Kutya Portál, egy dinamikus fejlődő weboldal, amely hasznos információkat kínál az olvasóinak számtalan érdekes és izgalmas kutyás témában.

A Portál, az újév beköszöntét sok érdekes cikkel fűszerezte meg. Januárban napvilágot látott az FCI-ről, a Nemzetközi Kynológiai Szövetségről szóló cikk, valamint a kiállításokra készülőknek az évadnyitó 4 x CACIB FeHoVa Winter Dog Show ajánlója is.

A blog részben szintén január hónapban került megjelenítésre Sigmund Freud, a neves osztrák pszichoanalitikus utolsó 15 kutyás évét feldolgozó sorozat, melyből megismerhetjük az idős Freud kutyákhoz fűződő viszonyát, valamint megtudhatjuk azt is, hogy Freud volt az úttörője a kutyás terápia bevezetésének a pszichoanalízisben. Lányának valamint ismerőseinek beszámolóiból világossá válik számunkra, hogy milyen volt az „igazi” kutyás Freud, teljesen más szemszögből láttatva így Őt, mint ahogy eddig ismerhettük.

A Kutya Portál a hazai kutyakiállítás kategóriában folyamatosan, hétről-hétre haladva megjeleníti a MEOESZ és különböző tag Egyesületei, Szervezetei által Magyarországon megrendezésre kerülő CAC illetve CACIB kutyakiállítások ajánlóit. Ezen ajánlók egy kattintással elérhetők. a 2014. évi MEOESZ Kiállítási naptárunkból is.

A 2014-es évben megrendezésre kerülő külföldi kutyakiállítások közül a két legfontosabb és legnagyobb, az augusztusban, Helsinkiben megrendezésre kerülő World Dog Show és a Brno-ban októberben tartandó Euro Dog Show kiállítási ajánlói is megtekinthetők a Portálon a kiállításokhoz kapcsolódó minden fontos információval egyetemben.

Továbbhaladva a külföldi kiállítások sorában a 2015. évi Olaszországban megrendezésre kerülő World Dog Show, valamint a Norvégiában rendezendő Euro Dog Show ajánlói is olvashatók a portál külföldi kutyakiállítás oldalán.

A kiállítások témakörén belül februárban feltöltésre került az Amerikai kontinensen évtizedek óta a legnagyobbnak és legsikeresebbnek bizonyuló kiállításról készített 3 részes ajánló és bemutató, a Westminster Dog Show. Ehhez kapcsolódóan a Westminster Kennel Club történetébe is betekintést nyerhetünk a cikksorozat második részében, a harmadikban pedig megismerkedhetünk a Westminster Kennel Club hitvallásával és jótékonysági tevékenységével is.

A februári hónap egyik színes cikke a hóimádó kutyafajtákat mutatta be egy rövid szöveggel és különleges festményekkel illusztrálva a fajtákról.

A februári hónap a kutyatenyésztők által ajánlott állatorvosok Portálon való megjelenítéséhez is köthető. Sok hobbi kutyás illetve kezdő tenyésztő nem igazán tudja, mely állatorvosokat, specialistákat érdemes kedvenceikkel felkeresni, ha megbetegszenek. Ezen tényből kiindulva a fenti címmel elindítottunk egy kezdeményezést, hogy oldalainkon megjeleníthessük a tenyésztők által ajánlott állatorvosokat, specialistákat, ezzel biztosítva minden állat valamint kutya szerető érdeklődő számára, hogy a tenyésztők pozitív tapasztalatai alapján ajánlott állatorvosokhoz Ők is el tudják vinni kedvenceiket.

Február hónapban a blog kategória a színes és érdekes videóblog és a fotóblog oldalakkal bővült.

Az oldal szerkesztői fontosnak tartják kihangsúlyozni a felelős állatszeretet, illetve felelős állattartás szükségességét, fontosságát és az erre való figyelem felhívásaként februárban napvilágot látott a Felelős állattartás 9 részes sorozat, melynek első 3 része már olvasható a Kutya Portálon, a további részek pedig folyamatosan kerülnek feltöltésre.

Az első rész ironikusan a Magyar Kutyapiac címet kapta, mely bemutatja és kielemzi a kiskutya/kutya eladásban tapasztalható jelenlegi magyar helyzetet, ezzel hívja fel a figyelmet az online hirdetőoldalakon tapasztalható visszásságokra.

A második részben elolvashatjuk, hogyan választhatunk felelősen és az életmódunknak, életterünknek, családi helyzetünknek megfelelően kiskutyát illetve tanácsokat kaphatunk kiskutyavásárlással kapcsolatban, hogyan, miként és kitől szabad illetve érdemes kiskutyát vásárolni.

A harmadik fejezetből megtudhatjuk mi a különbség a tenyésztő és a szaporító között, a lényeges és fontos szempontok pontokba szedve és kielemezve olvashatók.

Márciusban feldolgozásra került a Világ legnagyobb kutyakiállítása, az angliai Crufts Dog Show is. A szintén három részes színes sorozat első részében a Crufts Dog Show kiállítási ajánlóját olvashatják el számtalan képpel és videóval tarkítva. A következő rész a Crufts Dog Show történetét dolgozza fel képes és szöveges formában idővonallal megspékelve, míg a sorozat utolsó részéből megismerhetjük a kontinens legnagyobb kutyás Szervezetének, az Angol Kennel Clubnak a történetét is sok-sok fényképpel, érdekes információkkal egyetemben.

A március hónap egy teljesen új, érdekes és színes sorozathoz is köthető, mely archív fotókkal és rajzokkal illusztrálva látott napvilágot a Portálon. A Kutya Evolúció című sorozat archív fotók és képek segítségével mutatja be a különböző fajták változásait és fejlődéstörténetét az 1800-as évektől indulva napjainkig. Az archív képekkel színesített fajta fejlődéstörténeti bemutatók mellett plusz érdekességként a 101 Nagykutya videó sorozat fajtákhoz köthető videói is megtalálhatóak, ezen felül egy rövid fajtajellemzést is elolvashatunk a különböző fajtákról, amelyeket külön oldalakon tekinthetünk meg. A Kutya Evolúció sorozatban a Portálon jelenleg már nézhető és olvasható a Tibeti Masztiff, a Chow-Chow és a Német Juhász fajtákra vonatkozó képes fejlődéstörténeti bemutató.

Március végén látott napvilágot bemutatkozó cikkünk „Kutya Portál, a kutyaszerető internetezők nemzetközi találkozóhelye” címen, melyben olvasóink megismerkedhetnek portálunkkal, létrehozásának ötletével, hitvallásunkkal és célkitűzéseinkkel.

A weboldal a tavaly őszi indulás óta folyamatosan megújul és fejlődik, napról-napra újabbnál-újabb fejlesztésekkel és ötletekkel várja a kutyákért és a kutyás érdekességekért rajongó olvasóit.

A számokat tekintve is dinamikus fejlődést mutat az oldal, április végére elérte a közel 10 000 havi egyedi látogatószámot és a több mint 20 000 oldalmegtekintést, ami azt jelenti, hogy átlagosan több mint 2 oldalt megnéz egy-egy látogató. Az oldalon eltöltött idő átlagosan több mint 2 perc, néhány cikken pedig a kétszázhoz közelít a Facebook megosztások száma, ami szintén azt bizonyítja, hogy érdekes és értékes cikkeket olvashatnak a látogatók

A szerkesztők (Kovács István és Lázárné Vámosi Ildikó) sok-sok hasznos, érdekes és színes cikkel várják a Kutya Portálra látogató kutyaszerető internetező embereket, családokat, tenyésztőket, hobbi kutyásokat a jövőben is.

Kövess minket a Facebookon >> is, ha „tetszik” az oldal.

A Kutya Portál megtalálható a Google+-on és a YouTube-on is.