Az Ebtenyésztők Mosonmagyaróvári Szervezetének rendezésében egy minden fajtás CAC nemzeti kutyakiállításon vehetünk részt 2018. április 29.-én. A kiállítás helyszíne Mosonmagyaróváron a Kálnoki úton található Lovarda területe.

A kiállítást rendező Egyesület, az Ebtenyésztők Mosonmagyaróvári Egyesülete

Az Ebtenyésztők Mosonmagyaróvári Szervezete egy nagy múltú kutyás Szervezet, melynek megalakulása az 1960-as évek végéig nyúlik vissza. Konkrét adatok szerint 1968 év végén alakult meg 12 taggal, akkor még MEOE Mosonmagyaróvári Egyesülete néven. A megalakulást követően a Szervezet vezetői nagy hévvel láttak munkához, melynek egyik eredményeként 1970-ben már CAC kutyakiállítást rendeztek. Az elkövetkezendő évtizedekben az Egyesület számos tenyésszemlét, kutyás sport rendezvényt és kutyakiállítást bonyolított le sikeresen.

A szervezetben a megalakulás óta magas szintű munka folyik, a tenyésztés koordinálásával együtt főképp a kutyatartás, a tenyésztés és kiképzés kerül előtérbe. A szervezet célja a kulturált kutyatartás népszerűsítése minél több területen, a helyes kutyatartás és nevelés megismertetése a kutyát tartó, a kutyával illetve kutyákkal együtt létező családokkal. Ennek érdekében a Mosonmagyaróvári Kutyaiskola és Óvoda is mindent megtesz a különböző képzési tanfolyamaival, melyek mindenki számára elérhetőek.

A Kutyaiskola viselkedési, szocializációs valamint engedelmességi tréninggel segíti a kutyatartókat. Színes programkínálatukban megtalálható a klikker tanfolyam és a kiállításra való felkészítés is, valamint a népszerű kutyasport foglalkozásokon, az agilityn is nagyon sok kedvelő vesz részt. Az iskola növendékei között szinte minden korosztály megtalálható, de többségben a fiatalok és a gyermekek vannak. A foglalkozásokra vasárnap délelőttönként kerül sor.

A Mosonmagyaróvári Kutyaiskola szívesen vesz részt különböző rendezvényeken fegyelmező és őrző-védő bemutatókkal, melyek nagyon népszerűek a nézők körében. A Egyesület évről évre megrendezésre kerülő rendezvényei is nagyon sok érdeklődőt vonzanak, ilyen például a kutyás futás, valamint a nyári kutyás tábor és a keverék kutyák szépségversenye is.

Az Ebtenyésztők Mosonmagyaróvári Szervezete a kutyakiállítások rendezése terén is nagy hagyományokat ápol, a 2000-es éveket átlépve több alkalommal is sikeres CAC kutyakiállítást szerveztek és bonyolítottak le. Az idei évben újból megkapták a jogot az anyaegyesülettől CAC kutyakiállítás rendezésére.

Információk kiállítóknak:

Bírói lista:

Vezető bíró: Korózs András

FCI I. fajtacsoport
Angol Pásztorkutyák, Ausztrál Juhászkutyák Harsányi Péter (HU)
Magyar Pásztorkutyák
I. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták
Hargitai Gábor (HU)
FCI II. fajtacsoport
Bullmasztiff, Argentin Dog, Dogo Canario, Bordói Dog, Fila Brasileiro, Cane Corso, Masztiff, Mastino Napoletano, Spanyol Masztiff, Tibeti Masztiff, Tosa Inu Spiriev Andrea (HU)
Német Dog, Dobermann Korózs András (HU)
Kaukázusi Juhászkutya, Közép-Ázsiai Juhászkutya, Orosz Fekete Terrier
II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták
Juhász Istvánné (HU)
FCI III. fajtacsoport
Összes fajta Korózs András (HU)
FCI IV. fajtacsoport
Összes fajta Harsányi Péter (HU)
FCI V. fajtacsoport
Összes fajta Harsányi Péter (HU)
FCI VI. fajtacsoport
Összes fajta Csigai Gabriella (HU)
FCI VII. fajtacsoport
Összes fajta Eppel János (HU)
FCI VIII. fajtacsoport
Összes fajta Jana Janek (SK)
FCI IX. fajtacsoport
Összes fajta Alenka Pokor (SLO)
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta Harsányi Péter (HU)

Nevezési határidő: 2018. Április 02.

Nevezési díjak:

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
Átsorolás az utolsó nevezési határidőig 2000 Ft/kutya 4000 Ft/kutya
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyészcsoport, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza!
A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
A nevezésről a rendszerben rögzített email címre automatikus igazolás érkezik, mely a nevezés adatait tartalmazza. Ennek véglegesítését követően megerősítő e-mail kerül kiküldésre, mely a nevezés végleges formáját tartalmazza. Online nevezés esetén bankkártyával lehetséges a nevezés díját fizetni. A nevezés megtörténte után azonnal átirányítják a nevezőt az OTP Bank online felületére, ahol az internetes fizetésre alkalmas bankkártyán keresztül tudjuk rendezni a nevezési díjat. Az online rendszerben csak azok a nevezések maradnak benn, melyeket a nevező az online nevezési rendszerben bankkártyával kifizet, amennyiben ez nem történik meg, vagy a nevező bármely más úton fizeti meg a nevezési díjat, a rendszer a nevezést automatikusan törli. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2018. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a bankszámlaszáma:
Duna Takarék Bank – 58600238 – 11234487.
A nevezés mindig a tulajdonos neve alatt történjen.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Ebtenyésztők Mosonmagyaróvári Egyesülete
Máriakálnok
Templom u. 33/a.
9231

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi email címen:
mmovarkki@gmail.com

Illetve az alábbi telefonszámon:
+36 20 367 0998. – Horváthné Kati

További információk az Ebtenyésztők Mosonmagyaróvári Szervezetének hivatalos weboldalán>>.

A Mosonmagyaróvári Kutyaiskola képzéseivel kapcsolatosan is mindennemű információt megtalálhatunk az oldalon>>.

A rendezvény hivatalos oldala a facebookon, itt tudsz csatalkozni>>.

Fotók az elmúlt évi CAC kiállításról

Sok-sok fotót itt találsz >>.

Bemutatjuk a kutyakiállítás városát, Mosonmagyaróvárt

A CAC kutyakiállítás városa Mosonmagyaróvár, mely a Győr-Moson-Soproni régió harmadik legnagyobb városa, valamint Magyarország 16 történelmi városának egyike. A város földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően történelme során mindig fontos gazdasági, pénzügyi, idegenforgalmi, közlekedési, ipari és kereskedelmi központ volt.

A város története a római korig nyúlik vissza, ekkor még Ad Flexum néven létezett és katonai bázisként működött. A következő évtizedben e tábor több részletben megsemmisült, ennek romjain épült fel a középkori város. A honfoglalás időszakában a város ispánsági központtá vált, majd később megyeszékhellyé. Akkoriban még Moson és Óvár két külön településként funkcionált. Moson szerepe a honfoglalás utáni időkben jelentősen erősödött, erős várként és forgalmas kereskedővárosként emlegették a 11. századi krónikák. A fejlődésnek 1271-ben szakadt vége, amikor a Mosoni erődítményt annyira lerombolták, hogy már nem volt érdemes újjáépíteni, így Óvár lett az ispánság központja. Magyaróvár fejlődéséhez nagyban hozzájárult kereskedelme és iparosodása. Erzsébet királyné Óvárt a királynéi városok rangjára emelte. A török uralom idején többször feldúlták. Míg Magyaróvár a térség ipari és kulturális központjává fejlődött, addig Moson a gazdálkodók, kereskedők lakta nagyközség volt. A két városrész 1939-ben egyesült, azóta együtt alkotják Mosonmagyaróvár városát.

Mosonmagyaróvárt műemléképületei, épületegyüttesei, középkori utcahálózata miatt sorolják a történeti városok közé. Egyedileg védett épületeiből 13 az országos jelentőségű műemlék. Az Óvári Vár a római település maradványaira épült rá a XIII. században. A Rákóczi szabadságharc után a katonai jelentőségét vesztett épületben agrár-felsőoktatási intézményt alakítottak ki, melynek jogutódja a mai időkben a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kara. A vár épületében intézménytörténeti múzeum látogatható. A városban több barokk lakóház is található, köztük a város legrégebbi fogadója, a Fekete Sas Szálló és Étterem. A jelentős barokk emlékek közé sorolható még a Nepomuki Szent János szobor. A város gótikus ékessége a Cselley ház, melyben a Hansági Múzeum ipartörténeti kiállítása tekinthető meg, illetve pincéjében a Római kori Kőtár látogatható. A Hansági Múzeum a város és környékének történetét bemutató állandó kiállításnak ad otthont. Városi sétánk alkalmával katolikus, református és evangélikus templomokba térhetünk be.

2012-ben nyitotta meg kapuit Mosonmagyaróvár legújabb különlegessége, a FUTURA. A közel 300 éves volt magtár épületben egy olyan interaktív élményközpont jött létre, ahol a látogatók közelebbről megismerkedhetnek a természettudományokkal, a négy őselem keresztül. A FUTURA rendkívül izgalmas, élményékkel teli kiállításai játékra és egyben ismeretszerzésre csábítják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A térségbe érkező vendégeket számos más olyan érdekes program is várja, mint például a városnézés, a sétahajózás, a lovaglás, a kerékpártúra, a sétakocsizás, valamint tárlatvezetés a mosonmagyaróvári múzeum képtárában.

Ma a város legnagyobb kincsét és vonzerejét a termálvíz jelenti, melyet 1967-ben gyógyvízzé nyilvánítottak. E gyógyvíz reumatikus és mozgásszervi megbetegedésekre, gyulladások, légzőszervi bántalmak kezelésére, gyomor- és bélbántalmak gyógyítására alkalmas. Az 1990-es évek közepétől jelentős beruházás indult a fürdő területén, hotel, étterem, apartmanok, szolgáltató és gyógyászati részlegek létesültek. Ma már mindezeket a sportolni, pihenni és gyógyulni vágyó vendégek magas színvonalon élvezhetik.

Gyere és látogass el, a szervezők Téged is szeretettel várnak!

A kutyakiállítás konkrét helyszíne a Máriakálnoki Lovarda területe, ahová minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár az Ebtenyésztők Mosonmagyaróvári Szervezete egy különleges és színes CAC kutyakiállítással!Kérlek, oszd meg ezt a bejegyzést, hogy minél több kutyakiállítóhoz és érdeklődőhöz eljuthasson! Köszönjük! 🙂.Kutya Portál, egy értékes weboldal a kutyák szerelmeseinekHa kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, az alábbi cikkek is hasznosak lehetnek számodra:

Ajánljuk figyelmedbe a 2018. évi MEOESZ kutyakiállítási naptárunkat, melyből minden kiállítási ajánlónk elérhető illetve elérhető lesz!

2018. Május 13.-án a MEOE Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének szervezésében CAC Nemzeti Kutyakiállítás megrendezésére kerül sor Szolnokon. További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatók.

Az Ebtenyésztők Heves Megyei Egyesületének szervezésében 3 x CACIB nemzetközi kutyakiállításon vehetünk részt 2018. Május 19-én, 20-án és 21-én a természeti szépségekben bővelkedő Szilvásváradon. A további információkat portálunk kiállítási ajánlójából tudhatod meg>>.

A MEOE Jászberényi Szervezete Őrző-Védő CAC kiállítást rendez 2018. Június 03.-án Jászberényben. A kiállításról minden információt megtudhatsz portálunk kiállítási ajánlójából>>.

Az Ebtenyésztők Veszprém Megyei Egyesülete 2018. Július 01.-én megrendezi a 6. CAC Kutyashowt Herenden. A kiállítás helyszíne immár hagyományosan a fás-ligetes Park sétány területe. További információk portálunk kiállítási ajánlójában tekinthetők meg>>.

A Vasi Kynológiai Egyesület jóvoltából 2018. Július 14.-én és 15.-én megrendezésre kerül a 2 napos CACIB és az esti CAC Kutyakiállítás Szombathelyen. Július 14.-én, szombaton kerülnek bírálatra az I.-es, a II.-es és a IX. fajtacsoportokba tartozó kutyák. A nemzetközi kiállítás után 18.00 órai kezdéssel kerül megrendezésre a minden fajtás esti CAC kutyakiállítás. A 2 napos CACIB 2. napján, Július 15.-én, vasárnap a III.-as, a IV.-es, az V.-ös, a VI.-os, a VII.-es, a VIII.-as és a X.-es fajtacsoportba tartozó kutyák bírálatával folytatódik. További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatóak. >>

A MEOE Szövetsége állatvédelmi tevékenységét tovább bővítve 2017. Június 01.-től kezdődően Ivartalanítási Támogatási Programot hirdetett, mely a MEOESZ határozatának értelmében folytatólagosan érvényes a 2018. évre is. További információk portálunk cikkében olvashatóak>>.

World Dog Show és Euro Dog Show kiállítási naptár, az elmúlt és az elkövetkezendő évek Világkiállításainak és Európa Kutyakiállításainak dátumaival, helyszíneivel, a hivatalos honlapok, az eredmények, néhány színes videó linkjeivel és portálunk ajánlóival!

Portálunkon elérhetőek az előző évek kutyakiállítási naptárjai, a 2017. évi MEOESZ kutyakiállítási naptár, a 2016. évi MEOESZ kiállítási naptár, a 2015. évi kiállítási naptár, és a 2014. évi kutyakiállítási naptár, melyekből minden kiállítási ajánlónk visszanézhető!

Ajánljuk figyelmedbe további hasznos cikkeinket is:

Nyár, napsütés, hőség és egy hirtelen fellépő nyáron jelentkező probléma, a hőguta. Erről az alattomos betegségről még többet megtudhatsz és a legveszélyeztetettebb kutyafajtákat is megismerheted oldalunkon keresztül.

Nyári dilemmák! Szükséges-e nyírni a kutya szőrzetét? Igen vagy nem? Hogy biztosan el tudd dönteni, ebben nyújt segítséget cikkünk!

Figyelem! 10 tünet, amit soha ne hagyj figyelmen kívül a kutyádnál! Fontos felismerni a megváltozott viselkedést, hogy minél előbb meg tudjuk tenni a szükséges lépéseket kutyánk egészségének helyreállítása érdekében.

A világ összes országában a kutyák a leggyakoribb kedvtelésből tartott állatok. Szeretjük őket és ők is viszont szeretnek minket. A kutyák szeretetének jeleiről olvashattok a “13 jel, melyből tudod, hogy a kutyád nagyon szeret” című cikkünkben.

Chow-Chow fajtaleírás – A fajta részletes bemutatása mindenre kiterjedően, különleges rajzokkal & videóval illusztrálva! Figyelem!!! A fajtaleírásból elérhetőek a hivatalos fajtagondozó, a Magyar Chow-Chow Klub regisztrált tenyésztői (az információk a kék dobozban, kattints a sárga színű linkekre). Ha kérdésed van vagy chow kiskutyát keresel, bátran fordulj hozzájuk segítségért!

A Kutya Portál sok hasznos és értékes cikkben bővelkedik, melyekből összeállítottuk a 2017-es év legolvasottabb és legnépszerűbb cikkeinek TOP 10-es listáját! Fogadjátok tőlünk szeretettel! Az idén is azért dolgozunk, hogy sok hasznos információt és értékes gondolatot, jó tanácsot és érdeklődésre számot tartó cikket osszunk meg Veletek az ember legjobb barátairól, a kutyákról.

Jó böngészést cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon! 🙂Kutya Portál, a felelősségteljes kutyaszeretők weboldala!

🙂 Várunk vissza portálunkra! 🙂

Kövess minket a facebookon is!