Október hónap első CAC nemzeti kutyakiállítását a MEOE Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete rendezi meg Szolnokon 2016. Október 01.-én. A CAC kiállítás helyszíne a Tiszaligetben található Turisztikai és Szabadidő Központ.

A MEOE Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete 2015-ben egy új, fiatal vezetőséggel az élen újjáalakult. Az Egyesületet az alapító tagok azért hozták létre, hogy a megye területén FCI kompatibilis kutyakiállításokat szervezzen, népszerűsítse a kulturált kutyatartást, rászorulóknak segítséget nyújtson egy harmonikus kutya – ember kapcsolat kialakításához. Céljuk a hosszú távú gondolkodás és a folyamatos fejlődés.

Céljaik megvalósításának első mérföldköve egy sikeres CAC kutyakiállítás megszervezése és lebonyolítása. Ehhez kívánunk Nekik jó szerencsét és sok sikert!

Kiállítók figyelmébe! A 2016. évi szolnoki CAC kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük! Kérlek, kattints a “+” jelre vagy az “Információk kiállítóknak” szövegre és nyisd le a dobozt, melyben megtalálod a nevezéshez szükséges információkat!
Körbeosztás az „Információk kiállítóknak” dobozban!

[mks_accordion]
[mks_accordion_item title=”Információk kiállítóknak „]

Információk kiállítóknak:

Körbeosztás:

Körbeosztás
Bírói lista:

Vezető bíró: Erdős László

FCI I. fajtacsoport
Angol Pásztorkutyák, Ausztrál Juhászkutya, Belga Juhászkutyák Székely István (HU)
I. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Vladimir Piskay (SK)
FCI II. fajtacsoport
Schnauzer, Pinscher, Pireneusi Hegyikutya, Dobermann, Hovawart, Rottweiler Vladimir Piskay (SK)
Angol Bulldog Dani Dániel József (HU)
Német Dog, Közép-Ázsiai Juhászkutya, Kaukázusi Juhászkutya, Argentin Dog, Cane Corso, Orosz Fekete Terrier Lakatos István (HU)
II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Pettkó Csaba (HU)
FCI III. fajtacsoport
Hosszú lábú Terrierek, Rövid lábú Terrierek Szabó Sándor (HU)
Bull típusú Terrierek Lokodi Csaba Zsolt (RO)
FCI IV. fajtacsoport
Összes fajta Lokodi Csaba Zsolt (RO)
FCI V. fajtacsoport
Összes fajta Erdős László (HU)
FCI VI. fajtacsoport
Összes fajta Erdős László (HU)
FCI VII. fajtacsoport
Összes fajta Szabó Sándor (HU)
FCI VIII. fajtacsoport
Összes fajta Lokodi Csaba Zsolt (RO)
FCI IX. fajtacsoport
Mopsz, Francia Bulldog Lokodi Csaba Zsolt (RO)
IX. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Gröschl Ferend (HU)
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta Juhász Csilla (HU)
FCI által el nem ismert fajták
Erdős László (HU)

Nevezési határidő: 2016. Szeptember 05.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
Átsorolás az utolsó nevezési határidőig 2000 Ft/kutya 4000 Ft/kutya
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyészcsoport, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
Regisztráció, majd a személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Nevezési lap

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2016. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a MEOE Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének bankszámlaszáma:
OTP Bank – 11745004 – 20133683
A nevezés mindig a kutya tulajdonosának neve alatt történjen.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hodnics Istvánné
Enese
Dózsa György u. 29.
9143

További információk a MEOE Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének hivatalos honlapján.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi email címen:
ebtenyesztokszolnok@gmail.com

Illetve az alábbi információs telefonszámon:
+36 20 432 7996.
[/mks_accordion_item]
[/mks_accordion]

A CAC kutyakiállítás városa Szolnok, mely Jász-Nagykun-Szolnok megye székhelye, fontos kulturális, gazdasági és egészségügyi központ. A város az Alföld szívében, a Tisza és a Zagyva találkozásának emelkedő szögletében fekszik, a folyó egyik legfontosabb átkelőhelyénél. Hosszú fejlődése során elsősorban e helyzet befolyásolta fejlődését. Természeti adottságai közül meghatározó az a tény, hogy a város és térség élővizekben igen gazdag.

A megyeszékhely tavaly ünnepelte alapításának 940. évfordulóját. Valószínűleg a vizek és a magaslat marasztalta itt évezredeken keresztül a különböző kultúrájú népeket. Az Árpád-házi királyok korában elsősorban a sószállítás központjaként és fontos átkelőhelyként volt ismert. Az akkori időszakról hiányosak az információk, annyi bizonyos, hogy a város lakossága a tatárjárás során megsemmisült. A törökök elleni harcban stratégiai jelentősége magára vonta az ország figyelmét. Itt épült föl a 16. században az Alföld legerősebb vára, melyet a külföldi várvédők gyengesége miatt tudott elfoglalni a török. A várnak mára már romjai sem maradtak. A törökök kiűzését követően nem telt el évszázad, hogy a város ne szenvedett volna el súlyos katonai vagy természeti csapásokat.

A kiegyezést követően kezdett el fejlődni igazán a város: ipara, kulturális élete, oktatása még a hasonló lakosságú városok közül is kiemelte. A közlekedésben forradalmi áttörést hozott az 1835-ben megindult Tiszai gőzhajózás, majd 1847.-ben az ország második vasútvonalának a megnyitása. A vasút révén épült ki és fejlődött folyamatosan a város közlekedési ipara is. A gyarapodásnak további lendületet adott, hogy 1876-tól az újonnan szervezett Jász-Nagykun-Szolnok vármegye székhelye lett.

A két világháború között a város fejlődése megtorpant. A második világháború idején Szolnokot tizenkétszer érte bombatámadás, melynek során a vasútállomás és környéke különösen, de más városrészek is súlyos károkat szenvedtek. Az 1950-es és az 1960-as években jelentős ipari beruházásokra került sor. Hatalmas építkezés kezdődött, lakótelepek alakultak s a környékről betelepülőkkel megnőtt a város lélekszáma. Szolnok manapság egyre szépülő, tisztának mondható, családias hangulatú várossá vált, amely folyamatosan fejlődik.

A város történelme során 14 alkalommal pusztult el, ezért napjainkra kevés műemléke maradt fenn. A Damjanich Emlékmű, a Vártemplom, a Tájházi Múzeum, a Városháza, a Zsinagóga épülete ezek közé sorolható. A festőien szép Tisza-parton található szálloda gyógyító hatású vizével már évtizedek óta kedvelt kirándulóhelye a városba érkező turistáknak. A város egykori látképét meghatározó három templom ma is a Tisza-part látványossága. A város legjelentősebb műemléke, a 18. század derekán épült barokk stílusú Ferences Templom.

A Tisza partján az egykor mintegy tízholdas park közepén épült fel 1928-ban a Tisza Szálló és Gyógyfürdő. Az itt talált termálvíz kiválóan alkalmas reumatikus és mozgásszervi betegségek gyógyítására, gyomorbetegségek enyhítésére. Az 1928-ban felépült szálloda és gyógyfürdő az elmúlt évtizedek alatt igazi magyar gasztronómiai hagyományt teremtett és ápolja ma is. Mivel a Szigligeti színház tőszomszédságában található, különleges szerepet kapott, hiszen bankettek helyszíne, költők és más művészek gyakorta felkeresett pihenő- és találkahelye is volt.

Szolnok kulturális élete sokrétű. A tavaszi Szolnoki Zenei Fesztivál, az Őszi Szolnoki Művészeti hetek, közötte a Tisza-parti Nyári fesztivál programjai sok látogatót vonzanak a városba. További nagyívű rendezvény aTiszavirág Fesztivál, melyet első ízben 2006-ban rendeztek meg Szolnok kulturális életének felpezsdítésére. A rendezvényen hagyományőrző mesterségeket bemutató park, borházak, borászok kiállítása is várja az érdeklődőket.

Szolnok csodás természeti környezete a Tiszaliget, amely hatalmas, parkos zöldterület sétautakkal kiépítve, csónakázási lehetőséggel, valamint sportpályákkal és stranddal.

A CAC kutyakiállítás helyszíne is a Tiszaligetben található, ahová minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár Október 01.-én a MEOE Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete egy színvonalas CAC kutyakiállítással!Amennyiben tetszett a cikk és hasznosnak véled, kérlek, oszd meg, hogy minél több kutyaszerető emberhez, családhoz eljuthasson! Köszönjük!.Kutya Portál, egy hasznos weboldal a kutyák szerelmeseinek!Ha kutyakiállító vagy, illetve ha kedveled a kutyakiállítások világát, az alábbi cikkek is érdekelhetnek:

Ajánljuk figyelmedbe a 2016. évi MEOESZ kiállítási naptárunkat, melyből minden kiállítási ajánlónk elérhető.

Portálunkon már a 2017. évi MEOESZ kutyakiállítások listája is megtekinthető.

2016. Október 07.-én, 08.-án és 09.-én a MEOE Szövetség szervezésében 3 x CACIB Dog Show-ra kerül sor Komáromban, a Monostori Erőd területén. A háromnapos komáromi CACIB első (pénteki) napján elnyerhető a Crufts qualifikáció, Október 09.-én, vasárnap pedig a minden évben hagyományosan megrendezésre kerülő Derby CACIB kiállításra kerül sor. További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatók.

Az Egyesült Királyság nagy múltú ebtenyésztő Szervezete, a The Kennel Club, melynek történelmébe nyújtunk betekintést „Az Angol Kennel Club története és hitvallása” című cikkünk által. Megismerhetitek a Kennel Club céljait és hitvallását, mely szerint az egészséges kutyák tenyésztését kívánják előtérbe helyezni.

World Dog Show és Euro Dog Show kiállítási naptár, az elmúlt és az elkövetkezendő évek Világkiállításainak és Európa Kutyakiállításainak dátumaival, helyszíneivel, a hivatalos honlapok, az eredmények, néhány színes videó linkjeivel és portálunk ajánlóival!

Ajánljuk figyelmedbe további hasznos cikkeinket is:

Egy kutatási projekt rávilágít, hogy kutyáknak hasonlóan mérhető IQ-juk van, mint az embereknek. A vizsgálatok felfedték a kutyák gondolkodásának működését és egyben segítséget nyújtanak azon betegségekkel kapcsolatban, melyek az ember és a kutya életében egyaránt előfordulnak, mint például az időskori demencia. Minderről bővebben olvashatsz „A kutya IQ teszt feltárja a kutyák általános intelligenciáját” című cikkünkben.

Megosztjuk az ételeinket a kutyáinkkal. De vajon minden élelmiszer, amit mi emberek fogyasztunk, a kutyáinknak is megfelelő? Ez egyáltalán nem így van. A kutyáink számára veszélyes illetve nem ajánlott élelmiszerekről, ételekről, általuk a kutyáinkra gyakorolt hatásukról beszélgettünk szakértő klinikus állatorvosunkkal, Dr. Hauberger Péterrel, melybe betekintést nyerhetsz a „Kutyáink egészségvédelme – Veszélyes élelmiszerek” című cikkünk elolvasása által.

Jó böngészést cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon!Kutya Portál, a felelősségteljes kutyaszeretők weboldala!

Várunk vissza portálunkra!