Az Ebtenyésztők Mosonmagyaróvári Szervezetének rendezésében egy minden fajtás CAC nemzeti kutyakiállításon vehetünk részt 2017. április 23.-án. A kiállítás helyszíne Mosonmagyaróváron a Kálnoki úton található Lovarda területe.

Az Ebtenyésztők Mosonmagyaróvári Szervezete egy nagy múltú kutyás Szervezet, melynek megalakulása az 1960-as évek végéig nyúlik vissza. Konkrétan 1968 év végén alakult meg 12 taggal, akkor még MEOE Mosonmagyaróvári Egyesülete néven. A megalakulást követően a Szervezet vezetői nagy hévvel láttak munkához, melynek egyik eredményeként 1970-ben már CAC kutyakiállítást is rendeztek. Az elkövetkezendő évtizedekben számos tenyésszemlét, kutyás sport rendezvényt és kutyakiállítást bonyolított le sikeresen az Egyesület.

A szervezetben a megalakulás óta magas szintű munka folyik, a tenyésztés koordinálásával egyetemben főképp a kutyatartás, a tenyésztés és kiképzés előtérbe helyezésével. A szervezet célja minél több területen a kulturált kutyatartás népszerűsítése, a családok számára a helyes kutyatartás és nevelés megismertetése. Ennek érdekében a Mosonmagyaróvári Kutyaiskola és Óvoda is mindent megtesz a különböző képzési tanfolyamaival, melyek mindenki számára elérhetők.

A Kutyaiskola viselkedési, szocializációs valamint engedelmességi tréninggel segíti a kutyatartókat. Színes programkínálatukban megtalálható a klikker tanfolyam és a kiállításra való felkészítés is, valamint a népszerű kutyasport foglalkozásokon, az agilityn is nagyon sok kedvelő vesz részt. Az iskola növendékei között szinte minden korosztály megtalálható, de többségben a fiatalok és a gyermekek vannak. A foglalkozásokra vasárnap délelőttönként kerül sor. A Mosonmagyaróvári Kutyaiskola szívesen vesz részt különböző rendezvényeken is fegyelmező és őrző-védő bemutatókkal, amik nagyon népszerűek a nézők körében. A Egyesület évről évre megrendezésre kerülő rendezvényei is nagyon sok érdeklődőt vonzanak, ilyen például a kutyás futás, valamint a nyári kutyás tábor és a keverék kutyák szépségversenye is.

Az Ebtenyésztők Mosonmagyaróvári Szervezete a kutyakiállítások rendezése terén is nagy hagyományokat ápol, a 2000-es éveket átlépve több alkalommal is sikeres CAC kutyakiállítást szerveztek és bonyolítottak le. Az idei évben újból megkapták a jogot az anyaegyesülettől CAC kutyakiállítás rendezésére.

A 2017. évi CAC kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük!

Látogatói információk:

Belépőjegy árak:
14 alatti gyermekeknek ingyenes.

Felnőtteknek 500.- Ft/személy.

Információk kiállítóknak:

Bírói lista:

Vezető bíró: Korózs András

FCI I. fajtacsoport
Border Collie, Shetland Sheepdog, Collie hosszú- és rövidszőrű Nina-Valerie Nierscher-Nemecek (A)
Magyar Pásztorkutyák, I. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Hargitai Gábor (HU)
FCI II. fajtacsoport
Berni Pásztorkutya, Svájci kutyafajták, Hovawart, Újfoundlandi, Leonbergi, Szent Bernáthegyi, Orosz kutyafajták Juhász Istvánné (HU)
Német Dog Korózs András (HU)
II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Hartmann György (HU)
FCI III. fajtacsoport
Összes fajta Borsfai Csaba (HU)
FCI IV. fajtacsoport
Összes fajta Korózs András (HU)
FCI V. fajtacsoport
Spitzek Korózs András (HU)
V. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Paróci Pál (SRB)
FCI VI. fajtacsoport
Basset Hound, Beagle, Erdélyi Kopó, Grand Basset Griffon Vendéen, Rhodéziai Ridgeback, Petit Basset Griffon Vendéen, Bloodhound Holovitz Lajos (HU)
Dalmata Nina-Valerie Nierscher-Nemecek (A)
VI. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Borsfai Csaba (HU)
FCI VII. fajtacsoport
Szetterek, Magyar Vizslák, Német Vizsla rövid- és drótszőrű Dr. Pataki Júlia (HU)
VII. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Jana Janek (SK)
FCI VIII. fajtacsoport
Összes fajta Jana Janek (SK)
FCI IX. fajtacsoport
Összes fajta Viera Vitkova (SK)
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta Paróci Pál (SRB)

Nevezési határidő: 2017. Március 27.

Nevezési díjak:

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
Átsorolás az utolsó nevezési határidőig 2000 Ft/kutya 4000 Ft/kutya
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyészcsoport, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza!
A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
A nevezésről a rendszerben rögzített email címre automatikus igazolás érkezik, mely a nevezés adatait tartalmazza. Ennek véglegesítését követően megerősítő e-mail kerül kiküldésre, mely a nevezés végleges formáját tartalmazza. Online nevezés esetén bankkártyával lehetséges a nevezés díját fizetni. A nevezés megtörténte után azonnal átirányítják a nevezőt az OTP Bank online felületére, ahol az internetes fizetésre alkalmas bankkártyán keresztül tudjuk rendezni a nevezési díjat. Az online rendszerben csak azok a nevezések maradnak benn, melyeket a nevező az online nevezési rendszerben bankkártyával kifizet, amennyiben ez nem történik meg, vagy a nevező bármely más úton fizeti meg a nevezési díjat, a rendszer a nevezést automatikusan törli. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Nevezési lap

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2017. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a bankszámlaszáma:
Duna Takarék Bank – 58600238 – 11234487.
A megjegyzés rovatba minden esetben fel kell tüntetni a nevezési lapon szereplő e-mail címet, valamint a befizetett összeget – ez alapján fogják tudni beazonosítani a nevezett kutyát.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Ebtenyésztők Mosonmagyaróvári Egyesülete
Máriakálnok
Templom u. 33/a.
9231

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi email címen:
mmovarkki@gmail.com

Illetve az alábbi telefonszámon:
+36 203 670 998.

További információk az Ebtenyésztők Mosonmagyaróvári Szervezetének hivatalos weboldalán>>.

A Mosonmagyaróvári Kutyaiskola képzéseivel kapcsolatosan is mindennemű információt megtalálhatunk az oldalon>>.

 

A CAC kutyakiállítás városa Mosonmagyaróvár, mely a Győr-Moson-Soproni régió harmadik legnagyobb városa, valamint Magyarország 16 történelmi városának egyike. A város földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően fontos gazdasági, pénzügyi, idegenforgalmi, közlekedési, ipari és kereskedelmi központ volt a történelme során mindig.

A város története a római korig nyúlik vissza, ekkor még Ad Flexum néven létezett és katonai bázisként működött. A következő évtizedben e tábor több részletben megsemmisült, ennek romjain épült fel a középkori város. A honfoglalás időszakában a város ispánsági központtá vált, majd később megyeszékhellyé. Akkoriban még Moson és Óvár két külön településként funkcionált. Moson szerepe a honfoglalás utáni időkben jelentősen erősödött, erős várként és forgalmas kereskedővárosként emlegették a 11. századi krónikák. A fejlődésnek 1271-ben szakadt vége, amikor a Mosoni erődítményt annyira lerombolták, hogy már nem volt érdemes újjáépíteni, így Óvár lett az ispánság központja. Magyaróvár fejlődéséhez nagyban hozzájárult kereskedelme és iparosodása. Erzsébet királyné Óvárt a királynéi városok rangjára emelte. A török uralom idején többször feldúlták. Míg Magyaróvár a térség ipari és kulturális központjává fejlődött, addig Moson a gazdálkodók, kereskedők lakta nagyközség volt. A két városrész 1939-ben egyesült, azóta együtt alkotják Mosonmagyaróvár városát.

Mosonmagyaróvárt műemléképületei, épületegyüttesei, középkori utcahálózata miatt sorolják a történeti városok közé. Egyedileg védett épületeiből 13 az országos jelentőségű műemlék. Az Óvári Vár a római település maradványaira épült rá a XIII. században. A Rákóczi szabadságharc után a katonai jelentőségét vesztett épületben agrár-felsőoktatási intézményt alakítottak ki, melynek jogutódja a mai időkben a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kara. A vár épületében intézménytörténeti múzeum látogatható. A városban több barokk lakóház is található, köztük a város legrégebbi fogadója, a Fekete Sas Szálló és Étterem. A jelentős barokk emlékek közé sorolható még a Nepomuki Szent János szobor. A város gótikus ékessége a Cselley ház, melyben a Hansági Múzeum ipartörténeti kiállítása tekinthető meg, illetve pincéjében a Római kori Kőtár látogatható. A Hansági Múzeum a város és környékének történetét bemutató állandó kiállításnak ad otthont. Városi sétánk alkalmával katolikus, református és evangélikus templomokba térhetünk be.

2012-ben nyitotta meg kapuit Mosonmagyaróvár legújabb különlegessége, a FUTURA. A közel 300 éves volt magtár épületben egy olyan interaktív élményközpont jött létre, ahol a látogatók közelebbről megismerkedhetnek a természettudományokkal, a négy őselem keresztül. A FUTURA rendkívül izgalmas, élményékkel teli kiállításai játékra és egyben ismeretszerzésre csábítják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A térségbe érkező vendégeket számos más olyan érdekes program is várja, mint például a városnézés, a sétahajózás, a lovaglás, a kerékpártúra, a sétakocsizás, valamint tárlatvezetés a mosonmagyaróvári múzeum képtárában.

Ma a város legnagyobb kincsét és vonzerejét a termálvíz jelenti, melyet 1967-ben gyógyvízzé nyilvánítottak. E gyógyvíz reumatikus és mozgásszervi megbetegedésekre, gyulladások, légzőszervi bántalmak kezelésére, gyomor- és bélbántalmak gyógyítására alkalmas. Az 1990-es évek közepétől jelentős beruházás indult a fürdő területén, hotel, étterem, apartmanok, szolgáltató és gyógyászati részlegek létesültek. Ma már mindezeket a sportolni, pihenni és gyógyulni vágyó vendégek magas színvonalon élvezhetik.

A kutyakiállítás konkrét helyszíne a Máriakálnoki Lovarda területe, ahová minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár az Ebtenyésztők Mosonmagyaróvári Szervezete egy különleges és színes CAC kutyakiállítással!Amennyiben tetszett a cikk és hasznosnak véled, kérlek, oszd meg, hogy minél több kutyaszerető emberhez, családhoz eljuthasson! Köszönjük!.Kutya Portál, egy értékes weboldal a kutyák szerelmeseinek!Ha kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, az alábbi cikkek is hasznosak lehetnek számodra:

Ajánljuk figyelmedbe a 2017. évi MEOESZ kutyakiállítási naptárunkat, melyből minden kiállítási ajánlónk elérhető illetve elérhető lesz!

A MEOE Szövetség szervezésében és rendezésében GRAND PRIX 3 x CACIB nemzetközi kutyakiállításon vehetünk részt 2017. Április 29.-én, 30.-án és Május 01.-én Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont területén. A további információkat portálunk kiállítási ajánlójából tudhatod meg>>.

2017. Május 07.-én a Zala Megyei Kinológiai Egyesület rendezésében CAC Nemzeti Kutyakiállításra kerül sor Zalaegerszegen. További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatók.

A MEOE Miskolci Önálló Jogú Egyesülete 2017. Május 13.-ára és 14.-ére Marathon Dog Showt hirdet Miskolcra. A két nap alatt részt vehetünk 2 CACIB + egy Holdvilág CAC kutyakiállításon a régi Stromfeld laktanya területén. További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatóak.>>

2017. Május 20.-án az Ebtenyésztők Pápai Egyesületének jóvoltából 2 x CAC nemzeti kutyakiállításon vehetünk részt Pápán. Egy nap két kutyakiállítás, az első CAC kezdési időpontja reggel 09.00 óra, a második CAC kutyakiállításé pedig délután 14.00 óra. Bővebb információk portálunk kiállítási ajánlójában>>.

A MEOE Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezete 60 éves Jubileumi CAC kutyakiállítást rendez 2017. Május 28.-án Nyíregyházán, a régi hagyományokat őrző Sóstói Múzeumfalu területén. További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatóak. >>

A MEOE Székesfehérvári Önálló Jogú Szervezetének jóvoltából 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállításon vehetünk részt 2017. Június 10.-én és 11.-én. Az idei évben a kutyakiállítások helyszíne a Velencei-tó partján található agárdi szabad strand. Bővebb információkat portálunk kiállítási ajánlójában olvashatsz. >>

A nyári idény első CAC kiállításán a Füredi Ebtenyésztők Egyesületének jóvoltából vehetünk részt 2017. Június 18.-án Tiszafüreden. A CAC kutyakiállítás helyszíne a Tiszafüredi Kemény Kastély parkja. További információkért olvasd el portálunk kiállítási ajánlóját. >>

A Vasi Kynológiai Egyesület jóvoltából 2017. Július 15.-én és 16.-án megrendezésre kerül a 2 napos CACIB és az esti CAC Kutyakiállítás Szombathelyen. Július 15.-én, szombaton kerülnek bírálatra az I.-es, a II.-es és a IX. fajtacsoportokba tartozó kutyák. A nemzetközi kiállítás után 18.00 órai kezdéssel kerül megrendezésre a minden fajtás esti CAC kutyakiállítás. A 2 napos CACIB 2. napján, Július 16.-án, vasárnap a III.-as, a IV.-es, az V.-ös, a VI.-os, a VII.-es, a VIII.-as és a X.-es fajtacsoportba tartozó kutyák bírálatával folytatódik. A kiállítás helyszíne Szombathelyen a Sportliget sportlétesítmény (sátrazott, füves sportpálya). További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatóak. >>

World Dog Show és Euro Dog Show kiállítási naptár, az elmúlt és az elkövetkezendő évek Világkiállításainak és Európa Kutyakiállításainak dátumaival, helyszíneivel, a hivatalos honlapok, az eredmények, néhány színes videó linkjeivel és portálunk ajánlóival!

Ajánljuk figyelmedbe további hasznos cikkeinket is:

Nyár, napsütés, hőség és egy hirtelen fellépő nyáron jelentkező probléma, a hőguta. Erről az alattomos betegségről még többet megtudhatsz és a legveszélyeztetettebb kutyafajtákat is megismerheted oldalunkon keresztül.

Nyári dilemmák! Szükséges-e nyírni a kutya szőrzetét? Igen vagy nem? Hogy biztosan el tudd dönteni, ebben nyújt segítséget cikkünk!

A Kutya Portál sok hasznos és értékes cikkben bővelkedik, melyekből összeállítottuk a 2016-os év legolvasottabb és legnépszerűbb cikkeinek TOP 10-es listáját! Fogadjátok tőlünk szeretettel! Az idén is azért dolgozunk, hogy sok hasznos információt és értékes gondolatot, jó tanácsot és érdeklődésre számot tartó cikket osszunk meg Veletek az ember legjobb barátairól, a kutyákról.

Jó böngészést hasznos cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon!Kutya Portál, a felelősségteljes kutyaszeretők weboldala!

Várunk vissza portálunkra!