Olvassa el a kiállítás beszámolóját is >>

A tavasz legszebb hónapjának nyitó kiállítása a zalaegerszegi CAC Nemzeti Kiállítás, melyen a Zala Megyei Kynológiai Egyesület (volt MEOE Nagylengyeli Szervezete) szervezésében vehetünk részt 2014. május 03.-án. A CAC kiállítás helyszíne Zalaegerszegen, a természeti szépségekben bővelkedő Gébárti Szabadidő Központ zöldövezetében található terület.

A Zala Megyei Kynológia Egyesület szerencsésnek mondhatja magát a kutyakiállítások rendezése terén, hiszen a 2000-es évek közepétől majdnem minden évben megrendezhetett egy CAC Nemzeti kiállítást. Az Egyesület a kiállítások rendezési jogát minden alkalommal pályázat útján nyerte el a Magyar Ebtenyésztők Egyesületeinek Szövetségétől.

A 22 éves múltra visszatekintő Egyesület 2006-ban és 2008-ban Zalaegerszegen, a 2009-es évben, Nagylengyelben, 2012-ben a Zalaegerszegi Városi Sportcsarnokban, a 2013-as évben szintén Zalaegerszegen, de már a Gébárti Szabadidő Központ területén rendezhette meg ezt a CAC kutyakiállítást. Az elmúlt években megrendezett kutyakiállítások olyannyira sikeresnek bizonyultak, hogy a Zala Megyei Kynológiai Egyesület a 2014-es évben is rendezhet C.A.C Nemzeti kiállítást.

A 2014. évi CAC kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük:

Információk kiállítóknak:

Nevezési felhívás:

Bírói lista:

Vezető bíró: Erdős László
I. fcs. László István: komondor, kuvasz, puli, pumi, mudi, ausztrál juhászkutya, berger de brie, border collie, collie hosszúszőrű, rövidszőrű, óangol juhászkutya, tervueren, welsh corgi pembroke, fel nem sorolt fajták
I. fcs. P. Szabó Béla: német juhászkutya
II. fcs. László István: orosz fekete terrier
II. fcs. Gellén Tibor: angol masztiff, pireneusi masztiff, tibeti masztiff, pincherek, schnauzerek
II. fcs. Hartmann György: bullmasztiff , bulldog, mastino napoletano, német dog
II. fcs. Dr Hargitai Gábor: kaukázusi juhászkutya, közép-ázsiai juhászkutya, délorosz, moszkvai őrkutya, leonbergi, hovawart, újfoundlandi, landser, szentbernáthegyi, sarplaninac, pireneusi hegyikutya
II. fcs. P. Szabó Béla: bordeauxi dog, cane corso, dobermann, dogo canario, német boxer sárga, német boxer csíkos, shar pei, rottweiler, argentin dog, berni pásztorkutya, fel nem sorolt fajták
III. fcs. Szabó Sándor: komplett
IV. fcs. Szabó Sándor: komplett
V. fcs. Gellén Tibor: komplett
VI. fcs. Erdős László: komplett
VII. fcs. Erdős László: komplett
VIII. fcs. Erdős László: komplett
IX. fcs. Radvánszky Katalin: komplett
X. fcs. Hartmann György: komplett

BIS program bírói lista:

BIS program bíró
Gyerek-kutya pár 9 éves korig Radvánszky Katalin
Fiatal felvezetők 9-13 éves korig Radvánszky Katalin
Fiatal felvezetők 14-17 éves korig Radvánszky Katalin
Kutyapár Gellén Tibor
Tenyészcsoport GellénTibor
Minor Puppy BIS László István
Kölyök BIS P. Szabó Béla
Veterán BIS Dr. Hargitai Gábor
Legszebb Angol Pásztorkutya Dr. Hargitai Gábor
Legszebb Vadászkutya Erdős László
Legszebb zalaegerszegi kutya Radvánszky Katalin
Legszebb Magyar fajta László István
I. Fajtacsoport Dr.Hargitai Gábor
II. Fajtacsoport Hartmann György
III. Fajtacsoport Radvánszky Katalin
IV. Fajtacsoport Radvánszky Katalin
V. Fajtacsoport P. Szabó Béla
VI. Fajtacsoport Hartmann György
VII. Fajtacsoport Erdős László
VIII. Fajtacsoport Erdős László
IX. Fajtacsoport Radvánszky Katalin
X. Fajtacsoport László István
Junior BIS P. Szabó Béla
Best In Show Erdős László

Nevezési határidő: 2014. Április 10.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyésztési nagydíj, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak. A törzskönyv nélküli fajtatiszta kutyák és hobbi keverék kutyák is nevezhetnek. A nevezési díj ez esetben 3.000.- Ft. Nevezni előre és a helyszínen is lehet.

Nevezési lap letöltése >>

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2014. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a Zala Megyei Kynológiai Egyesület bankszámlaszáma:
74000236 10034019
A megjegyzés rovatba minden esetben fel kell tüntetni a nevezési lapon szereplő e-mail címet, valamint a befizetett összeget – ez alapján fogják tudni beazonosítani a nevezett kutyát.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Zala Megyei Kynológiai Egyesület
Zalaegerszeg
Csácsi utca 87.
8900

Kiállítás helyszíne:

További információk a Zala Megyei Kynológiai Egyesületének hivatalos honlapján>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi email címeken:
csacsligeti@t-online.hu 
csacsligeti@gmail.com

Illetve az alábbi információs telefonszámokon:
+36 92 314 954; +36 30 260 3988.

A 2008-as évi Zalaegerszeg CAC kutyakiállítás Ebugatta TV felvétel 1. része megtekinthető:

A 2008-as évi Zalaegerszeg CAC kutyakiállítás Ebugatta TV felvétel 2. része megtekinthető:

A 2006., a 2008., a 2009., a 2012. és a 2013. évi CAC kiállításokon készült fotók megtekinthetők a Zala Megyei Kynológia Egyesület honlapján>>.

A 2012. évi CAC kutyakiállításon készített életképek megtekinthetők>>.

A 2009. évi CAC kutyakiállításon készített további érdekes fotók megtekinthetők>>

.A 2008. évi CAC kutyakiállításon készített életképek megtekinthetők>>.A Zalaegerszegi Kutyaiskola hivatalos honlapja megtekinthető>>

.A Zalai kutyasuli YouTube csatornája megtekinthető>>.

A CAC Nemzeti kutyakiállítás helyszíne Zalaegerszeg, mely a Zala folyó két partján, a Zalai dombság ölelésében fekszik. A több mint 60 000 lakost számláló város a kedvező természeti adottságainak illetve a látnivalóinak köszönhetően közkedvelt kirándulóhelynek számít.

Zalaegerszeget Magyarország egyik legvirágosabb és legzöldebb városaként tartják számon, mindezért 2008-ban elnyerte a Virágos Magyarországért Szervező Bizottságtól az Arany Rózsa díjat.Természeti látnivalói közül meg kell említenünk a város keleti részén elhelyezkedő Csácsi arborétumot, melynek 60 hektáros védett területén a hazánkban honos fafajok közül mindegyik megtalálható. Az alsóerdőben, a hegyvidéki hangulatú arborétumban található az Azáleás-völgy, mely nevét a benne található azáleákról kapta. Május közepétől virágba borulnak az azáleák és a rododendronok, ennek köszönhetően az Azáleás-völgy csodás látvánnyal és illattal kápráztatja el az ide látogató vendégeket, turistákat. Az Azáleás-völgy minden időszakban szabadon látogatható.

Zalaegerszeg látnivalóit és természeti szépségeit bemutató videó:

Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni a kiállításra kilátogatni szándékozó vendégeket, családokat a parkolási és belépési díjak mértékével kapcsolatosan:
A parkolási és a belépési díj mértékét minden esetben az adott kutyakiállítást rendező Ebtenyésztő Egyesület szabja meg, tehát annak számokban meghatározható értékét mi pontosan előre jelezni nem tudjuk, csak egy becsült összeget.
A parkolási díj mértéke 1000.- Ft illetve akár 4000.- Ft között alakulhat (attól függően, hogy mely városban kerül megrendezésre a kiállítás).
A belépési díj mértéke változó, 500.- Ft-tól 2000.- Ft-ig is terjedhet fejenként, de a legtöbb esetben a gyerekek és a nyugdíjasok vagy egyáltalán nem fizetnek, vagy nagyobb kedvezményt élveznek.

Minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a Zala Megyei Kynológiai Egyesület május első szombatján egy színvonalas CAC kutyakiállítással!