A Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete 2017. Április 15.-ére és 16.-ára minden fajtás 2 x CACIB kutyakiállítást hirdet Debrecenbe. Mindkét napon részt vehetünk egy-egy CACIB nemzetközi kutyakiállításon a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának területén.

A Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete az 1960-as években alakult meg, akkor még MEOE Debreceni Szervezete néven. Konkrétan 1967-ben jöttek létre a vadász, terelő, örző-védő, munka szakosztályok, majd az Egyesület keretein belül e képzések valamint a vakvezető kutyák képzése is megindult.1990-ben az Egyesület önálló jogúvá vált, a mostani időkben pedig már a legnagyobb taglétszámú Egyesületként tartják számon. A két nagy kiállítás (2 x CACIB és az éjszakai CACIB) megrendezése mellett az Egyesület évente két-három munkavizsgát, tenyészvizsgát is rendez, valamint folyamatos képzések folynak az örző-védő, a vadász és az agility szakosztályokban.

A Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete által rendezett CACIB nemzetközi kutyakiállítások nagy hagyománnyal rendelkeznek. Az Egyesület a 2000-as évektől kezdődően szinte minden évben megrendezi ezt a nagyszabású, kétnapos kutyakiállítást, mely kedves hangulatával elvarázsolja a kiállítókat (az éjszakai CACIB kutyakiállítással egyetemben, amely a sejtelmes világítás fényében még varázslatosabb).

Kedvcsinálóként Olvasóink megtekinthetik az Ebugatta TV által az elmúlt évek egyik nemzetközi kutyakiállításán készített videó felvételt:

A 2017. évi 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük!

Információk kiállítóknak:

Bírói listák

Vezetőbíró:
Fajta
2017. 04. 15 Szombat
2017. 04. 16
Vasárnap

FCI – I. Fajtacsoport

Német Juhászkutya, Komondor, Kuvasz, Puli, Pumi, Mudi Firic Peter (SRB) Milan Krinke (CZ)
Groenendael, Malinois, Tervueren, Laekenois, Schipperke, Cimarron Uruguayo, Svájci Fehér Juhászkutya, Csehszlovák Farkaskutya, Mioritic, Kárpátiai Juhászkutya, Délorosz Juhászkutya, Berger de Beauce, Berger de Brie, Flandriai Bouvier Milan Krinke (CZ) Firic Peter (SRB)
Bearded Collie, Border Collie, Collie hosszú szőrű, Colli rövidszőrű, Shetland Sheepdog, Welsh Corgi Cardigan, Welsh Corgi Pembroke Milan Krinke (CZ) Mitra Calin (RO)
Ausztrál Juhászkutya, Ausztrál Cattle Dog, Abruzzói Juhászkutya Milan Krinke (CZ) Firic Peter (SRB)

FCI – II. Fajtacsoport

Dobermann, Német Pinscher, Bukovinai Pásztorkutya, Orosz Fekete Terrier, Kaukázusi Juhászkutya, Közép-Ázsiai Juhászkutya Boros (Devi) Danijel (SRB) Viera Staviarska (SK)
Perro Dogo Mallorquin, Schnauzer, Landseer Mitra Calin (RO) Vladimír Piskay (SK)
Masztiff, Mastino Napoletano, Bullmasztiff, Bordói Dog, Fila Brasileiro, Tosa Inu, Argentin Dog, Shar-Pei Viera Staviarska (SK) Vladimír Piskay (SK)
Német Dog Milan Krinke (CZ) Vladimír Piskay (SK)
Boxer, Rottweiler, Moszkvai Őrkutya Boros (Devi) Danijel (SRB) Vladimír Piskay (SK)
Angol Bulldog Boros (Devi) Danijel (SRB) Korózs András (HU)
Cane Corso, Spanyol Masztiff, Pireneusi Hegyikutya, Tibeti Masztiff Viera Staviarska (SK) Boros (Devi) Danijel (SRB)
Szent Bernáthegyi Mitra Calin (RO) Viera Staviarska (SK)
Dogo Canario, Újfoundlandi, Hovawart, Leonbergi, Berni Pásztorkutya, II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Mitra Calin (RO) Boros (Devi) Danijel (SRB)
FCI – III. Fajtacsoport
Összes fajta Korózs András (HU) Lokodi Csaba Zsolt (RO)
FCI – IV. Fajtacsoport
Összes fajta Korózs András (HU) Simu Calin (RO)
FCI – V. Fajtacsoport
Összes fajta Vladimír Piskay (SK) Firic Peter (SRB)
FCI – VI. Fajtacsoport
Összes fajta Vladimír Piskay (SK) Simu Calin (RO)
FCI – VII. Fajtacsoport
Összes fajta Simu Calin (RO) Mitra Calin (RO)
FCI – VIII. Fajtacsoport
Összes fajta Lokodi Csaba Zsolt (RO) Dr. Jakkel Tamás (HU)
FCI – IX. Fajtacsoport
Összes fajta Dr. Jakkel Tamás (HU) Korózs András (HU)
FCI – X. Fajtacsoport
Összes fajta Simu Calin (RO) Lokodi Csaba Zsolt (RO)

Nevezési határidők és nevezési díjak:

Első nevezési határidő
2017. 02. 19.
Második nevezési határidő
2017. 03. 19.
Első kutya 6000 Ft 8000 Ft
További kutyák 5000 Ft 7000 Ft
Honor osztály 3000 Ft 4000 Ft
Bébi, Kölyök, Veterán 4000 Ft 5000 Ft
Tenyészcsoportok 3000 Ft 3000 Ft
Kutyapárok 3000 Ft 3000 Ft
Fiatal Felvezetők 2000 Ft 2000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.
Honor osztályba való nevezéshez 2 ország felnőtt Championja vagy InterChampion cím szükséges!

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
Regisztráció, majd a személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Nevezési lap

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munka bizonyítványok másolatát és a 2016. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Nevezés faxon:
+36 62 222 485

Banki átutalás esetén a Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesületének számlaszáma:
OTP Bank RT. Debrecen – 11763385 – 33226880.
A nevezés mindig a kutya tulajdonosának neve alatt történjen.

A nevezési díjat postai befizetés esetén a következő címre kell küldeni:
Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete
Debrecen
Pf.: 103.
4001
A közlemény rovatba a „Nevezés” szó kerüljön.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hód-Dog Kutyabarát Egyesület
Hódmezővásárhely
Pf.: 1.
6801

További információkat a Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesületének hivatalos weboldalán>>.

Valamint az Egyesület hivatalos Facebook oldalán találhatunk.>>

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi telefonszámon:
+36 52 443 565.

Illetve az alábbi e-mail címen:
debrecendogshow@gmail.com

 

A MEOE Debreceni Önálló Jogú Szervezetének nemzetközi kutyakiállításáról az Ebugatta TV által készített videó felvétele megtekinthető:

A 2010. évi Debrecen CACIB kutyakiállítások Ebugatta TV felvétele megtekinthető:

A 2008. évi Debrecen CACIB kutyakiállítások Ebugatta TV felvételének 1. része megtekinthető:

A 2008. évi Debrecen CACIB kutyakiállítások Ebugatta TV felvételének 2. része megtekinthető:

A 2008. évi Debrecen CACIB kutyakiállítások Ebugatta TV felvételének 3. része megtekinthető:

 

A 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállítás helyszíne Debrecen, mely Magyarország második legnagyobb és legnépesebb városa, Kelet-Magyarország kulturális, gazdasági, idegenforgalmi és közlekedési központja is egyben. A mai időkben hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő városaként tartják számon.

Debrecen városát gyakran emlegetik kálvinista Róma-ként vagy civisváros-ként is, mely az 1300-as években mezővárosi, majd az 1600-as években királyi városi rangot szerzett és kétszer is volt már az ország fővárosa. Történelme évszázadokon át összefonódott a reformációval, erről üzen számos történelmi emléke is, mint a Kossuth tér, az Emlékpark és a Nagyerdei Szoborpark is.

Látnivalói közül kiemelkedik a város jelképe, az 1800-as évekbeli klasszicista stílusú Református Nagytemplom, mely az ország legnagyobb református temploma és melyben ereklyeként őrzik Kossuth Lajos karosszékét. Az épület a város szívében, a Kossuth téren található, mögötte helyezkedik el az 1500-as évektől működő Református Kollégium, melynek tekintélyét híres tanárai és diákjai alapozták meg. A Kollégium nagykönyvtára, félmilliós állományával – melyben könyvritkaságok is megtalálhatók – a Magyarországi Református Egyház legnagyobb gyűjteményeként van nyilvántartva.
A Kollégium mellett a neobarokk stílusban épült Déri Múzeum épületét találjuk. Leghíresebb részében, a Munkácsy teremben látható Munkácsy Mihály világhírű Krisztus-trilógiájának két alkotása.

A városközpont másik nevezetessége a patinás Aranybika Szálló, mely az ország legrégebbi és még ma is működő szállodája, a Főtér, melynek közepén díszburkolatba foglalva megtalálható a város üvegmozaikból kirakott címere, valamint a Városháza klasszicista stílusú épülete, mely a legszebbek közé tartozik.

A város bőséges kulturális kínálatából kiemelkedik az augusztus 20.-i színpompás és csodálatos Virágkarnevál, a Jazz Napok, a Költészeti Fesztivál és a Nyári Egyetem rendezvényei.

A város legnépszerűbb turisztikai rendezvénye az Európában egyedülálló Virágkarnevál. Az államalapító Szent-István megkoronázásához és az új kenyér ünnepéhez kapcsolódó látványosságra több százezren érkeznek a városba. Az egyhetes rendezvénysorozat fő eseménye, a Virágkarnevál évről évre látványosabb, a résztvevők meseszép virágkompozíciókat láthatnak, melyek fenséges illata sem elhanyagolható. Ezen kívül színvonalas, szórakoztató programok, koncertek, táncelőadások, gyerekprogramok, valamint a nap megkoronázásaként tűzijáték várja a Virágkarneválra kilátogató családokat, vendégeket.

A családok számára igazi kikapcsolódást jelenthet az Állatkert, mely 1958 óta fogadja a látogatókat. Az eltelt közel 60 év alatt az Állatkert területe folyamatosan nőtt és mára már elmondható, hogy az uniós normáknak megfelelő parkot hoztak létre, ahol 5 földrész 165 fajának mintegy 1500 példányát tekinthetik meg az ide látogató családok, vendégek.

Az itt élő fajok számára a körülmények a korábbinál lényegesen nagyobb jólétet és jobb közérzetet biztosítanak. A terület az itt megtalálható 341 növényfajával együtt 1994 óta természetvédelmi oltalom alatt áll.

Debrecen természeti látnivalói közül kiemelkedik a Nagyerdő, mely az 1939-es évtől kezdődően Magyarország első természetvédelmi területe kibővítve állatkerttel, vidámparkkal, valamint botanikus kerttel, melynek eredeti növényvilága azonos a Nagyerdőével. Az arborétumban mintegy 8000 növényfaj között láthatunk bőven trópusi ritkaságokat is, továbbá az európai hírű, 2000 fajt és 10 000 növényt képviselő kaktuszgyűjtemény is itt található.

A kutyakiállítások tényleges helyszíne, a debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának területe is a Nagyerdőben található, ahová minden látogatót, vendéget, kiállítót a kutyáikkal sok szeretettel valamint két színes és hangulatos kutyakiállítással vár a Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete.Amennyiben tetszett a cikk és hasznosnak véled, kérlek, oszd meg, hogy minél több kutyaszerető emberhez, családhoz eljuthasson! Köszönjük!.Kutya Portál, egy értékes weboldal a kutyák szerelmeseinek!Ha kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, az alábbi cikkek is hasznosak lehetnek számodra:

Ha még soha nem voltál, vagy ha érdeklődsz a debreceni kutyakiállítás iránt, portálunk élménybeszámolója által utólagosan kicsit a részese lehetsz, ha elolvasod a „Kiállítások világa – Kutyakiállítás a Cívisvárosban” című cikkünket, melyet kiállítók bevonásával készítettünk.

Ajánljuk figyelmedbe a 2017. évi MEOESZ kutyakiállítási naptárunkat, melyből minden kiállítási ajánlónk elérhető illetve elérhető lesz!

Az Ebtenyésztők Mosonmagyaróvári Szervezetének rendezésében egy minden fajtás CAC nemzeti kutyakiállításon vehetünk részt 2017. április 23.-án Mosonmagyaróváron. A további információkat portálunk kiállítási ajánlójából tudhatod meg>>.

A MEOE Szövetség szervezésében és rendezésében GRAND PRIX 3 x CACIB nemzetközi kutyakiállításon vehetünk részt 2017. Április 29.-én, 30.-án és Május 01.-én Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont területén. A további információkat portálunk kiállítási ajánlójából tudhatod meg>>.

2017. Május 07.-én a Zala Megyei Kinológiai Egyesület rendezésében CAC Nemzeti Kutyakiállításra kerül sor Zalaegerszegen. További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatók.

A MEOE Miskolci Önálló Jogú Egyesülete 2017. Május 13.-ára és 14.-ére Marathon Dog Showt hirdet Miskolcra. A két nap alatt részt vehetünk 2 CACIB + egy Holdvilág CAC kutyakiállításon a régi Stromfeld laktanya területén. További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatóak.>>

2017. Május 20.-án az Ebtenyésztők Pápai Egyesületének jóvoltából 2 x CAC nemzeti kutyakiállításon vehetünk részt Pápán. Egy nap két kutyakiállítás, az első CAC kezdési időpontja reggel 09.00 óra, a második CAC kutyakiállításé pedig délután 14.00 óra. Bővebb információk portálunk kiállítási ajánlójában>>.

A MEOE Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezete 60 éves Jubileumi CAC kutyakiállítást rendez 2017. Május 28.-án Nyíregyházán, a régi hagyományokat őrző Sóstói Múzeumfalu területén. További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatóak. >>

A MEOE Székesfehérvári Önálló Jogú Szervezetének jóvoltából 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállításon vehetünk részt 2017. Június 10.-én és 11.-én. Az idei évben a kutyakiállítások helyszíne a Velencei-tó partján található agárdi szabad strand. Bővebb információkat portálunk kiállítási ajánlójában olvashatsz. >>

A nyári idény első CAC kiállításán a Füredi Ebtenyésztők Egyesületének jóvoltából vehetünk részt 2017. Június 18.-án Tiszafüreden. A CAC kutyakiállítás helyszíne a Tiszafüredi Kemény Kastély parkja. További információkért olvasd el portálunk kiállítási ajánlóját. >>

A Vasi Kynológiai Egyesület jóvoltából 2017. Július 15.-én és 16.-án megrendezésre kerül a 2 napos CACIB és az esti CAC Kutyakiállítás Szombathelyen. Július 15.-én, szombaton kerülnek bírálatra az I.-es, a II.-es és a IX. fajtacsoportokba tartozó kutyák. A nemzetközi kiállítás után 18.00 órai kezdéssel kerül megrendezésre a minden fajtás esti CAC kutyakiállítás. A 2 napos CACIB 2. napján, Július 16.-án, vasárnap a III.-as, a IV.-es, az V.-ös, a VI.-os, a VII.-es, a VIII.-as és a X.-es fajtacsoportba tartozó kutyák bírálatával folytatódik. A kiállítás helyszíne Szombathelyen a Sportliget sportlétesítmény (sátrazott, füves sportpálya). További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatóak. >>

World Dog Show és Euro Dog Show kiállítási naptár, az elmúlt és az elkövetkezendő évek Világkiállításainak és Európa Kutyakiállításainak dátumaival, helyszíneivel, a hivatalos honlapok, az eredmények, néhány színes videó linkjeivel és portálunk ajánlóival!

Ajánljuk figyelmedbe további hasznos cikkeinket is:

A gyümölcsök édesek, finomak, egészségesek és jótékony hatásaikat kutyáink is élvezhetik. “Gyümölcsök, melyeket kutyáink is fogyaszthatnak” című cikkünkben bemutatjuk azon gyümölcsöket, melyek jók a kutyáinknak.

“NÉGY BOLDOG MANCS – TAVASZVARÁZS – meseszép felvételek Anne Geier fotóművész világából”. Az osztrák művész fotói által varázslatos világba vezeti el Olvasóit. Ti is meggyőződhettek róla, ha a fotósorozatot végignézitek.

A Kutya Portál sok hasznos és értékes cikkben bővelkedik, melyekből összeállítottuk a 2016-os év legolvasottabb és legnépszerűbb cikkeinek TOP 10-es listáját! Fogadjátok tőlünk szeretettel! Az idén is azért dolgozunk, hogy sok hasznos információt és értékes gondolatot, jó tanácsot és érdeklődésre számot tartó cikket osszunk meg Veletek az ember legjobb barátairól, a kutyákról.

Jó böngészést cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon!Kutya Portál, a felelősségteljes kutyaszeretők weboldala!

Várunk vissza portálunkra!