A MEOE Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete 2018. Május 13.-án megrendezi a II. Tiszavirág Winner elnevezésű CAC kutyakiállítást, melynek helyszíne a Millér Szabadidőpark.

A kiállítást rendező Egyesület, a MEOE Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete

A MEOE Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete 2015-ben egy új, fiatal vezetőséggel az élen újjáalakult. Az Egyesületet az alapító tagok azért hozták létre, hogy a megye területén FCI kompatibilis kutyakiállításokat szervezzen, népszerűsítse a kulturált kutyatartást, rászorulóknak segítséget nyújtson egy harmonikus kutya – ember kapcsolat kialakításához. Céljuk a hosszú távú gondolkodás és a folyamatos fejlődés.

Céljaik megvalósításának első mérföldköve egy CAC kutyakiállítás megszervezése és lebonyolítása volt 2016-ban. A kiállítás sikerét bizonyítja, hogy az Egyesület az idei évre is megkapta a jogot a MEOE Szövetségtől egy újabb CAC kiállítás rendezésére! A kiállítás megszervezéshez kívánunk Nekik jó szerencsét és sok sikert!

Programok:

A szervezők a kiállításra már reggel 07.30 perctől várják a kiállítókat és a látogatókat egyaránt.

A kiállítás délelőtt 10.00 órakor, az ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét.

A ringekben a bírálatok 10 óra 15 perckor indulnak.

Pontban 12.00 órakor egy kutyás bemutató láthatunk.

Délután 14.00 órától hobbi kutya szépségverseny a törzskönyv nélküli fajtatiszta és a keverék kutyák részére.
Nevezni a kiállítási irodában lehet 13.00 óráig.

14 óra 15 perctől veszi kezdetét a Best In Show, a fajtagyőztesek megmérettetése a kiállítás legszebb kutyája címért. Közben a fiatal felvezetők, a kutyapárok, és a tenyészcsoportok versenye is zajlik.

A kiállítás 17.00 óra környékén zárja kapuit!

Minden látogatónak kellemes időtöltést és jó szórakozást! A kiállítóknak szép időt, balesetmentes utazást, jó szerencsét és sok sikert kívánunk!

Információk kiállítóknak:

Bírói lista:

Vezető bíró: Erdős László

FCI I. fajtacsoport
Német Juhászkutya Firic Peter (SRB)
I. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Székely István (HU)
FCI II. fajtacsoport
Schnauzer, Pinscherek, Pireneusi Hegyikutya, Dobermann, Bulldog Dani Dániel József (HU)
Mastino Napoletano, Bordói Dog, Bullmasztiff, Fila Brasileiro, Tosa Inu, Cane Corso, Dogo Canario, Tibeti Masztiff, Argentin Dog Pettkó Csaba (HU)
II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Lakatos István (HU)
FCI III. fajtacsoport
Hosszú lábú Terrierek, Rövid lábú Terrierek Szabó Sándor (HU)
Bull típusú Terrierek Pettkó Csaba (HU)
FCI IV. fajtacsoport
Összes fajta Juhász Csilla (HU)
FCI V. fajtacsoport
Összes fajta Firic Peter (SRB)
FCI VI. fajtacsoport
Összes fajta Erdős László (HU)
FCI VII. fajtacsoport
Magyar Vizsla Firic Peter (SRB)
VII. fajtacsoport további kutyafajták Erdős László (HU)
FCI VIII. fajtacsoport
Összes fajta Szabó Sándor (HU)
FCI IX. fajtacsoport
Összes fajta Gröschl Ferenc (HU)
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta Juhász Csilla (HU)
FCI által el nem ismert fajták
Erdős László (HU)

Nevezési határidő: 2018. Április 16.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyészcsoport, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
Regisztráció, majd a személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2018. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a MEOE Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének bankszámlaszáma:
OTP Bank – 11745004 – 20133683
A nevezés mindig a kutya tulajdonosának neve alatt történjen.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hodnics Istvánné
Enese
Dózsa György u. 29.
9143

További információk a MEOE Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének hivatalos honlapján.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi email címen:
ebtenyesztokszolnok@gmail.com

Illetve az alábbi információs telefonszámon:
+36 20 432 7996.

 

Bemutatjuk a kutyakiállítás városát, Szolnokot

A CAC kutyakiállítás városa Szolnok, mely Jász-Nagykun-Szolnok megye székhelye, fontos kulturális, gazdasági és egészségügyi központ. A város az Alföld szívében, a Tisza és a Zagyva találkozásának emelkedő szögletében fekszik, a folyó egyik legfontosabb átkelőhelyénél. Hosszú fejlődése során elsősorban e helyzet befolyásolta fejlődését. Természeti adottságai közül meghatározó az a tény, hogy a város és térség élővizekben igen gazdag.

A megyeszékhely 2015-ben ünnepelte alapításának 940. évfordulóját. Valószínűleg a vizek és a magaslat marasztalta itt évezredeken keresztül a különböző kultúrájú népeket. Az Árpád-házi királyok korában elsősorban a sószállítás központjaként és fontos átkelőhelyként volt ismert. Az akkori időszakról hiányosak az információk, annyi bizonyos, hogy a város lakossága a tatárjárás során megsemmisült. A törökök elleni harcban stratégiai jelentősége magára vonta az ország figyelmét. Itt épült föl a 16. században az Alföld legerősebb vára, melyet a külföldi várvédők gyengesége miatt tudott elfoglalni a török. A várnak mára már romjai sem maradtak. A törökök kiűzését követően nem telt el évszázad, hogy a város ne szenvedett volna el súlyos katonai vagy természeti csapásokat.

A kiegyezést követően kezdett el fejlődni igazán a város: ipara, kulturális élete, oktatása még a hasonló lakosságú városok közül is kiemelte. A közlekedésben forradalmi áttörést hozott az 1835-ben megindult Tiszai gőzhajózás, majd 1847.-ben az ország második vasútvonalának a megnyitása. A vasút révén épült ki és fejlődött folyamatosan a város közlekedési ipara is. A gyarapodásnak további lendületet adott, hogy 1876-tól az újonnan szervezett Jász-Nagykun-Szolnok vármegye székhelye lett.

A két világháború között a város fejlődése megtorpant. A második világháború idején Szolnokot tizenkétszer érte bombatámadás, melynek során a vasútállomás és környéke különösen, de más városrészek is súlyos károkat szenvedtek. Az 1950-es és az 1960-as években jelentős ipari beruházásokra került sor. Hatalmas építkezés kezdődött, lakótelepek alakultak s a környékről betelepülőkkel megnőtt a város lélekszáma. Szolnok manapság egyre szépülő, tisztának mondható, családias hangulatú várossá vált, amely folyamatosan fejlődik.

A város történelme során 14 alkalommal pusztult el, ezért napjainkra kevés műemléke maradt fenn. A Damjanich Emlékmű, a Vártemplom, a Tájházi Múzeum, a Városháza, a Zsinagóga épülete ezek közé sorolható. A festőien szép Tisza-parton található szálloda gyógyító hatású vizével már évtizedek óta kedvelt kirándulóhelye a városba érkező turistáknak. A város egykori látképét meghatározó három templom ma is a Tisza-part látványossága. A város legjelentősebb műemléke, a 18. század derekán épült barokk stílusú Ferences Templom.

A Tisza partján az egykor mintegy tízholdas park közepén épült fel 1928-ban a Tisza Szálló és Gyógyfürdő. Az itt talált termálvíz kiválóan alkalmas reumatikus és mozgásszervi betegségek gyógyítására, gyomorbetegségek enyhítésére. Az 1928-ban felépült szálloda és gyógyfürdő az elmúlt évtizedek alatt igazi magyar gasztronómiai hagyományt teremtett és ápolja ma is. Mivel a Szigligeti színház tőszomszédságában található, különleges szerepet kapott, hiszen bankettek helyszíne, költők és más művészek gyakorta felkeresett pihenő- és találkahelye is volt.

Szolnok kulturális élete sokrétű. A tavaszi Szolnoki Zenei Fesztivál, az Őszi Szolnoki Művészeti hetek, közötte a Tisza-parti Nyári fesztivál programjai sok látogatót vonzanak a városba. További nagyívű rendezvény aTiszavirág Fesztivál, melyet első ízben 2006-ban rendeztek meg Szolnok kulturális életének felpezsdítésére. A rendezvényen hagyományőrző mesterségeket bemutató park, borházak, borászok kiállítása is várja az érdeklődőket.

Szolnok csodás természeti környezete a Tiszaliget, amely hatalmas, parkos zöldterület sétautakkal kiépítve, csónakázási lehetőséggel, valamint sportpályákkal és stranddal.

Gyere és látogass el, az Egyesület Téged is szeretettel vár!

A CAC kutyakiállítás helyszíne a Millér Szabadidőparkban található, ahová minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár Május 13.-án a MEOE Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete egy színvonalas CAC kutyakiállítással!Kérlek, oszd meg ezt a bejegyzést, hogy minél több kutyakiállítóhoz és érdeklődőhöz eljuthasson! Köszönjük! 🙂.Kutya Portál, egy értékes weboldal a kutyák szerelmeseinek!Ha kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, az alábbi cikkek is hasznosak lehetnek számodra:

Ajánljuk figyelmedbe a 2018. évi MEOESZ kutyakiállítási naptárunkat, melyből minden kiállítási ajánlónk elérhető illetve elérhető lesz!

Az Ebtenyésztők Heves Megyei Egyesületének szervezésében 3 x CACIB nemzetközi kutyakiállításon vehetünk részt 2018. Május 19-én, 20-án és 21-én a természeti szépségekben bővelkedő Szilvásváradon. A további információkat portálunk kiállítási ajánlójából tudhatod meg>>.

A MEOE Jászberényi Szervezete Őrző-Védő CAC kiállítást rendez 2018. Június 03.-án Jászberényben. A kiállításról minden információt megtudhatsz portálunk kiállítási ajánlójából>>.

Az Ebtenyésztők Veszprém Megyei Egyesülete 2018. Július 01.-én megrendezi a 6. CAC Kutyashowt Herenden. A kiállítás helyszíne immár hagyományosan a fás-ligetes Park sétány területe. További információk portálunk kiállítási ajánlójában tekinthetők meg>>.

A Vasi Kynológiai Egyesület jóvoltából 2018. Július 14.-én és 15.-én megrendezésre kerül a 2 napos CACIB és az esti CAC Kutyakiállítás Szombathelyen. Július 14.-én, szombaton kerülnek bírálatra az I.-es, a II.-es és a IX. fajtacsoportokba tartozó kutyák. A nemzetközi kiállítás után 18.00 órai kezdéssel kerül megrendezésre a minden fajtás esti CAC kutyakiállítás. A 2 napos CACIB 2. napján, Július 15.-én, vasárnap a III.-as, a IV.-es, az V.-ös, a VI.-os, a VII.-es, a VIII.-as és a X.-es fajtacsoportba tartozó kutyák bírálatával folytatódik. További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatóak. >>

A MEOE Szövetsége állatvédelmi tevékenységét tovább bővítve 2017. Június 01.-től kezdődően Ivartalanítási Támogatási Programot hirdetett, mely a MEOESZ határozatának értelmében folytatólagosan érvényes a 2018. évre is. További információk portálunk cikkében olvashatóak>>.

World Dog Show és Euro Dog Show kiállítási naptár, az elmúlt és az elkövetkezendő évek Világkiállításainak és Európa Kutyakiállításainak dátumaival, helyszíneivel, a hivatalos honlapok, az eredmények, néhány színes videó linkjeivel és portálunk ajánlóival!

Portálunkon elérhetőek az előző évek kutyakiállítási naptárjai, a 2017. évi MEOESZ kutyakiállítási naptár, a 2016. évi MEOESZ kiállítási naptár, a 2015. évi kiállítási naptár, és a 2014. évi kutyakiállítási naptár, melyekből minden kiállítási ajánlónk visszanézhető!

Ajánljuk figyelmedbe további hasznos cikkeinket is:

Nyár, napsütés, hőség és egy hirtelen fellépő nyáron jelentkező probléma, a hőguta. Erről az alattomos betegségről még többet megtudhatsz és a legveszélyeztetettebb kutyafajtákat is megismerheted oldalunkon keresztül.

Felelős állattartóként azt is tudnod kell, hogy soha ne hagyd kutyád a zárt, parkoló autóban, mert veszélyes!

Nyári dilemmák! Szükséges-e nyírni a kutya szőrzetét? Igen vagy nem? Hogy biztosan el tudd dönteni, ebben nyújt segítséget cikkünk!

A chow-chow egy különleges családi kedvenc. Megjelenésében oroszlánszerűen fenséges, jellemében szenvedélyesen hűséges, mégis más, mint a többi kutyafajta. De vajon miben különbözik? „Egy ősi kutyafajta, a kéknyelvű Chow-Chow” című cikkünkből megkapod a választ. A cikkben érdekes és hasznos információkat, tényeket olvashatsz a fajtáról a jellem, a vérmérséklet, a viselkedés, a nevelés, a tanítás, a szőrzetápolás, az egészségügyi problémák és még sok más tekintetében!

A kutyák az ember által legrégebben háziasított állatok. Az emberhez fűződő hosszú kapcsolatuknak köszönhetően egyedülállóan érzékenyek az emberi viselkedésre. Annak ellenére, hogy a két faj már évezredek óta él szoros kapcsolatban egymással, az emberek gyakran tesznek olyan dolgokat, amelyekről úgy vélik, hogy a kutyák szeretik, de végül kiderül, hogy a kutyák határozottan nem kedvelik azokat. Hogy melyek azon emberi viselkedések, melyeket a kutyák nem kedvelnek, utálnak vagy gyűlölnek, megtudhatod a “6 emberi viselkedés, melyet a kutyák nem kedvelnek” című cikkünkből.

A kutyák teljesen egyértelműen kommunikálnak velünk emberekkel, csak mi nem mindig tudjuk megfelelően értelmezni a kapott jeleket. Hogy biztosan felismerd, ha fél vagy szorong a kutyád, feltétlen olvasd el az “Így mutatják ki a kutyák, ha félnek vagy szorongnak” című cikkünkben található infografikán az erre vonatkozó képes információkat.

A Kutya Portál sok hasznos és értékes cikkben bővelkedik, melyekből összeállítottuk a 2017-es év legolvasottabb és legnépszerűbb cikkeinek TOP 10-es listáját! Fogadjátok tőlünk szeretettel! Az idén is azért dolgozunk, hogy sok hasznos információt és értékes gondolatot, jó tanácsot és érdeklődésre számot tartó cikket osszunk meg Veletek az ember legjobb barátairól, a kutyákról.

Jó böngészést cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon! 🙂Kutya Portál, a felelősségteljes kutyaszeretők weboldala!

🙂 Várunk vissza portálunkra! 🙂

Kövess minket a facebookon is!