Az Ebtenyésztők Veszprém Megyei Egyesülete az idei évben ünnepli fennállásának 55 éves évfordulóját, melyet egy Jubileumi CAC kutyakiállítással tesznek még emlékezetesebbé. A CAC Kutyashow 2017. Augusztus 20.-án kerül megrendezésre Herenden, a csodálatos Park sétány területén.

A kiállításra a kutyásokat és a vendégeket is már reggel 07.00 órától várják az Ebtenyésztők. A kiállítás megnyitására 09.30 perckor kerül sor, a bírálatok pedig 10.00 órakor kezdődnek majd. A Best In Show 14.00 órakor kezdődik, melynek díjazása a tavalyi évhez hasonlóan történik majd.

A 2017. évi Jubileumi CAC Kutyashow fontosabb információit a következőkben ismertetjük!

Információk kiállítóknak

Bírói lista:

Vezető bíró: Korózs András

FCI I. fajtacsoport
Angol- és Ausztrál Pásztorkutyák Muzslai Ildikó (HU)
Magyar Pásztorkutyák, I. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták László István (HU)
FCI II. fajtacsoport
Orosz kutyafajták, Cane Corso, Tibeti Masztiff, Spanyol Masztiff Tamás Károly (HU)
Sarplaninac, Német Dog Korózs András (HU)
Dobermann, Rottweiler Vojislav Al-Daghistani (SRB)
II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Szabó Sándor (HU)
FCI III. fajtacsoport
West Highland White Terrier, Skót Terrier Szabó Sándor (HU)
III. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Tar Krisztina (UA)
FCI IV. fajtacsoport
Összes fajta Cenadan Gabril (RO)
FCI V. fajtacsoport
Összes fajta Vojislav Al-Daghistani (SRB)
FCI VI. fajtacsoport
Összes fajta Gabriela Ridarcikova (SK)
FCI VII. fajtacsoport
Összes fajta Cenadan Gabril (RO)
FCI VIII. fajtacsoport
Összes fajta Erdős László (HU)
FCI IX. fajtacsoport
Mopsz, Francia Bulldog Gabriela Ridarcikova (SK)
IX. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Orcsik István (SRB)
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta Sinisa Sancarin (SRB)
FCI által el nem ismert fajták
Korózs András (HU)

Nevezési határidő: 2017. Július 24.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyészcsoport, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
Regisztráció, majd a személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munka bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2017. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Nevezési lap

Banki átutalás esetén az Ebtenyésztők Veszprém Megyei Egyesületének bankszámlaszáma:
Budapest Bank – 10104820 – 19450200 – 01004004
A nevezés mindig a kutya tulajdonosának neve alatt történjen.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hodnics Istvánné
Enese
Dózsa György út. 29.
9143

Nevezési információért írj az alábbi email címre:
info@onlinenevezes.hu

További információk az Ebtenyésztők Veszprém Megyei Közhasznú Egyesületének hivatalos honlapján>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi email címen:
meoeveszprem@freemail.hu

Illetve az alábbi információs telefonszámon:
+36 70 506 4872.

 

A kutyakiállítás városa Herend, mely Veszprémtől 14 km-re, az Északi- és Déli-Bakony találkozásánál, a Séd patak partján, dombokkal körülvett medencében fekszik.

Az első feljegyzések szerint a hely kisebb települések formájában már az 1300 évek elejétől lakott volt, de benépesülése az 1700 évekre tehető, az itt talált erre utaló történelmi leletek ezt igazolják. Abban az időben lakói mezőgazdaságból, szőlőtermesztésből és fakitermelésből éltek.

Az 1820-as években Herenden alakult meg Stingl Vince szervezésében a kerámia-üzem, melynek fellendülése a XX. századra tehető. Az 1900-as évek közepétől, a háború utáni időszakban a termelés jelentősen megnőtt a porcelángyárban, így a település a világhírű kézi festésű porcelánjai révén jelentős fejlődésnek indult és e század végére a herendi porcelán ismertté vált szinte az egész világon.

A „porcelánváros” néven is ismert település mára már Európa legnagyobb porcelán manufaktúrájává nőtte ki magát. A mesés kézzel festett herendi porcelán Hungarikum, a magyar örökség része. A Herendi Porcelánművészeti Múzeumban évente több mint 100 000 érdeklődőt látnak vendégül.

A gyűjteményhez tartozó Porcelániumban a kulisszák mögé tekinthetnek a látogatók és így megismerkedhetnek a porcelán készítés műhelytitkaival. A mesés porcelánok eredetileg főúri kastélyokba, várakba, kúriákba rendeltettek. Évenként vándorkiállítás keretén belül az érdeklődők eredeti környezetükben élvezhetik a porcelán szépségét a felújított hazai főúri kastélyokban.

A város környékén pihenhetünk, kirándulhatunk is: a Hajagot megmászva megismerhetjük a helyi állat- és növényvilágot, magunkba szívhatjuk a friss levegőt, kutathatjuk a közelmúlt eseményeinek nyomait.

A nemzeti kutyakiállítás Herenden a fás-ligetes Park sétány területén kerül megrendezésre, ahová minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár az Ebtenyésztők Veszprém Megyei Egyesülete egy színvonalas CAC kutyakiállítással!Amennyiben tetszett a cikk és hasznosnak véled, kérlek, oszd meg, hogy minél több kutyaszerető emberhez, családhoz eljuthasson! Köszönjük!.Kutya Portál, egy értékes weboldal a kutyák szerelmeseinek!Ha kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, az alábbi cikkek is hasznosak lehetnek számodra:

Ajánljuk figyelmedbe a 2017. évi MEOESZ kutyakiállítási naptárunkat, melyből minden kiállítási ajánlónk elérhető illetve elérhető lesz!

2017. Szeptember 02.-én, szombaton a Hírös Magyar Ebtenyésztők Önálló Jogú Egyesületének rendezésében 2 x CAC Nemzeti Kutyakiállításra kerül sor Kecskeméten. További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatóak>>.

A Hód-Dog Kutyabarát Egyesület 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállítást hirdet 2017. Szeptember 09.-ére és 10.-ére. A kiállítás Hódmezővásárhelyen, a Hód-Mezőgazda Zrt. Kiállítási Centrumába kerül megrendezésre. A kiállítás további információi cikkünkből megtekinthetők>>.

2017. Szeptember 23.-án és 24.-én Club Show Weekend Komáromban, a Monostori Erőd területén. Szeptember 23.-án, a szombati napon CAC Klub- és Speciál kutyakiállítások megrendezésére kerül sor >>. Szeptember 24.-én, vasárnap minden fajtás CAC nemzeti kutyakiállítás >>.

World Dog Show és Euro Dog Show kiállítási naptár, az elmúlt és az elkövetkezendő évek Világkiállításainak és Európa Kutyakiállításainak dátumaival, helyszíneivel, a hivatalos honlapok, az eredmények, néhány színes videó linkjeivel és portálunk ajánlóival!

Ajánljuk figyelmedbe további hasznos cikkeinket is:

A MEOE Szövetsége állatvédelmi tevékenységét tovább bővítve 2017. Június 01.-től kezdődően Ivartalanítási Támogatási Programot hirdet. További információk portálunk cikkében olvashatóak>>.

Tudjátok, mit kell tennetek, ha kutyátok túlmelegszik vagy hőgutát kap? Tudjátok, melyek a hőguta tünetei? És azt tudjátok, hogy segíthettek egy hőgutát kapott kutyán? Ezekre világít rá a “Hőguta és a legveszélyeztetettebb kutyafajták” című cikkünk, melyben külön kiemeljük, mely kutyafajták és miért tartoznak a magasabb kockázatú fajták közé.

Nyári dilemmák! Szükséges-e nyírni a kutya szőrzetét? Igen vagy nem? Hogy biztosan el tudd dönteni, ebben nyújt segítséget cikkünk!

Azok a csecsemők, akik kutyákkal vagy macskákkal élnek együtt (egy háztartásban, legfőképpen kutyákkal), az első életévben kevesebb légúti fertőzésre hajlamosak – állítja egy finn tanulmány. A kutatási projektről és az eredményekről hasznos és érdekes információkat olvashatsz portálunk cikkéből.

A Kutya Portál sok hasznos és értékes cikkben bővelkedik, melyekből összeállítottuk a 2016-os év legolvasottabb és legnépszerűbb cikkeinek TOP 10-es listáját! Fogadjátok tőlünk szeretettel! Az idén is azért dolgozunk, hogy sok hasznos információt és értékes gondolatot, jó tanácsot és érdeklődésre számot tartó cikket osszunk meg Veletek az ember legjobb barátairól, a kutyákról.

Jó böngészést hasznos cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon!Kutya Portál, a felelősségteljes kutyaszeretők weboldala!

Várunk vissza portálunkra!

Kövess minket a facebookon is!