Kedves Olvasóink!

Ismét eltelt egy év, 2018 elköszönt, helyébe 2019 lépett. Az év vége és az újév kezdete mindig a visszatekintés és az összegzés időszaka. Mi is megtettük ezt és most szeretnénk Veletek is megosztani!

A Kutya Portál tavaly októberben a 6. évébe lépett. Az elmúlt 5 évet a folyamatos fejlődés jellemezte, melynek köszönhető az a tény is, hogy nézettségünk évről évre szépen emelkedik. 2018-ban a látogatóink száma és a cikkeink nézettsége is növekedett! Örömmel mondhatjuk, hogy a Kutya Portál eredményes és sikeres évet zárt, köszönhetően Nektek, kedves Olvasóink!

Portálunk az évek alatt magazinná nőtte ki magát, melyen minden kedves kutyát szerető, legyen az kutyatulajdonos vagy csak szimplán csak kutyabarát, kutyatenyésztő és kiállító, vagy hobbi kutyás, a lényeg, hogy minden kedves kutyaimádó megtalálja oldalunkon az Őt érdeklő tartalmakat szöveges és képes formában egyaránt. A Kutya Portálon hasznos és érdeklődésre számot tartó cikkeket olvashatsz a kutyaegészség, kutyák és gyermekek, kutyaviselkedés, kutyaszeretet, kutyák és emberek, valamint sok más témakörben, ami összefügg az ember legjobb barátaival, a kutyákkal! A cikkeinket saját magunk írjuk (az éves kutyakiállítási naptár tartalmát kivéve), nem vesszük át más oldalak cikkeit, ezért vagyunk teljesen egyediek!

Számos pozitív visszajelzés érkezik hozzánk Tőletek portálunkkal, munkánkkal és cikkeinkkel kapcsolatban! Nagyon köszönjük Nektek és az e-mailben, facebook üzenetben és chaten, továbbá portálunk kapcsolati űrlapján keresztül történő megkereséseiteket, segítségkérő leveleiteket, fajtaválasztással, kutyaegészséggel és más egyéb fontos kutyás témával kapcsolatos kérdéseiteket, melyeket próbálunk tudásunk szerint a legjobban megválaszolni.

A Kutya Portál sok hasznos, értékes és érdekes cikkben bővelkedik, melyekből összeállítottuk Nektek és most közreadjuk a tavalyi év toplistáját. Olvasói érdeklődésetekre leginkább számot tartó cikkeink a kutyaegészség, a gyermekek és kutyák, a kutyafajta kalauz és a kutyaszeretet témakörökből kerültek ki. Nézzük meg most őket sorban, természetesen hátulról előrefelé haladva, hogy még izgalmasabb legyen!

A teljes cikk megjelenítéséért, kérjük, kattints a cikk címére vagy a képre!

10. Csau-Csau fajtaleírás

Kutyafajta kalauzunk fajtaismertetőinél az elsők között került bemutatásra a chow-chow. A fajta elkötelezett tenyésztőjeként (Broken Hill’s Heart chow-chow kennel) szívügyemnek tekintem e különleges kutyafajta méltó bemutatását és megismertetését. Az Istenek kutyája, ahogy a szerzetesek nevezték, a szépség, a méltóság és a természetesség remekműve, büszke, hűséges és tartózkodó. A chow-chow roppant intelligens és a gazdájához rendkívül hűséges, erős akarata teszi őt kihívássá azon ideális tulajdonosok számára, akik hajlandók elég időt, türelmet és energiát fordítani ezekre a komoly, méltóságteljes és büszke kutyákra. A chow-chow fajtabemutató a külső és belső jellemvonások említésével, a fejlődés, a nevelés, az egészségügyi problémák és a szőrzetápolás tekintetében, némi fajtatörténelemmel megfűszerezve, csodás kiemelt képpel, valamint a 101 Nagykutya fajtára vonatkozó kis videójával portálunk oldalán a 9. legnépszerűbb cikk.

Csau-Csau fajtaleírás

Ha tetszik Neked a chow-chow, mint fajta, de nem tudod eldönteni, hogy megfelelő lenne-e számodra illetve családod számára, ajánlom, hogy olvasd el kapcsolódó cikkemet a honlapomon „Megfelelő fajta lenne számomra a chow-chow?” címmel!

9. Kutyáink egészségvédelme – A gyomorcsavarodásról

Nem véletlen, hogy egészségvédelmi sorozatunk első témájaként a rettegett gyomorcsavarodást választottuk. Minden időben aktuális a felelős kutyatulajdonosok figyelmének felhívása ezen életet veszélyeztető állapotra! A gyomorcsavarodás egy hirtelen fellépő életveszélyes állapot, melyet sokan nem ismernek fel időben, ezért fontos beszélnünk róla, hogy ismerd és a tünetek alapján felismerd, ha gyomorcsavarodás alakulna ki kedvencednél. Tudnod kell azt is, mi a teendőd, ha már bekövetkezett a probléma. A gyomorcsavarodásról, a tünetekről, a további teendőkről, és a megelőzésről kérdeztük szakértőnket, Dr. Hauberger Pétert, a nyíregyházi Állatkórház klinikus állatorvosát.

Kutyáink egészségvédelme – A gyomorcsavarodásról

A témához kapcsolódva ajánlom figyelmedbe a „Gyomorcsavarodást kapott a kutyám” című cikkemet, kérlek, olvasd el, mert ez a cikk példaként szolgál arra vonatkozólag, hogy a gyomorcsavarodást kapott kutya megmenthető, ha időben megműtik!

8. Kaukázusi Juhászkutya fajtaleírás

Kutyafajta kalauzunk fajtaismertetőinek sorában a kaukázusi juhászkutya is bemutatásra került, köszönhetően Gyurka Györgynek, a „Karabah Királya” kaukázusi juhászkutya kennel tenyésztőjének és tulajdonosának. Mindent, amit erről az ősi kutyafajtáról tudnod kell, elolvashatsz a cikkben, a típusok, a nevelés, a küllem és a hibák, a jellem és a hibák, a kiképzés és az őrző-védő munka tekintetében. Egyedülállóan mindent összefogó jellemzés a kaukázusi juhászkutyáról, melyet ilyen formában nem találsz meg sehol máshol, csak nálunk a Kutya Portálon. A kaukázusi juhászkutya fajtaleírás Olvasóink körében a kezdetektől fogva nagy népszerűségnek örvend, mindezzel 2018-ban a 8. legolvasottabb cikkünk lett! Hálás köszönetünk a tenyésztőnek, hogy elkészítette portálunkra az általa tenyésztett fajta jellemzését!

Kaukázusi Juhászkutya fajtaleírás

7. A férgesség tünetei a kutyáknál

A bélparaziták okozta fertőzéssel vagy hétköznapi nyelven a férgességgel, annak tüneteivel és kezelésével minden állattulajdonosnak hasznos tisztában lennie. Mindez egyrészt azért is fontos, mert ezek a belső élősködők a fertőződött állat szervezetét gyengítik, az ellenálló képességét csökkentik és számos szövődményes betegség forrásai is lehetnek. Másrészt pedig a paraziták egy része az emberekben is megtelepedhet és kellemetlen, veszélyes tüneteket okozhat. Mint oly sok más esetben, a megelőzésre kell fektetni a hangsúlyt, azaz kedvencünk rendszeres és megfelelő módon végzett féregtelenítésére és bizonyos egyszerű higiénés szabályok betartása. Ha kutyatulajdonos vagy, kutyádat minimum 3 havonta féregtelenítsd!

A férgesség tünetei kutyáknál

A témához kapcsolódó anyagunk: „Szívférgesség a kutyáknál”
A szívférgesség ma már Magyarországon is komoly egészségügyi kockázatot jelent kutyáink számára. Kérlek, olvasd el ezt a cikkünket is, hogy minden fontos információt megtudj a szívférgességről, azok tüneteiről és a megelőzésről!

6. 13 jel, melyből tudod, hogy a kutyád nagyon szeret

A kutyák csodálatos és páratlan lények, hűségesek, engedelmesek és ragaszkodók, ők valóban az ember legjobb barátai. Bárhogy is megyünk el otthonról, ők mindig ugyanazzal a határtalan, őszinte, gyermeki örömmel és szeretettel várnak minket haza. A gazdival együtt töltött szeretetteljes idő a legnagyobb ajándék számukra és a cserébe nyújtott hálájuk, szeretetük semmihez sem fogható. A kutyák segítenek, ha szomorú vagy és Veled örülnek, ha boldog. Gyógyító erejük a szeretetükben rejlik, amit minden lehetséges módon ki is mutatnak és ez nagyon fontos számunkra, mert a szeretet ereje mindenre képes. Fontos része a csodának a bizalom, mégpedig a feltétel nélküli és a mindenkori, amellyel a kutyák az embert megtisztelik, megajándékozzák, ezzel az ember önmagába vetett hitét és bizalmát megerősítve. A Kutya Portál 2 éves születésnapja alkalmából készült cikkünk a 6. helyet foglalja el a toplistánkban.

13 jel, melyből tudod, hogy a kutyád nagyon szeret

A témához kapcsolódó anyagunk: „ A kutya levele a gazdájához: Mit gondol a kutyád valójában Rólad”
A kutyák csodálatos állattársaink, akik életük végéig önzetlenül szeretik az embert, a gazdájukat. Kérlek olvasd el ezt a bejegyzést, talán segít megérteni kutyád gondolatait!

5. Gyermekek számára ajánlott kutyafajták II.

A Kutya Portál 1 éves születésnapja alkalmából készült ez az édes és kedves, kétrészes cikk a gyermekek számára ajánlott kutyafajtákról. A gyermekek és a kutyák egy nagyszerű páros. Ki ne szeretné, ha gyermeke kutya mellett nőne fel számtalan szép élményt és emléket szerezve közben. Ehhez nyújtunk segítséget Nektek e cikkünk II. részével, melyben 11 kutyafajtáról olvashattok érdekes és hasznos információkat képekkel bemutatva őket! Ezen felül az anyagban található infografikán néhány hasznos és megszívlelendő jó tanácsot olvashattok arról, hogy gyermekeitek hogyan tartsák tiszteletben a kutyát! Minden gyermekes családnak, szülőknek, gyermekeknek, nagyszülőknek, minden kedves Olvasónknak egyaránt ajánljuk figyelmébe!

Gyermekek számára ajánlott kutyafajták II.

A témához kapcsolódó anyagunk: „Babák, akik első életévükben kutyákkal élnek együtt, egészségesebbek”
Azok a csecsemők, akik kutyákkal vagy macskákkal élnek együtt (egy háztartásban, legfőképpen kutyákkal), az első életévben kevesebb légúti fertőzésre hajlamosak – állítja egy finn tanulmány. A kutatási projektről és az eredményekről hasznos és érdekes információk cikkünkben olvashatóak.

4. Gyermekek számára ajánlott kutyafajták I.

A Kutya Portál 1 éves születésnapjára készített cikkünk I. része áll toplistánk 3. helyén. A gyermekek számára ajánlott kutyafajták I. részében szó esik a gyermek számára ideális kutyafajta kiválasztásáról és bemutatásra kerül 9 gyermekbarát kutyafajta fotókkal és fajtaleírással egyetemben, külön kiemelve, hogy az adott fajta miért ideális választás a gyermek számára. Jó tanácsokkal szolgálunk a kutyafajta kiválasztásával kapcsolatos főbb irányelvekről, szem előtt tartandó tényezőkről és segítséget adunk ahhoz, hogyan lehet a gyermek és a kutya között a legjobb a kapcsolat. Minden gyermekes családnak, szülőknek, gyermekeknek, nagyszülőknek, minden kutya iránti rajongónak ajánljuk szeretettel!

Gyermekek számára ajánlott kutyafajták I.

A témához kapcsolódó anyagunk: „Gyermekek és kutyák: 10 csodálatos hatás”
A kutya és a gyermek harmonikus kapcsolatának pozitív hatásairól olvashattok e cikkünkben! Minden szülőnek, nagyszülőnek, leendő szülőnek ajánljuk figyelmébe!

3. Gyümölcsök, melyeket kutyáink is biztonsággal fogyaszthatnak

Sokan szeretnék tudni, hogy biztonságos-e kutyáinknál a gyümölcsök etetése. Az igazság az, hogy IGEN. E cikkünkben bemutatjuk azon gyümölcsöket, melyek jók a kutyáinknak. A gyümölcsök etetése kutyánkkal az egyik nagyszerű módja annak, hogy szervezetükbe értékes plusz vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat juttassunk be. Ezen felül, úgy, mint nálunk, embereknél, a gyümölcsevés igazi élvezet a kutyák számára. Ráadásul nemcsak azt fogják szeretni, ha gyümölcsöt kapnak, de szeretni fogják a gyümölcsök nyújtotta kedvező hatásokat is, melyeket a szervezetükre fognak gyakorolni. Gyümölcsök, melyeket kutyáink is biztonsággal fogyaszthatnak című cikkünk a 4. helyet foglalja el toplistánkban.

https://kutya-portal.hu/gyumolcsok-melyeket-kutyaink-is-biztonsaggal-fogyaszthatnak/

A témához kapcsolódó anyagunk: „Kutyáink egészségvédelme: Az egészséges étrend”
Az egészséges étkezés, a megfelelő étrend kutyáink számára is legalább annyira fontos, mint az emberek számára. Kérlek, olvasd el ezt a cikket, hogy pontosan megtudd a kutyák egészséges étrendjéhez kapcsolódó hasznos információkat.

2. 10 tünet, amit soha ne hagyj figyelmen kívül a kutyádnál

A kutyaegészség témakörének e cikke a tünetekre próbál rávilágítani. Fontos felismerni a megváltozott viselkedést, hogy minél előbb meg tudd tenni a szükséges lépéseket kutyád egészségének helyreállítása érdekében. Némely betegség tünetének észlelése és a további teendő kérdése a felelős kutyatulajdonos részéről egyszerűen csak odafigyelést igényel, például egy enyhe gyomorrontásnál, ami a túletetés következménye és elmúlik 1-2 napon belül, ha odafigyelünk, és ha kutyánk napi adagját lecsökkentjük vagy nem hagyjuk őt az étkezések között nassolni. Más tünetek annyira hirtelen jelentkeznek, olyan súlyosak és ijesztőek, hogy azonnal tudod, azon nyomban fogni kell a kedvenced és állatorvoshoz vinni, vészhelyzet esetén állatklinikára. 10 tünet, melyet felelős kutyatulajdonosként soha nem szabad semmibe venned!

10 tünet, amit soha ne hagyj figyelmen kívül a kutyádnál!

A témához kapcsolódó anyagunk: „Kutyáink egészségvédelme: A kullancsokról”
Szinte egész évben jelen vannak és fertőznek a kullancsok! Kérlek, olvasd el ezt a bejegyzést, mert hasznos tudnivalókat tartalmaz a kullancsok által terjesztett betegségekről és a megelőzésről!

1. 18 betegségjelző tünet, melyből tudod, hogy kutyádnak segítségre van szüksége

Az abszolút dobogós, a Kutya Portál 2017-es évének legnépszerűbb és legolvasottabb cikke, immár 3 éve a No.1.  

A 18 betegségjelző tünet, ami jelzi, hogy kutyáinknak segítségre van szüksége! Tudvalevő, hogy nem mindig könnyű felismerni egy betegséget a kutyánál, ezért is fontos keresni a különféle finom jeleket, amelyek a potenciális problémára utalhatnak. A Kutya Portál cikke a tünetekre próbál rávilágítani. Fontos felismerni a megváltozott viselkedést! A18 tünet részletezésével adtunk egy kis segítséget azokra az esetekre, ha kedvenceiteknél e tünetek bármelyikét észlelitek, hogy sikerüljön felismernetek és tudjátok megtenni a szükséges lépéseket kutyáitok egészségének helyreállítása érdekében. És egy felelős kutyatulajdonos számára nem lehet más fontosabb, mint kutyája egészsége!

https://kutya-portal.hu/18-betegseg-jelzo-tunet-hogy-tudd-kutyadnak-segitsegre-van-szuksege/

A témához kapcsolódó anyagunk: „Az alacsony testhőmérséklet veszélyei: A hipotermia kutyákban”
Az extrém hideg és fagyos időjárás mellett kutyáinkat fokozottabban veszélyezteti a lehűlés, vagyis a hipotermia, melynek kialakulásáról, az okokról, a tünetekről, a kockázati tényezőkről és az elsősegélynyújtásról is olvashatsz e bejegyzésben!

+ 1. 6 emberi viselkedés, melyet a kutyák nem kedvelnek

Bónuszként fogadjátok szeretettel azt a cikkünket, melyet a legérdekfeszítőbb témának gondoltatok és egyetlen nap alatt a legtöbben elolvastatok!

Azt már bizonyára mindannyian tudjátok, hogy a kutyák az ember által legrégebben háziasított állatok. Az emberhez fűződő hosszú kapcsolatuknak köszönhetően egyedülállóan érzékenyek az emberi viselkedésre. Annak ellenére, hogy a két faj már évezredek óta él szoros kapcsolatban egymással, az emberek gyakran tesznek olyan dolgokat, amelyekről úgy vélik, hogy a kutyák szeretik, de végül kiderül, hogy a kutyák határozottan nem kedvelik azokat. E cikkünkből megtudhatod, hogy melyek azon emberi viselkedések, melyeket a kutyák nem kedvelnek, utálnak vagy gyűlölnek!

https://kutya-portal.hu/6-emberi-viselkedes-amelyet-kutyak-nem-kedvelnek/

Kapcsolódó anyagunk a Kutya Portálon: „Így mutatják ki a kutyák, ha félnek vagy szorongnak”
A kutyák teljesen egyértelműen kommunikálnak velünk, emberekkel, csak mi nem mindig tudjuk megfelelően értelmezni a kapott jeleket. Hogy biztosan felismerd, ha fél vagy szorong a kutyád, feltétlen olvasd el e bejegyzésben található infografikán az erre vonatkozó képes információkat!

Ezzel a kis összegzéssel és a Kutya Portál 2018-as legnépszerűbb cikkeinek toplistájával kívánnak minden kedves kutyaszeretőnek a 2019-es esztendőre eredményekben, sikerekben, sok-sok örömben, szeretetben és egészségben gazdag, nagyon boldog Új Esztendőt a Kutya Portál szerkesztői, Vámosi Ildikó és Kovács István!

Köszönjük, hogy olvastatok minket 2018-ban! Az idén is azért dolgozunk, hogy sok hasznos információt és értékes gondolatot, jó tanácsot és érdeklődésre számot tartó cikket osszunk meg Veletek, kedves Olvasóinkkal az ember legjobb barátairól, a kutyákról.🙂😘Kérlek, oszd meg ezt a bejegyzést barátaiddal és más kutyabarátokkal is, mert számukra is hasznos lehet! Köszönjük!🙂További hasznos és értékes cikkek a kutyák szerelmeseinek a szerző hivatalos honlapján tekinthetők meg.

Keresd Vámosi Ildikó kutyás cikkíró, szerző hivatalos honlapját:
Http://ildikovamosi.hu/

🙂 Köszönöm, ha megtisztelsz a látogatásoddal! 🙂