A Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete 2018. Április 14.-ére és 15.-ére minden fajtás 2 x CACIB kutyakiállítást hirdet Debrecenbe. Mindkét napon részt vehetünk egy-egy CACIB nemzetközi kutyakiállításon a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának területén.

A kiállítást rendező Egyesület, a Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete

Az 1960-as években alakultak meg a helyi szervezetek, akkor még Hajdúsági- és Debreceni Szervezet néven. 1967-ben jöttek létre a vadász, őrző-védő, munka szakosztályok, majd az Egyesület keretein belül e képzések valamint a vakvezető kutyák képzése is megindult.1990-ben az Egyesület Önálló Jogúvá vált, a mostani időkben pedig már a legnagyobb taglétszámú Egyesületként tartják számon. A két nagy kiállítás (2 x CACIB és az éjszakai CACIB) megrendezése mellett az Egyesület évente két-három munkavizsgát, tenyészvizsgát is rendez, valamint folyamatos képzések folynak az őrző-védő, a vadász és az agility szakosztályokban.

A MEOE Debreceni Önálló Jogú Egyesülete névváltoztatáson esett át. 2017-től kezdődően Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete néven tevékenykedik tovább.

A Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete által rendezett CACIB nemzetközi kutyakiállítások nagy hagyománnyal rendelkeznek. Az Egyesület a 2000-as évektől kezdődően szinte minden évben megrendezi ezt a nagyszabású, kétnapos kutyakiállítást, mely kedves hangulatával elvarázsolja a kiállítókat (az éjszakai CACIB kutyakiállítással egyetemben, amely a sejtelmes világítás fényében még varázslatosabb).

Információk kiállítóknak:

Bírói listák

Vezetőbíró:

Fajta
2018. 04. 14.
CACIB
2018. 04. 15.
CACIB

FCI – I. Fajtacsoport

Német Juhászkutya, Tervueren, Laekenois, Schipperke, Cimarron Uruguayo, Svájci Fehér Juhászkutya, Csehszlovák Farkaskutya, Mioritic, Kárpátiai Juhászkutya, Délorosz Juhászkutya, Berger De Beauce, Berger De Brie, Flandriai Bouvier, Abruzzói Pásztorkutya, Kelpie, Groenendael
I. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták
Kamen Litov (BG) Korózs András (HU)
Border Collie, Bearded Collie, Welsh Corgi Cardigan, Welsh Corgi Pembroke Vlastislav Vojtek (SK) Iveta Vojteková (SK)
Collie hosszú- és rövid szőrű, Sheetland Sheepdog, Ausztrál Cattle Dog Andrzej Kazmierski (PL) Korózs András (HU)
Komondor, Kuvasz, Puli, Pumi, Mudi Andrzej Kazmierski (PL) Lokodi Csaba Zsolt (RO)
Ausztrál Juhászkutya Andrzej Kazmierski (PL) Iveta Vojteková (SK)
Bobtail Kamen Litov (BG) Iveta Vojteková (SK)

FCI – II. Fajtacsoport

Dobermann, Német Pinscher, Német Törpe Pinscher Vlastislav Vojtek (SK) Vojislav Al Daghistani (SRB)
Bukovinai Pásztorkutya, Dogo Canario, Perro Dogo Mallorquin, Masztiff, Mastino Napoletano, Bullmasztiff, Bordói Dog, Argentin Dog, Fila Brasileiro, Tosa Inu Kamen Litov (BG) Vojislav Al Daghistani (SRB)
Német Dog, Orosz Fekete Terrier Papp László (RO) Kamen Litov (BG)
Boxer, Schnauzerek Papp László (RO) Korózs András (HU)
Rottweiler Papp László (RO) Vlastislav Vojtek (SK)
Shar-Pei, Angol Bulldog, Cane Corso Vojislav Al Daghistani (SRB) Papp László (RO)
Újfoundlandi, Landseer, Szent Bernáthegyi, Hovawart, Leonbergi, Spanyol Masztiff, Pireneusi Hegyikutya, Tibeti Masztiff, Berni Pásztorkutya Lokodi Csaba Zsolt (RO) Papp László (RO)
Kaukázusi Juhászkutya, Közép-Ázsiai Juhászkutya, Moszkvai Őrkutya Lokodi Csaba Zsolt (RO) Kamen Litov (BG)
Anatóliai Juhászkutya, II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Kamen Litov (BG) Papp László (RO)
FCI – III. Fajtacsoport
Összes fajta Kristina Tar (UA) Andrzej Kazmierski (PL)
FCI – IV. Fajtacsoport
Összes fajta Korózs András (HU) Kristina Tar (UA)
FCI – V. Fajtacsoport
Összes fajta Vojislav Al Daghistani (SRB) Vlastislav Vojtek (SK)
FCI – VI. Fajtacsoport
Dalmata Vlastislav Vojtek (SK) Lokodi Csaba Zsolt (RO)
Rodéziai Ridgeback Vlastislav Vojtek (SK) Iveta Vojteková (SK)
VI. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Korózs András (HU) Lokodi Csaba Zsolt (RO)
FCI – VII. Fajtacsoport
Összes fajta Viera Vitkova (SK) Dr. Bob G. Smith (USA)
FCI – VIII. Fajtacsoport
Összes fajta Dr. Bob G. Smith (USA) Michael Kristensen (DK)
FCI – IX. Fajtacsoport
Bichon Frisé, Máltai Selyemkutya, Lhasa Apso, Havanese, Bolognese, Coton De Tulear, Uszkár, Petit Brabancon, Belga Griffon, Brüsszeli Griffon, Kínai Meztelen Kutya (szőrtelen, púderpamacs), Shih-Tzu, Tibeti Spániel, Tibeti Terrier, Chihuahua, Cavalier King Charles Spániel, King Charles Spániel, Pekingi Palotakutya, Japán Chin, Papillon, Phaléne, Francia Bulldog, Mopsz, Boston Terrier Iveta Vojteková (SK) Viera Vitkova (SK)
FCI – X. Fajtacsoport
Összes fajta Vlastislav Vojtek (SK) Iveta Vojteková (SK)

Nevezési határidők és nevezési díjak:

Első nevezési határidő
2018. 02. 18.
Második nevezési határidő
2018. 03. 18.
Első kutya 6000 Ft 8000 Ft
További kutyák 5000 Ft 7000 Ft
Bébi, Kölyök, Veterán 4000 Ft 5000 Ft
Honor osztály 3000 Ft 4000 Ft
Tenyészcsoportok 3000 Ft 3000 Ft
Kutyapárok 3000 Ft 3000 Ft
Fiatal Felvezetők 2000 Ft 2000 Ft

A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.
A kiállításon online katalógus működik. A nyomtatott katalógus +500.- Ft-ért igényelhető.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
A nevezési díj már a nevezés elindítása előtt ugyanezen oldalon befizethető bankkártyáról vagy átutalással. Ha átutalással küldjük, célravezetőbb előbb a nevezési díjat befizetni, majd a nevezésnél a banktól kapott e-mailt, mint a nevezési díj befizetését szolgáló igazolást feltölteni.
A személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Nevezési lap

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munka bizonyítványok másolatát és a 2018. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesületének számlaszáma:
OTP Bank Zrt. Debrecen – 11738008 – 20328102.
A befizetés mindig a tulajdonos neve alatt történjen!

Nevezési cím postai feladás esetén:
HÓD-DOG Kutyabarát Egyesület
Hódmezővásárhely
Pf.: 1.
6801
A közlemény rovatba a „Nevezés” szó kerüljön.

További információk a Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesületének hivatalos weboldalán>>.

Valamint az Egyesület hivatalos Facebook oldalán>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi telefonszámon:
+36 52 443 565.

Illetve az alábbi e-mail címen:
debrecendogshow@gmail.com

Nevezés faxon:
+36 62 222 485.

 

Videó felvételek az elmúlt évek debreceni CACIB kiállításairól

A 2011. évi debreceni CACIB kutyakiállítás videó felvétele alant megtekinthető:

A 2010. évben megrendezésre került 2 x CACIB kutyakiállítás videó felvétele megtekinthető:

Egy évtizedes videó felvétel három részben a 2008. évi 2 x CACIB kutyakiállításról:

Bemutatjuk a kutyakiállítás városát, Debrecent

A 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállítás helyszíne Debrecen, mely Magyarország második legnagyobb és legnépesebb városa, Kelet-Magyarország kulturális, gazdasági, idegenforgalmi és közlekedési központja is egyben. A mai időkben hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő városaként tartják számon.

Debrecen városát gyakran emlegetik kálvinista Róma-ként vagy civisváros-ként is, mely az 1300-as években mezővárosi, majd az 1600-as években királyi városi rangot szerzett és kétszer is volt már az ország fővárosa. Történelme évszázadokon át összefonódott a reformációval, erről üzen számos történelmi emléke is, a Kossuth tér, az Emlékpark és a Nagyerdei Szoborpark is.

Látnivalói közül kiemelkedik a város jelképe, az 1800-as évekbeli klasszicista stílusú Református Nagytemplom, mely az ország legnagyobb református temploma és melyben ereklyeként őrzik Kossuth Lajos karosszékét. Az épület a város szívében, a Kossuth téren található, mögötte helyezkedik el az 1500-as évektől működő Református Kollégium, melynek tekintélyét híres tanárai és diákjai alapozták meg. A Kollégium nagykönyvtára, félmilliós állományával – melyben könyvritkaságok is megtalálhatók – a Magyarországi Református Egyház legnagyobb gyűjteményeként van nyilvántartva.
A Kollégium mellett a neobarokk stílusban épült Déri Múzeum épületét találjuk. Leghíresebb részében, a Munkácsy teremben látható Munkácsy Mihály világhírű Krisztus-trilógiájának két alkotása.

A városközpont másik nevezetessége a patinás Aranybika Szálló, mely az ország legrégebbi és még ma is működő szállodája, a Főtér, melynek közepén díszburkolatba foglalva megtalálható a város üvegmozaikból kirakott címere, valamint a Városháza klasszicista stílusú épülete, mely a legszebbek közé tartozik.

A város bőséges kulturális kínálatából kiemelkedik az augusztus 20.-i színpompás és csodálatos Virágkarnevál, a Jazz Napok, a Költészeti Fesztivál és a Nyári Egyetem rendezvényei.

A város legnépszerűbb turisztikai rendezvénye az Európában egyedülálló Virágkarnevál. Az államalapító Szent-István megkoronázásához és az új kenyér ünnepéhez kapcsolódó látványosságra több százezren érkeznek a városba. Az egyhetes rendezvénysorozat fő eseménye, a Virágkarnevál évről évre látványosabb, a résztvevők meseszép virágkompozíciókat láthatnak, melyek fenséges illata sem elhanyagolható. Ezen kívül színvonalas, szórakoztató programok, koncertek, táncelőadások, gyerekprogramok, valamint a nap megkoronázásaként tűzijáték várja a Virágkarneválra kilátogató családokat, vendégeket.

A családok számára igazi kikapcsolódást jelenthet az Állatkert, mely 1958 óta fogadja a látogatókat. Az eltelt közel 60 év alatt az Állatkert területe folyamatosan nőtt és mára már elmondható, hogy az uniós normáknak megfelelő parkot hoztak létre, ahol 5 földrész 165 fajának mintegy 1500 példányát tekinthetik meg az ide látogató családok, vendégek.

Az itt élő fajok számára a körülmények a korábbinál lényegesen nagyobb jólétet és jobb közérzetet biztosítanak. A terület az itt megtalálható 341 növényfajával együtt 1994 óta természetvédelmi oltalom alatt áll.

Debrecen természeti látnivalói közül kiemelkedik a Nagyerdő, mely az 1939-es évtől kezdődően Magyarország első természetvédelmi területe kibővítve állatkerttel, vidámparkkal, valamint botanikus kerttel, melynek eredeti növényvilága azonos a Nagyerdőével. Az arborétumban mintegy 8000 növényfaj között láthatunk bőven trópusi ritkaságokat is, továbbá az európai hírű, 2000 fajt és 10 000 növényt képviselő kaktuszgyűjtemény is itt található.

Gyere és látogass el, a szervezők Téged is szeretettel várnak!

A kutyakiállítások helyszíne, a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának területe, ahová minden látogatót, vendéget, kiállítót a kutyáikkal sok szeretettel és két hangulatos kutyakiállítással vár a Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete.Kérlek, oszd meg ezt a bejegyzést, hogy minél több kutyakiállítóhoz és érdeklődőhöz eljuthasson! 🙂 Köszönjük! 🙂.Kutya Portál, egy értékes weboldal a kutyák szerelmeseinekHa kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, az alábbi cikkek is hasznosak lehetnek számodra:

Ajánljuk figyelmedbe a 2018. évi MEOESZ kutyakiállítási naptárunkat, melyből minden kiállítási ajánlónk elérhető illetve elérhető lesz!

A Somogy Megyei Kinológiai Egyesület Vadászkutya CAC kiállítást rendez 2018. Április 21.-én Kaposvárott. A kiállításról minden információt megtudhatsz portálunk kiállítási ajánlójából>>.

2018. Április 28.-án az Ebtenyésztők Pápai Egyesületének jóvoltából 2 x CAC nemzeti kutyakiállításon vehetünk részt Pápán. Egy nap két kutyakiállítás, az első CAC kezdési időpontja reggel 09.00 óra, a második CAC kutyakiállításé pedig délután 14.00 óra. Bővebb információk portálunk kiállítási ajánlójában>>

2018. Május 13.-án a MEOE Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének szervezésében CAC Nemzeti Kutyakiállítás megrendezésére kerül sor Szolnokon. További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatók.

Az Ebtenyésztők Heves Megyei Egyesületének szervezésében 3 x CACIB nemzetközi kutyakiállításon vehetünk részt 2018. Május 19-én, 20-án és 21-én a természeti szépségekben bővelkedő Szilvásváradon. A további információkat portálunk kiállítási ajánlójából tudhatod meg>>.

A MEOE Jászberényi Szervezete Őrző-Védő CAC kiállítást rendez 2018. Június 03.-án Jászberényben. A kiállításról minden információt megtudhatsz portálunk kiállítási ajánlójából>>.

A Vasi Kynológiai Egyesület jóvoltából 2018. Július 14.-én és 15.-én megrendezésre kerül a 2 napos CACIB és az esti CAC Kutyakiállítás Szombathelyen. Július 14.-én, szombaton kerülnek bírálatra az I.-es, a II.-es és a IX. fajtacsoportokba tartozó kutyák. A nemzetközi kiállítás után 18.00 órai kezdéssel kerül megrendezésre a minden fajtás esti CAC kutyakiállítás. A 2 napos CACIB 2. napján, Július 15.-én, vasárnap a III.-as, a IV.-es, az V.-ös, a VI.-os, a VII.-es, a VIII.-as és a X.-es fajtacsoportba tartozó kutyák bírálatával folytatódik. További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatóak. >>

A MEOE Szövetsége állatvédelmi tevékenységét tovább bővítve 2017. Június 01.-től kezdődően Ivartalanítási Támogatási Programot hirdetett, mely a MEOESZ határozatának értelmében folytatólagosan érvényes a 2018. évre is. További információk portálunk cikkében olvashatóak>>.

World Dog Show és Euro Dog Show kiállítási naptár, az elmúlt és az elkövetkezendő évek Világkiállításainak és Európa Kutyakiállításainak dátumaival, helyszíneivel, a hivatalos honlapok, az eredmények, néhány színes videó linkjeivel és portálunk ajánlóival!

Portálunkon elérhetőek az előző évek kutyakiállítási naptárjai, a 2017. évi MEOESZ kutyakiállítási naptár, a 2016. évi MEOESZ kiállítási naptár, a 2015. évi kiállítási naptár, és a 2014. évi kutyakiállítási naptár, melyekből minden kiállítási ajánlónk visszanézhető!

Ajánljuk figyelmedbe további hasznos cikkeinket is:

A kutyák és a hideg időjárás! Milyen hideg a túl hideg? Mely fajták sebezhetőbbek? Hogy ismerhető fel, ha a kutyád fázik? Mindezekre választ kapsz, ha elolvasod “A kutyák és a hideg időjárás” című cikkünket.

A chow-chow egy különleges családi kedvenc. Megjelenésében oroszlánszerűen fenséges, jellemében szenvedélyesen hűséges, mégis más, mint a többi kutyafajta. De vajon miben különbözik? „Egy ősi kutyafajta, a kéknyelvű Chow-Chow” című cikkünkből megkapod a választ. A cikkben érdekes és hasznos információkat, tényeket olvashatsz a fajtáról a jellem, a vérmérséklet, a viselkedés, a nevelés, a tanítás, a szőrzetápolás, az egészségügyi problémák és még sok más tekintetében!

A felelős állattartás aranyszabályait minden kutya tulajdonosnak és leendő kutyatulajdonosnak ismernie kell. Portálunk tanácsokkal segít, hogy felelősen tarthasd és gondosan nevelhesd kedvenced.

A kutyák az ember által legrégebben háziasított állatok. Az emberhez fűződő hosszú kapcsolatuknak köszönhetően egyedülállóan érzékenyek az emberi viselkedésre. Annak ellenére, hogy a két faj már évezredek óta él szoros kapcsolatban egymással, az emberek gyakran tesznek olyan dolgokat, amelyekről úgy vélik, hogy a kutyák szeretik, de végül kiderül, hogy a kutyák határozottan nem kedvelik azokat. Hogy melyek azon emberi viselkedések, melyeket a kutyák nem kedvelnek, utálnak vagy gyűlölnek, megtudhatod a “6 emberi viselkedés, melyet a kutyák nem kedvelnek” című cikkünkből.

A kutyák teljesen egyértelműen kommunikálnak velünk emberekkel, csak mi nem mindig tudjuk megfelelően értelmezni a kapott jeleket. Hogy biztosan felismerd, ha fél vagy szorong a kutyád, feltétlen olvasd el az “Így mutatják ki a kutyák, ha félnek vagy szorongnak” című cikkünkben található infografikán az erre vonatkozó képes információkat.

A Kutya Portál sok hasznos és értékes cikkben bővelkedik, melyekből összeállítottuk a 2017-es év legolvasottabb és legnépszerűbb cikkeinek TOP 10-es listáját! Fogadjátok tőlünk szeretettel! Az idén is azért dolgozunk, hogy sok hasznos információt és értékes gondolatot, jó tanácsot és érdeklődésre számot tartó cikket osszunk meg Veletek az ember legjobb barátairól, a kutyákról.

Jó böngészést cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon! 🙂Kutya Portál, a felelősségteljes kutyaszeretők weboldala!

🙂 Várunk vissza portálunkra! 🙂

Kövess minket a facebookon is!