A Zala Megyei Kynológiai Egyesület szervezésében 2018. Május 05.-én és 06.-én 2 x CAC nemzeti kutyakiállításon vehetünk részt. A CAC kiállítás helyszíne Zalaegerszegen, a természeti szépségekben bővelkedő Gébárti Szabadidő Központ Camping területén.

A kiállítást rendező Egyesület, a Zala Megyei Kynológiai Egyesület

Az Egyesület a Zalaegerszegen és környékén élő kutyatenyésztők és kutyatartók társaságából alakult meg1994-ben alakult, mint a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének Nagylengyeli Szervezete.

Az Egyesület céljai:

  • Az ember és a természet kapcsolatának erősítése, a környezet és a természet védelmének aktív segítése, különös tekintettel az állatvédelmi törvényben foglaltakra, a kulturált kutyatartás szabályainak széles körben való elterjesztése.
  • A tenyésztői szervezetek és a kynológiai csúcsszervezet által szervezett rendezvények lebonyolítása, kynológiai tanfolyamok, előadások szervezése, kynológiai tárgyú könyvek és folyóiratok kiadása, a kynológiával kapcsolatos sport, és szabadidő tevékenység elősegítése, szervezése, koordinálása és támogatása.
  • Kynológiai jellegű nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, kynológiai kulturális tevékenység, kynológiai szakértői tevékenység.
  • Természetvédelem, állatvédelem, környezetvédelem, állategészségügyi tevékenység, állatvédő szervezetek támogatása.

Az Egyesület az állatok védelme érdekében szoros együttműködésben dolgozik a megyei rendőrséggel, szakhatóságokkal, és a többi állatvédő egyesülettel.

A 2012 évi jogszabályi változások miatt 2013-ban újabb változás történt az Egyesület életében, önálló egyesületté alakultak. Így 2013 januárjában megalakult a Zala Megyei Kynológiai Egyesület, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének (MEOE) Nagylengyeli Szervezete tagjaiból.  A megalakulás évében már CAC kiállítás rendezésére pályáztak, melyet meg is kaptak az anyaegyesülettől. A rendezvény sikerrel zárult, mely után több kiállítást, versenyt, tenyészszemlét, kotorékversenyt is rendeztek.

A Zala Megyei Kynológia Egyesület a kutyakiállítások rendezése terén is szerencsésnek mondhatja magát, hiszen a 2000-es évek közepétől majdnem minden évben megrendezhetett egy CAC Nemzeti kiállítást. Az Egyesület a kiállítások rendezési jogát minden alkalommal pályázat útján nyerte el a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségétől. A 22 éves múltra visszatekintő Egyesület 2006-ban és 2008-ban Zalaegerszegen, a 2009-es évben, Nagylengyelben, 2012-ben a Zalaegerszegi Városi Sportcsarnokban, a 2013-as évben szintén Zalaegerszegen, de már a Gébárti Szabadidő Központ területén rendezhette meg ezt a CAC kutyakiállítást.

Az elmúlt években megrendezett kutyakiállítások olyannyira sikeresnek bizonyultak, hogy a Zala Megyei Kynológiai Egyesület a 2018-es évben dupla CAC kutyakiállítást rendezhet! Egy hétvégén 2 nemzeti kutyakiállítás! A megszervezéshez és a lebonyolításhoz kívánunk  jó munkát és sok sikert!

Programok (részleges):

A szervezők a kiállításra már reggel 07.00 órától várják a kiállítókat és a látogatókat egyaránt.

A ringekben a bírálatok délelőtt 10.00 órakor kezdődnek.

Délután 13.00 órától hobbi kutya szépségverseny a törzskönyv nélküli fajtatiszta és a keverék kutyák részére.
A bírálatokat P. Szabó Béla nemzetközi küllembíró fogja végezni.
Nevezni az információs irodában lehet 10.30-tól 12.30-ig.
Nevezési díj: 3000.- Ft.

Tenyésztők figyelmébe!

A CAC kiállítással egy időben és helyen tenyésszemle az alábbi fajtáknak:

Angol Masztiff, Tibeti Masztiff, Majorkai Masztiff, Bullmasztiff, Bordói Dog, Presa Canárió, Fila Brasileiro, Uruguay Cimarron.

Lengyel Hegyi Pásztorkutya, Dél-Orosz Juhászkutya, Sarplaninac, Kaukázusi Juhászkutya, Közép-Ázsiai Juhászkutya, Pireneusi Hegyikutya, Orosz Fekete Terrier, Moszkvai Őrkutya, Anatóliai Juhászkutya/Coban Köpegi, Szlovák Cuvac, Ciobanesc Romanesc Carpatin, Ciobanesc Romanesc Mioritic, Maremman-Abruzzese, Tornjak, Bukovinai Pásztor, Karszti Juhászkutya, Kangal

Dobermannok

Tacskók

Bearded Collie, Collie hosszúszõrû, Welsh Corgi Pembroke, Sheltie, Border Collie, Welsh Corgi Cardigan, Ausztrál Cattle Dog, Ausztrál Kelpie, Ausztrál Juhászkutya, Rövidszõrû Collie, Mini American Shepherd, Bobtail.

Amerikai Staffordshire Terrier, Bull Terrier (Standard), Staffordshire Bull Terrier, Bull Terrier Miniature, Angol Staffordshire Bullterrier, Amerikai Bulldog, Boerboel, Patterdale Terrier, Kontinentális Bulldog, Airedale Terrier, Bedlington Terrier, Foxterrier (sima szőrű), Drótszőrű Foxterrier, Ír Terrier, Jagd Terrier, Kerry Blue Terrier, Lakeland Terrier, Manchester Terrier, Soft Coated Wheaten Terrier, Welsh Terrier, Cairn Terrier, Cesky Terrier, Dandie Dinmont Terrier, Sealyham Terrier, Skót Terrier, Skye Terrier, West Highland White Terrier, Staffordshire Bull Terrier, Yorkshire Terrier, Angol Toy Terrier, Border Terrier, Ausztrál Silky Terrier, Norwich Terrier, Norfolk Terrier, Jack Russell Terrier, Parson Russell Terrier, Ausztrál Terrier, Brazil Terrier, Glen of Imaal Terrier, Japán Terrier (Nihon Terrier)

Információk kiállítóknak:

Bírói lista

Vezetőbíró: Korózs András

Fajta
2018. Május 05.
Szombat
2018. Május 06.
Vasárnap

FCI – I. Fajtacsoport

Összes fajta Hargitai Gábor (HU) László István (HU)

FCI – II. Fajtacsoport

Rottweiler, Dobermann, Cane Corso, Argentin Dog, Boxer, Dogo Canario, Bordói Dog, Bullmasztiff P. Szabó Béla (HU) Siklósi Béla (HU)
Orosz Fekete Terrier, Kaukázusi Juhászkutya, Közép-Ázsiai Juhászkutya László István (HU) Siklósi Béla (HU)
II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Siklósi Béla (HU) Hargitai Gábor (HU)
FCI – III. Fajtacsoport
Hosszú lábú Terrierek, Rövid lábú Terrierek Szabó Sándor (HU) Dr. Balogh Zsuzsanna (HU)
Bull típusú Terrierek Szabó Sándor (HU) Radvánszky Katalin (HU)
FCI – IV. Fajtacsoport
Összes fajta Korózs András (HU) Dr. Balogh Zsuzsanna (HU)
FCI – V. Fajtacsoport
Összes fajta Dr. Balogh Zsuzsanna (HU) P. Szabó Béla (HU)
FCI – VI. Fajtacsoport
Összes fajta Dr. Balogh Zsuzsanna (HU) Korózs András (HU)
FCI – VII. Fajtacsoport
Összes fajta Kardos Vilmos (HU) Szabó Sándor (HU)
FCI – VIII. Fajtacsoport
Összes fajta Kardos Vilmos (HU) Szabó Sándor (HU)
FCI – IX. Fajtacsoport
Összes fajta Radvánszky Katalin (HU) Kardos Vilmos (HU)
FCI – X. Fajtacsoport
Összes fajta László István (HU) Korózs András (HU)
FCI által el nem ismert fajták
Szabó Sándor (HU) Kardos Vilmos (HU)

Nevezési határidő: 2018. Április 15.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyészcsoport, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
A regisztráció, majd a belépés után indíthatjuk a nevezést.
Online nevezés esetén mellékelni kell a befizetési csekk vagy átutalás másolatát.
A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2018. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a Zala Megyei Kynológiai Egyesület bankszámlaszáma:
74000236 – 10034019
A nevezés mindig a kutya tulajdonosának neve alatt történjen.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Zala Megyei Kynológiai Egyesület
Zalaegerszeg
Csácsi utca 87.
8900

További információk a Zala Megyei Kynológiai Egyesületének hivatalos honlapján>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi email címeken:
csacsligeti@t-online.hu illetve a csacsligeti@gmail.com

Illetve az alábbi információs telefonszámokon:
+36 92 314 954; +36 30 260 3988.

Fotók és videók az elmúlt évek zalaegerszegi CAC kiállításairól

Egy évtizedes videó felvétel a 2008-as CAC kiállításról 2 részletben alant megtekinthető:

A 2006., a 2008., a 2009., a 2012., a 2013. és a 2014. évi CAC kiállításokon készült fotók megtekinthetők a Zala Megyei Kynológia Egyesület honlapján>>.

A 2012. évi CAC kutyakiállításon készített életképek megtekinthetők>>.

A 2009. évi CAC kutyakiállításon készített további érdekes fotók megtekinthetők>>.

A 2008. évi CAC kutyakiállításon készített életképek megtekinthetők>>.

A Zalaegerszegi Kutyaiskola hivatalos honlapja megtekinthető>>.

A Zalai kutyasuli YouTube csatornája megtekinthető>>.

Bemutatjuk a kutyakiállítás városát, Zalaegerszeget

Ezernyi völgy. Ezernyi hajlat, ezernyi domb, ezernyi erdősziget./ Ezernyi hajlék, fehér présházak, vasalt ajtajú öreg borospincék, tündérnyi / völgyhajlatok…feketerigó füttye hinti be a tájat. A tájat mely/ hasonlíthatatlan. A tájat, amely egyedülvaló.”

A CAC Nemzeti kutyakiállítás helyszíne Magyarország egyik legzöldebb és legvirágosabb városa, Zalaegerszeg, mely a Zala folyó két partján, a festői szépségű Zalai dombság ölelésében fekszik.

A több mint 60 000 lakost számláló város a kedvező természeti adottságainak illetve a látnivalóinak köszönhetően közkedvelt kirándulóhelynek számít. Gazdag kulturális értékeinek és sokszínű rendezvényeinek köszönhetően évente rengeteg látogató fordul meg a városban.

Zalaegerszeget Magyarország egyik legvirágosabb és legzöldebb városaként tartják számon, mindezért 2008-ban elnyerte a Virágos Magyarországért Szervező Bizottságtól az Arany Rózsa díjat, 2009-ben, 2010-ben és 2011-ben pedig különdíjas lett a város a „Virágos Magyarország” megmérettetésén.

Természeti látnivalói közül meg kell említenünk a város keleti részén elhelyezkedő Csácsi arborétumot (többek között itt található a Gébárti-tóval egyetemben a kiállítás helyszíne, a Gébárti Szabadidő Központ is), melynek 60 hektáros védett területén a hazánkban honos fafajok közül mindegyik megtalálható. A védett területet 750 hektáros erdő veszi körül, valamint kis tó és sétautak teszik vonzóvá a természetkedvelők számára.

Az alsóerdőben, a hegyvidéki hangulatú arborétumban található az Azáleás-völgy, mely nevét a benne található azáleákról kapta. Május közepétől virágba borulnak az azáleák és a rododendronok, ennek köszönhetően az Azáleás-völgy csodás látvánnyal és illattal kápráztatja el az ide látogató vendégeket, turistákat. Az Azáleás-völgy minden időszakban szabadon látogatható.

Helyszín: a Gébárti Szabadidőközpont

Az Ebtenyésztők a Gébárti Szabadidőközpont parkosított zöldövezeti részét választották a kiállítás helyszínéül, mely közvetlen Gébárti-tó partján található. A lenyűgöző 31 hektáros Gébárti-tó a környék legnagyobb mesterséges tava. A tó területét sétautak hálózzák be, félszigetén szabadtéri strand található, parkosított környezete kellemes kikapcsolódást kínál a fürdőzőknek, a vízi sportot kedvelőknek, valamint a horgászoknak is.

Gyere és látogass el Te is, a szervezők szeretettel várnak!

Minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a Zala Megyei Kynológiai Egyesület Május 05.-én és 06.-án két színvonalas CAC kutyakiállítással!Kérlek, oszd meg ezt a bejegyzést, hogy minél több kutyakiállítóhoz és érdeklődőhöz eljuthasson! Köszönjük! 🙂.Kutya Portál, egy értékes weboldal a kutyák szerelmeseinekHa kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, az alábbi cikkek is hasznosak lehetnek számodra:

Ajánljuk figyelmedbe a 2018. évi MEOESZ kutyakiállítási naptárunkat, melyből minden kiállítási ajánlónk elérhető illetve elérhető lesz!

2018. Május 13.-án a MEOE Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének szervezésében CAC Nemzeti Kutyakiállítás megrendezésére kerül sor Szolnokon. További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatók.

Az Ebtenyésztők Heves Megyei Egyesületének szervezésében 3 x CACIB nemzetközi kutyakiállításon vehetünk részt 2018. Május 19-én, 20-án és 21-én a természeti szépségekben bővelkedő Szilvásváradon. A további információkat portálunk kiállítási ajánlójából tudhatod meg>>.

Az Ebtenyésztők Veszprém Megyei Egyesülete 2018. Július 01.-én megrendezi a 6. CAC Kutyashowt Herenden. A kiállítás helyszíne immár hagyományosan a fás-ligetes Park sétány területe. További információk portálunk kiállítási ajánlójában tekinthetők meg>>.

A Vasi Kynológiai Egyesület jóvoltából 2018. Július 14.-én és 15.-én megrendezésre kerül a 2 napos CACIB és az esti CAC Kutyakiállítás Szombathelyen. Július 14.-én, szombaton kerülnek bírálatra az I.-es, a II.-es és a IX. fajtacsoportokba tartozó kutyák. A nemzetközi kiállítás után 18.00 órai kezdéssel kerül megrendezésre a minden fajtás esti CAC kutyakiállítás. A 2 napos CACIB 2. napján, Július 15.-én, vasárnap a III.-as, a IV.-es, az V.-ös, a VI.-os, a VII.-es, a VIII.-as és a X.-es fajtacsoportba tartozó kutyák bírálatával folytatódik. További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatóak. >>

A MEOE Szövetsége állatvédelmi tevékenységét tovább bővítve 2017. Június 01.-től kezdődően Ivartalanítási Támogatási Programot hirdetett, mely a MEOESZ határozatának értelmében folytatólagosan érvényes a 2018. évre is. További információk portálunk cikkében olvashatóak>>.

World Dog Show és Euro Dog Show kiállítási naptár, az elmúlt és az elkövetkezendő évek Világkiállításainak és Európa Kutyakiállításainak dátumaival, helyszíneivel, a hivatalos honlapok, az eredmények, néhány színes videó linkjeivel és portálunk ajánlóival!

Portálunkon elérhetőek az előző évek kutyakiállítási naptárjai, a 2017. évi MEOESZ kutyakiállítási naptár, a 2016. évi MEOESZ kiállítási naptár, a 2015. évi kiállítási naptár, és a 2014. évi kutyakiállítási naptár, melyekből minden kiállítási ajánlónk visszanézhető!

Ajánljuk figyelmedbe további hasznos cikkeinket is:

Nemcsak tanítjuk a kutyáinkat, de mi – kutyaszerető emberek, gazdik, tulajdonosok – is sokat tanulhatunk tőlük. Portálunk képes cikke rávilágít azon fontos életleckékre, melyeket megtanulhatunk a kutyáktól.

Egy új kutatási projekt szerint a kutyáknak hasonlóan mérhető IQ-juk van, mint az embereknek. A kutatásról és az eredményekről is olvashatsz “A kutya IQ teszt feltárja a kutyák általános intelligenciáját” című cikkünkben.

A chow-chow egy különleges családi kedvenc. Megjelenésében oroszlánszerűen fenséges, jellemében szenvedélyesen hűséges, mégis más, mint a többi kutyafajta. De vajon miben különbözik? „Egy ősi kutyafajta, a kéknyelvű Chow-Chow” című cikkünkből megkapod a választ. A cikkben érdekes és hasznos információkat, tényeket olvashatsz a fajtáról a jellem, a vérmérséklet, a viselkedés, a nevelés, a tanítás, a szőrzetápolás, az egészségügyi problémák és még sok más tekintetében!

A Kutya Portál sok hasznos és értékes cikkben bővelkedik, melyekből összeállítottuk a 2017-es év legolvasottabb és legnépszerűbb cikkeinek TOP 10-es listáját! Fogadjátok tőlünk szeretettel! Az idén is azért dolgozunk, hogy sok hasznos információt és értékes gondolatot, jó tanácsot és érdeklődésre számot tartó cikket osszunk meg Veletek az ember legjobb barátairól, a kutyákról.

Jó böngészést cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon! 🙂Kutya Portál, a felelősségteljes kutyaszeretők weboldala!

🙂 Várunk vissza portálunkra! 🙂

Kövess minket a facebookon is!