A tavasz utolsó hónapjának második kiállítása a zalaegerszegi CAC Nemzeti Kiállítás, melyen a Zala Megyei Kynológiai Egyesület szervezésében vehetünk részt 2017. Május 07.-én. A CAC kiállítás helyszíne Zalaegerszegen, a természeti szépségekben bővelkedő Gébárti Szabadidő Központ területén a Kézművesek Háza.

Az Egyesület a Zalaegerszegen és környékén élő kutyatenyésztők és kutyatartók társaságából alakult meg1994-ben alakult, mint a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének Nagylengyeli Szervezete.

Az Egyesület céljai:

  • Az ember és a természet kapcsolatának erősítése, a környezet és a természet védelmének aktív segítése, különös tekintettel az állatvédelmi törvényben foglaltakra, a kulturált kutyatartás szabályainak széles körben való elterjesztése.
  • A tenyésztői szervezetek és a kynológiai csúcsszervezet által szervezett rendezvények lebonyolítása, kynológiai tanfolyamok, előadások szervezése, kynológiai tárgyú könyvek és folyóiratok kiadása, a kynológiával kapcsolatos sport, és szabadidő tevékenység elősegítése, szervezése, koordinálása és támogatása.
  • Kynológiai jellegű nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, kynológiai kulturális tevékenység, kynológiai szakértői tevékenység.
  • Természetvédelem, állatvédelem, környezetvédelem, állategészségügyi tevékenység, állatvédő szervezetek támogatása.

A 2012 évi jogszabályi változások miatt 2013-ban újabb változás történt az Egyesület életében, önálló egyesületté alakultak. Így 2013 januárjában megalakult a Zala Megyei Kynológiai Egyesület, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének (MEOE) Nagylengyeli Szervezete tagjaiból.

A megalakulás évében már CAC kiállítás rendezésére pályáztak, melyet meg is kaptak az anyaegyesülettől. A rendezvény sikerrel zárult, mely után több kiállítást, versenyt, tenyészszemlét, kotorékversenyt is rendeztek.

A Zala Megyei Kynológia Egyesület szerencsésnek mondhatja magát a kutyakiállítások rendezése terén, hiszen a 2000-es évek közepétől majdnem minden évben megrendezhetett egy CAC Nemzeti kiállítást. Az Egyesület a kiállítások rendezési jogát minden alkalommal pályázat útján nyerte el a Magyar Ebtenyésztők Egyesületeinek Szövetségétől. A 22 éves múltra visszatekintő Egyesület 2006-ban és 2008-ban Zalaegerszegen, a 2009-es évben, Nagylengyelben, 2012-ben a Zalaegerszegi Városi Sportcsarnokban, a 2013-as évben szintén Zalaegerszegen, de már a Gébárti Szabadidő Központ területén rendezhette meg ezt a CAC kutyakiállítást. Az elmúlt években megrendezett kutyakiállítások olyannyira sikeresnek bizonyultak, hogy a Zala Megyei Kynológiai Egyesület a 2017-es évben is rendezhet C.A.C Nemzeti kiállítást.

A 2016-os rendezvényről a Zalaegerszegi Televízió pár perces videó felvételt készített. Kedvcsinálóként ezt ajánljuk most Olvasóinknak:

Programok:

A szervezők a kiállításra már reggel 07.00 órától várják a kiállítókat és a látogatókat egyaránt.

A kiállítás délelőtt 10.00 órakor, az ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét.

A ringekben a bírálatok 10 óra 30 perckor indulnak.

Délután 13.00 órától hobbi kutya szépségverseny a törzskönyv nélküli fajtatiszta és a keverék kutyák részére.
A bírálatokat Vinnai András nemzetközi küllembíró fogja végezni.
Nevezni az információs irodában lehet 10.30-tól 12.30-ig.

Szintén 13.00 órától kezdődik az országos tenyésszemle, a bírók és a bírálandó fajták listája pár bekezdéssel lentebb olvasható.

Érdekes sport programnak ígérkezik a 14 óra 30 perctől kezdődő agility bemutató. Aki teheti, nézze meg!

16.00 órától veszi kezdetét a Best In Show, a fajtagyőztesek megmérettetése a kiállítás legszebb kutyája címért. Közben a fiatal felvezetők, a kutyapárok, és a tenyészcsoportok versenye is zajlik.

Minden látogatónak kellemes időtöltést és jó szórakozást! A kiállítóknak szép időt, balesetmentes utazást, jó szerencsét és sok sikert kívánunk!

Tenyésztők figyelmébe!

A CAC kiállítással egy időben és helyen tenyésszemle az alábbi klubok által gondozott fajtáknak:
Karakán Klub
Hungária Molosser Egyesület
Magyar Tacskósok Országos Egyesülete
Hungária Cane Corso Klub
Hungária Fox és Egyéb Hosszúlábú Terrier Tenyésztők Egyesülete

Bírók és bírált fajták:

P. Szabó Béla:
Angol Masztiff, Tibeti Masztiff, Majorkai Masztiff, Bullmasztiff, Bordói Dog, Presa Canárió, Fila Brasileiro, Uruguay Cimarron, Cane Corso.

Hargitai Gábor:
Lengyel Hegyi Pásztorkutya, Dél-Orosz Juhászkutya, Sarplaninac, Kaukázusi Juhászkutya, Közép-Ázsiai Juhászkutya, Pireneusi Hegyikutya, Orosz Fekete Terrier, Moszkvai Őrkutya, Anatóliai Juhászkutya/Coban Köpegi, Szlovák Cuvac, Ciobanesc Romanesc Carpatin, Ciobanesc Romanesc Mioritic, Maremman-Abruzzese, Tornjak, Bukovinai Pásztor, Karszti Juhászkutya, Kangal, Bearded Collie, Collie hosszúszõrû, Welsh Corgi Pembroke, Sheltie, Border Collie, Welsh Corgi Cardigan, Ausztrál Cattle Dog, Ausztrál Kelpie, Ausztrál Juhászkutya, Rövidszõrû Collie, Mini American Shepherd.

Radvánszky Katalin:
IV.
fajtacsoport komplett
Amerikai Staffordshire Terrier, Bull Terrier (Standard), Staffordshire Bull Terrier, Bull Terrier Miniature, Angol Staffordshire Bullterrier, Amerikai Bulldog, Boerboel, Patterdale Terrier, Kontinentális Bulldog, Airedale Terrier, Bedlington Terrier, Foxterrier (sima szőrű), Drótszőrű Foxterrier, Ír Terrier, Jagd Terrier, Kerry Blue Terrier, Lakeland Terrier, Manchester Terrier, Soft Coated Wheaten Terrier, Welsh Terrier, Cairn Terrier, Cesky Terrier, Dandie Dinmont Terrier, Sealyham Terrier, Skót Terrier, Skye Terrier, West Highland White Terrier, Staffordshire Bull Terrier, Yorkshire Terrier, Angol Toy Terrier, Border Terrier, Ausztrál Silky Terrier, Norwich Terrier, Norfolk Terrier, Jack Russell Terrier, Parson Russell Terrier, Ausztrál Terrier, Brazil Terrier, Glen of Imaal Terrier, Japán Terrier (Nihon Terrier)

Kotlár Róbert:
Bobtail

 

Információk kiállítóknak:

Bírói lista:

Vezető bíró: Vinnai András

FCI I. fajtacsoport
Komondor, Kuvasz Hargitai Gábor (HU)
Collie, Sheltie Kotlár Róbert (HU)
Mudi, Sarplaninac Vinnai András (HU)
I. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták László István (HU)
FCI II. fajtacsoport
Berni Pásztorkutya, Szent Bernáthegyi, Appenzeller, Entlebucher, Kaukázusi Juhászkutya, Közép-Ázsiai Juhászkutya, Moszkvai Őrkutya, Orosz Fekete Terrier Hargitai Gábor (HU)
Argentin Dog, Német Dog, Bordói Dog, Spanyol Masztiff, Tibeti Masztiff, Angol Masztiff, Pireneusi Masztiff, Bullmasztiff, Fila Brasileiro P. Szabó Béla (HU)
Boxer sárga és csíkos, Újfoundlandi, Landseer, Schnauzerek, Pinscherek, Dobermann barna, Rottweiler, Pireneusi Hegyi Kutya, Hovawart, Tosa-Inu, Angol Bulldog, Shar-Pei, Cane Corso, Mastino Napoletano, II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Siklósi Béla (HU)
FCI III. fajtacsoport
Összes fajta Szabó Sándor (HU)
FCI IV. fajtacsoport
Összes fajta Szabó Sándor (HU)
FCI V. fajtacsoport
Összes fajta P. Szabó Béla (HU)
FCI VI. fajtacsoport
Összes fajta Kardos Vilmos (HU)
FCI VII. fajtacsoport
Angol Pointer, Weimari Vizsla, Bracco Italiano Kotlár Róbert (HU)
Magyar Vizsla rövid- és drótszőrű, Német Vizsla rövid- és drótszőrű Vinnai András (HU)
VII. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Kardos Vilmos (HU)
FCI VIII. fajtacsoport
Összes fajta Kardos Vilmos (HU)
FCI IX. fajtacsoport
Összes fajta Radvánszky Katalin (HU)
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta Kotlár Róbert (HU)

Nevezési határidő: 2017. Április 09.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyészcsoport, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
A regisztráció, majd a belépés után indíthatjuk a nevezést.
Online nevezés esetén mellékelni kell a befizetési csekk vagy átutalás másolatát.
A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

A törzskönyv nélküli fajtatiszta kutyák és hobbi keverék kutyák is nevezhetnek. A nevezési díj ez esetben 3.000.- Ft. Nevezni előre és a helyszínen is lehet.

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2017. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a Zala Megyei Kynológiai Egyesület bankszámlaszáma:
74000236 – 10034019
A nevezés mindig a kutya tulajdonosának neve alatt történjen.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Zala Megyei Kynológiai Egyesület
Zalaegerszeg
Csácsi utca 87.
8900

További információk a Zala Megyei Kynológiai Egyesületének hivatalos honlapján>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi email címeken:
csacsligeti@t-online.hu illetve a csacsligeti@gmail.com

Illetve az alábbi információs telefonszámokon:
+36 92 314 954; +36 30 260 3988.

A 2008-as évi Zalaegerszegi CAC kutyakiállításon az Ebugatta TV által készített videó felvétel 1. része megtekinthető:

A 2008-as évi Zalaegerszegi CAC kutyakiállításon az Ebugatta TV által készített videó felvétel 2. része megtekinthető:

A 2006., a 2008., a 2009., a 2012., a 2013. és a 2014. évi CAC kiállításokon készült fotók megtekinthetők a Zala Megyei Kynológia Egyesület honlapján>>.

A 2012. évi CAC kutyakiállításon készített életképek megtekinthetők>>.

A 2009. évi CAC kutyakiállításon készített további érdekes fotók megtekinthetők>>.

A 2008. évi CAC kutyakiállításon készített életképek megtekinthetők>>.

A Zalaegerszegi Kutyaiskola hivatalos honlapja megtekinthető>>.

A Zalai kutyasuli YouTube csatornája megtekinthető>>.

 

Ezernyi völgy. Ezernyi hajlat, ezernyi domb, ezernyi erdősziget./ Ezernyi hajlék, fehér présházak, vasalt ajtajú öreg borospincék, tündérnyi / völgyhajlatok…feketerigó füttye hinti be a tájat. A tájat mely/ hasonlíthatatlan. A tájat, amely egyedülvaló.”

A CAC Nemzeti kutyakiállítás helyszíne Magyarország egyik legzöldebb és legvirágosabb városa, Zalaegerszeg, mely a Zala folyó két partján, a festői szépségű Zalai dombság ölelésében fekszik.

A több mint 60 000 lakost számláló város a kedvező természeti adottságainak illetve a látnivalóinak köszönhetően közkedvelt kirándulóhelynek számít. Gazdag kulturális értékeinek és sokszínű rendezvényeinek köszönhetően évente rengeteg látogató fordul meg a városban.

Zalaegerszeget Magyarország egyik legvirágosabb és legzöldebb városaként tartják számon, mindezért 2008-ban elnyerte a Virágos Magyarországért Szervező Bizottságtól az Arany Rózsa díjat, 2009-ben, 2010-ben és 2011-ben pedig különdíjas lett a város a „Virágos Magyarország” megmérettetésén.

Természeti látnivalói közül meg kell említenünk a város keleti részén elhelyezkedő Csácsi arborétumot (többek között itt található a Gébárti-tóval egyetemben a kiállítás helyszíne, a Gébárti Szabadidő Központ is), melynek 60 hektáros védett területén a hazánkban honos fafajok közül mindegyik megtalálható. A védett területet 750 hektáros erdő veszi körül, valamint kis tó és sétautak teszik vonzóvá a természetkedvelők számára.

Az alsóerdőben, a hegyvidéki hangulatú arborétumban található az Azáleás-völgy, mely nevét a benne található azáleákról kapta. Május közepétől virágba borulnak az azáleák és a rododendronok, ennek köszönhetően az Azáleás-völgy csodás látvánnyal és illattal kápráztatja el az ide látogató vendégeket, turistákat. Az Azáleás-völgy minden időszakban szabadon látogatható.

Az Ebtenyésztők a Gébárti Szabadidőközpont parkosított zöldövezeti részét választották a kiállítás helyszínéül, mely közvetlen Gébárti-tó partján található. A lenyűgöző 31 hektáros Gébárti-tó a környék legnagyobb mesterséges tava. A tó területét sétautak hálózzák be, félszigetén szabadtéri strand található, parkosított környezete kellemes kikapcsolódást kínál a fürdőzőknek, a vízi sportot kedvelőknek, valamint a horgászoknak is.

Minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a Zala Megyei Kynológiai Egyesület Május 07.-én egy színvonalas CAC kutyakiállítással!Amennyiben tetszett a cikk és hasznosnak véled, kérlek, oszd meg, hogy minél több kutyaszerető emberhez, családhoz eljuthasson! Köszönjük!.Kutya Portál, egy értékes weboldal a kutyák szerelmeseinek!Ha kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, az alábbi cikkek is hasznosak lehetnek számodra:

Ajánljuk figyelmedbe a 2017. évi MEOESZ kutyakiállítási naptárunkat, melyből minden kiállítási ajánlónk elérhető illetve elérhető lesz!

A MEOE Miskolci Önálló Jogú Egyesülete 2017. Május 13.-ára és 14.-ére Marathon Dog Showt hirdet Miskolcra. A két nap alatt részt vehetünk 2 CACIB + egy Holdvilág CAC kutyakiállításon a régi Stromfeld laktanya területén. További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatóak.>>

2017. Május 20.-án az Ebtenyésztők Pápai Egyesületének jóvoltából 2 x CAC nemzeti kutyakiállításon vehetünk részt Pápán. Egy nap két kutyakiállítás, az első CAC kezdési időpontja reggel 09.00 óra, a második CAC kutyakiállításé pedig délután 14.00 óra. Bővebb információk portálunk kiállítási ajánlójában>>.

A MEOE Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezete 60 éves Jubileumi CAC kutyakiállítást rendez 2017. Május 28.-án Nyíregyházán, a régi hagyományokat őrző Sóstói Múzeumfalu területén. További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatóak. >>

A MEOE Székesfehérvári Önálló Jogú Szervezetének jóvoltából 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállításon vehetünk részt 2017. Június 10.-én és 11.-én. Az idei évben a kutyakiállítások helyszíne a Velencei-tó partján található agárdi szabad strand. Bővebb információkat portálunk kiállítási ajánlójában olvashatsz. >>

A nyári idény első CAC kiállításán a Füredi Ebtenyésztők Egyesületének jóvoltából vehetünk részt 2017. Június 18.-án Tiszafüreden. A CAC kutyakiállítás helyszíne a Tiszafüredi Kemény Kastély parkja. További információkért olvasd el portálunk kiállítási ajánlóját. >>

A Vasi Kynológiai Egyesület jóvoltából 2017. Július 15.-én és 16.-án megrendezésre kerül a 2 napos CACIB és az esti CAC Kutyakiállítás Szombathelyen. Július 15.-én, szombaton kerülnek bírálatra az I.-es, a II.-es és a IX. fajtacsoportokba tartozó kutyák. A nemzetközi kiállítás után 18.00 órai kezdéssel kerül megrendezésre a minden fajtás esti CAC kutyakiállítás. A 2 napos CACIB 2. napján, Július 16.-án, vasárnap a III.-as, a IV.-es, az V.-ös, a VI.-os, a VII.-es, a VIII.-as és a X.-es fajtacsoportba tartozó kutyák bírálatával folytatódik. A kiállítás helyszíne Szombathelyen a Sportliget sportlétesítmény (sátrazott, füves sportpálya). További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatóak. >>

World Dog Show és Euro Dog Show kiállítási naptár, az elmúlt és az elkövetkezendő évek Világkiállításainak és Európa Kutyakiállításainak dátumaival, helyszíneivel, a hivatalos honlapok, az eredmények, néhány színes videó linkjeivel és portálunk ajánlóival!

Ajánljuk figyelmedbe további hasznos cikkeinket is:

Nemcsak tanítjuk a kutyáinkat, de mi – kutyaszerető emberek, gazdik, tulajdonosok – is sokat tanulhatunk tőlük. Portálunk képes cikke rávilágít azon fontos életleckékre, melyeket megtanulhatunk a kutyáktól.

Egy új kutatási projekt szerint a kutyáknak hasonlóan mérhető IQ-juk van, mint az embereknek. A kutatásról és az eredményekről is olvashatsz “A kutya IQ teszt feltárja a kutyák általános intelligenciáját” című cikkünkben.

A Kutya Portál sok hasznos és értékes cikkben bővelkedik, melyekből összeállítottuk a 2016-os év legolvasottabb és legnépszerűbb cikkeinek TOP 10-es listáját! Fogadjátok tőlünk szeretettel! Az idén is azért dolgozunk, hogy sok hasznos információt és értékes gondolatot, jó tanácsot és érdeklődésre számot tartó cikket osszunk meg Veletek az ember legjobb barátairól, a kutyákról.

Jó böngészést hasznos cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon!Kutya Portál, a felelősségteljes kutyaszeretők weboldala!

Várunk vissza portálunkra!