A Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete a nyári szezonban két különböző kutyakiállítás megrendezésére kapta meg a lehetőséget a MEOE Szövetségtől. 2017. Július 22.-én részt vehetünk egy CAC Nemzeti és egy Éjszakai CACIB Nemzetközi kutyakiállításon Debrecenben. A CAC kutyakiállítás kezdési időpontja délelőtt 10.00 óra, míg az Éjszakai CACIB kezdési időpontja délután 18.00 óra. Az Ebtenyésztők a kutyakiállítások helyszínéül immár hagyományosan a Kossuth laktanya Sportpályáját választották.

A Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete az 1960-as években alakult meg, akkor még MEOE Debreceni Szervezete néven. 1967-ben jöttek létre a vadász, terelő, őrző-védő, munka szakosztályok, majd az Egyesület keretein belül e képzések valamint a vakvezető kutyák képzése is megindult.1990-ben az Egyesület Önálló Jogúvá vált, a mostani időkben pedig már a legnagyobb taglétszámú Egyesületként tartják számon. A két nagy kiállítás (2 x CACIB és az éjszakai CACIB) megrendezése mellett az Egyesület évente két-három munkavizsgát, tenyészvizsgát is rendez, valamint folyamatos képzések folynak az őrző-védő, a vadász és az agility szakosztályokban.

Az Egyesület által nyaranta megrendezésre kerülő éjszakai kutyakiállítás nagy hagyománnyal rendelkezik. Az Egyesület az első ilyen jellegű showt 18 évvel ezelőtt, azaz 1998-ban rendezte meg, akkor még Éjszakai Tájjellegű Kutyakiállítás néven. Ez az éjszakai kutya show 4 éven keresztül, mint Tájjellegű kiállítás szerepelt az Ebtenyésztők programjában. Az elkövetkezendő több mint 10 éven át a kiállítást CAC rangra emelkedett, 2014-től pedig már Éjszakai CACIB nemzetközi kutyakiállításként ismerik a kiállítók és a látogatók. Az idei évben a rendezvény kiegészül egy nappali CAC kutyakiállítással, így a kiállítók egy nap alatt két kiállításon is részt vehetnek a kutyáikkal.

Az éjszakai kiállításra minden évben nagy számban érkeznek a kiállítók és a vendégek is, hiszen meleg baráti hangulatával elvarázsolja az embereket. Ehhez hozzájárul még az Egyesület részéről tapasztalható baráti és kedves légkör. Évek óta visszatérő hagyomány, hogy minden kiállító egy üveg különleges bort kap, valamint Szabó Sándor úr részéről kedves gesztusként a hölgyek 1 szál piros rózsát kapnak ajándékba, amit Elnök úr saját kezűleg ad át a hölgyeknek a kiállításon.

A bírálatok még a naplemente előtt elkezdődve belecsúsznak az éjszakába, melynek sejtelmes fényei varázslatosan hatnak a jelenlévő kiállítókra és látogatókra egyaránt. A Best In Show kezdését már a lámpák misztikus fényeiben csodálhatjuk meg, mely szemet gyönyörködtető látványt nyújt az éj sötétjében. A kiállítás gyakorlati megszervezésében segédkező egyesületi tagokat minden évben dicséret illeti a kiállítás megrendezése terén nyújtott munkájukért!

Látogatói információk:

A belépőjegyek árai:

14 éves kor felett 800.- Ft/fő
14 éves kor alatt ingyenes

Információk kiállítóknak:

Bírói listák

Vezetőbíró:
Fajta
2017. 07. 22.
CAC
2017. 07. 22.
Éjszakai CACIB

FCI – I. Fajtacsoport

Német Juhászkutya Szántó Imre (HU) Dr. Molnár Zsolt (RO)
Ausztrál Juhászkutya Hargitai Gábor (HU) Korózs-Papp Judit (HU)
Border Collie, Bearded Collie, Collie hosszú- és rövid szőrű, Sheetland Sheepdog, Welsh Corgi Cardigan, Welsh Corgi Pembroke Jaroslav Matyás (SK) Korózs-Papp Judit (HU)
Groenendael, Lakenois, Malinois, Tervueren, Schipperke, Cimarron Uruguayo, Svájci Fehér Juhászkutya, Csehszlovák Farkaskutya, Mioritic, Kárpátiai Juhászkutya, Délorosz Juhászkutya, Berger de Beauce, Berger de Brie, Flandriai Bouvier, Komondor, Kuvasz, Pumi, Puli, Mudi, Ausztrál Cattle Dog, Abruzzói Pásztorkutya, I. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Hargitai Gábor (HU) Dr. Molnár Zsolt (RO)

FCI – II. Fajtacsoport

Dobermann (fekete-vörös, barna-vörös), Német Pinscher, Német Törpe Pinscher, Német Dog, Boxer, Orosz Fekete Terrier, Rottweiler, Angol Bulldog, Cane Corso Korózs András (HU) Jaroslav Matyás (SK)
Bukovinai Pásztorkutya, Dogo Canario, Perro Dogo Mallorquin, Masztiff, Mastino Napoletano, Bullmasztiff, Bordói Dog, Argentin Dog, Fila Brasileiro, Tosa Inu Dr. Molnár Zsolt (RO) Hargitai Gábor (HU)
Schnauzer Jaroslav Matyás (SK) Harsányi Péter (HU)
Shar-Pei, Ujfoundlandi, Landseer, Szent Bernáthegyi, Hovawart, Leonbergi, Spanyol Masztiff, Pireneusi Hegyikutya, Tibeti Masztiff, Berni Pásztorkutya Jaroslav Matyás (SK) Hargitai Gábor (HU)
Kaukázusi Juhászkutya, Közép-Ázsiai Juhászkutya, Moszkvai Őrkutya, II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Hargitai Gábor (HU) Harsányi Péter (HU)
FCI – III. Fajtacsoport
Hosszú lábú Terrierek Dorota Witkowska (PL) Korózs András (HU)
Rövid lábú Terrierek, Bull típusú Terrierek, Yorkshire Terrier Dorota Witkowska (PL) Sárközy Gyula (HU)
FCI – IV. Fajtacsoport
Összes fajta Orcsik István (SRB) Harsányi Péter (HU)
FCI – V. Fajtacsoport
Összes fajta Dr. Molnár Zsolt (RO) Orcsik István (SRB)
FCI – VI. Fajtacsoport
Összes fajta Harsányi Péter (HU) Orcsik István (SRB)
FCI – VII. Fajtacsoport
Összes fajta Dorota Witkowska (PL) Korózs András (HU)
FCI – VIII. Fajtacsoport
Összes fajta Harsányi Péter (HU) Dorota Witkowska (PL)
FCI – IX. Fajtacsoport
Összes fajta Sárközy Gyula (HU) Gróf Szilvia (HU)
FCI – X. Fajtacsoport
Összes fajta Orcsik István (SRB) Dorota Witkowska (PL)

CAC kiállítás – Nevezési határidő: 2017. Június 25.

CAC kiállítás – Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyészcsoport, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Éjszakai CACIB – Nevezési határidők és nevezési díjak

Első nevezési határidő
2017. 05. 21.
Második nevezési határidő
2017. 06. 25.
Első kutya 6000 Ft 8000 Ft
További kutyák 5000 Ft 7000 Ft
Bébi, Kölyök, Veterán 4000 Ft 5000 Ft
Honor osztály 3000 Ft 4000 Ft
Tenyészcsoportok 3000 Ft 3000 Ft
Kutyapárok 3000 Ft 3000 Ft
Fiatal Felvezetők 2000 Ft 2000 Ft

FIGYELEM!!

Honor osztályba való nevezéshez 2 ország felnőtt Championja VAGY InterChampion szükséges!

A Honor osztály nem konkurál a címekért. Azoknak a tenyésztőknek/tulajdonosoknak ajánljuk, akik szeretnék bemutatni a kutyájukat az új tenyésztők számára, szeretnék felhívni a figyelmet az általuk tenyésztett fajtára illetve a tulajdonosok bemutathassák kimagasló teljesítményű kutyájukat.

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.
Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
A nevezési díj már a nevezés elindítása előtt ugyanezen oldalon befizethető. Célravezetőbb előbb a nevezési díjat befizetni, majd a nevezésnél a banktól kapott e-mailt, mint a nevezési díj befizetését szolgáló igazolást feltölteni.
A személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Nevezési lap

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munka bizonyítványok másolatát és a 2017. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesületének számlaszáma:
OTP Bank Zrt. Debrecen – 11738008 – 20328102.
A befizetés mindig a tulajdonos neve alatt történjen!

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hód-Dog Kutyabarát Egyesület
Hódmezővásárhely
Pf.: 1.
6801

Postai fizetés:
Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete
Debrecen
Pesti u. 55.
4026

További információk a Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesületének hivatalos weboldalán>>.

Valamint az Egyesület hivatalos Facebook oldalán>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi telefonszámon:
+36 52 443 565.

Illetve az alábbi e-mail címen:
debrecendogshow@gmail.com

A 2008. évi Debrecen Éjszakai CAC kutyakiállítás Ebugatta TV felvételének 1. része megtekinthető:

A 2008. évi Debrecen Éjszakai CAC kutyakiállítás Ebugatta TV felvételének 2. része megtekinthető:

 

A CAC nemzeti + az éjszakai CACIB nemzetközi kutyakiállítás helyszíne Debrecen, mely Magyarország második legnagyobb és legnépesebb városa, Kelet-Magyarország kulturális, gazdasági, idegenforgalmi és közlekedési központja is egyben. A mai időkben hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő városaként tartják számon.

Debrecen városát gyakran emlegetik kálvinista Róma-ként vagy civisváros-ként is, mely az 1300-as években mezővárosi, majd az 1600-as években királyi városi rangot szerzett és kétszer is volt már az ország fővárosa. Történelme évszázadokon át összefonódott a reformációval, erről üzen számos történelmi emléke is, a Kossuth tér, az Emlékpark és a Nagyerdei Szoborpark is.

Látnivalói közül kiemelkedik a város jelképe, az 1800-as évekbeli klasszicista stílusú Református Nagytemplom, mely az ország legnagyobb református temploma és melyben ereklyeként őrzik Kossuth Lajos karosszékét. Az épület a város szívében, a Kossuth téren található, mögötte helyezkedik el az 1500-as évektől működő Református Kollégium, melynek tekintélyét híres tanárai és diákjai alapozták meg. A Kollégium nagykönyvtára, félmilliós állományával – melyben könyvritkaságok is megtalálhatók – a Magyarországi Református Egyház legnagyobb gyűjteményeként van nyilvántartva.
A Kollégium mellett a neobarokk stílusban épült Déri Múzeum épületét találjuk. Leghíresebb részében, a Munkácsy teremben látható Munkácsy Mihály világhírű Krisztus-trilógiájának két alkotása.

A városközpont másik nevezetessége a patinás Aranybika Szálló, mely az ország legrégebbi és még ma is működő szállodája, a Főtér, melynek közepén díszburkolatba foglalva megtalálható a város üvegmozaikból kirakott címere, valamint a Városháza klasszicista stílusú épülete, mely a legszebbek közé tartozik.

A város bőséges kulturális kínálatából kiemelkedik az augusztus 20.-i színpompás és csodálatos Virágkarnevál, a Jazz Napok, a Költészeti Fesztivál és a Nyári Egyetem rendezvényei.

A város legnépszerűbb turisztikai rendezvénye az Európában egyedülálló Virágkarnevál. Az államalapító Szent-István megkoronázásához és az új kenyér ünnepéhez kapcsolódó látványosságra több százezren érkeznek a városba. Az egyhetes rendezvénysorozat fő eseménye, a Virágkarnevál évről évre látványosabb, a résztvevők meseszép virágkompozíciókat láthatnak, melyek fenséges illata sem elhanyagolható. Ezen kívül színvonalas, szórakoztató programok, koncertek, táncelőadások, gyerekprogramok, valamint a nap megkoronázásaként tűzijáték várja a Virágkarneválra kilátogató családokat, vendégeket.

A családok számára igazi kikapcsolódást jelenthet az Állatkert, mely 1958 óta fogadja a látogatókat. Az eltelt közel 60 év alatt az Állatkert területe folyamatosan nőtt és mára már elmondható, hogy az uniós normáknak megfelelő parkot hoztak létre, ahol 5 földrész 165 fajának mintegy 1500 példányát tekinthetik meg az ide látogató családok, vendégek.

Az itt élő fajok számára a körülmények a korábbinál lényegesen nagyobb jólétet és jobb közérzetet biztosítanak. A terület az itt megtalálható 341 növényfajával együtt 1994 óta természetvédelmi oltalom alatt áll.

Debrecen természeti látnivalói közül kiemelkedik a Nagyerdő, mely az 1939-es évtől kezdődően Magyarország első természetvédelmi területe kibővítve állatkerttel, vidámparkkal, valamint botanikus kerttel, melynek eredeti növényvilága azonos a Nagyerdőével. Az arborétumban mintegy 8000 növényfaj között láthatunk bőven trópusi ritkaságokat is, továbbá az európai hírű, 2000 fajt és 10 000 növényt képviselő kaktuszgyűjtemény is itt található.

A kutyakiállítások helyszíne, a Kossuth Laktanya sportpályája, ahová minden látogatót, vendéget, kiállítót a kutyáikkal sok szeretettel és két hangulatos kutyakiállítással vár a Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete.Amennyiben tetszett a cikk és hasznosnak véled, kérlek, oszd meg, hogy minél több kutyaszerető emberhez, családhoz eljuthasson! Köszönjük!.Kutya Portál, egy értékes weboldal a kutyák szerelmeseinek!Ha kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, az alábbi cikkek is hasznosak lehetnek számodra:

Ajánljuk figyelmedbe a 2017. évi MEOESZ kutyakiállítási naptárunkat, melyből minden kiállítási ajánlónk elérhető illetve elérhető lesz!

Az Ebtenyésztők Veszprém Megyei Egyesülete 2017. Augusztus 20.-án fennállásának 55 éves évfordulója alkalmából Jubileumi CAC Kutyashowt rendez Herenden. A kiállítás helyszíne immár hagyományosan a fás-ligetes Park sétány területe. További információk portálunk kiállítási ajánlójában tekinthetők meg>>.

A Hód-Dog Kutyabarát Egyesület 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállítást hirdet 2017. Szeptember 09.-ére és 10.-ére. A kiállítás Hódmezővásárhelyen, a Hód-Mezőgazda Zrt. Kiállítási Centrumába kerül megrendezésre. A kiállítás további információi cikkünkből megtekinthetők>>.

World Dog Show és Euro Dog Show kiállítási naptár, az elmúlt és az elkövetkezendő évek Világkiállításainak és Európa Kutyakiállításainak dátumaival, helyszíneivel, a hivatalos honlapok, az eredmények, néhány színes videó linkjeivel és portálunk ajánlóival!

Ajánljuk figyelmedbe további hasznos cikkeinket is:

A gyümölcsök édesek, finomak, egészségesek és jótékony hatásaikat kutyáink is élvezhetik. “Gyümölcsök, melyeket kutyáink is fogyaszthatnak” című cikkünkben bemutatjuk azon gyümölcsöket, melyek jók a kutyáinknak.

A szívférgesség ma már Magyarországon is komoly egészségügyi kockázatot jelent kutyáink számára. A szívférgesség tüneteiről és a megelőzésről mindent megtudhattok a “Szívférgesség kutyáknál” című cikkünkből.

Tudjátok, mit kell tennetek, ha kutyátok túlmelegszik vagy hőgutát kap? Tudjátok, melyek a hőguta tünetei? És azt tudjátok, hogy segíthettek egy hőgutát kapott kutyán? Ezekre világít rá a “Hőguta és a legveszélyeztetettebb kutyafajták” című cikkünk, melyben külön kiemeljük, mely kutyafajták és miért tartoznak a magasabb kockázatú fajták közé.

Nyári dilemmák! Szükséges-e nyírni a kutya szőrzetét? Igen vagy nem? Hogy biztosan el tudd dönteni, ebben nyújt segítséget cikkünk!

A Kutya Portál sok hasznos és értékes cikkben bővelkedik, melyekből összeállítottuk a 2016-os év legolvasottabb és legnépszerűbb cikkeinek TOP 10-es listáját! Fogadjátok tőlünk szeretettel! Az idén is azért dolgozunk, hogy sok hasznos információt és értékes gondolatot, jó tanácsot és érdeklődésre számot tartó cikket osszunk meg Veletek az ember legjobb barátairól, a kutyákról.

Jó böngészést hasznos cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon!Kutya Portál, a felelősségteljes kutyaszeretők weboldala!

Várunk vissza portálunkra!

Kövess minket a facebookon is!