

Az Egyesület a 2008-as év végén egy megfiatalodott, új testülettel állt fel és egy új szellemiséggel, fiatalos lendülettel kezdtek el dolgozni.
Ennek eredményeképpen a 2010-es évben sikeres CAC kutyakiállítást, majd pár hét elteltével egy Táj Kutya bemutatót is rendeztek, melyen lehetőséget biztosítottak a kutyát szeretők számára a fajtatiszta törzskönyvvel nem rendelkező, illetve keverék kutyák bemutatására is. Ez a Táj Kutya bemutató kiállítás minden év nyarán megrendezésre kerül a Szervezet felvezetésével, melyet kutyás bemutatók is színesítenek és a már említett törzskönyvvel nem rendelkező fajtatiszta valamint keverék kutyák is bírálatra kerülnek.

A 2010-es sikeres CAC kutyakiállításnak köszönhetően a Szervezet 2012-ben is CAC kiállítást rendezhetett, illetve az idei évben is rendezhet. A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete Karcagi Önálló Jogú Szervezetének céljai között szerepel már gyerekkortól kezdve a jövő kutyás nemzedékének bevonása a kutyás programokba, a fiatalok körében népszerűsíteni a kutyatartást, megismertetni velük a kutyák és a kiállítások színes világát, a tenyésztést, továbbadva a tudást, amellyel rendelkeznek, kinevelve ezzel a jövő kutyás nemzedékét.

A 2014. évi CAC kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük:

Információk kiállítóknak:

Nevezési felhívás:

Bírói lista fajtacsoportonként

FCI I. fajtacsoport magyar pásztorok Antal Ferenc
FCI I. fajtacsoport német juhász, fel nem sorolt fajták Dr. Váczi-Balogh Zsuzsanna
FCI II. fajtacsoport német boxer sárga, német boxer csíkos, schnauzerek Erdős László
FCI II. fajtacsoport angol bulldog,angol masztiff, nápolyi,pireneusi,tibeti masztiff,bullmasztiff,hovawart,leonbergi,landseer, új-foundlandi, német dog,orosz fajták,sárhegyi, szent-bernáthegyi,pireneusi hegyi kutya P.Szabó Béla
FCI II. fajtacsoport bordeauxi dog, cane corso, dobermann, dogo canario, shar pei, rottweiler, argentin dog, berni pásztorkutya, pinscherek, fel nem sorolt fajták Hartmann György
FCI III. fajtacsoport Komplett Szabó Sándo
FCI IV. fajtacsoport Komplett Dr.Váczi-Balogh Zsuzsanna
FCI V. fajtacsoport Komplett Kiss Ibolya
FCI VI. fajtacsoport Komplett Erdős László
FCI VII. fajtacsoport Komplett Szabó Sándor
FCI VIII. fajtacsoport Komplett Dr.Váczi-Balogh Zsuzsanna
FCI IX. fajtacsoport Komplett Kiss Ibolya
FCI X. fajtacsoport Komplett Hartmann György

Nevezési határidő: 2014. április 22.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyésztési nagydíj, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.

A nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2014. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete Karcagi Önálló Jogú Szervezetének bankszámlaszáma:
10101171 – 07927700 – 01003006
A megjegyzés rovatba minden esetben fel kell tüntetni a nevezési lapon szereplő e-mail címet, valamint a befizetett összeget – ez alapján fogják tudni beazonosítani a nevezett kutyát.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Márki Klára
Karcag
Töltés u. 14/a.
5300

További információk a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete Karcagi Önálló Jogú Szervezetének hivatalos honlapján>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi email címen:
meoekarcag@freemail.hu

Illetve az alábbi információs telefonszámokon:
Fülöp Norbert – elnök: +36 30 279 5958.
Márki Klára – vezetőségi tag: +36 30 369 9850.

A 2012. évi CAC kutyakiállítás fotói megtekinthetők>>.

További képek megtekinthetők>>.

A 2012. évi CAC kutyakiállításon készített fotók megtekinthetők>>.

A 2012. évi CAC kutyakiállításon készített további fotók megtekinthetők>>.

A 2012-as évi Karcag CAC kutyakiállítás Ebugatta TV felvétel 1. része megtekinthető:

A 2012-as évi Karcag CAC kutyakiállítás Ebugatta TV felvétel 2. része megtekinthető:

A 2010-es évi Karcag CAC Kutyakiállítás fotói megtekinthetők>>.

A 2010-as évi Karcag CAC kutyakiállítás Ebugatta TV felvétele megtekinthető:

A 2010-es évi Tájjellegű kutyakiállítás fotói megtekinthetők>>.

Az Ebtenyésztők Karcagi Önálló Jogú Szervezete által megrendezésre kerülő C.A.C nemzeti kutyakiállítás városa Karcag. A város jelenleg 23 000 lakost számlál és a Nagykunság fővárosaként tartják számon. Történelmi múltja a XIII. századig nyúlik vissza, az itt letelepedő kunok ekkor alapították a várost
Karcag városa központi szerepet tölt be a Nagykunság életében, a különböző intézményhálózatának köszönhetően a nagyszámú helyi lakosság valamint a környékbeli településeken élők egészségügyi, oktatási és kereskedelmi igényeit elégíti ki.
Természeti látnivalói közül kiemelkedik a Zádor-híd és környéke, mely a Hortobágyi Nemzeti Park déli fogadókapuja. A város környékén további természetvédelmi területek is találhatók, mint például a Kecskeri-puszta, melynek érintetlen növény és állatvilága igazi élményt nyújt az idelátogató turisták számára, valamint a Nagykunságban fellelhető Kunhalmok, melyek a kunok ittlétének emlékét idézik fel.
Az ide látogató vendégek számtalan karcagi sajátosságot felvonultató rendezvényen vehetnek részt, mint például az országos hírű Karcagi Birkafőző Verseny, az augusztus 20.-i rendezvényekhez köthető Nagykunsági Kulturális Napok rendezvénysorozata, valamint a lovas hagyományok hagyományok ápolását szolgáló két napos rendezvény, a Karcagi Lovasnapok.

Séta Karcagon

Karcag régen és ma I.

Karcag régen és ma II.

Karcag, a Nagykunság fővárosa

Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni a kiállításra kilátogatni szándékozó vendégeket, családokat a parkolási és belépési díjak mértékével kapcsolatosan:
A parkolási és a belépési díj mértékét minden esetben az adott kutyakiállítást rendező Ebtenyésztő Egyesület szabja meg, tehát annak számokban meghatározható értékét mi pontosan előre jelezni nem tudjuk, csak egy becsült összeget.
A parkolási díj mértéke 1000.- Ft illetve akár 4000.- Ft között alakulhat (attól függően, hogy mely városban kerül megrendezésre a kiállítás).
A belépési díj mértéke változó, 500.- Ft-tól 2000.- Ft-ig is terjedhet fejenként, de a legtöbb esetben a gyerekek és a nyugdíjasok vagy egyáltalán nem fizetnek, vagy nagyobb kedvezményt élveznek.

Minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete Karcagi Önálló Jogú Szervezete ebben a szép tavaszi időszakban egy színvonalas CAC kutyakiállítással!